Čtvrtek , 02. 05. 2024

Svátek práce

Fascinující přínosy hudby. Dělá z nás lepší řidiče a urychluje hubnutí!

Říká se, že ticho je ten nejkrásnější zvuk. V případě, že potřebujete shodit nadbytečná kila, podpořit zdraví srdce, zlepšit náladu a nakopnout pracovní výkon, vám však nepomůže. To hudba ano!

11. 06. 2018

11. 06. 2018

Kdy jste si naposledy pustily svou oblíbenou písničku – čistě jen tak, pro radost? Pokud už si ani nepamatujete, je nejvyšší čas to napravit. Poslech hudby má tak fantastické vedlejší účinky, že by byl hřích je patřičně nevyužít! Co všechno organizovaný systém zvuků dokáže, bez ohledu na žánr?

Rytmický pomocník při dietě? Tak to bereme!

Americká studie provedená na Cornellově univerzitě, která byla zveřejněna v odborném časopise Psychological Reports, skutečně překvapuje – a to velice příjemně. V jejích závěrech byste se totiž dočetly, že lidé, kteří při jídle poslouchají hudbu, jedí menší porce přibližně o 20 %. Nižší příjem kalorií rovná se větší šance na štíhlé křivky, to je snadná rovnice. Takže ano, s největší pravděpodobností je rádio fitness triumf letošní plavkové sezony!

Tajemství kreativity a dobré nálady

Léto je sice krásné, ale co si budeme vykládat, trávit ho za pracovním stolem není nic moc. Také vám pod tíhou tropických teplot mozek doslova stávkuje a odmítá spolupracovat? Zřejmě je to proto, že máte kolem sebe až příliš klidu. Odborníci z Illinoiské univerzity na základě vlastního průzkumu tvrdí, že „muzika“ zvyšuje výkon, celkovou produktivitu, soustředění a kreativitu o celých 15 %. Také prý zlepšuje náladu, neboť ovlivňuje hladinu neurotransmiteru dopaminu, který způsobuje pocity štěstí, radosti a vzrušení.

Bezpečnější řízení automobilu. Jako vážně

Dopravních nehod bohužel stále přibývá. Strážci zákona to připisují hlavně riskantní jízdě řidičů a jejich bezohlednosti. Nedávno se však ukázalo, že s dodržováním předpisů by mohla pomoci hudba. V jakém smyslu? Vlastně ve všech. Poznatky amerického výzkumu, jež byly publikovány v časopise Ergonomics naznačují, že jedinci, kteří za volantem poslouchají libozvučné tóny, se v provozu dopouštějí výrazně menšího počtu chyb. Tedy alespoň oproti řidičům, co preferují nerušené ticho.

K TÉMATU  7 tipů, jak zatočit s hemeroidy. Než zajdete k doktorovi...

Regulace krevního tlaku. A s dobrými výsledky

Ačkoli je to možná k nevíře, nějaký ten „šlágr“ ocení i vaše srdce. Američtí kardiologové prostřednictvím své studie zjistili, že linoucí se rytmy z přehrávače pozitivně ovlivňují srdeční frekvenci i krevní tlak, což kondici celého kardiovaskulárního systému jen podporuje. No vida, tak na nic nečekejte a pusťte si něco od podlahy!

A jaký žánr máte nejraději vy?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Zbytečný stres a odvádění pozornosti. Jaké jsou další negativní účinky sociálních sítí a co všechno vám mohou způsobit?

Samota má na zdraví člověka špatný vliv. Jaké nemoce vám podle vědců hrozí? A co vám přinese spokojený vztah?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Praha, 9. prosince 2021: Přírody si vážíme a je pro nás důležitá, nicméně náš vztah s ní vnímáme jako příliš povrchní. I to zjistil průzkum společnosti VELUX realizovaný v osmi evropských zemích včetně České republiky. Jsme přesvědčeni, že pobyt v přírodě pomáhá našemu fyzickému i psychickému zdraví, nicméně jen zřídka pozorujeme např. ptáky, stromy nebo mraky. Někteří lidé stráví až třetinu svého života před obrazovkou. Jak se tedy v dnešní době technologií přiblížit světu venku?
Květiny v interiéru nejsou žádnou novinkou. Aby také ano, vždyť se s nimi bylo možné setkat už před hodně dlouhou dobou. Naši předkové je milovali. Není se čemu divit, jelikož se jednalo o nadčasovou záležitost.
Dům, do kterého je vidět téměř ze všech stran. Skleněný dům se poprvé objevil v roce 1949. Slavnou stavbu navrhl americký architekt Philip Johnson, získala jméno Glass House a stojí na Ponus Ridge Road v Connecticutu. Její vzhled inspiruje dodnes stavby po celém světě. Myšlenka otevřeného domu s prostým tvarem nabízí skutečně raritní bydlení, a jeho hlavním rysem je jednoduchost a minimalismus. A samozřejmě také dokonalý výhled do zahrady kolem, ale i mnohem dál. Prosklený dům si můžete nechat postavit i vy.
Ložnice je místo pro váš odpočinek, relax a spánek. Zařiďte si ji v jednotném stylu a obklopte se nábytkem podle vašeho gusta. Udělejte si ložnici snů.
Rýže je velmi populární přílohou, a pokud ji dobře připravíte, jistě si na ní pochutnáte. Zdaleka však není jen jedna jediná rýže, ale máte na výběr hned několik druhů. Znáte je a víte, kdy jakou rýži použít?
Celým jménem Jenna Marie Ortega se narodila 27. září 2002 v Kalifornii. Mladé herečce je teprve dvacet let, ale ve světě šoubyznysu se pohybuje už od dětství. Přesto, že již deset let se věnuje herectví, až s natočením televizního seriálu Wednesday, který se stal obrovským hitem, se z ní stala hvězda první kategorie. Za roli získala dokonce nominaci na Zlatý glóbus. Tajemnou Wednesday se ale málem vůbec nestala. Dokázali byste si v této roli ale představit někoho jiného?
Už je to pár týdnů, co se v naší domácnosti zabydlela nádherná kudlanka. Velký zelený brouk, který je v Česku stále běžnější. I my ho na konci léta na své zahradě našli a jelikož děti byly naprosto nadšené, umístili jsme kudlanku do velkého akvária. Dodnes nás nepřestává fascinovat.
Kdy je vhodné si dopřát si saunu kdy se vyplatí ulevit chodidlům? Horoskop krásy a duševního zdraví od astroložky Nadi Šmídové vám napoví, co byste měly očekávat, a čemu se tento týden raději vyhnout.
Kolotoč v práci, cestou domů nákup a možná i vyzvednout děti ze školky. Musíte tohle zvládnout sama? Kdo pomůže vám? Jak rozdělit práci v rodině, abyste si ulevila a zároveň se ostatní aktivně přičinili? S drobnými pracemi mohou pomáhat už i děti od tří let. A dokonce je to dobře, když pomohou.
Její život se na počátku jevil jako pohádka o tom, jak dívka z malého města dobyla velký svět showbyznysu. Avšak místo klasického „a žili šťastně až do smrti“ se příběh Ivety Bartošové nesl spíše v tónech tragédie. 29. dubna 2024, si připomínáme deset let od chvíle, kdy Iveta svůj život sama tragicky ukončila. Přesto existovaly okamžiky, kdy byla šťastná.
Narodit se jako muž nebo žena ještě neznamená, že se tak musíte i cítit. V posledních letech o tom slýcháváme stále častěji a můžeme to chápat, i nemusíme, ale jsou lidé, kteří se vnitřně neztotožňují s žádným pohlavím. Nechtějí se škatulkovat a hrdě se k tomu hlásí. Mezi celebritami jsou tahle prohlášení stále častější. Kdo se v poslední době přiznal a kdo se cítí nebýt ani mužem, ani ženou?
Jsem vdaná už třicet let – za tu domu jsme si toho s manželem zažili hodně, ale vždy jsme byli tím spokojeným a harmonickým párem, prostě dva lidé, kteří k sobě patří. Kamarádky se mě často ptaly, jak to děláme a zda už někdy došlo i k nevěře.

Výběr článků

Pracoviště je podle statistik třetím nejčastějším místem, kde se můžete potkat se svou drahou polovičkou, a až třetina Čechů v práci prožila alespoň chvilkový románek. Láska v kanceláři může být krásná a vzrušující, ale zároveň s sebou může přinést i řadu nepříjemností. Jaké jsou tedy klady a zápory takového vztahu?
Málokdo z nás by tomuto oblíbenému a nadanému americkému herci odhadoval jeho skutečný věk, a to 60 let. Tento fakt jistě potvrdíte, pokud jste v nedávné době zhlédli film Top Gun: Maverick. Zdá se, jako by to nemohlo být už neuvěřitelných 36 let. Ale je! A Tom Cruise vypadá pořád skvěle. Jak to dělá?
Každý romantický film je zpravidla doplněný svou hudbou, která nejenže podtrhne celou atmosféru, ale hlavně ve všech sentimentálních duších zanechá nepopsatelný pocit, ze kterého v příjemném slova smyslu naskakuje husí kůže. Vzbudí v nás rozmanité emoce a vtáhne nás do děje hlavních hrdinů. A zatímco některá hudba kolem nás propluje bez většího pocitu vzrušení, určité love songy jsou prostě legendy všech legend, při jejichž poslechu i po letech tajeme jak zmrzliny na slunci. Které patří mezi ty top?

Nepřehlédněte

Snad každá žena neustále hledá procedury, které vyzdvihnou přirozený půvab pleti, zlepší její vlastnosti a podpoří úchvatný vzhled. Zatímco dříve zažívaly doslova boom kosmetická studia, řada žen péči o svůj vzhled přesunula do pohodlí domova. Dnes už si proto můžeme dopřát řadu kosmetických ošetření, aniž bychom čekali na objednací termín do studia. Příkladem je také oblíbená metoda dermaplaning, kterou hravě zvládnete i doma. Jen si o tom předtím pár věcí prostudujte.
Počasí zatím nikdo poručit nedokáže a tak se zejména v jarních a podzimních měsících setkáváme s mnoha deštivými dny. Standardně jako ochranu před promoknutím jistě použijete deštník, nicméně na trhu jsou k dostání i velmi módní pláštěnky, které si postupně získávají na oblibě.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek