Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Jak udělat z vašeho dítěte ostříleného cyklistu?

jak naučit dítě na kole
Zdroj: 123RF.com

13. 03. 2018

Dítě a kolo, to jsou dva elementy, které mohou být spojeny s úžasnými rodinnými zážitky, ale také se stát noční můrou. Jak zjistit, jestli je váš potomek připravený bezpečně brázdit ulice, a přitom třeba i pomoci dobré věci?

Každé dítě je jiné

Pokud patříte mezi rodiče, kteří rádi tráví volný čas na kole a hodlají k tomuto sportu přivést své děti, pak byste měli „našlapovat“ velmi obezřetně. V první řadě je nutné uvědomit si, že je každé dítě jiné a že mladší potomek nemusí fungovat stejně jako ten starší. Takže pokud vám jedno dítě z kola už neslezlo, to druhé může klidně dlouhou řadu pokusů bojkotovat. Obrňte se tedy trpělivostí a při učení dítěte jízdě na kole postupujte tak, jak to jeho povaha vyžaduje. Jinak se vám může stát, že mu tento sport navěky zprotivíte.

Přídavná kolečka

Dopřejte mu taky jízdu s přídavnými kolečky, aby se zbavilo počáteční nejistoty. Pokud ho u toho držíte, chyťte pevně sedlo nebo jeho ramena, nedržte ho za oblečení nebo krk. Dbejte také na to, abyste trénovali pouze tak dlouho, kolik unese. Zpočátku stačí opravdu pár minut a postupně přidávejte, dokud si samo dítě neřekne o pauzu. Postupem času pak můžete společné cyklovýlety prodlužovat.

Projeďte si značky

Když už se váš potomek naučí své dětské kolo bezpečně ovládat, přijde čas na lekci, jak se pohybovat v provozu. Pokud chcete mít jistotu, že dostane opravdu fundované informace, udělejte si s ním výlet na rodinnou akci, kde se dětem věnují odborníci. Jednou z nich může být například veletrh FOR BIKES. Tento cyklistický svátek se koná ve dnech 6. až 8. dubna na letňanském výstavišti PVA EXPO PRAHA. Právě tady si mohou rodiče s dětmi projet naučnou a vzdělávací dráhu, poznat dopravní značky a ještě si odnesou milé dárky. V rámci Dětské stezky navíc rodiče mohou přispět také do kasičky charitativního projektu Pomozte dětem.

K TÉMATU  Posilte svůj imunitní systém. Střídání počasí a teplot je pro něj největší zkouška

Jaké kolo si vybrat?

Na prvním kole pro dítě se nevyplatí šetřit. Přestože je nové kolo ne zrovna levnou záležitostí, budete vědět – pokud se tedy poradíte s prodejcem – že má potomek přesně to, co potřebuje. Nejhorší, co můžete udělat, je posadit dítě na kolo po větším sourozenci nebo koupit kolo větší, aby mu dlouho vydrželo.

Autor: red

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Čas nejde zastavit, a tak i miláček všech žen, Antonio Banderas, zakotvil v přístavu šedesátníků. V poslední době prošel velkými změnami ve svém životě. Mimo jiné prodělal infarkt a před několika týdny oznámil, že má koronavirus. Svůj zaběhlý hollywoodský život ale právě po infarktu zcela přehodnotil a dnes plní sociální sítě zcela novými příspěvky. Čemu propadl?
Letošní první úplněk je tady! Začínáme ve znamení Lva, kde zdánlivě nepřekonatelné osobní ego pohlcuje vše ostatní! V této fázi se setkáváme s napětím mezi individuálním nárůstem a kolektivní solidaritou, což vyvolává otázky ohledně toho, zda naše osobní pocity nepřinášejí nečekané otřesy k druhým! Nezapomeňte, že úplněk ovlivňuje jak dny před úplňkem, tak dny po úplňku.
Strom ginkgo biloba je svými účinky proslulý již po staletí. Využíval se v tradiční čínské a ajurvédské medicíně. V Asii, odkud pochází, je v některých místech dokonce uctívaný.
Handmade věci se z hlediska popularity už několik let drží na samém vrcholku. A ostatně se není čemu divit. Jsou totiž osobité, originální, odlišné od ostatních a jedinečné v každém detailu. Dnes si doma můžete vyrobit snad už cokoliv - od dekorací až po kosmetiku. My se ale v tomto článku budeme zabývat tím, jak si vyrobit vlastní parfém. Pojďme na to!
Dlouho jsem nemohla najít lásku, vždycky jsem byla trošku při těle, měla jsem problémy s pocením, nějaké zdravotní problémy, které způsobovala moje nadváha a pleť samý pupínek. Bojovala jsem s tím v pubertě hodně dlouho a neměla jsem žádné sebevědomí.
Umíte si představit vánoční svátky bez pohádek? Nemusíte být nutně dítě, abyste vyžadovali oblíbené příběhy na Štědrý den a všechny následující svátky. Užijte si volné sváteční dny a nezapomeňte na pohádky, které vám přinesou klid a krásnou atmosféru do vašeho domova.
Zůstala byste i v zimě ráda věrná svým oblíbeným roztrhaným džínům, (plisovaným) sukním a společenským sakům? Jde to, pokud ovládáte jedno kouzlo.
Barva bot o vás hodně prozradí a v případě lodiček to platí dvojnásob. Vyberte si barvu podle svého vkusu a osobnosti a doplňte svůj outfit chytře a vkusně. Lodičky jsou klasické dámské boty, kterými nikdy žádný model nepokazíte. Můžete je brát na slavnostní příležitosti k róbám, ale využijete je i v casual módě. Ženy v byznysu je také ocení ke kostýmkům nebo do práce na jednání. Lodičky jsou kouzelně ženské, proto se vyplatí mít jich víc párů. Jaké barvy by neměly chybět ve vašm obetníku objevíte v tomto článku.
Při nakupování na internetu můžete narazit na řadu zajímavého. Při házení oblíbených nápojů do virtuálního košíku na vás může vyskočit třeba takzvaný matcha čaj, který vás zaujme pro svou nápadně zelenou barvu. Právě díky ní se nad ním pozastavíte a přemýšlíte, jestli si ho také vhodit či nevhodit do onoho koše. Nakonec však kliknete na "dokončit nákup" s tím, že si ho zakoupíte někdy příště. Pojďme si prozradit, proč se této chyby v budoucnu nedopustit.  
Není svíčka jako svíčka. Velmi záleží na tom, z čeho je vyrobená. Věděli jste, že většina těch běžně prodávaných škodí zdraví? I z tohoto důvodu si v posledních pár letech lidé zvykli vyrábět si svíčky sami. Vyjdou je mnohem levněji a přesně vědí, z čeho se skládají. Můžete to zkusit i vy.
Pilates dělá tělo mladším. Jak to? Prodlužuje a zeštíhluje svaly, zpevňuje střed a hlavně zlepšuje držení těla. Pomocí jednoduchých cviků zkrátka umí velké výsledky! Vyzkoušela naše redaktorka Blanka. Co všechno pro vás zjistila?
Všechno zdražuje - nechtěný, ale bohužel reálný fakt. Vedle potravin se zvyšuje cena za elektřinu, plyn a samozřejmě za vodu, což jsou základní potřeby každého z nás. Abychom dokázali ušetřit po této stránce, spotřeba vody v domácnosti by nás měla zajímat. Kolik aktuálně průměrně činí, kam mizí a jak snížit výdaje s ní spojené? 

Výběr článků

Tetování je stále módní záležitostí. Citáty, postavy z komiksů nebo vzory květin mohou být vašemu srdci blízké, zaměstnavatel pro ně ale pochopení mít nemusí. Při hledání nového zaměstnání tak může být tetování na viditelném místě překážkou pro přijetí. Kde bude nejspíš vadit a kde naopak ne?
Nakupování na internetu je bezesporu denní chléb prakticky každého. Zatímco před úderem koronavirové pandemie jsme z internetu objednávali pouze oblečení, nábytek nebo elektroniku, v době karantény jsme si zamilovali rozvoz jídla i potravin až před práh našeho domu.
Začínáte se při dlouhých zimních večerech nudit? Není přece nic lepšího, než se po náročném dnu zachumlat do peřin s dobrou kávou nebo čajem a pustit si jedny z nejlepších zahraničních komediálních seriálů.

Nepřehlédněte

Každá z nás to zná. A pokud ne, můžete si gratulovat. Úzkost nás v dnešním světě provází častěji než kdy jindy. Ještě aby ne, když tu máme světovou pandemii, lidé umírají, jiní přicházejí o práci. Naštěstí ale existuje několik dechových metod, které vás alespoň trošku pomohou uvolnit se ve vypjatých situacích.
Podzimní kolekce zaplavily obchodní domy a jistě vás to svádí nějaký nový kousek do svého šatníku ulovit. Bohužel je toho tolik, že člověk neví, co přetrvá déle než pár týdnů. Nevadí, s naší pomocí se ve všem zorientujete. Tohle jsou kousky, které se s největší pravděpodobností budou nosit i další roky.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek