Neděle , 05. 05. 2024

Klaudie

Survivor 2023: Rekapitulace před velkým finále. Komu se zavřely dveře před nosem a kdo má největší šanci?

Survivor 2023 se po více než 70 dnech blíží do finále. Než se tak stane, pojďme si připomenout, komu se těsně před nosem zavřely dveře.
survivor
Survivor 2023 jde do finále.

17. 05. 2023

V 31. díle po napínavém duelu získal individuální imunitu Tomáš a zajistil si tak místo v top 3. Kmen na kmenové radě poslal do vyřazovacího duelu Martina, kterého trápí zdravotní problémy. Proti němu potom Tomáš postavil svou největší rivalku Johanku, která v napínavém duelu nakonec prohrála a Survivor opustila.

Johanka opouští soutěž před branami finále

Právě Johana Fabišíková, tanečnice ze Slovenska, byla pro mnohé diváky favoritkou celé soutěže a její vypadnutí před branami finále tak pro ně bylo velkým zklamáním. O její oblíbenosti svědčí i rychle se rozrůstající fanouškovská základna na Instagramu.

Johanka ovládla díky svým komunikačním dovednostem sociální hru a také našla největší počet skrytých imunit na ostrově. První z nich ještě před sloučením zahrála za herečku Karolínu Krézlovou, což byl herní tah, který z ní dělal velkou hráčku, jelikož tak poslala do duelu proti sobě dva velké kamarády a obávané hrozby celé soutěže, Matěje a Tomáše.

Druhou skrytou individuální imunitu zahrála po sloučení právě za Martina, s kterým se v posledním díle utkala v duelu. Tenkrát ho svým tahem ale pravděpodobně zachránila hrobníkovi z lopaty a do vyřazovacího duelu se tak dostal opět Tomáš a proti němu Pepa. Ani ten však nedokázal Tomáše porazit, hru už tak sleduje jen z poroty a bude rozhodovat o vítězi.

Po vypadnutí Johanky zůstávají ve hře poslední 3 hráči – Karolína, Tomáš a Martin. Jaká byla jejich hra a jaké jsou jejich šance na vítězství?

Martin Konečný

Prvním finalistou je 45letý Martin Konečný, na Instagramu známý též jako instructorzprievidze. Martin začínal svou hru v kmeni Rebelů a od začátku byl považován za dost kontroverzní postavu. I sami hráči v rozhovorech říkají, že Martina lidé buď milují, nebo nesnáší, například Petr Švancara se v rozhovorech netají tím, že Martin je člověk, kterého už by nemusel v životě potkat.

K TÉMATU  Nejoblíbenější reality show všech dob. Zkraťte si dlouhou chvíli

Už na první kmenové radě se přetřásalo jeho jméno, protože se údajně nechoval slušně k ženám v kmeni a mnohým nedělalo dobře ani jeho vítězný pokřik „A DU, A DU, A DU“ po vyhraných soubojích. Přesto se dokázal ve hře udržet až do top trojky a nakonec také získat sympatie mnoha diváků.

Martin patřil od začátku k hráčům, kteří prosazovali myšlenku vítězství Rebelů, a to i po sloučení. Početní převaha Rebelů a jeho pevné spojenectví s Adamem, Johankou a Bárou ho dostalo velmi daleko. Martin má rozhodně šanci na vítězství, bude ale záležet na dalším vývoji hry – čeká nás jako v loňské sérii ještě poslední hra nebo se před porotu dostane celá finálová trojice? Bude stačit Martinova finálová řeč?

Karolína Krézlová

Karolína Krézlová, 35letá herečka, patřila od začátku soutěže k nejvíce nenáviděným osobám mezi fanoušky Survivora. Na první dohady nenechala dlouho čekat a dostala se hned do prvního vyřazovacího duelu Hrdinů proti Soně, který ale vyhrála a vrátila se zpět do hry. Nebyl to její jediný vyhraný duel, ukázala se jako velmi silný hráč, kterému se daří ve skládankách, a nakonec také v sociální hře.

Karolína dokázala poměrně nenápadně tahat za nitky, tvářila se jako velmi slabý hráč a často tvrdila, že už by chtěla jet domů. Kde byla ale ve skutečnosti pravda? I takoví hráči v americké verzi několikrát vyhráli. Mnohým divákům utkvěla jistě v paměti její velká hádka s pokerovou hráčkou Bárou, která ale v zápětí po prohraném duelu hru opustila.

Po sloučení se Karolína dostala do velmi zajímavé pozice, její vlastní aliance ji totiž nikdy nevybrala na odměnu a začala tak zvažovat přechod k alianci původních Rebelů, ke kterému nakonec také velmi nenápadně došlo. Karolína je tedy před branami finále ve velmi zajímavé pozici a věříme, že její finálová řeč před porotou by ještě mohla mnohým zamotat hlavu. Není rovněž tajemstvím, že někteří hráči a hlavně hráčky si přáli, aby vítězkou letošní řady byla žena.

K TÉMATU  Muž se promění v ženu přímo před zraky udivených cestujících u výdeje zavazadel na letišti

Tomáš Weimann

Tomáš Weimann, 33letý trenér skateboardingu, patřil od počátku mezi mnohými fanoušky k favoritům celé soutěže. Jeho cesta Survivorem nebyla snadná. Zpočátku vytvořil velmi silnou alianci v kmeni Rebelů, kde byl spojován především se Žanetou. Ještě před sloučením se však skrz výměnou za Petra Švancaru dostal do kmene Hrdinů a musel vytvářet aliance nové a přizpůsobovat se hře znovu.

Chybou pro ostatní hráče bylo, že se jim nepodařilo Tomáše vyřadit před sloučením. Po sloučení se totiž začal stávat držitelem imunit a velmi fyzicky silným hráčem. To dokazují i všechny vyhrané vyřazovací duely, v kterých musel porážet své přátele a spojence. Rozhodně to pro něj nebylo jednoduché, v posledních dnech hry se to podepisuje na jeho psychickém stavu, stejně jako to, že mu ve hře už nezbyl nikdo, s kým by si rozuměl. Právě vyhrané duely a fyzická zdatnost mu ale hrají do karet ve finálové řeči a má tak velkou šanci vyhrát celou hru.

Jak Survivor nakonec dopadne? Kdo si odnese výhru ve výši 2 500 000 Kč? Poslední souboj vypukne 18. května ve 21:35 na Nově.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Survivor po Česku aneb jak se kazí jedna z nejpopulárnějších reality show světa

Nejoblíbenější reality show všech dob. Zkraťte si dlouhou chvíli

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Nemoci si nevybírají člověka podle toho, odkud pochází ani kolik má peněz. Některé nemoci jsou ovšem typické pro ženy a jiné pro muže. Naše těla a biologie se hodně liší. Samozřejmě některé z těchto onemocnění mohou mít také muži, ale ženy k nim mají mnohem větší sklony. Dnes se podíváme, co vás jako ženu může postihnout.
Když se začal venku šířit nový typ koronaviru, došlo k nařízené karanténě a v platnost vešla celá řada nouzových opatření. Lidé se uchýlili do svých domovů, odkud řada z nich začala pracovat. Ti, kteří z domu pracovat nemohli, se začali dívat na Netflix.
O tom, že oddalování usnutí a následný nedostatek spánku způsobuje vystavení modrému světlu, jsme již psali. Ale příčin, které způsobují nespavost, je podstatně víc. Někdo má problém s usínáním, jiní usnou, jako když je do vody hodí, ale pak se vzbudí kolem třetí ráno a znovu usnout se nepodaří. Co s tím?
„Petra je tak úspěšná a krásná. Té se nikdy nevyrovnám.“ „Když půjdu ven v téhle sukni, určitě si o mně moji kolegové řeknou, že nemám vkus.“ „Moje děti mají tak nešikovnou mámu. Vím, že to jiné matky zvládají všechno mnohem lépe.“ Něco vám chybí - a to je sebeláska!
Stříbrný náhrdelník je více než jen krásný. V tomto blogu najdete všechny výhody nošení stříbrného náhrdelníku. Hledáte nový náhrdelník, který byste přidaly do své šperkové kolekce, a zvažujete stříbro? Děláte skvělou volbu. Náhrdelníky ze stříbra jsou krásné, odolné a nestojí jmění. Jsou také hypoalergenní a snadno se udržují na rozdíl od mnoha jiných drahých kovů. Stříbrné náhrdelníky jsou univerzální a dostupné v široké škále stylů. Takže ať už hledáte něco elegantního, nebo dáváte přednost roztomilému a hravému vzhledu, určitě najdete ten pravý stříbrný náhrdelník pro vás. Chcete více podrobností o všech výhodách tohoto úžasného kovu?
Patříte k těm, kteří se rochní v mystičnu i všelijakých záhadách a občas vás přepadne myšlenka, jak skvělé by bylo vidět do minulosti i budoucnosti? Pak jste možná někdy uvažovali nad tím, že by nemuselo být úplně špatné naučit se vykládat karty – ať sobě nebo ostatním. A protože pro podzim se ezoterická atmosféra hodí víc než kdy jindy, nachystali jsme pro vás pár tipů, jak se nacítit na výklad karet.
Milán – mekka módy, kam se dostanete prakticky za pár korun. Dopravu můžete zvolit leteckou, ale ve hře je i jízda osobním autem (vždyť leží sotva 800 kilometrů daleko). Ať už se však do italského města dostanete jakýmkoli způsobem, nezapomeňte zde navštívit řadu nádherných míst. Tahle jsou ta nejdůležitější, abyste skutečně mohli říct, že jste viděli Milán po všech jeho stránkách.
Bojíte se, že šlápnete vedle? Váháte s výběrem make-upu nebo brýlí? Rozhodnutí vám usnadní beauty aplikace. Na výběr je jich hned několik. Zkuste všechny!
Rychlé odmítnutí rande je jediný způsob, jak muži na rovinu říci, že vás nezajímá. Jestliže opravdu nemáte zájem o osobní setkání, musíte mu říci své stanovisko co nejdříve a nekompromisně. Jak?
Léto je sice oblíbeným ročním obdobím pro mnoho z nás, ale naše pokožka a vlasy toto nadšení zrovna nesdílí. A proto bychom se o své tělo měli v létě starat ještě více než v ostatních ročních obdobích, nebo přinejmenším specificky. Jak by měla vypadat péče o vaše vlasy v době, kdy je spaluje letní žár?
Sérioví vrazi jsou psychicky narušení lidé, kterým ostatní neřeknou jinak než lidské zrůdy. Jejich hlavním povahovým rysem bývá nulová lítost nad lidskými osudy, ačkoliv někteří z nich mohou navenek působit jako velmi spořádaní občané.

Výběr článků

K létu neodmyslitelně patří i veřejná koupaliště, hotely nebo wellness. Během relaxace u vody se ale mějte na pozoru. Odnést si totiž můžete hned několik nepříjemných problémů! Mykotické infekce, tedy dermatomykózy, nejsou zrovna přívětiví společníci.
Všichni víme, že současná doba není zrovna dvakrát příhodná. Všechno kolem nás zdražuje, najednou zaplatíme víc nejen na jídle, ale i na energiích či pohonných hmotách, ale výplata zůstává stejná. Doba utrácení tak pomalu mizí v nedohlednu a nám nezbývá nic jiného, než si prostě utáhnout opasky. Na čem se dá alespoň trochu ušetřit? Mrkněte na pár tipů.
Sluneční alergií trpí každý pátý člověk. Její projevy se mohou u každého z nás lišit, avšak alergie na sluníčko vždy představuje komplikaci, která nám může zkazit dovolenou i celé letní období. Víte, jak se proti ní chránit?

Nepřehlédněte

Ať už je to způsobeno stárnutím, základním stavem kůže či faktory prostředí, trpět suchou kůží je velmi nepříjemné. Doma máme k dispozici mnoho přírodních produktů, o nich ani netušíme, že nám od těchto problémů mohou rychle pomoci. Které jsou ty nejúčinnější?
Na umělé nehty se používá gel nebo akryl. Některé ženy si je nemohou vynachválit. Jiné, a to i ty, které je třeba dočasně používaly, říkají "už nikdy více". Co rozděluje tyto dva tábory? Třeba jen to, že o umělé se nemusíte delší dobu starat a jsou stále upravené. Na přirozených nehtech musíte pracovat denně, jinak nebudou nikdy vypadat dobře.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek