Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Tipy na moderní výzdobu: Tohle jsou aktuální vánoční trendy roku 2022

Příští víkend jsou tu Vánoce, takže je nejvyšší čas sladit vaši domácnost do svátečního duchu. A i když je pro Vánoce nejtypičtější kombinace barev červená, zlatá a zelená, máme pro vás tipy na výzdobu, které ovládly letošní rok 2022. Nechte se inspirovat zajímavými prvky, barvami i materiály.
výzdobu
Můžete se držet klasiky, nebo pojmout vánoční výzdobu v duchu trendů pro rok 2022.

14. 12. 2022

Papírové ozdoby

Udržitelné materiály si nachází místo i ve vánočních dekoracích. Ekologické a snadno vyrobitelné papírové ozdoby jako jsou různé girlandy, papírové vločky či stromky patří mezi top hity na letošní výzdobu. Velké oblibě se těší především velké hvězdy poskládané z tvrdého papíru, které můžete vystavit do okna nebo je zavěsit na stěnu vedle televize. Oblíbená jsou také papírová městečka, která si snadno vyrobíte z bílého papíru a nalepíte do okna.

vločky
Ozdoby z papíru jsou letos velmi populární.

Vánoční elegance

Pro ty, kteří dávají přednost minimalismu, je vhodná decentní elegance v podobě typických kovových akcentů. Chcete-li útulnou, ale zároveň elegantní výzdobu, ne moc přeplácanou, volte jednoduché ozdoby.

Vánoční stromek ozdobte pouze světýlky a nechte vyniknout jeho zeleň. Oproti tomu adventní věnec nemusí být klasický zelený, trendy jsou kovové kruhy s držáky na vysoké tenké svíčky. Samozřejmě nesmí chybět ani vánoční sobi, v obchodech jistě najdete jejich figurky zlaté, stříbrné či měděné barvy, které dodají potřebnou eleganci a lesk.

Vánoční skřítci

Jistě jste v minulých letech zaznamenali velký boom s vánočními skřítky alias Gnómy. Jinak tomu není ani letos. Tito látkoví skřítci pocházející ze severských zemí se budou skvěle vyjímat na krbové římse, pod vánočním stromkem, na schodech nebo na parapetu okna. Existuje mnoho druhů těchto skřítků, jejich umístění záleží na tom, jakou velikost skřítků zvolíte.

gnom
Vánoční skřítek patří mezi letošní vánoční trendy.

Přírodní dekorace

Letošní vánoční trendy se snaží k vám domů přinést kousek přírody. Rustikální vzhled s mnoha detaily zajistíte pomocí šišek, žaludů, větviček a jiných přírodnin, které můžete zakomponovat jak do girland, věnce na dveře, tak na vánoční stromek a tabuli. Slaměné ozdoby v kombinaci se sušenými pomeranči nebo jablky budou trefou do černého. Svěží zelená v kombinaci s teplými karamelovými tóny u vás doma vytvoří natolik příjemnou atmosféru, že se vašim hostům nebude chtít odejít.

K TÉMATU  Dětské pokoje pro ty nejmenší holky i kluky, od předškolních až po malé školáky

Barevné vánoční kombinace

Kombinace červené a zlaté barvy snad nikdy nevyjde z módy, možná i proto, že tyto barvy v člověku evokují teplo domova, klid a pohodovou atmosféru. Jelikož se jedná o kombinaci teplých barev, přizpůsobte jim i světýlka v teplé žluté barvě. Svůj kabátek si zaslouží i vaše postel nebo sedačka, stačí přes ně přehodit typickou červenou deku s bílou vlnou zespoda.

stromeček
Kombinace červené a zlaté nikdy nevyjde z módy.

Vánoční dekorace v celé domácnosti

Bývalo zvykem, že vánočně se zdobila především předsíň, hlavní vchod a obývací pokoj. Jenže s postupem času se vánoční výzdoba rozšířila i do okolních místností, proto nezapomínejte na ložnici s vánočním přehozem, pokoj pro děti s girlandami nebo koupelnu plnou svíček. Na co byste rozhodně neměli zapomenout, jsou vánoční vůně.

Vintage glamour

Milovníci vintage stylu si jistě smlsnou i na retro glamour dekoracích. Pro ty jsou typické jemné tóny barev, například světle růžová či starorůžová. Perleťového třpytu dosáhnete pomocí korálků, zrcadlových akcentů a krystalů, které zkombinujte s peříčky, květinami, stuhami.

Balení dárků

Vánoční trendy se vztahují také na balení dárků. Zapomeňte na klasické mnohdy až kýčovité balicí papíry. Letošním hitem jsou papíry neutrálních barev jako je hnědá, béžová, bílá. Materiál a textura jsou pod vládou přírody, tudíž přírodní recyklovaný papír bez dobarvení je ideální. Místo klasické stuhy použijte motouz nebo jiný špagátek, kterým dárek převažte. Třešničkou na dárku bude krátká větvička z jehličnanu lehce vložená pod špagátek.

dárky
Nejlepší bude, když zabalíte vaše dárečky do obyčejného papíru se špagátem.

Ať letošní výzdobu pojmete podle nejnovějších trendů nebo zůstanete při staré dobré klasice, vánoční atmosféru si tvoříme hlavně my sami, proto se na chvíli zastavte a začněte si vánoční čas užívat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Kouzelný vánoční playlist: 8 písniček, které v něm nesmí chybět

Kam na vánoční trhy? Podívejte se na ta nejkouzelnější místa

Zdroje článku:
www.marthastewart.com, www.stonegableblog.com
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Značka Gucci je dlouhá léta považována za synonymum luxusu. Nedosáhne na ni každý, ovšem pokud už ji vlastníte, vlastníte fantastickou investici, která s každým novým dnem roste na své hodnotě. A to dokonce i v případě, že mluvíme o roztrhaných silonkách, které se nedávno ocitly v nabídce světově proslulé společnosti.
Pokud byste si mohli koupit takzvaný hmatatelný luxus, po jaké značce byste sáhli? Byla by to kabelka za několik desítek tisíc z dílny návrháře Louise Vuittona nebo by to byla spíše nadčasovost v podobě produktů značky Gucci?
Všechny si v posteli chceme užít a navíc žádná z nás netouží po penisu, který se v pánských trenkách hledá lupou. Čeho je ale moc, toho je příliš. S jeho velkou výbavou se připravte na několik omezení. Příliš velký penis je zkrátka kontraproduktivní. A jak to všechno leze do peněz?
Spálit přebytečné kilogramy, které nám stojí před pocitem maximální spokojenosti. I to je cíl nejednoho člověka. Jenže pokud ani sebevětší snaha vynaložená v posilovně neukazuje výsledky, po kterých tak prahneme, musíme se poohlédnout po něčem jiném. Co třeba po spalovačích tuků, které z nás dokáží dostat naprosté maximum? Nemusíte sahat hned po obrovských pilulkách. Existují přírodní spalovače, jež stačí jen zařadit do svého jídelníčku.
Když se řekne jóga, můžeme si představit mnoho jejích variant. Může jít o pomalé protažení celého těla, dynamickou power jógu, ale třeba i o jógu hormonální. Právě s její pomocí můžete vyřešit mnoho nepříjemností plynoucích z nevhodné hladiny hormonů v těle.
Body, které souvisí s orgány v našem těle, najdeme na našich nohou, rukou, i po celém těle. Pomocí jejich stimulace si jednoduše pomůžete od zdravotních potíží. Pojďte je najít společně s námi!
Při výběru spodního prádla zaměřujeme svou pozornost předně na design. Myslíme si, že to, jak kalhotky vypadají, je hlavní. Jenže hlavní by měla být jejich zdravotní nezávadnost. Jen hrstka žen si uvědomuje, jak moc ovlivňuje spodní prádlo naše zdraví. Jen málokterá z žen má na paměti, že nevhodné spodní prádlo může stát za bolestivými mykózami nebo svědivými a nepříjemnými ekzémy.
Setkáváme se s ní velmi intimně, ovlivní naši pohodu, vezme nám sílu i náladu, nutí nás se o ni starat a ani na minutu na ni nezapomenout. Obtěžuje muže, ženy i děti a každý ji nazývá jinak – viróza, nachlazení, chřipka. Je mezi nimi rozdíl? A jaký?
Potřebujete si z pohodlí domova přivydělat při mateřské dovolené nebo jenom proto, že home office nepokrývá celý váš volný čas? Možností je opravdu mnoho, zejména v dnešní době. Zatímco některé nabídky práce jsou placené opravdu velmi špatně, jiné jsou ohodnoceny naopak velice dobře - tedy pokud se práce odvádí s dostatečnou kvalitou. To je případ i takzvaného copywritingu - psaní textů pro webové stránky.
Dlouhé vlasy vypadají skvěle, ale je potřeba jim věnovat spoustu péče. A občas v životě přijde okamžik, kdy máte náladu na změnu. O jednu z nich se postará i kadeřník. Zkrácení a nový účes může být právě to, co nastartuje další etapu. Podívejte se na vlasové proměny!
Miss krásy Kathy Zhu musela svoji korunku vrátit už následující den. Důvod je absurdní: před rokem si odmítla nasadit hidžáb. K tomu navíc zveřejnila nelichotivou statistiku o černoších. Přestože byla pravdivá, vedení soutěže jí titul okamžitě odebralo.

Výběr článků

Nebaví vás vaše práce? Nebojte se, je to normální. Mnoho lidí začíná nebo končí svou kariéru na pozici a v oboru, který nemusí být právě smyslem jejich života. Prostě jim dává peníze. Co s tím, když chcete něco víc?
Menstruační kalíšek rozdělil ženy na dva tábory – ty, co si bez něho menstruaci nedokáží představit a ty, které jsou jeho zarytými odpůrkyněmi. Ať tak, či onak, menstruační kalíšky jsou pomůckou, která ženám v mnohém uleví. V článku se dozvíte vše o menstruačním kalíšku i o jeho výhodách a nevýhodách.
Váš přítel má z předchozího vztahu dítě a vy se obáváte, zda novou situaci všichni obstojně zvládnete? Máme pro vás několik tipů, se kterými se na celou situaci můžete podívat z té lepší stránky. Co dodržet, aby to fungovalo?

Nepřehlédněte

Chodit bez bot se stalo tak trochu módním trendem. Najednou máme podporovat chůzi dětí po kamínkách, existují různé stezky na trénink chůze naboso, frčí barefoot neboli bosé boty. Čím nám tohle ale vlastně prospívá? Bude naše zdraví za chůzi naboso opravdu vděčné?
Někdy není času nazbyt – v práci fofr, doma lítačka, člověk si pomalu ani nesedne. Ale jíst se musí, zvlášť když nechcete zbytečně utrácet za oběd v restauraci. Nechte si poradit a odložte při tom předsudky stranou. Rychlý oběd totiž může být i velmi zdravý a plnohodnotný. Dokonce se může stát, že rychlé recepty se ve vaší kuchyni usadí už napořád. Pusťte se s námi do vaření a uvidíte, že manžela a děti už ani nebudete muset přesvědčovat. Tak co, už zapínáte plotnu?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek