Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Kontejnerové domy: Jaké jsou výhody a nevýhody tohoto bydlení?

Stavby, které vznikají vyřazením lodních kontejnerů, si získávají stále více příznivců. Pokud jste se ještě s takovými domy nesetkali, pravděpodobně si myslíte, že výsledek nebude vypadat nijak vábně a obyvatelně. Nicméně opak je pravdou. Proč kontejnerové domy získávají na popularitě, když dnešní trh nabízí další, již ověřené alternativy bydlení v podobě rodinných či panelových domů?
kontejnerové
Kontejnerové domy jsou levná a ekologická varianta bydlení.

12. 10. 2022

Uvažujete-li o neobvyklém bydlení, kontejnerové domy by pro vás mohly být to pravé. Předně kvůli výhodám, co nabízejí. Mimo jejich neotřelého a originálního vzhledu v nich lze nalézt mnohé další.

Výhody kontejnerových domů

  1. Stavby vzniknou přetvořením lodního kontejneru na obyvatelný dům, tím pádem jde o budovy ekologické, šetřící životní prostředí.
  2. K přetvoření nelze využít každý kontejner, jsou vybírané pouze ty nikterak neporušené. Váš dům bude zcela zaručeně vyroben z kvalitního materiálu.
  3. Na rozdíl od nákladů na pořízení rodinného domu, náklady na vystavení kontejnerového domu bývají o poznání nižší.
  4. V čem mají tyto domy značnou preferenci, tak je jejich mobilita. Lze je rozložit a opětovně bez poškození zase složit. S tím souvisí, v případě potřeby, i možnost zvětšení či naopak zmenšení. Jejich podoba po dostavbě tak nemusí být finální.
  5. Nechcete-li na své prostory dlouho čekat, kontejnerové domy vás zcela jistě o to více osloví. Jejich realizace se dá zvládnout během pár týdnů.
kontejnerové
Kontejnerový dům je levný, variabilní, neotřelý a může sloužit desítky let.

Nevýhody kontejnerových domů

Ke stavbě kontejnerového domu by bylo praktičtější pozvat odborníka, který se na tyto stavby specializuje. Taková nesprávná izolace by později vedla ke korozi celé stavby.

  1. Ke stavbě je nutné stavební povolení. Kontejnerový dům je označován jako stavba, tudíž povolení mít ze zákona musí.
  2. Potřebujete-li si na tuto stavbu vzít hypotéku, je potřeba si předem zjistit, které banky vám ji dají. Ne všechny ji totiž pro kontejnerový dům vyřídí. Banky mohou trvat na podmínce, že stavbu je nutné mít pevně spojenou se zemí, což tento dům nesplňuje. Přesto jsou banky, které na ni financování poskytnou.
  3. U kontejnerových domů bývá garantováno, že budou lidem dobře sloužit po dobu 25 let, ale pokud je dobře sestavený, doba se může prodloužit. Koroze může tuto životnost značně ovlivnit. Jakmile jakoukoli korozi obyvatelé zpozorují, měli by okamžitě zahájit nutná opatření a opravu.
K TÉMATU  Krátká nebo střední délka střihu? Zkrácení, barvení a kompletní proměna pro odvážné!

Celoroční bydlení

Bude-li pro vás dům z lodního kontejneru představovat vaše celoroční žití, myslete na náležité a kvalitní zateplení, abyste v něm mohli bez problémů fungovat po celý rok.

Jak dům zaizolovat? Nabízí se několik možností, a to od polystyrenu, termofolie, vaty či pěny. Rozhodně uděláte dobře, když se poradíte s odborníky, kteří mají s těmito domy již zkušenosti nebo si vyloženě nalézt recenze od zákazníků.

kontejnerové
Kontejnerové bydlení si můžete vytvořit k obrazu svému.

Podoba stavby

Kontejnery lze upravovat, části vrstvit na sebe, různě je prodlužovat či zkracovat. Stavbu si můžete pořídit pouze z jednoho kontejneru, nebo i z více. Jeden kontejner je spíše na chatové účely nebo pro ty, kdo chtějí opravdu minimalistické prostory a žijí sami.

Dům ze dvou kontejnerů při dobrém umístění dokáže poskytnou plochu až 90 m2. Ocení ho proto hlavně mladé páry žijící samy, manželé v důchodu nebo skromná rodina s dětmi, která se zvládne vtěsnat do menších prostor.

kontejnery
Přepravní kontejnery mohou posloužit i pro kancelářské prostory.

Prostory ze tří kontejnerů se dají vhodně vrstvit na sebe a udělat si tak vrchní patro například i s terasou. Čtyři lodní kontejnery a víc budou vhodné pro několikačlennou rodinu. Dá se z nich vytvořit plocha kolem 120 m2.

Před sestavením se na projektu můžete podílet a sami si vaši představu určit a zrealizovat. V každém případě, nechcete-li, aby kontejnery byly zvenčí viditelné, můžete na ně dát fasádu nebo dřevěné obklady.

Kde jsou kontejnerové domy k vidění

Tyto domy jsou k obdivování a získání inspirace viditelné i v naší zemi. Některé stánky s občerstvením ho využívají místo food trucku nebo jiného prostoru. U řeky Labe vznikl námořní hotel, ContainHotel, který je zkonstruovaný právě z lodních kontejnerů. Váháte-li, můžete si v něm zarezervovat noc, abyste si takové bydlení na vlastní pěst ozkoušeli.

Zaujala vás tato možnost levného bydlení?

K TÉMATU  Rezidence ve stodole. Nenápadný dům skrývá moderní pohádkové bydlení

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Art deco: Styl bydlení pro milovnice Velkého Gatsbyho

Bydlení ve stylu Provence pro všechny romantické duše

Zdroje článku:
containerhomehub.com, ems-llc.com
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Čas prázdnin a dovolených je přímo balzámem pro duši i pro tělo. Ne už tak pro pleť - sluneční paprsky, UV záření, horko, slaná a chlorovaná voda můžou pleť hodně dehydratovat. Víme, jak vypadat skvěle celé toto období. Klíčovým pomocníkem jsou pleťové masky.
Vezměte děti do kina a schovejte se před dotěrným vedrem v sále. Tajný život mazlíčků 2 je animák od tvůrců filmů Já, padouch. Psí poslání 2 zaútočí na emoce a bláznivý Aladin je ztřeštěnou jízdou od Disneyho, kterou způsobí hlavně kouzelný Džin.
Z lékařských výzkumů vyplývá, že pro lidský organismus je kromě intenzity světla důležitá i barva tohoto světla. Nejsilnější účinek má modré světlo, naopak světlo oranžové a červené nás ovlivňuje mnohem méně.
Dopravní nehody opravdu nejsou tou nejčastější příčinou smrti, i když to z televizních reportáží často tak vypadá. Jsou až na pátém místě žebříčku nejčastějších příčin úmrtí u nás. Jaký důvod smrti obsadil první příčku?
Vzájemné intimní chvíle soukromí si každý z nás střeží jako oko v hlavě. Jsou ale výjimky, kdy se naše čtenářky rády svěří s tím, jak to u nich doma probíhá – a to jsou prožité trapasy. Pojďte se s námi zasmát u příběhů, co napsal sám život.
Chcete-li si koupit pohodlné a zároveň trendy boty, určitě vsaďte na kožené kousky. Ty mají mnoho předností. Na následujících řádcích si na koženou obuv posvítíme pěkně zblízka. Povíme si jak ji vybrat a i to, s jakými módními doplňky ji kombinovat. Proto pojďte číst dále a nechte se inspirovat společně s námi.
Kdo by si nepřál, aby bylo doma pořád uklizeno a čisto za cenu jen minimálního úsilí? Koupelna bývá jablkem sváru v mnoha domácnostech. Vousy v umyvadle, poplivané zrcadlo, vlasy v odtoku a seznam pokračuje… Následující tipy a triky na vybavení koupelny vám usnadní úklid jednou pro vždy.
O Češích se říká, že jsou národem pejskařů. Vždyť za své čtyřnohé psí parťáky jsou schopní utratit i přes milion korun ročně. To ukazují statistiky. Utrácí se předně za kvalitní žrádlo, také za veterináře a samozřejmě za produkty určené k dentální hygieně. Chovatelé si moc dobře uvědomují, že v psí dutině ústní probíhají stejné procesy jako u lidí. I v psí dutině se mohou vyskytnout zubní kameny nebo zubní plak vedoucí ke zmiňovanému problému. Proto se nedoporučuje podceňovat péči o psí chrup.
O houbách se dlouho tradovalo, že nemají výrazné účinky na lidský organismus. Pokud se ale zaměříme na ty správné, můžeme do těla dostat velké množství zdraví prospěšných látek. A to navíc při malém množství přijatých kalorií, houby jsou totiž z velké části tvořeny jen vodou.
Mezi poruchy příjmu potravy rozhodně nepatří jenom bulimie nebo anorexie. O nemoci zvané orthorexia nervosa jste možná ještě neslyšeli. Jde o skutečnou posedlost zdravým stravováním. Co všechno s sebou tato nemoc přináší?
Už šestý koučink se nesl hodně v duchu objevování respektive nenacházení osobních hranic Nely. Necháme ale na ní, aby vám ho popsala ze svého pohledu.
Správná velikost podprsenky dokáže s vaším tělem divy. Pozvedne vaše prsa, zeštíhlí pas a bude se vám lépe dýchat. Jak si změříte velikost prsou a poznáte, že vám prádlo dobře sedí?

Výběr článků

Polyamorie během posledních několika let přestává být tabu a začíná se k ní hlásit čím dál tím více lidí, a to včetně osob pohybujících se v showbyznysu. Co to povídáme, vlastně především celebrity polyamorii zpopularizovaly.
Dřevo je dokonalý materiál, který přidává rovnováhu, útulnost a eleganci prakticky do každého interiéru, a to jak v moderním, tak klasickém stylu. Po staletí se používá jako základní stavební materiál nábytku, přestože bývá teď často nahrazováno imitacemi. Vraťte se ke kořenům a sáhněte po kusu dřeva v jeho ryzí podobě. Využít část kmene stromu jako konferenční stolek je velice netradiční nápad, výsledek je ale jedinečný.
Zemřel herec a zpěvák Josef Laufer (†84). Představitel Kohna z komedií Kameňák, artisty Paola ze seriálu Cirkus Humberto a interpret hitu Sbohem lásko, já jedu dál podlehl následkům operace kolene z března 2020, kdy mu selhalo srdce. Po komplikacích byl uveden do umělého spánku, ve kterém zůstal až do své smrti.

Nepřehlédněte

Umíte si představit vánoční svátky bez pohádek? Nemusíte být nutně dítě, abyste vyžadovali oblíbené příběhy na Štědrý den a všechny následující svátky. Užijte si volné sváteční dny a nezapomeňte na pohádky, které vám přinesou klid a krásnou atmosféru do vašeho domova.
Kdo by neznal a nemiloval levanduli. V průběhu měsíce června se levandule dostává do květu a všechno kolem sebe překrásně provoní. Levanduli máme všichni spojenou zejména s Francií a konkrétně s oblastí Provence. Dnes se ale pěstuje téměř v celé Evropě.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek