Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Postrádáte inspiraci, kam vyrazit na dovolenou? Navštivte destinace, kde se točily slavné filmy

Volno v práci máte sice oficiálně nahlášené, ale jak s ním naložit, to je stále velkou neznámou? Co takhle podívat se do Řecka, kde probíhalo natáčení oblíbeného muzikálu. Nadchnout by vás mohlo i Fidži, které máte spojené s příběhem o dvou malých ztroskotancích…

30. 07. 2018

30. 07. 2018

Vaše dovolená se nezadržitelně blíží, jenže o jejím cíli pořád nemáte jasno. Vážně vás nikdy nenapadlo, že byste navštívily místa, kde se točila slavná filmová díla? Ano, i vy můžete všemi smysly nasát atmosféru muzikálu Mamma Mia, nebo omrknout vodopády, u kterých se na koni proháněl slavný Vinnetou. Tohle jsou oblasti, které by se vám mohly zalíbit…

Chorvatsko a Plitvická jezera. Tady to vážně stojí za to

Takový Poklad na stříbrném jezeře je určitě jeden z největších kinematografických skvostů. Tam, kde „řádil“ herec Pierre Brice jakožto Vinnetou, se můžete podívat na vlastní oči – stačí navštívit národní park v Licko-senjské župě v Chorvatsku, který se nachází mezi městy Karlovac a Zadar. A že je tady co obdivovat, o tom žádná! Nachází se zde celkem 140 vodopádů, 20 jeskyní a 16 velkých jezer, jež leží na pěti řekách. Zajímavé je, že v závislosti na množství minerálů a organismů ve vodě se jejich barva neustále mění z azurové na tmavě modrou, což je úžasný pohled. Jen tak mimochodem, v parku, který od roku 1979 patří na seznam Světového dědictví UNESCO, je možné uspořádat i svatební obřad. Možností ubytování je zde požehnaně, takže si ani o nocleh nemusíte dělat starosti.

Podívejte se na nabídky last minute dovolené v Chorvatsku a spojte návštěvu tohoto přírodního klenotu s dovolenou u moře.

zdroj: pixabay

Když Řecko, tak ostrov Skiathos

Do kin přišlo tolik očekávané druhé pokračování hudební pohodovky Mamma Mia. Chystáte se na premiéru? Nemusíte zůstat jen u ní. Na romantický řecký ostrov Skiathos, kde se tato komedie točila, to letadlem trvá pouhé dvě hodiny. Pevnina v Egejském moři o rozloze 60 kilometrů čtverečných vám nabízí spoustu „zapadlých“ pláží, kde si na své přijdou zejména zamilované páry. Ani vyznavači pěší turistiky však nezůstanou ochuzeni, jelikož celý ostrov je protkaný horskými cestami, které přímo lákají k objevování. Nedoceněnou výhodou Skiathosu může být i fakt, že sem dosud nemíří desetitisíce Čechů jako na jiné ostrovy, takže pokud si chcete od mateřštiny odpočinout, máte skvělou příležitost.

K TÉMATU  Nejlepší módní přehlídka, kterou jste kdy viděly! Jde o vtip nebo to autoři myslí vážně? Netušíme, protože nevidíme žádný rozdíl!

Mrkněte na nabídky dovolené last minute v Řecku a naplánujte si léto na Skiathosu ještě dnes.

zdroj: pixabay

Fidži. Proč vlastně ne?

Od natáčení Modré laguny – tedy té úplně první, už uběhlo neuvěřitelných 38 let. Ovšem, co si budeme povídat, na příběh dvou ztroskotaných dětí a zrod jejich lásky se rádi podíváme i dnes. Vy také? Poznat krásy tohoto ráje na zemi můžete i osobně! Úplně přesně se bavíme o souostroví Fidži v Tichém oceánu, kde teď vrcholí turistická sezona. V minulosti celá oblast Melanésie neměla nejlepší pověst, protože na některých místech byl kanibalismus zcela běžnou záležitostí, ovšem ty doby už jsou dávno pryč. Dnes vám zde opravdu nic nehrozí, naopak. Čeká vás bílý písek, tyrkysové moře a kokosové palmy – co může být lepšího?

zdroj: pixabay

A kam byste se nejraději podívaly vy? Napište nám o tom.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Zázvor je v podstatě všelék. Jakmile cítíme příznaky nachlazení, je dobré po něm sáhnout a uvařit si z něj čaj, zlepšuje také trávení a využívá se v orientální kuchyni, kde se cení zase jeho výrazná chuť. Snad všichni známe zázvor čerstvý, ale i sušený nebo ve formě koření. I když nám zcela jistě prospívá, nic se nemá přehánět, a i zázvor může být někdy nebezpečný. Kdo by si na něj měl dávat pozor a v jakých případech skutečně škodí?
Neustálé převalování, polštáře na uších, probděné noci, špunty v uších. Přijde vám to povědomé? Pak právě váš partner nebo partnerka chrápe. Nemusíte se obávat toho, že byste v tom byli sami. Najde se mezi námi vícero lidí, kteří se ptají na jednu otázku, a sice jak se zbavit chrápání, které nám nedá v noci spát?
Stavby, které vznikají vyřazením lodních kontejnerů, si získávají stále více příznivců. Pokud jste se ještě s takovými domy nesetkali, pravděpodobně si myslíte, že výsledek nebude vypadat nijak vábně a obyvatelně. Nicméně opak je pravdou. Proč kontejnerové domy získávají na popularitě, když dnešní trh nabízí další, již ověřené alternativy bydlení v podobě rodinných či panelových domů?
Ano, skutečně se to děje a rozhodně to není žádná vzácnost. I ženy po třicítce nemusejí mít manžela a děti, jen mezi námi pořád existují tací, které to nejenom překvapuje, ale dokonce i pohoršuje.
Pracujete doma? Potom dobře víte, že potřebujete pracovní stůl, tedy místo, které je určené přímo pro vaši práci. Ten může mít spoustu podob a tvarů, ale hlavním je styl, jakým zapadá do vašeho interiéru. Někdo dá přednost jednoduché čisté desce, jiný si zase představuje klasické masivní dřevo s šuplíky nebo poličkami. Stačí si vybrat ten svůj, u kterého vám vše půjde jako po másle.
Věděli jste, že člověk stráví v posteli v průměru až třetinu svého života? Proto pokud vybíráte novou postel do vaší ložnice, je třeba umět vybrat správně. Pohodlná a dostatečně velká postel totiž může podpořit váš zdravý spánek. Naopak nevhodná postel může způsobovat problémy, jako je nespavost nebo bolesti zad. Postel je zároveň důležitou součástí interiéru a je dominantou ložnice, jejíž celkový vzhled ovlivňuje. Vybrat si správnou postel tak může také pomoci dotvořit celkovou atmosféru v místnosti.
Crop top mikiny se těší nejen v této sezóně nesmírné popularitě. I když jsou samy o sobě extrémně módní, potřebujeme vědět, jak je kombinovat, abychom dosáhli požadovaného efektu. Proč je musíte mít?
Nikdy není pozdě změnit kariéru a zkusit něco nového. Naštěstí časy, kdy ženy patřily jen do humanitních oborů, jsou dávno pryč. Přesto v některých odvětvích je jich minimum. Třeba v IT tvoří sotva desetinu odborníků. Nicméně, pokud máte dámy kuráž, tak to zkuste. Firmy vás tu budou vítat s otevřenou náručí a ocení vás. Váháte? Pak pro vás máme sedm důvodů, které vás přesvědčí, že počítače jsou skvělá volba.
Aktuální trendy bydlení pro podzim 2019, které představil Hornbach. Pokud hledáte inspiraci na nové nápady pro váš interiér, stačí si vybrat svůj styl.
Krásný a rovný úsměv dokáže otevírat srdce i dveře, proto je v současné době téměř nezbytností. Cesta k němu vede přes rovnátka, která vám budou dělat společnost po dobu několika měsíců nebo dokonce let. Je potřeba se během té doby o zuby a ústní hygienu obecně správně starat. Pojďte se podívat, co všechno budete potřebovat.
Je tu léto a společně s ním také naše snaha zhubnout. Mnoho žen před příchodem plavkové sezony začne držet dietu s vidinou ztracených kilogramů. Co když ale během diety zažíváte nepříjemné pocity na zvracení? Co stojí za nevolností, plynatostí či nervozitou během naší snahy zhubnout?
8. září 2022 skončila éra Alžběty II. V tento den, v šestadevadesáti letech, opustila svět. Nikoho tato zpráva nenechala lhostejným a někdo bude ještě dlouho truchlit. Se vší úctou k zesnulé královně, pojďme se společně podívat na nějaké úsměvné pikantnosti z jejího života. Mnohé vás jistě překvapí.

Výběr článků

Věděli jste, že pokožka může díky dobré stravě vypadat zdravěji? Pleť je jednou z prvních věcí, kterých si lidé všimnou a její zdraví hodně prozradí o tom, co kdo jí. Stravovací návyky se ve stavu pokožky doslova zrcadlí. Jak? Nahlédněte do našeho průvodce krásnou pletí.
Celebrity umí dost často překvapit, zejména modelky, o kterých byste si řekli, že za celý den sní pouze misku suché rýže a list salátu. O poprask na TikToku se postarala modelka Bella Hadid a její sandwich. Tak schválně, co říkáte na její kulinářské umění?
Trombóza je název onemocnění, při kterém se v krvi utvoří sraženina a ucpe žílu. Jedná se třetí nejčastější kardiovaskulární onemocnění, jehož příznaky nebývají nápadné, ale následky mohou být fatální.

Nepřehlédněte

Kozoroh je předně charakteristický svou pílí a pracovitostí. Mnohdy se může stát, že svůj úspěch má zadarmo, ale není tomu tak. Stojí za ním tvrdá práce a věnování svého značného času a prostoru. Zvládne mít úspěšnou vedoucí pracovní roli a zároveň být i hlavou rodiny a vést domácnost.
Narodit se jako muž nebo žena ještě neznamená, že se tak musíte i cítit. V posledních letech o tom slýcháváme stále častěji a můžeme to chápat, i nemusíme, ale jsou lidé, kteří se vnitřně neztotožňují s žádným pohlavím. Nechtějí se škatulkovat a hrdě se k tomu hlásí. Mezi celebritami jsou tahle prohlášení stále častější. Kdo se v poslední době přiznal a kdo se cítí nebýt ani mužem, ani ženou?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek