Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Lze outdoorové boty nosit každý den?

Turistické boty jsou fantastické boty, které se nosí, když jste v divočině a razíte cestu z prašných cest, podél žulových balvanů a po hřebenech úzkých kaňonů, dají se ale outdoorové boty pánské či dámské nosit každý den? Přeci jen, byly původně vyrobeny k jinému účelu.
boty
Oudoorové boty pro muže i ženy.

Nejsou boty jako boty

Turistické boty lze nosit pro každodenní použití. Poskytují skvělou podporu kotníku, prodyšnost, trakci a mnoho dalších skvělých funkcí, které vám umožní zvládnout jakýkoli povrch od dlaždic, koberců, asfaltu a betonu, protože oblasti, po kterých chodíte, se během dne mění.

Existují však některé věci, které byste měli zvážit, než budete požívat turistické boty jako svůj každodenní pár bot. Nejdůležitějším faktorem při rozhodování, zda byste měli své turistické boty nosit každý den, je, zda je plánujete používat také na túry. Přestože turistické boty mají v průměru vydržet více než 500 mil, materiál podrážky se bude opotřebovávat mnohem rychleji, když je budete nosit každý den. To může ovlivnit, jak velkou přilnavost a pohodlí zažijete, když jste na pěší turistice, takže na to pamatujte, než se rozhodnete.

Pokud očekáváte, akce v terénech kde víte, že potřebujete větší přilnavost a stabilitu od svých bot, možná budete chtít znovu zvážit použití turistických bot jako každodenní obuvi. Vyhrazení bot jen pro turistiku prodlouží životnost bot, zachová trakci a výrazně méně opotřebí podrážky.

Outdoorové boty pánské styly oblékání často dokáží vyšperkovat, a to zejména, pokud dáváte přednost ležérnějšímu oblečení. Nicméně klíčový je výběr. Pro inspiraci můžete navštívit eshop nebo kamennou prodejnu CCC, kde naleznete opravdu zajímavé kousky. 

Turistické boty na cvičení? 

Další věcí, kterou je třeba zvážit, je, zda plánujete také cvičení v turistických botách. Přestože jsou outdoorové boty navrženy pro odolnost, pohodlí a intenzivní používání, nejsou tou nejlepší volbou pro použití během aerobních a anaerobních cvičení.

Pokud plánujete běhání nebo jiné aerobní cvičení, pak je lepší pořídit si běžecké boty nebo trailové boty, protože jsou navrženy tak, aby pomohly vaší noze se stabilitou, tlumením nárazů a spotřebovaly méně energie. Pro aerobní cvičení je lepší používat běžecké boty nebo boty na crossový trénink, protože jsou mnohem lehčí, prodyšnější a jejich výměna je obvykle levnější.

K TÉMATU  8 největších mýtů o celulitidě, které nás provázejí celý život

Pokud plánujete zvedat závaží nebo dělat jiná anaerobní cvičení, pak možná budete chtít boty, které se více zaměřují na boty, které poskytují lepší pohyb vaší paty nebo prstů při různých intenzivních cvičeních. Pro zvedání těžkých vah je obecně preferováno mít plošší botu s větším poklesem paty, abyste mohli provádět výbušnější pohyby. 

Ať už se chystáte kupovat outdoorové boty k pokoření horských vrcholů nebo stovek kilometrů městské džungle, základem je pohodlí, které v botách budete mít. Vzhledem k tomu, že konstrukce turistických bot je mnohem tužší ve srovnání s obuví pro volný čas, běžný názor je, že turistické boty mohou být pro vaše nohy špatné, ale není to pravda. Turistické boty způsobit mírné nepohodlí, když si je poprvé obujete, protože obvykle nastává období, kdy se vaše nové boty přizpůsobí konturám vašich nohou. Jakmile skončí období záběhu, budou se vaše nohy cítit mnohem pohodlněji.

Nicméně nepodceňujte ani možnost si boty vyzkoušet. V prodejnách CCC naleznete mnoho variant outdoorové obuvi a samotný nákup můžete provést jak na místě, tak i online. 

Pokud jste se rozhodli nosit své turistické boty každý den, pravděpodobně budete neustále chodit po betonu, jak to tedy ovlivní vaše boty? Nošení turistických bot na beton není špatné a je naprosto v pořádku. Podrážky turistických bot jsou výrazně odolnější a obsahují mnohem větší trakci ve srovnání s obuví pro volný čas. 

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Vlastníte chytrý telefon? V tom případě byste v něm měla mít nainstalované i chytré aplikace. Které že to jsou? Samozřejmě jde o aplikace, které ocení každá moderní žena.
Každý z nás občas vytřídí nějaké oblečení ze skříně. Jenže nastává otázka, kam s ním? Obvykle chceme, aby se stále pěkné a zachované kousky dále využily, můžeme je tedy prodat, darovat nebo je hodit do kontejnerů na textil. Tato možnost je nejjednodušší, navíc lidé věří, že tohle oblečení dále využije charita a rozdá co nejvíce věcí potřebným. Je tomu ale skutečně tak? Kam doopravdy oblečení z kontejnerů na textil putuje?
Začít den správně může mít obrovský vliv na vaši produktivitu a celkovou pohodu. Snídaně, která vás dobře nastartuje, by měla být vyvážená, chutná a nabídnout vám potřebnou energii.
Hledáte ten nejlepší šampon právě pro váš typ vlasů? A ráda byste našla kondicionér, který nebude pokožku hlavy zbytečně mastit? Pak bude nejlepší, když si veškeré ingredience do šamponu a kondicionéru vyberete sama podle vlastní potřeby.
Ruku na srdce, které z vás mají kosmetickou taštičku narvanou k prasknutí? Skutečně tam potřebujete mít vše, i když nejde pořádně zapnout? A už jste slyšely o balení, které je určené na cesty? Ušetřete svou taštičku a inspirujte se tipy, díky nimž budete připravené vždy a všude.
V sobotu si dopřejte nějakou aktivitu a pohyb, v neděli potom relaxujte. Co dalšího se objeví o víkendu? Horoskop krásy a duševního zdraví pro vás připravila astroložka Naďa Šmídová.
Podkrovní byty zdaleka nemusí být jen stísněné prostory. Půdní vestavba může dát za vznik příjemnému prostoru k životu. Pokud přemýšlíte o domově v podkroví, dáme vám pár nápadů, jak si ho zařídit útulně a krásně.
Vánoce jsou pomalu za dveřmi, a přestože právě tohle období představuje svátky hojnosti, zejména letos mnozí z nás hledají způsoby, jak nějakou tu korunu ušetřit. Ať se však snažíme sebevíc, pokud chceme Vánoce slavit, vždy to nějaké peníze stojí, ovšem i tak se dají najít skulinky, díky kterým naše peněženka zaplesá radostí. Jak a na čem nejvíc ušetřit?
Vlastnoručně vyrobené vánoční dekorace mají hned několik pozitiv. Budou jedinečné a originální, přizpůsobíte je dokonale svým představám a navíc ušetříte. K tomu všemu budete mít z jejich tvorby skvělý pocit, obzvlášť v případě, že vám je pochválí nějaká návštěva. Inspirujte se nějakým nápadem!
Chcete zbytek teplých dní prožít na maximum? Chcete, aby si vaše děti z letošního léta odnesly co nejvíce nezapomenutelných zážitků? V takovém případě byste měli podniknout nějaký výlet nebo dovolenou. Teplé počasí ještě není u konce.
Vzácný pohled na odvážnou Jitku Čvančarovou! Herečka a vášnivá příznivkyně otužování se nechala vidět ve zcela nečekaném světle při svém novoročním dobrodružství na vrcholu Sněžky. Jaký je příběh za touto odvážnou fotografií a co na ni říkají fanoušci?
Pandemie koronaviru neoslabuje a brzy se k ní přidá ještě podzimní vlna respiračních onemocnění. Nápor na imunitu tak ještě vzroste. Abyste zůstali fit a složité období přečkali, měli byste co nejvíce posílit obranyschopnost. Ideální podporou jsou vitaminy D a C. Soutěžte s námi a vyhrajte balíček kvalitních doplňků stravy značky Naturevia, kde oba důležité ochránce zdraví najdete.

Výběr článků

Občas si stěžujeme na přebytečná kila, ale spousta z nás není ochotná s tím něco udělat. Pokud jste spokojená, je to v pořádku. Pokud si ale myslíte, že je to nemožné, inspirujte se těmito proměnami!
Ano, i v českých supermarketech už najdete exotické ovoce z druhého konce světa, které vám připadá tak všední jako jablka z vaší zahrady. Ale ujišťujeme vás, že stále ještě existují druhy, o kterých jste možná neslyšeli. Které to jsou?
Nevěra zasáhne fatálně každý vztah. Může však být také poučením a východiskem pro vybudování vztahu lepšího.

Nepřehlédněte

Jak poznat u dětí, že se objevily neštovice? Jak se správně o pupínky na dětské pokožce postarat a co dělat, aby pupínky co nejrychleji zmizely, nejlépe bez pozdějších jizviček?
I nastávající maminky se chtějí líbit. Stejně jako u běžné módy musí být i těhotenské oblečení zároveň komfortní a praktické, a to po celou dobu těhotenství. Kde a jak ale takové oděvy vlastně vybrat?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek