Neděle , 28. 04. 2024

Jaroslav

Rozchod. 5 důvodů, proč byste měla uvažovat o radikální změně partnera

Zdroj:123RF.com

05. 09. 2017

Existují situace, ve kterých by měly i ty nejideálnější páry zůstat raději přáteli a nepouštět se do minového pole vztahů. Zásadních rozporů, které by vám měly sejmout růžové klapky zamilovanosti z očí a zachránit skvělé přátelství s dlouhou budoucností, je vlastně jen pět. Seznamte se s důvody, při kterých byste měly o rozchodu uvažovat:

1) Vaše plány do budoucna jsou jako oheň a voda.

Budoucí cíle a plány k jejich dosažení hrají ve vztahu jednu z nejdůležitějších rolí. Pokud jste vy například ctižádostivá a cílevědomá a v průběhu pěti let hodláte založit vlastní podnik, který za deset let předstihne ve výši obratu McDonalds a KFC dohromady, pak by nejspíš nebylo dost prozíravé (a v podstatě ani proveditelné) procházet životem po boku pecivála, který sní o víkendech strávených rybřením a spokojeném stáří na chalupě. Postupem času by mezi vámi narůstala propast, na jejímž dně by nakonec zůstalo všechno hezké, co vás zprvu spojovalo.

2) Neshodnete se na společných věcech.

Každé úspěšné patnerství potřebuje pro své dlouhé trvání a budoucnost uzavřít alespoň rámcové dohody ohledně jistých věcí – ať už je to otázka budoucího počtu dětí (pokud je chcete), morálních hodnot nebo toho, co pokládáte za důležité ve vztahu i mimo něj. Odlišné názory mohou často vztah posílit, ale je k tomu zapotřebí silné dávky tolerance a dobré vůle. Existují samozřejmě rozdíly v nazírání na svět, které se nepřekonávají příliš lehce. Pokud nedokážete najít způsob k překonání těchto rozdílů už na počátku vztahu, stěží je budete hledat v budoucnu.

3) Ve vašem vztahu jde pouze o sex.

Sex je pro úspěšný vztah jako vysokooktanový benzín – potíž je v tom, že dobré auto nepotřebuje k pořádné jízdě jen benzín, ale i olej a další prostředky. Pokud se všechen  společně strávený čas točí jen kolem postele (a dalších příhodných míst) a nenajdete si čas k tomu, abyste si společně popovídali o jiných věcech, případně abyste rozhodli o dalších důležitých stránkách vaší budoucnosti, nebude ani žádná budoucnost existovat. V tom případě bude lepší zůstat přáteli a občas si toto přátelství zpříjemnit… Hlavně pozor na to, abyste si sexuální přitažlivoist nepletli s láskou!

K TÉMATU  Ráno po té, rána po 100

4) Jeden z vás je ve vztahu aktivnější než druhý.

Je to jedna z nejhorších situací, které mohou ve vztahu nastat: jeden z patnerů se jeho rozvíjení a naplňování věnuje s daleko větším odhodláním a přesvědčením než partner druhý. Může to být proto, že miluje více než jeho protějšek, případně ten druhý pro to, aby se cele vložil do vztahu, není ještě úplně připraven. To mmůže vést k narůstajícímu napětí, které se překvapivě projevuje podrážděním na obou stranách. Pokud se vám něco podobného přihodí, měly byste uvažovat o tom, že na chvilku „zvolníte krok“ a teprve až se partner propracuje na vaši úroveň, budete pokračovat dále; pokud možno jeho tempem.

5) V přátelském vztahu vám to klapalo lépe.

Jedna moje známá popsala to, co bylo mezi ní a jejím bývalým manželem, jako „skvělé přátelství dvou dospělých lidí, kteří se nikdy neměli brát“. Jen málokomu před svatbou dojde, že po uzavření sňatku se objevují očekávání a odpovědnost na diametrálně odlišných místech než kde se nachází ve vztahu dvou přátel. Pokud s sebou tato očekávání a odpovědnost přinášejí více hádek a nespokojenosti než lásky, měli byste se vrátit zpět k tomu, co vám šlo tak dobře – k obyčejnému a důvěrnému přátelství.

A jak to máte doma Vy?

Autor: red

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Červená řepa je doslova vitaminová bomba. Obsahuje mnoho látek, příznivých pro náš organismus. Může se pyšnit například vysokým obsahem vitamínu C, vitamínu B. Mimo jiné také obsahuje další blahodárné minerály, jako je hořčík, draslík, sodík. Je plná železa a kyseliny listové, a tak se doporučuje i při chudokrevnosti. Také příznivě působí na štítnou žlázu, protože v ní najdeme i jód. A jaké má další skvělé vlastnosti?
Mnozí lidé si neustále stěžují na nízké mzdy, avšak nejsou ochotni investovat do dalšího vzdělávání, což je pak limituje na trhu práce. Nemohou se uplatnit, případně dělají zaměstnání, které jim nepřináší zajímavé finanční ohodnocení. Nemluvě o tom, že jsou v práci často nešťastní, protože je zkrátka nebaví a stresuje. Přitom stačí relativně málo – najít si vhodný kurz. Za pár měsíců se pak lze ucházet o nové zaměstnání, které jim bude více vyhovovat.
Sladkou chuť miluje většina z nás už odmalička. Ostatně kdo by neměl rád chutné bonbónky, dortíčky nebo třeba sušenky. Ale upřímně – cukr je jed, a přestože nám chutná, ve finále nám škodí. A představa, že se za pár let budeme bahnit v obezitě, trpět srdečním onemocněním nebo si píchat inzulín, není zrovna lahoda. O důvod víc, proč si navyknout na život bez cukru. Jenže, jak na to?
Co mají společného citron, jahody, káva nebo pytlík čaje? Zdánlivě nic, ale ve skutečnosti je můžete použít jako skvělé kosmetické vychytávky. S pomocí těch nejobyčejnějších ingrediencí z vaší kuchyně můžete zabojovat proti celulitidě, černým ucpaným pórům, zamaskovat modřinu nebo cucflek, a dokonce si pěkně vybělit zuby. Nevěříte?
Adventní věnce se dají koupit, ale opravdovou hodnotu má váš vlastnoruční výrobek. Inspirujte se úchvatnými nápady naoriginální adventní věnce z rozličných materiálů a vyzdobte jídelní stůl na letošní svátky nějakým novým kouskem.
Vlasy představují pomyslnou korunku krásy. Péče o ně je velmi důležitá. Zjistěte, jaké chyby ničí vaše vlasy.
Máte doma kočku? Pak určitě budete souhlasit, že nad jejím chováním někdy zůstává rozum stát.
Dnes jsme si již navykli komunikovat běžně přes internet, dozvídat se o kamarádech na sociálních sítích, každý den rozeslat několik e-mailů. Stejně tak jako nám však toto umožňuje velmi efektivně pracovat a být neustále ve spojení, mohou nás právě tyto technologie na druhé straně výrazně ohrožovat.
„Už to mezi námi není takové, jako dřív. Chybí mi chvíle, kdy jsme neřešili jen pleny, očkovaní, hlídání, opruzeniny, růst zoubků. Náš sexuální život je po narození dítěte na bodu mrazu. Všechno se točí kolem prcka a nemáme na sebe s partnerem už vůbec žádný čas. Jsem uvázaná doma a můj svět je jen pračka, pleny a sporák. Nepamatuji si, kdy jsem naposledy měla čas umýt si vlasy nebo si udělat nehty. Co máme mimino, jsem pro svou ženu druhé kolo u vozu. Všechno mám na krku já a partner mi s ničím nepomáhá. Moje žena o sebe přestala pečovat.“ Tohle je výčet těch nejčastějších příčin sporů, které vyvstávají po narození dítěte. Poznáváte se v některém z uvedených příkladů? Dnešní článek vás provede nejčastějšími příčinami partnerské poporodní nebo chcete-li rodičovské krize.
Solární světélka, zapíchaná podél chodníčku, udělají také příjemnou atmosféru. Ale noční osvětlení zahrady, jako je tohle, vás přenese rovnou do pohádky. Světla zavěšená v koruně stromu nebo naopak umístěná u kmene menších stromků vytváří ve tmě přímo čarovnou náladu.
Nic nedokáže pokazit dovolenou tak jako špatné počasí a zdravotní obtíže. S počasím sice vy sami nic neuděláte, ale před zdravotními neduhy se můžete chránit tím, že si pečlivě sbalíte s sebou na dovolenou také lékárničku. V zahraničí se totiž léky první pomoci shání obtížněji.
Málokterá z nás má cvičení v oblibě – chceme se mu vyhnout co se dá a doufáme, že to bez něj zvládneme. Existují ale cviky, které nejsou tolik náročné, a zároveň dokáží změnit život k lepšímu. Ať už v oblasti zdraví nebo sexu. V obojím případě se budete cítit mnohem lépe poté, co budete pravidelně cvičit Kegelovy cviky.

Výběr článků

Každý si svůj svatební den představuje jinak. Někdo sní o pohádkových šatech s dlouhou vlečkou a pompézní výzdobou, jiný zase o skromné party ve stodole, která ale dnes už také může stát desítky korun. Ať už si každý svůj velký den představuje jakkoli, je pravdou, že i ta sebemenší svatba stojí nějaké peníze. Pokud chcete ušetřit a využít své prostředky třeba na svatební cestu, určitě vyzkoušejte některý z našich tipů.
Několikrát denně slýcháme že tent o či onen šampón pomůže našim vlasům od kořínků až po konečky. Dámy, která z vás trpí na roztřepané konečky vlasů dáte nám zapravdu, že jediné, co jim zaručeně pomůže je kadeřník. Ale ještě, než půjdete opět ke kadeřníkovi, vsaďte na účinnou prevenci.
Narodilo se vám miminko v zimě? A víte, kolik vrstev mu oblékat, aby mu nebylo příliš zima nebo naopak vedro? A kdy s ním můžete ven? Odpovíme vám na sedm nejdůležitějších otázek.

Nepřehlédněte

Minulý týden jsme si zasoutěžili o dvoje krásná sluchátka. Dnes už známe vítězky naší soutěže. Kdo měl štěstí a krásná sluchátka Trust Norma do nás dostane?
Možná jste ve svém malém bytě naprosto spokojení a víc prostoru momentálně nepotřebujete. Proč ho ale aspoň zdánlivě trochu nezvětšit, aby nevypadal příliš stísněně? Pomocí snadných triků bude váš byt hned působit, jako kdyby měl o třetinu větší rozlohu.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek