Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Pronájem dětského oblečení. Proč bychom takový nápad uvítali i u nás?

V dnešní době se dá pronajmout všechno - auto, dům, karavan i chalupa. Také tlupa stěhováků, skákací hrad, domácí spotřebiče nebo ženská děloha. Proto asi není nic divného na tom, že se za poplatek dá „vypůjčit“ i dětské oblečení

04. 06. 2018

04. 06. 2018

S nápadem půjčovny oděvů pro nejmenší přišel německý prodejce kávy a spotřebního zboží Tchibo. A klobouk dolů. Společnost začala spolupracovat s firmou Kilenda, která má s takovým druhem obchodování dlouholetou zkušenost. Výsledkem plodné spolupráce je pak internetová služba s názvem Tchibo Share, která funguje od počátku tohoto roku.

Když se dílo daří

Rodiče jásají, vyznavači sdílené ekonomiky a ochránci přírody zrovna tak. Konečně se totiž našel způsob, jak snadno a rychle zaplnit šatník ratolestí. Přitom šetřit nervy, prostor ve skříni i přírodní zdroje, protože nabízený sortiment je vyráběn výhradně z ekologické bavlny a zcela obnovitelných surovin. Ať už jde o pyžama, kojenecká body, kalhoty nebo bundy, můžete mít všechno – v různých velikostech a na dosah jednoho kliknutí. A pozor, všechno je to ještě lepší, než to vypadá.

Následky? Ty si nikdo nenese

Minimální doba pronájmu je jeden měsíc. Půjčovné trička s dlouhým rukávem přijde v přepočtu na 50 korun, bunda pak něco kolem 100 korun. Když dítě z daného kousku vyroste, nebo se mu znelíbí, rodiče ho jednoduše vrátí. A co je na tom to nejlepší? Nikdo si nemusí dělat hlavu se skvrnami a rozpáranými švy. Každý vrácený kus je profesionálně vyčištěn, spraven a nabídnut dalším zákazníkům – bez poplatku navíc. Zní to jako sen? Určitě. A my můžeme snít dál.

Zase máme smolíka?!

V našich končinách jde o hudbu budoucnosti, neboť popsaná služba zatím funguje jen u našich německých sousedů. Zda její možnosti někdy přesáhnou i české hranice, o tom se zatím neví, nemluví a pravděpodobně ani neuvažuje. Je pravdou, že termín „sdílená ekonomika“, což je i počin Tchiba, u nás stále vzbuzuje řadu kritických reakcí. Proč? Těžko říct…

Ubytování a doprava? Jedině pod dohledem

Ostatně, mohli jsme se o tom přesvědčit třeba v loňském roce, kdy v Praze hodně vášnivých diskuzí způsobila americká společnost Airbnb, která svobodně inzeruje přes milion nabídek z 34 tisíc měst a 190 zemí. V hlavním městě ale narazila. Místní radní se začali dušovat, že něco takového naprosto mění poměry na trhu realit, což se nikomu nelíbí.

K TÉMATU  Jak zabavit děti během karantény

Podobně dopadla i přepravní společnost Uber. Stále máme v živé paměti stávky taxikářů a kolabující dopravu, která rozpoutala benzinovou válku mezi dopravci, politiky a běžnými občany. Zřejmě ještě nejsme na sdílenou ekonomiku pořádně připravení, takže i půjčovny dětského oblečení jsou pořád tabu… Tedy alespoň zatím!

A co vy? Brala byste půjčovnu oblečení pro nejmenší, nebo vám to přijde jako nesmysl?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

4 důkazy, že je čokoláda vlastně zdravá. Reguluje krevní tlak a prospívá trávení!

Módní hity pro letošní léto. Vede růžová a bláznivé potisky!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jste-li uživatelem sociálních sítí, jako jsou Facebook, TikTok či Instagram, jméno Khaby Lame je vám pravděpodobně povědomé. Nebo možná není, ale jakmile zahlédnete jeho fotografii, okamžitě se vám vybaví vtipná videa, jež pravidelně sdílí. A pokud ho ani takto nepoznáváte, postačí si jich pár pustit a zajisté se zařadíte mezi jeho sledující. Jeho originální nápady hýbou virtuálním světem. Bez jediného slova si získal miliony fanoušků a odběratelů, a tím se mu obrátil život vzhůru nohama.
Je tomu několik dnů, kdy Lela Ceterová a Karlos Vémola oznámili, že jdou od sebe. Složité životní období prožívali již nějaký čas, a v poslední době se dokonce nakazili koronavirem, kterým onemocněla i jejich několikaměsíční dcerka.
My ženy každý den vyhlížíme návrat partnera, a tak trochu potají doufáme, že nás alespoň jednou za čas překvapí krásnou kytičkou. Květiny milujeme, jsou pro nás symbolem toho, že na nás tomu druhému záleží. Dřív pánové nosili domů květiny pravidelně, dnes je to jiné. Pánové, pokud jste sem tajně zabloudili a hledáte tip, jaké květiny mají ženy rády, čtěte dál!
V životě jsem si nikdy nevedla špatně po finanční stránce, to však neznamená, že bych si mohla nějak vyskakovat. Proto jsem začala přemýšlet, kde přijít k dalším penězům. Pak jsem narazila na nabídku online casina, přišlo mi to jako skvělá možnost, jak si přivydělat z domova. Řekla jsem si, že zkusím štěstí. To jsem však ještě nevěděla, že je to jedna velká past.
S blížící se plavkovou sezónou začíná mnoho z nás přemýšlet o tom, jak své tělo dostat zpátky do formy. Někdy tak neodoláme a zkoušíme různé zázračné diety, které slibují rychlý úbytek váhy.
Dámy, máte v plánu se svými kamarádkami prožít opravdu skvělou dámskou jízdu? I když jsou kavárny i restaurace otevřeny, neznamená to, že musíte nutně utrácet. Stále se ještě můžete uchýlit do pohodlí domovů a podívat se na nějaké skvělé romantické (a nejen romantické) seriály, které vás doslova vtáhnou do děje.
Také vám někdy připadá, že se všechny každodenní povinnosti nedají skloubit dohromady? Chodíte spát pozdě a ráno brzy vstáváte, a přesto jste každý den ve skluzu? Nejspíš něco děláte špatně.
Kombuchu už snad známe všichni. Je považovaná za zdravý fermentovaný čaj, který pomáhá nejen našim střevům, ale i celkové imunitě. Ještě ale existuje spoustu věcí, co o ní neznáte. Tak například – věděli jste, že kombucha může i uškodit?
Černé tečky jsou noční můrou nás všech. Objeví se již pár dní poté, co opustíme kosmetický salón, a vracejí se s železnou pravidelností. Možná jste ale ještě nepřišli na správný způsob, jak na ně. Máme pro vás TOP tipy, jak s nimi zatočit!
Ačkoliv plastická chirurgie neustále piluje technologie, díky kterým úspěšně bojujeme proti stárnutí, čím dál větší popularitě se těší obličejová jóga. Tušíte správně, je to cvičení jako každé jiné, ovšem face jóga má za cíl procvičit svaly v obličeji. Pokud nevíte jak začít, není nic jednoduššího než dát follow těmto influencerkám a výsledky se brzy dostaví.
Každý druhý zažil během některé své dovolené zažívací potíže. V této souvislosti se častěji mluví o cestovatelském průjmu, ovšem i druhý extrém dokáže dovolenou pokazit. Zácpa umí vystavit stopku všem radostem. Čekáte a ono nic. Jste stále více nafouklí, bolí vás břicho a může se dostavit i malátnost. Pokud k ní máte sklony, tak svému zažívání pomozte.
Každý z nás se narodil v nějakém znamení. Jeho charakteristika ovlivňuje náš života naši osobnost. Znamení je celkem 12 a společně vytvářejí zvěrokruh. Jeho souhvězdí jsou rozmístěná na hvězdné obloze. Znamení zvěrokruhu pak určuje jeho poloha ke Slunci v daný datum a čas. Znamení se neshodují s měsíci. Každému znamení přináleží nějaké kameny. V jejich pozitivní účinky věřili lidé již v dávné době. Používali je nejen na ozdobu, ale také jako talismany. Některé kultury používaly kameny jako léčivé prostředky.

Výběr článků

Není svíčka jako svíčka. Velmi záleží na tom, z čeho je vyrobená. Věděli jste, že většina těch běžně prodávaných škodí zdraví? I z tohoto důvodu si v posledních pár letech lidé zvykli vyrábět si svíčky sami. Vyjdou je mnohem levněji a přesně vědí, z čeho se skládají. Můžete to zkusit i vy.
Vysoký cholesterol představuje závažný rizikový faktor pro vznik kardiovaskulárních onemocnění a mozkové mrtvice. Pokud se někdo potýká s vysokou hladinou cholesterolu v krvi, je mu doporučeno jeho hladinu snížit.
Na období vánočních svátků se těší téměř celý svět. Na tu chvíli, kdy konečně utichne veškerý hektický život a všichni se oddávají společnému stolování a klidu při sledování pohádek. Ne všude jsou ale tak pohodové vánoční zvyky jako u nás, nebo přinejmenším tak normální zvyky. Podívejte se na ty nejpodivnější vánoční tradice, které rádi přenecháte ostatním zemím.

Nepřehlédněte

Dávkovač krmení pro pejsky si zvládnete vyrobit vlastnoručně doma. Je převážně z kartonu a vypadá i funguje báječně! Pokud má váš pejsek nenasytný apetit a je dost chytrý na to, aby si stále přisypával, dávkovač možná nebude to pravé. Postavit si ho ale můžete i pro kočky. Inspirujte se tímhle povedeným DIY nápadem.
Těší na dárky, ale po rozbalení nejsou zrovna nadšené, když tam není to, co očekávaly. Tyhle děti jsou ale vděčné za cokoli! Jejich reakce vás rozehřeje.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek