Sobota , 04. 05. 2024

Květoslav

Jak najít manžela podle návodu pro hospodyňky z 50. let: Inspirace na vlastní nebezpečí

Dvě dimenze jednoho problému - najít si manžela a správně se o něj postarat - patřily k těm nejzásadnějším tématům, které před 70 lety řešily magazíny a žurnály určené ženám. Inspiraci z nich můžete načerpat i dnes, ale jen na vlastní nebezpečí.
manžela
Jak si najít manžela podle návodu pro hospodyňky?

08. 12. 2022

Postarat se řádně o manžela nikdy nebylo snazší. S návody, které uveřejňovaly žurnály pro dámy v 50. letech, jste nemohly šlápnout vedle. Řečeno v nich bylo vše: Odstraňte nepořádek. Těsně před příchodem manžela naposledy projděte hlavní část domu. Posbírejte učebnice, hračky, papíry a přejeďte utěrkou přes stoly. Muži nesnáší nepečlivost. Máte navařeno? Ano, vřele přivítat doma muže večeří, jeho oblíbeným chutným pokrmem, to mu po těžkém dnu v práci jistě zvedne náladu. Ještě než otevře dveře do vašeho hnízdečka, věnujte čas tomu, abyste se upravila: make-up i stuha do vlasů, svěží vůně, to se počítá. 

Domácí puťka? To je výhra!

Možná bude potřebovat povzbudit od starostí a vaší povinností je mu takové rozptýlení poskytnout. Vytvořte z domova oázu pohody, uvidíte, že jeho pohodlí vám poskytne nesmírné osobní uspokojení. Minimalizujte veškerý hluk – od dětí, pračky, sušičky nebo vysavače.

žehlení
Uklízejte, perte, žehlete a hlavně si nestěžujte!

Uvítejte muže ve dveřích – buďte ráda, že ho vidíte. Osvoboďte ho od starostí vřelým úsměvem, naslouchejte mu. Jeho témata rozhovoru jsou důležitější než ta vaše. Nikdy si nestěžujte, pokud přijde domů pozdě nebo jde na večeři či jinam za zábavou bez vás. Místo toho se snažte pochopit jeho svět plný napětí a tlaku a jeho skutečnou potřebu být doma a odpočívat. 

Mluvte na něj tichým, uklidňujícím a příjemným hlasem. Pamatujte, že je pánem domu a jako takový bude vždy uplatňovat svou vůli spravedlivě… Prostě odložte zbývající hrdost stranou, staňte se nazdobenou služtičkou, ignorujte své potřeby a naplňujte cizí. Manželství před 70 lety prostě nebylo o partnerství a už vůbec ne o rovnoprávnosti. Každý měl své místo a ženy patřily do kuchyně k plotně, jako trochu živější součást příslušenství. To, co dnes z odstupu 3+ generací vnímáme jako absurdní degradaci ženství, nicméně bylo – alespoň společensky vnímanou – nejvyšší metou. To byla ta vytoužená kariéra

K TÉMATU  Sexuální poloha vám napoví, koho máte doma. Víte, jak to má nejradši? Pak už víc vědět nepotřebujete

Kde potkat budoucího manžela?

Oficiálním a nejspíš jediným schváleným cílem každé ženy bylo stát se jednou takovou hospodyňkou. A ty samé žurnály pro dámy nešetřily chytrými radami, jak se jí stát. Kde potkat pana Dokonalého a jak na něj zapůsobit, aby si vyvolil právě vás? Inu, chtělo to trochu plánování, příprav. Ke Štěstí hřejivého rodinného krbu vedly nejrůznější zkratky. Třeba nechat své auto „porouchat“ na strategických místech a doufat, že nějaký zmužilý hrdina-mechanik zastaví a zachrání vás. Mohly jste také číst nekrology a pátrat po adresách čerstvých vdovců. Jsou tak osamělí! Nevynechejte srazy spolužáků – i tam mohou být svobodní muži. 

pin up
Jinými slovy buďte taková stepfordská panička.

Možná byste si mohla vyjít ven s nějakými atraktivnějšími kamarádkami, a třeba na vás něco zbude… můžete taky vyrazit na fotbalový zápas, a ztratit se v tlačenici. Však vás nějaký muž uvede na místo, a kdo ví, třeba ho časem doprovodíte až k oltáři. Jak na sebe upozornit? Zkuste po příchodu do místnosti zakopnout. Jistě k vám přispěchá, aby vás posbíral. Můžete si také rozsypat kabelku, nebo upustit kapesníček. Pořád to zabírá, vážně. Můžete také tiše plakat v koutě nebo u přechodu pro pěší, každý muž se jistě účastně zeptá, co se vám přihodilo.

Jak na budoucího manžela zapůsobit?

Slušivé šaty nic nepokazí. Opalujte se, muži milují exotickou krásu. Ale o svých alergiích mu raději nikdy nevyprávějte. Požádejte ho, ať vás něco naučí – třeba hrát poker! Muži rádi ženy vzdělávají. Naslouchejte mu a buďte trpělivá. Určitě mu ale na první schůzce neříkejte, že se chcete vdávat. Raději se jej zeptejte na podnikání, a proč jsou daně tak vysoké. Upozorněte ho také na to, že úmrtnost svobodných mužů je dvakrát vyšší než u ženatých. Každý muž chce ženu, která se na veřejnosti nebude chovat nevhodně, a která umí říkat a dělat správné věci, když jsou přítomni jiní lidé… staňte se takovou!

K TÉMATU  Sára (32): Nevěra partnera se týká i mě. Zjistila jsem s kým, položilo mě to
retro
Když se budete řídit těmito radami, nešlápnete vedle.

Jen pozor, abyste nevynikala příliš. Muž si totiž vybírá ženu, která je o něco méně inteligentní než on. Proto se mnoho geniálních žen nikdy nevdá. Přizpůsobte tedy svou úroveň protějšku. Naučte se vařit a péct, zkuste vyzvědět, jaká jídla má rád a překvapte jej svým uměním. A určitě se bouřlivě smějte, když vypráví vtipy! A ještě varování: ženy, které po třicítce ještě nemají manžela, mají už jen pramalé šance, že na nějakého narazí. Pokud se tedy od základů nedokáží změnit. Je důvod, proč je nikdo nechce!

Autor: Radomír Dohnal

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Kupte si Muže snů! Na trhu v indickém Biháru jsou ženichové na prodej už 700 let

Historie erotických pomůcek: Čím si naši předkové dělali „dobře”?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Všichni se souhlasně shodnou, že energetické nápoje nejsou pro děti. Osvěta v tomhle směru ale přesto trochu pokulhává: někde jsou k dostání i ve školním automatu. Proč je to špatně a jaké skrývají nebezpečí?
Ačkoli se může zdát, že si svobodu plnými doušky užívají spíše muži, pravda je úplně někde jinde. Protože si doma nemají s kým povídat, existence bez partnerky je pro ně těžkým oříškem i náročnou zkouškou. Jako vážně?!
Když se dva partneři rozhodnou nastoupit společnou cestu, je to vždy dojemný okamžik. Tohle svatební video ale patří určitě mezi ty nejdojemnější!
A když už ne život, tak tvář rozhodně ano. Obočí je stejně důležité jako naše rty, nos nebo oči. Proto bychom mu také měly věnovat náležitou pozornost. Ale co laminace obočí vlastně je?
Značné výkyvy teplot ubližují naší pokožce. Nejhůře je na tom pleť na obličeji. Tu totiž nezakrýváte ani v zimě, zatímco zbytek těla si hoví v teple. Věnujte péči o obličej v zimě dostatečnou pozornost. Můžete si dopřát i napařování. Ale všeho s mírou. Jak na to?
Mnoho lidí nevěří, že vztah na dálku by mohl někdy fungovat. Možná vám to budou rozmlouvat rodiče, kamarádi, kolegové v práci – ale to nejdůležitější rozhodnutí je přeci jenom na vás. Jedno vám ale musí být jasné – nebude to vůbec nic lehkého. Můžete se ale inspirovat pár radami, které vám toto nepříjemné období vzdáleného partnera zjednoduší.
Blíží se začátek nového školního roku a pro tisíce prvňáčků i první cesta do školy. Trasa, která pohledem dospělého působí bezpečně, může ale pro dítě skrývat řadu nástrah.
Trápí vás povadlá pleť? Ráda byste zase vypadala o pár let mladší, ale nechcete se dát na milost plastickým chirurgům? Je tu i jiné řešení, které jsme pro vás testovali: Galvanická žehlička od Nu Skin.
Podle studií však déčko chybí 60 až 75 % české populace. Bez něho je obranyschopnost oslabená a lidé snáze onemocní. Situace je teď o to vážnější, že druhá vlna pandemie stále není na ústupu a nastává doba podzimních respiračních infekcí. Lékaři proto bijí na poplach a na riziko spojené s nedostatkem vitaminu D opakovaně upozorňují.
Proud je dražší a skutečné vlny zdražování nás teprve čekají. Pojďme se tedy zamyslet nad tím, jak si nyní snížit účty. Kromě úspory energie je dobré prověřit i možnost změny dodavatele elektřiny. Dobře zvolená nabídka může přinést výrazné úspory. Jak vybrat dodavatele elektřiny v nelehké době?
Znáte to: šéf tlačí novými úkoly a vy se snažíte najít odvahu říct NE. Jak však odmítnout šéfa bez rizika a udržet si duševní pohodu? Dnes se zaměříme na praktické strategie, jak elegantně odolat nadměrné pracovní zátěži, zachovat klid a udržet si zdravý životní rytmus.

Výběr článků

Marta Jandová, žena s rockovým srdcem a hlasem, který dobyl nejen českou, ale i německou hudební scénu, oslaví padesáté narozeniny. Dcera legendárního Petra Jandy, Marta je ženou mnoha talentů – od průlomového úspěchu s Die Happy po sólové projekty a významné televizní role.
Modelace prsou představuje chirurgický zákrok, jehož účelem je změnit tvar prsou. Nejčastěji jde o zvednutí prsou, jejich zpevnění, a případně lze operaci kombinovat s vložením implantátů pro zvětšení prsou. Jde o zákrok, který může ženám pomoci nabýt zpět ztracené sebevědomí.
Poslední dva roky pro mne byly velkou životní zkouškou. Přišla jsem o spoustu přátel a iluzí. Ale našla jsem samu sebe. Největší rána pro mě byla, když se se mnou rozešel můj přítel krátce po tom, co jsem se začala léčit s rakovinou. Nyní se mi začal opět ozývat a chce, abychom se k sobě opět vrátili.

Nepřehlédněte

Jíst zdravě a prospět svému zdraví - to je hlavní úkol mnohých z nás. Dnes si stále více lidí uvědomuje fakt, že zdraví máme jenom jedno a že ho můžeme podpořit (nebo také zcela zruinovat) tím, co jíme. Pokud do jídelníčku zařadíte pečivo či smažené pokrmy, budete se cítit unavení a zdraví začne skomírat.
Opálená pokožka s rovnoměrným bronzovým tónem je již několik let na vrcholu popularity. Zejména v létě, když na sobě nosíme jen několik kousků oblečení, se chceme pochlubit krásně opálenou pokožkou. Zkrátka jako bychom se právě vrátili z dovolené strávenou na exotickém ostrově! Jenomže mnoho z nás se sluníčku vyhýbá, často kvůli škodlivému vlivu ultrafialového záření. Jak tedy docílit opálené pokožky bez opalování?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek