Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Face baňky navrátí vaší pleti svěžest. Stačí vám 3 minuty denně

Jak vypadá vaše každodenní rutina v péči o pleť? Možná začínáte a končíte odličováním, ale vaše pokožka vyžaduje mnohem víc. Zařaďte proto do své pravidelné rutiny také face baňky, s jejichž pomocí můžete rozproudit krev ve vaší pokožce.
face baňky
ilustrační obrázek

16. 12. 2022

Když se řekne „baňkování”, každý máme tendenci vybavit si masážní baňky na bolavá záda. Ať už člověka pobolívá za krkem, nebo se bolesti přemísťují do spodní části zad, automaticky míříme k masérovi, který za pomocí baněk sice způsobí nehezké modřiny, ale dlouhodobě uleví od nepříjemných pocitů.

Jenže baňky jsou dnes dostupné v mnoha provedeních a zpracováních, určené k různým typům účelů. Takzvané „facial cupping” neboli obličejové baňkování se dostává čím dál více do povědomí a je stále větším trendem na poli péče o pleť.

Face baňky navrátí pleti svěžest

V současné době je obecně velkým hitem obličejová jóga, kdy se za pomocí cvičení navrací pleti vitalita, svěží vzhled, tvarují se kontury, které si každá žena kdy přála. Za pomocí baňkování můžete podobného efektu také dosáhnout i bez použití chemie nebo aniž by byl nutný drahý chirurgický zákrok, který ani není zárukou úspěchu. 

Principem zmiňovaného baňkování je především rozproudit krev. Tím buňky v pokožce dostanou potřebný kyslík, čímž vznikají zázraky. Onen kyslík je přesně tím nakopávačem, který naše buňky potřebují k tomu, aby došlo ke znovuzrození vitality a svěžesti pleti.  

baňky
Baňky rozproudí krev a vrátí tak pleti svěžest.

Tím, že prakticky obnovíte správný chod kyslíku v pokožce, dojde nejen k navrácení zdravého vzhledu, ale také bude vaše pleť daleko zářivější, mladistvá, prakticky bez chybičky. Zbavíte se totiž akné i začínajících pigmentových skvrn, také zaženete jemné vrásky, které se vám už vlivem věku mohou linout obličejem.  

Chce to dva kusy face baněk

Začít s takzvanými face baňkami není nic těžkého. Chce to vlastně jen dva pomocníky, kterými jsou právě baňky. Potřebovat budete dva kousky, kdy jeden je menší a druhý větší. Oba dva slouží ke konkrétnímu účelu a tím, že už od počátku budete respektovat vliv konkrétních velikostí baněk na pleť, můžete docílit kýžených výsledků.

  • malá baňka prokrvuje pleť kolem choulostivějších a užších partií, jako jsou oči nebo rty
  • větší baňka slouží na zbytek obličeje čili především na líčka a čelo
K TÉMATU  Zimní péče o pleť pomocí domácí kosmetiky

Jak používat face baňky

Samotné použití je velmi snadné. Stejně jako při léčbě celulitidy pomocí baněk, i v tomto případě musíte na své pleti vytvořit podtlak. Poté se pustíte do pohybu s baňkami – „jezdíte” po obličeji jemně a rovnoměrně, ideálně směrem ke spánkům a k uším od středu obličeje. Pleť se při baňkování vytahuje od kosti obličeje a hezky se napíná.

Po aplikaci baněk neváhejte aplikovat nějaký krém či sérum plné živin. Po baňkování je totiž pleť připravená čerpat prakticky všechny živiny, které do ní prostřednictvím přípravků na pleť chcete vložit.

Jak vypadá baňkování obličeje.

Bolí baňkování?

Možná si říkáte, že napínání pokožky není zrovna příjemná záležitost. Že vás baňkování může zkrátka bolet. Jenže skutečnost je trochu jiná. Záleží prakticky na vás a vaší pozornosti, jestli vás tento způsob péče o pleť bude bolet, či nikoliv. Například pokud budete setrvávat příliš dlouho na jednom místě, může být baňkování skutečně nepříjemné. V nejlepším případě proto nejpozději po čtyřech vteřinách přecházejte na jiné místo, abyste tím i anulovali vznik modřin.

Samozřejmě baňkování obličeje nepřichází v úvahu ve chvíli, kdy jste například spálení od sluníčka. V takovém případě je skutečně nelogické, abyste s procedurou začali.

Závěrem

Face baňky jsou tedy trendem dnešní doby a nachází si své místo na poli péče o pleť. Jejich používání může přinést každému obličeji pouze pozitiva – kupříkladu udrží naši pokožku zdravou, bez pigmentových skvrn nebo akné, také dojde ke zmírnění napětí v obličeji nebo k odbourání tukových zásob čili se může obličej jevit jako velmi štíhlý.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Obličejová jóga, nebo botox? Co vám zajistí krásnější a mladistvější vzhled?

Postará se o vrásky i bolest zad. Guasha je malý zázrak

Zdroje článku:
https://www.namasteshop.cz/blog/facial-cupping--banky--ktere-vykouzli-zdravou-plet-a-krasnou-tvar/
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Sleduji ho přes skleničku vína. Podívá se mým směrem, usměje se. Ten jeho úsměv, odzbrojující úsměv. Cítím, jak se mi celým tělem rozlévá horko. Vykouzlím na své tváři úsměv. Evidentně to vzal jako pozvání, protože teď míří ke mně.
Chladné počasí už je tady, tak kde se zahřát, abyste zároveň udělaly něco pro své zdraví a kondici? Hot jóga nebo-li cvičení ve 42 stupních by mohlo být přesně ono. Příjemně vyhřátá místnost v kombinaci s jógou. Zkusily jsme, jaké to je!
Jsem vdaná už třicet let – za tu domu jsme si toho s manželem zažili hodně, ale vždy jsme byli tím spokojeným a harmonickým párem, prostě dva lidé, kteří k sobě patří. Kamarádky se mě často ptaly, jak to děláme a zda už někdy došlo i k nevěře.
Vysoký cholesterol představuje závažný rizikový faktor pro vznik kardiovaskulárních onemocnění a mozkové mrtvice. Pokud se někdo potýká s vysokou hladinou cholesterolu v krvi, je mu doporučeno jeho hladinu snížit.
Každému je nejspíš jasné, že bez zdravé životosprávy a pravidelného cvičení je téměř nemožné si vypracovat štíhlou postavu. Dneska se zaměříme na cvičení. Protože víme, jak je těžké začít cvičit, tak aby nás to všechny bavilo, proto vám v dnešním článku přinášíme pět jednoduchých cviků, které vám zdokonalí vaši postavu.
Čokoláda. Komodita, která dokáže hýbat světem. Člověka umí zbavit stresu a navodit nám pocity štěstí, a to díky uvolňování dopaminu, po kterém se cítíme zkrátka šťastní a uvolnění. Je to zdroj rychlé energie právě proto, že je bohatá na sacharidy. Čokoláda svou vůní a chutí na jazyku dokáže vyvolat krásné vzpomínky a nám navodit příjemný pocit po celém těle.
Být v současné době v karanténě, to není nic příjemného. Všichni to ostatně velmi dobře víme, jelikož nouzový stav už trvá přes měsíc a ještě nějaký ten čas trvat bude.
Všechny módní přehlídky jaro/léto 2023 jsou nyní za námi. Zaznamenali jsme je a vytáhli jsme klíčové jarní módní trendy v oblasti dámských teplákových souprav, na které byste se letos měly zaměřit. A zatímco návrháři zůstali věrni svému osobnímu stylu, objevilo se několik společných klíčových kousků, od kterých očekáváme, že budou pronikat z kolekcí přímo na trh a do našich šatníků.
Možná jste zůstali neplánovaně doma a už nevíte, jak svým dětem a sobě zpestřit nucený pobyt v karanténě. Staré koníčky i nové zájmy čekají na znovuobjevení.
Trávíte v posilovně každou volnou chvíli? Tak trochu „flákáte“ pravidelné kontroly u zubaře? Pokud navíc často ponocujete, své šance na otěhotnění dramaticky snižujete. Jak s tím vším souvisí televizní ovladač?
Vysmíváte se těm, kdo si píšou deník? A zkoušela jste to už někdy? Je to neuvěřitelně očistná záležitost, která vám pomůže zbavit se stresu, utřídit si myšlenky a mnohdy vás také povzbudí. Navíc budete díky deníku mít za pár desítek let na co vzpomínat.
Jaké jsou trendy v bydlení pro letošní zimu? Toužíte si trendově zařídit váš domov? Pak se můžete inspirovat těmito 4 aktuálními trendy.

Výběr článků

Podle žebříčku Forbes vydělalo celkově 100 nejlépe placených hvězd světa v minulém roce celých 6,1 miliardy dolarů. Z toho deset nejlépe placených hereček na světě v minulém roce vydělalo dohromady 254 milionů dolarů. Jde o závratné částky, které zaujmou mnohé milovníky filmového průmyslu. Pojďme se blíže podívat na to, jaké herečky v minulém roce vydělaly nejvíce.
Žraloci. Pro někoho jsou to velmi obávaní mořští tvorové, pro jiné fascinující živočichové, které by bylo úžasné více probádat a ochraňovat. Do podvědomí většiny z nás se žraloci, jakožto krvelačné bestie, zapsali předně Spielbergovým filmem Čelisti. Zároveň v posledních měsících a letech se stále dočítáme a doslýcháme o smrtelných útocích na lidi v destinacích, ve kterých bychom to zrovna nečekali.
Ať už je to způsobeno stárnutím, základním stavem kůže či faktory prostředí, trpět suchou kůží je velmi nepříjemné. Doma máme k dispozici mnoho přírodních produktů, o nich ani netušíme, že nám od těchto problémů mohou rychle pomoci. Které jsou ty nejúčinnější?

Nepřehlédněte

Oblečte se do barev a vyjděte z šedivého průměru. A že máte o pár let nebo pár kilo víc? Vždyť nemusíte zkoušet módní výstřelky. Městská dáma nad šedesát v rozervaných džínách nám přijde trochu přes čáru, ale je spousta dalších možností, jak se cítit skvěle v každém věku i těle.
Co takhle navštívit podmořský svět a vidět zblízka delfíny, tuleně nebo běluhu? Zasmějte se a podívejte se na překvapené děti, které zaskočí reakce mořských tvorů v akváriu!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek