Krkovička – ingredience:
Krkovička zaujme muže i ženy. Na porci pro 4 dospělé osoby budete potřebovat:
- 1,6 kg krkovičky
- 50 ml olivového oleje
- 12 stroužků česneku
- 2 větší červené cibule
- sůl
Na omáčku si připravte tyto ingredience:
- 100 ml ostrého kečupu nebo pálivé rajčatové omáčky
- 50 ml olivového oleje
- 50 ml sójové omáčky
- 20 g sladké mleté papriky
- 10 ml vinného octa
- Celé kuličky pepře a mletý pepř
- 5 g mletého zázvoru
Příprava
Všechny suroviny na omáčku si smíchejte ve velké misce a dobře je rozmíchejte. Krkovici si omyjte, nakrájejte ji na tenké plátky, okrájejte šlachy a zlehka ji prosolte. Plátky krkovice vyskládejte do omáčky, misku přetáhněte potravinářskou fólií, aby se pod ní nedostal vzduch, a nechte ji pár hodin v lednici, aby maso nasáklo chuť omáčky.
Předtím, než marinované maso vyndáte z ledničky, si najemno nakrájejte cibuli a prolisujte česnek. Velký plech na pečení si pořádně vymažte olivovým olejem a vyskládejte na něj rovnoměrnou vrstvičku cibule.
Na cibuli vyskládejte plátky marinované krkovičky. Ty pak potřete prolisovaným česnekem a jemně přisolte. Na maso navrstvěte zbytek cibulky a dejte ho píci do trouby předehřáté na 180 °C.
Přibližně po čtvrt hodině troubu otevřete, plech na pečení vyndejte a krkovičku přelijte omáčkou. Pak plech vraťte zpátky do trouby a pokračujte v pečení po dobu zhruba jedné hodiny. Upečenou krkovičku s podávejte s bramborami, americkými bramborami nebo hranolky. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Milujete spojení mletého masa a sýra? Pak vás recept na placky zaujme!