Sobota , 11. 05. 2024

Svatava

Jak na jógu?

Když se řekne jóga, každému z nás se vybaví vyrovnanost, sebejistota, harmonie, správné držení těla. Jóga není jen cvičení, ale je to celkově životní styl, kterému propadli miliony lidí po celém světě. Chcete s jógou také začít, ale nevíte jak?
jóga
jak začít s jógou?

1. Najděte si vhodnou lekci nebo instruktora

Pokud jste úplní začátečníci, doporučuje se začít s profesionálním instruktorem nebo lekcí jógy. Místní jóga studio nebo online platformy nabízejí široký výběr kurzů pro různé úrovně, včetně začátečníků. Instruktor vám pomůže naučit se základní pozice a techniky a postará se o to, abyste cvičili s bezpečím a správným postojem.

Jak začít s jógou?

2. Vyberte si tu správnou jógu

Existuje mnoho různých stylů jógy, a proto je důležité najít ten, který vám nejvíce vyhovuje. Hatha jóga je často doporučována pro začátečníky, protože se zaměřuje na základní pozice a pohyby. Pokud hledáte více dynamický trénink, Vinyasa nebo Power jóga by mohly být pro vás vhodné. Kundalini jóga, Ashtanga jóga a další styly nabízejí různé výzvy a cíle.

3. Začněte s pravidelností a trpělivostí

Jóga je disciplína, která vyžaduje pravidelnost a trpělivost. Začněte pomalu a neberte na sebe příliš velký tlak. Cvičení jógy by mělo být příjemným zážitkem, nikoli zdrojem stresu. Postupně zvyšujte délku a náročnost svých cvičení a buďte trpěliví s vlastním pokrokem.

4. Věnujte pozornost dechu

Dech hraje v józe klíčovou roli. Správné dýchání pomáhá uvolnit napětí a zlepšit flexibilitu těla. Během cvičení jógy se soustřeďte na svůj dech a snažte se ho synchronizovat s pohyby. Dechové cvičení, nazývané “pranayama,” je také důležitou součástí jógy.

5. Získejte vhodné vybavení

Pro jógu nepotřebujete mnoho vybavení, ale pár základních položek může udělat cvičení pohodlnějším. Investujte do kvalitní jóga matky, pohodlného oblečení a nápoje na hydrataci. Vybavení vám pomůže udržet se v pohodlí během cvičení.

Jóga je cesta k celkovému zdraví a pohodlí, a každý může najít svůj vlastní přístup k této praxi. Začátek může být výzvou, ale s podporou instruktora a trpělivostí můžete začít objevovat svět jógy a její výhody. Takže neváhejte a začněte svoji jóga cestu dnes!

K TÉMATU  7 tipů, jak se zbavit úzkosti do pár minut

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Obličejová jóga pod taktovkou influencerek: Proksichtěte se k pleti bez vrásek

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Tohle svému dítěti dělat nebudu! Takhle moje dítě rozhodně vychované nebude! To si nebude moct dovolit! To jsou časté věty, které člověk vypustí z úst ještě před tím, než se rodičem vůbec stane. Jenže když nastane okamžik a narodí se mu dítě, rázem ke všemu má trochu jiný postoj.
Vybouchl vám na poslední chvíli parťák na dovolenou a vám nezbývá nic jiného, než se vydat na sólo trip? Nebo takovou cestu už několik týdnů plánujete, ale máte z toho respekt? Sólo cestování se může zdát náročné, nicméně pokud se dobře připravíte, jistě vás čeká zcela nezapomenutelný zážitek. Jak zvládnout první sólo cestu?
Ve velkém stylu si Marek Ztracený podmanil letošní ceny Žebřík, zatímco Ewa Farna a Chinaski nezůstali pozadu. Výjimečný večer v Plzni přinesl nejen hudební oslavy, ale i poctu legendě Jiřímu Suchému.
Vlastnímu dýchání obvykle nevěnujeme pozornost. Pravdou však je, že bez něj by naše tělo fungovalo jen několik minut, a že jeho kvalita v mnoha ohledech ovlivňuje naše zdraví i celkové rozpoložení.
Pokud pracujete z domova, například tvoříte weby, píšete články nebo se věnujete jinému odvětví, jistě se setkáváte s problémy, které provází snad každého. Práci z domova si určujete sami, volíte si pracovní dobu i množství práce.
Firemní večírky, svatby, narozeninové oslavy nebo rande. Vybrat správné oblečení pro tu kterou příležitost, je samo o sobě dost obtížné.
Jíst zdravě a prospět svému zdraví - to je hlavní úkol mnohých z nás. Dnes si stále více lidí uvědomuje fakt, že zdraví máme jenom jedno a že ho můžeme podpořit (nebo také zcela zruinovat) tím, co jíme. Pokud do jídelníčku zařadíte pečivo či smažené pokrmy, budete se cítit unavení a zdraví začne skomírat.
Volba barvy pro interiér, ve kterém se pohybujeme, má velký vliv i na naše psychické rozpoložení. Víte, jakou barvu vybrat a co bude znamenat pro váš prostor? Rozhodně se nevyplatí jen tak něco „plácnout“ na zeď. Pojďme se podívat na psychologii barev.
Správný výběr varné desky do značné míry ovlivňuje kvalitu a rychlost i energetickou náročnost vaření. Základními kritérii pro výběr správného modelu jsou výkon, velikost a bezpečnost používání. Zorientujte se v názvosloví a vyberte si tu správnou varnou desku pro vás.
Skáčou, plavou, dovádějí. Tučňáci jsou nelétaví ptáci, které v zoo nezapomene navštívit nikdo. Ve volné přírodě ale předvádějí větší kousky!
O spodním prádle se zrovna moc nemluví, a to hlavně z toho důvodu, že se jedná o něco opravdu intimního, ale přitom tak běžného. Také proto jsou fakta o spodním prádle tak trochu zapovězena – ale věřte, že i v tomto případě se můžete zasmát a podivovat, jakou proměnou spodní prádlo prošlo za tu dlouhou řadu let od jeho vynalezení.
Kdo by je neznal. Kdo by je nemiloval. Pouze 4 chlapci a tolik slávy. 4 hezouni a každá fanynka v devadesátých letech šla při jejich vystoupení do kolen. Dívčí dětské pokoje, polepené plakáty této hudební skupiny, davové šílenství, obsazené první příčky hitparád devadesátých let, to vše je skupina čtyř českých chlapců – Lunetic.

Výběr článků

Holčička si hraje na doktora, a jejím zvláštní pacientem je skutečně odevzdaný a trpělivý bulteriér. Je takhle klidný i u opravdového veterináře? Opravdu roztomilý páreček, který vás pobaví.
Mít pevné nohy bez celulitidy – to je sen nejedné ženy. Mezi námi se najde jen malé procento těch, které jsou se svými dolními končetinami spokojené.
Udržování zdraví na pracovišti je klíčové pro produktivitu, spokojenost a celkovou pohodu. V tomto článku se dozvíte, jak si udržet fyzické a mentální zdraví i během náročných pracovních dnů. Poradíme vám, jak efektivně řešit stres, najít čas na pravidelný pohyb a zdravě se stravovat, i když jste zaneprázdněni pracovními povinnostmi. Navíc zvýrazníme význam psychické odolnosti a technik odpočinku, které pomohou zachovat klidnou mysl a pozitivní postoj. Tyto tipy vám umožní nejen lépe se cítit, ale také zvýšit vaši efektivitu a spokojenost v práci.

Nepřehlédněte

Nikdy jsem nepatřila mezi ženy, které vyhledávají jiné partnery a nevěra jim nic neříká. Vlastně jsem se vždy považovala za zastánkyni věrnosti. Po svatbě jsme se nastěhovali do řadovek. Tam jsme se seznámili i s našimi sousedy.
Dětská obezita celosvětově narůstá a v civilizovaných zemích je hodnocena už jako epidemie. Česko není výjimkou. Podle mezinárodní studie HBSC, sledující jednotnou metodikou školní děti, bylo v roce 2001/2 mezi dívkami ve věku 15 let 6 % obézních a mezi chlapci 13 %. Avšak ve školním roce 2013/2014 studie zjistila již 12 % obézních dívek tohoto věku, a dokonce 23 % obézních chlapců.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek