Pondělí , 13. 05. 2024

Servác

Příběhy žen, které změnily pravidla hry v podnikání

Vstupte do světa inspirativních žen, které se nebojí překračovat hranice a formovat podnikatelský svět na svůj obraz. Od odvážných startupistek po průkopnice v technologiích, tyto příběhy nejen motivují, ale ukazují, že ženy jsou nezastavitelnou silou v každém odvětví.
příběhy
Příběhy žen, které změnily svět

Dnes přinášíme příběhy několika žen, které dokázaly, že jsou nezastavitelnou silou v podnikání. V historii podnikání byly ženy často považovány za ty, které mají méně příležitostí než jejich mužští kolegové. Avšak s postupem času se objevily inspirativní ženy, které nejen překonaly tyto překážky, ale také změnily pravidla hry ve svůj prospěch a prospěch budoucích generací podnikatelek.

Příběhy nejen Coco Chanel inspirují svět! A Coco mění svět módy!

Gabrielle „Coco“ Chanel není jen jménem luxusní módní značky; je to symbol revoluce ve světě módy. Chanel odmítla restriktivní módní normy své doby a navrhla elegantní, pohodlné a praktické oblečení pro ženy. Její vizionářský přístup k designu a odvaha jít proti proudu změnily způsob, jakým svět vnímá ženskou módu a elegance.

Whitney Wolfe Herd – Bumble a boj za ženské empowerment

Whitney Wolfe Herd, zakladatelka a CEO seznamovací aplikace Bumble, přinesla do světa online seznamování revoluční koncept, kde mají ženy kontrolu nad tím, s kým naváží konverzaci. Její odhodlání podporovat bezpečné a respektující prostředí pro ženy na internetu změnilo dynamiku online seznamování a inspirovalo mnohé ženy, aby se chopily iniciativy ve svých vztazích i kariéře.

Mary Barra – Průkopnice v automobilovém průmyslu

Jako první žena ve funkci CEO v globálním automobilovém průmyslu, Mary Barra převzala vedení společnosti General Motors v roce 2014. Její vedení společnosti skrze několik významných skandálů a její zaměření na inovace, jako jsou elektrická vozidla a autonomní technologie, ukázalo, že ženy mají silný hlas i v tradičně mužských odvětvích.

Indra Nooyi – Přetváření PepsiCo

Indra Nooyi, bývalá CEO společnosti PepsiCo, je známá svým přístupem „Performance with Purpose“, který klade důraz na udržitelnost a zdravější produkty. Během svého působení ve společnosti PepsiCo zavedla inovace, které nejen zvýšily ziskovost společnosti, ale také posunuly hranice v oblasti korporátní sociální odpovědnosti.

K TÉMATU  Skalka na zahradě bude vaším uměleckým dílem. Udělejte si kompozici z kamenů a nechte kolemjdoucí žasnout!

Sara Blakely – Zakladatelka Spanx a self-made miliardářka

Sara Blakely založila svou společnost Spanx s jediným cílem: navrhnout spodní prádlo, které by ženám poskytovalo pohodlí a sebevědomí. Začínala s $5,000 ušetřenými z vlastní kapsy a bez jakýchkoli znalostí v oblasti módy nebo výroby. Dnes je Spanx globálně uznávanou značkou a Sara Blakely je jednou z mála self-made miliardářek na světě.

Tyto ženy a mnoho dalších ukázaly, že s odvahou, inovací a odhodláním mohou ženy nejen uspět v podnikání, ale také inspirovat a pohnout světem vpřed. Jejich příběhy jsou důkazem, že ženy mohou být výjimečnými lídry a změnit pravidla hry ve svůj prospěch.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Kariéra se nenakopne sama, musíte tomu jít naproti

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Každý nenávidí uklízení, ale každý miluje čistý dům. Existuje nejlepší způsob, jak rychle vyčistit dům? Většina nováčků v uklízení si není jistá, zda by měli nejprve vysát prach nebo vysát. Mají nejdříve uklidit kuchyň, nebo koupelnu? Je spoustu nezodpovězených otázek, co se úklidu týče.
Babí léto nám o víkendu přinese dobrou náladu. Volné dny věnujte péči o pokožku, troše zdravého pohybu venku, a večery si nechte pro sebe. Co dalšího radí astroložka Naďa Šmídová?
Víte, že práce na poli, házení lopatou nebo pochod Praha-Prčice je pro naše tělo méně škodlivé než nesprávné sezení? Sezení je totiž pro páteř tou nejnamáhavější činností. Jak sedět, je zásadní pro vaše zdraví.
Nakupování dárků pro rodinu je těžké. Mnohem těžší než nakupování dárků pro spolupracovníka nebo oblíbeného učitele. Když ale nakupujete pro lidi, které znáte celý svůj život, máte jistou výhodu. Znáte totiž jejich koníčky a zájmy. Víte (nebo byste měli vědět) co mají rádi a po čem touží. Když tuhle výhodu dobře použijete, pořídit dárky k Vánocům pro rodinné příslušníky pak bude brnkačka. Už máte jasno, co komu nadělíte?
Dnes dáváme přednost sedací soupravě, ale pokud nám to prostor dovolí, proč si nedopřát klasiku? Křeslo v obývacím pokoji je pohodlné a zamilujete si ho! Ušáky, relaxační, rozkládací, moderní i elegantní nebo kožená klasika, vyberte si podle stylu vašeho interiéru.
Na stůl o vánocích prostě patří. Adventní věnec je jedním ze základních prvků vánoční výzdoby. Tahle dekorace se stane vaší chloubou, když jí vyrobíte sama! Možná už v tom máte praxi, možná to zkusíte poprvé, ale v každém případě se můžete inspirovat. A pokud věnec vyrábět nechcete, alespoň si nějaký vyberete.
Představte si nezapomenutelný únik od každodenního shonu a vydáte se s celou rodinou na dobrodružnou jarní dovolenou. V našem článku "Jarní prázdniny! Kam na jarní prázdniny s celou rodinou?" vám přinášíme inspirativní tipy na rodinné výlety a aktivity. Od přírodních krás až po kouzelná města, pojďte s námi objevit zajímavá místa, která poskytnou všem členům rodiny nezapomenutelné zážitky. Vyzvěte svou rodinu k dobrodružství a společně objevujte nové obzory v tomto jarním období. Kam se vydáte vy?
Léto se nezadržitelně blíží a zcela jistě se nemůžete dočkat, až vyrazíte na dovolenou. Naše tělo však může na změny prostředí a počasí reagovat negativně. Také změna stravy je pro lidský organismus zátěží a mohou ji doprovázet nepříjemné obtíže, které by vám vysněnou dovolenou mohly překazit. A od toho je tu cestovní lékárnička, kterou si můžete přibalit s sebou. Co by měla obsahovat a jak si léto ve zdraví užít?
Býti potomkem slavného rodiče nebo rovnou obou rodičů se může jevit jako nelehká pozice. Od takovýchto jedinců se mnohé očekává, ať už zdědění krásy nebo talentu. Někteří se rozhodnou jít ve šlépějích svých rodičů, jiní zvolí o něco jiný směr a další se zase světu popularity snaží co nejvíce vyhnout a žít si svůj život mimo vědomí veřejnosti.
Bydlet v malém příbytku není nic, za co byste se měli stydět. A stejně tak to není žádná nevýhoda. Naopak - čeká vás méně uklizení. Konkrétně utírání prachu, protože se u vás nebude nacházet velké množství nábytku. Tím se takovým pomyslným oslím můstkem dostáváme k jeho zařizování. Abyste nežili v přecpané, kýčovité domácnosti, vyplatí se myslet na několik základních pravidel. 
Závislost na internetu, sociálních sítích nebo počítačových hrách se projevuje u dětí stále častěji. Podle odborníků je má příznaky opravdové závislosti každé desáté dítě. To je nemalé riziko, že se to může stát i ve vaší rodině. Tyto závislosti jsou – vzhledem k rozšíření internetu a jeho komunikačních sítí – podstatně větším rizikem, než návykové látky či alkohol.
Když se blíží vánoční svátky, v obchodních centrech se setkáváme s obrovskými frontami. Ty však nevedou nikam jinam než do malého krámku s názvem Pandora. Zejména pánové, kteří zapomněli svým nejdražším koupit něco hezkého se snaží na poslední chvíli ulovit alespoň přívěsek na náramek, po kterém ženy doslova touží, i když se tedy razantně plácnou přes kapsu. To se však změní.

Výběr článků

Vždycky jsem byla tak trošku rebel, do vztahů jsem se úplně nehrnula, závazků jsem se obávala vždycky. Dospěla jsem ale postupně do stavu, kdy mi došlo, že to tahle nemůžu a nechci dělat celý svůj život. Mám partnera už tři roky, on by se rád posunul dál a bydlel se mnou. Ale i přesto, že ho miluji, začínám někde uvnitř sebe couvat. Nevím, zda jeho nátlak ustojím.
Vypadat dobře chce většina z nás. Jak to ale udělat, abyste se svým tělem byla vážně spokojená a cítila se vyrovnaně? Máme pro vás několik rad, které se vám vyplatí zkusit.
Když Jeff Moody narazil na starý srub v horské vesnici Telluride, věděl, že našel ideální rekreační místo pro svou rodinu. Obrovský srub se šesti ložnicemi se nachází daleko od ruchu Toronta, odkud Moody pochází. V zimě se dají nazout lyže takřka od dveří. Skvělý výhled, dobrý přístup a slunné místo v kombinaci s moderní přestavbou udělalo z Moody Residence skvost!

Nepřehlédněte

Narodit se jako muž nebo žena ještě neznamená, že se tak musíte i cítit. V posledních letech o tom slýcháváme stále častěji a můžeme to chápat, i nemusíme, ale jsou lidé, kteří se vnitřně neztotožňují s žádným pohlavím. Nechtějí se škatulkovat a hrdě se k tomu hlásí. Mezi celebritami jsou tahle prohlášení stále častější. Kdo se v poslední době přiznal a kdo se cítí nebýt ani mužem, ani ženou?
Ještě se stydíte za nedokonalosti svého těla? S pocity, které vás dlouho sužovaly, se můžete vesele rozloučit! Trend body positivity je zde! Frčí modelky kyprých tvarů, dvoubarevné kůže, ženy s příběhem.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek