Čtvrtek , 09. 05. 2024

Ctibor

Jak doma na roztřepené konečky vlasů?

Několikrát denně slýcháme že tent o či onen šampón pomůže našim vlasům od kořínků až po konečky. Dámy, která z vás trpí na roztřepané konečky vlasů dáte nám zapravdu, že jediné, co jim zaručeně pomůže je kadeřník. Ale ještě, než půjdete opět ke kadeřníkovi, vsaďte na účinnou prevenci.
KONEČKY
Jak na poškozené vlasy?

Slyšeli jsme to mnohokrát – správný šampón či kondicionér by měly pomoci našim vlasům od kořínků až po konečky. Ale dámy, kdo z vás nepozná ten pocit, kdy se bojuje s roztřepenými konečky vlasů? Přestože návštěva u kadeřníka může být konečným řešením, existuje několik kroků, které můžete udělat doma, aby jste minimalizovaly jejich vznik a zlepšily vzhled vašich vlasů.

1. Pravidelný střih vlasů, nebo “zastřihnout” konečky

Prvním krokem k prevenci roztřepených konečků je pravidelný střih vlasů. Doporučuje se navštěvovat kadeřníka každých 6 až 8 týdnů. Pravidelné stříhání pomáhá odstranit rozštěpené konečky a udržuje vlasy zdravé.

2. Šetrná péče o vlasy

Vyvarujte se nadměrnému teplému stylování vlasů, jako je používání kulmy, fénování nebo žehlení, které mohou poškozovat vlasy. Pokud používáte vysoušeč vlasů, nastavte nízkou teplotu a používejte termální ochranné spreje.

3. Kvalitní produkty pro vlasy

Zvolte šampony a kondicionéry, které jsou vhodné pro vaši typ vlasů. Hydratace je klíčem k prevenci roztřepených konečků. Dopřejte svým vlasům pravidelně péči v podobě vlasových masek nebo olejů.

4. Ovocné a zeleninové stravování

Zdravá strava hraje také důležitou roli ve zdraví vašich vlasů. Konzumace ovoce a zeleniny bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty může posílit strukturu vlasů.

5. Šetrná úprava vlasů

Když si rozčesáváte vlasy, začněte od konečků a postupujte směrem nahoru, abyste minimalizovali tahání a poškození vlasů. Používejte štětce s měkkými štětinami, které nebudou vlasy trhat.

6. Hydratace zevnitř

Nepijte dostatek vody, abyste udrželi tělo hydratované. Hydratované tělo má tendenci mít zdravé vlasy.

Prevence je vždy lepší než léčba. Pečujte o své vlasy a minimalizujte riziko vzniku roztřepených konečků. S těmito kroky můžete udržet své vlasy zdravé a krásné.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Zbytečné chyby, kterými si ničíte své vlasy

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Léto už je v plném proudu a s ním i více či méně nutné doplňování a obměňování šatníku. Co by ale v sestavování našeho šatníku na teplé měsíce mělo hrát největší roli, jsou materiály oblečení. Víte, které jsou ty nejvíce vhodné na léto, a kterým je lepší se v obchodě raději obloukem vyhnout?
Kadeřník Samuel Ryde má netradiční zálibu. Fotí momentky každý den ve stejný čas a to už deset let. Co ho motivovalo k jeho neobvyklému koníčku a jaký v něm vidí význam? Přečtěte si víc!
Realitní makléři u nás nemají nejlepší pověst. V posledních letech se vnímání jejich práce v očích prodávajících i kupujících poněkud zlepšilo, ale přesto přibývá Čechů, kteří se rozhodnout pro dobrodružství v neprobádaném světě realit bez ostříleného průvodce. Určitý podíl viny na tom mají autoři článků ve stylu „jak prodat nemovitost ve třech krocích“. Možná jste podobný návod četli a došli k závěru, že realitku vůbec nepotřebujete. Třeba to tak skutečně bude – můžete to zjistit v rámci jedinečného online kurzu, který připravila MAXIMA REALITY.
Jaro s sebou nenese jen hromadu sluníčka, ale především alergie, které nepatří k tomu nejmilejšímu. Když všechno kolem nás začne kvést, ve vzduchu se rázem začne vznášet větší množství pylu, což vede k alergickým reakcím. Pojďme si prozradit, co na sennou rýmu a další projevy alergie zaručeně zabírá.
Celulitidu má řada žen. Dokonce možná existujte víc těch, které ji mají než těch, které mají to štěstí a celulitidou obdařeny nejsou. A stejně jako trápí ženy, tak ani muži leckdy celulitidě neuniknou. A proto si nyní připomeneme největší a nejčastější mýty, které o celulitidě kolují a připojíme pár rad, jak se jí zbavit.
Jak vybrat brýle tak, aby vám vyhovovaly po všech stránkách? Zaměřte se na funkci, velikost ale i tvar obroučků a celkový design. Právě brýle totiž tvoří výrazný prvek obličeje a mohou vám v celkové image velmi pomoci, vyberete-li si je k obrazu svému. Pojďme si povědět víc.
Hlavní rozdíl, kterým se vířivky liší od bazénu? Užíváte si je celoročně! Odhalit vyhřátou kouřící hladinu je paráda, třeba uprostřed noci, kdy můžete pozorovat hvězdy. Stejně tak skvělý zážitek je koupání v zimním období, kdy horká koupel kontrastuje s chladným vzduchem.
Barva roku 2020 pro interiér je klasická modrá. Hluboký a tmavý odstín modré dává cítit stabilitu, klid a komunikaci. V interiéru působí vyrovnaně a je ideální do prostoru určeného k relaxaci, hlubokým myšlenkám nebo přímo meditaci. V pracovně umí motivovat k lepšímu výkonu. Tmavá modrá barva dává také pocit bezpečí a v neposlední řadě je velmi elegantní.
Chcete žít zdravě a v souladu se zdravým životním stylem, a přitom vás každý den čeká směna v kanceláři? Nezoufejte. I tady se dá všechno vyladit tak, abyste se nemusely o své tělo obávat. Zaměřte se na detaily, které vám pomohou udržovat se v dobré kondici i během pracovního dne.
Nemoc si nevybírá, a proto se i v řadách slavných tváří setkáme s lidmi, kteří musí změnit svůj styl života a bojovat o to, aby byli zase zdraví.
Ženy i muži často mateřská znaménka podceňují, ale to se nevyplácí. Nikdy nemůžete vědět, jestli v sobě náhodou neskrývají strašáka v podobě rakoviny. Proto si nechávejte znaménka nejenom pravidelně kontrolovat, ale také se o ně správně starejte.
Každá z nás to zná. A pokud ne, můžete si gratulovat. Úzkost nás v dnešním světě provází častěji než kdy jindy. Ještě aby ne, když tu máme světovou pandemii, lidé umírají, jiní přicházejí o práci. Naštěstí ale existuje několik dechových metod, které vás alespoň trošku pomohou uvolnit se ve vypjatých situacích.

Výběr článků

Jste věčná začátečnice? Vždycky se pustíte do běhání a po pár týdnech to vzdáte? Nebo jste ještě nikdy neběhala, ale ráda byste začala? Možná právě vám se bude hodit následujících deset tipů, díky kterým si běh skutečně zamilujete.
Matkou se můžete stát i po čtyřicítce. A to s přehledem. Které celebrity jdou příkladem? Podívejte se.
Docílit toho, aby záhony nebo okenní parapety zely všemi barvami i během zimy, je poněkud složité. Tedy, to si alespoň zahrádkáři a pěstitelé pokojových rostlin myslí. Ve skutečnosti však existují druhy rostlin, které lze pěstovat i během zimy a které dokonce i v chladných ročních obdobích pučí do všech barev duhy. A jednou z nich je brambořík.

Nepřehlédněte

Pocity štěstí a spokojenosti v životě jsou nesmírně důležité. Jak jich ale docílit a dlouhodobě si je udržet? Možná máte pocit, že je to obrovská alchymie, se kterou si nevíte rady. Nejspíše si myslíte, že ve hře je celá řada faktorů a mnoho z nich dokážete ovlivnit jenom z části – například vztahy v rodině, v práci… Ve skutečnosti toho ale máte v rukou hodně. Velkou pomoc vám nabízí hormon dopamin a jeho hladinu ve svém těle můžete ovlivnit více, než sami tušíte. Jak na to?
Plavky již dlouho nejsou brány jen jako nutné zakrytí těla při pobytu o vody. Naopak, i toto oblečení provází vývoj a plavková móda snad nikdy nebyla tak různorodá, jako je právě teď. Jaké plavky tedy ale budou letošní sezonu in?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek