Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Myslíte si, že vám posilováním narostou svaly? Ne tak docela… Přesto je to důležité!

Bojíte se, že se z vás při vstupu do posilovny stane nasvalená mužatka? Tak klid. Takhle to vážně nefunguje. Ale jestli chcete zpevnit tělo, je to potřeba.
Posilování z vás určitě neudělá svalnatou mužatku
zdroj: 123RF.com

17. 09. 2018

Trošku zpevnit

Nemusíte hned zvedat činky s těžkou váhou nebo makat na strojích, jako to vidíte u některých pánů. Čím je ale vaše tělo starší, potřebuje zpevňovat. Jinak se na vás bude všechno klepat a také vás budou bolet záda. Zkrátka je dobré udržovat se ve formě. Investujete tak do svého zdraví!

Každý je jiný typ

Ano, je pravda, že jsou lidé, kterým stačí k nabrání svalů poměrně málo. Párkrát zvednou činku a už se jim po těle rýsují svaly. Jenže to se vážně týká jen mužů a také ne všech. U žen je to výjimka. Je to dané poměrem rychlých a pomalých svalových vláken – což od přírody mají muži jinak než ženy. Stejně tak se zohledňuje i to, zda máte od přírody robustnější postavu, nebo tu štíhlejší.

Proč pomáhá při hubnutí?

Když hubnete, nepomůže vám jen běhání nebo chůze nebo jiný aerobní pohyb. Lepšího výsledku dosáhnete, pokud je budete kombinovat s posilováním. Svaly jako takové totiž dokážou mnohem více pálit kalorie! Navíc zpevňujete tělo, které pak odolává bolestem, drží dohromady a lépe vypadá.

Jak na to, aby to fungovalo?

Abyste si nemuseli lámat hlavu, co a jak, vydejte se na vedené lekce posilování, třeba kruhové tréninky, crossfit, nebo jim podobné s různými názvy. Bude vás sledovat lektor a zábavnou formou vás donutí ve správné tepové frekvenci posilovat. Cvičení umožňující spálit více kalorií jsou také funkční tréninky, při nichž dochází k posilování velkých svalů: nohou, zad, hrudi a hýždí, tzn. dřepy, shyby, kliky, sedy-lehy apod.  V posilovně zkuste vytrvalostní posilování – to má více sérií (až pět) a 15 až 30 opakování, a krátké pauzy mezi sériemi cviků, s nízkou zátěží. Stačí vám na to i 30 minut.

K TÉMATU  7 tipů, jak zvládnout v klidu a bez nervů první let

Neodměňujte se!

Nezapomeňte, že úspěch také závisí na tom, co a jak jíte. Hodně lidí se domnívá, že když se „mučilo v tělocvičně“, může se pak odměnit dobrým jídlem. To určitě ano, ale nepřejídat se. Sport není všemocný, pokud tedy chcete zhubnout, vsaďte na zdravou a vyváženou stravu a myslete na to, že příjem musí být nižší než výdej.

 

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Letošní listopadová novinka z produkce TV Nova, tou je osmidílný seriál s názvem O mě se neboj z dílny režiséra Bisera Arichteva a z pera Jana Coufala a dalších. Seriál se nese v duchu komediálně-romantickém. Získal si vás?
Jste příznivci pořádných krváků nebo spíš duchařských hororů? Nebo je vám to úplně jedno, jen když se pořádně bojíte? Těchto pět hororů byste si rozhodně neměli nechat ujít, protože děsivější filmy nejspíš nikdy neuvidíte.
Ačkoliv si nikdy nemůžeme být jistí, co nový rok konkrétně přinese, jedno je nad slunce jasné - vždy se můžeme těšit na nové (nebo někdy znovuobjevené) trendy nejen v oblékání, líčení, bydlení, ale třeba také v gastronomii. A jaké food trendy nás čekají v letošním roce? Pojďme je prozkoumat.
Není pravdou, že dítě zaostává, pakliže tráví svůj čas na mobilním telefonu nebo tabletu. Vždy totiž záleží na tom, co na daném zařízení hraje. Pokud to jsou agresivní hry, pak ano - dítěti to neprospívá. Ale pokud to jsou aplikace vzdělávací, není na tom nic špatného.
V dnešním prohlášení z Buckinghamského paláce bylo oznámeno, že britský král Karel III. čelí rakovině. Monarcha, který nedávno absolvoval zákrok kvůli zvětšené prostatě, nyní zahájil léčbu, ačkoli konkrétní typ rakoviny nebyl zveřejněn.
Strach z pavouků, strach z uzavřených prostor, strach ze tmy. Na tom není vůbec nic neobvyklého. Ale existují mezi námi tací, kteří trpí strachem ze skutečně roztodivných věcí.
Měl to být hit, naslibovali nám nejdrsnější reality show. A místo toho máme v televizi pohled na táboření v exotice uplakaných celebrit. Survivor patří k nejsledovanějším a nejoblíbenějším reality show na světě. Asi nejslavnější je ale originální americká verze, kterou už 41 sezón moderuje Jeff Probst. U nás se vysílala pod názvem Kdo přežije.
Skončilo léto a začíná se zkracovat den. Jak se co nejlépe vyrovnat s nadcházejícím špatným počasím a špatnou náladou?
Nestihli jste si před Velikonocemi umýt okna? Ano, počasí nepřálo, bylo moc práce s pečením beránků a malováním vajíček. Máte tedy jedinečnou příležitost se do toho pustit právě teď.
Lidé dávají na první dojem. Pokud není zrovna dobrý, automaticky člověka přesouvají do škatulky - s ním se bavit nechci. Velkou měrou se na dobrém prvním dojmu podílí i náš úsměv. Pokud jsou zuby plné kazů, druhého to spíše jenom odpudí. Ano, stáváme se možná trochu povrchními, ale většinou za zkaženými zuby stojí nedostatečná dentální hygiena a to o člověku něco naznačuje.
Svou kamarádku Pavlínu znám už deset let. Seznámily jsme se na letním táboře, kam jsme obě jako děti jezdily. Od té doby jsme se staly nerozlučnou dvojicí. Chvíli jsme společně i bydlely, jenže loni v létě si Pája našla přítele a zanedlouho se přestěhovala k němu.

Výběr článků

Nemoci si nevybírají člověka podle toho, odkud pochází ani kolik má peněz. Některé nemoci jsou ovšem typické pro ženy a jiné pro muže. Naše těla a biologie se hodně liší. Samozřejmě některé z těchto onemocnění mohou mít také muži, ale ženy k nim mají mnohem větší sklony. Dnes se podíváme, co vás jako ženu může postihnout.
Jednou z možností, jak se podívat na své hubnutí, je právě podle odlišností jednotlivých krevních skupin. Někomu z vás možná právě tato metoda bude dávat smysl a dokáže s její pomocí shodit pár nadbytečných kil.
Koupelnové skříňky schovají všechna holítka, ušní vatičky, ručníky a další nezbytnosti, které nepotřebujeme mít vystavené na umyvadle. Inspirujte se v galerii krásného nábytku do koupelny!

Nepřehlédněte

Ve světě módy, kde rychle se měnící trendy určují rytmus sezónních kolekcí, určité prvky šatníku si zachovávají svůj neměnný charakter elegance a univerzálnosti. Dámská košile, díky své všestrannosti a nadčasovému designu, představuje klíčový prvek dámského šatníku, který lze úspěšně použít při vytváření jedinečných stylizací pro nejdůležitější příležitosti. Značka TATUUM, s dlouholetou tradicí ve vytváření vysoce kvalitního oblečení pro ženy, nabízí dámské košile, které okouzlují jemnou elegancí a dokonalostí zpracování a stávají se nezbytným společníkem výjimečných chvil.
Zná to nejspíš každá z vás. Někdy během svého života jste si určitě ve vztahu prošla fází žárlivosti. Pokud byla oprávněná, a váš partner vám byl opravdu nevěrný, chápeme, že jste ostražitá. Pokud ale byla nemístná, a vy se nacházíte ve zdravém a spokojeném vztahu založeném na důvěře, není se čeho obávat. Jestliže jste si totiž partnerovou oddaností jistá a víte, že má oči jen pro vás, žárlivost vás akorát zbytečně vyčerpává. Proto pro vás máme několik tipů, jak se žárlivostí zatočit.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek