Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Dámská jízda: Co podniknout a proč ji trávit u moře?

S kamarádkami jste dlouho nic pořádného nepodnikly a rády byste si to vynahradily? Zároveň chcete strávit alespoň pár letních dnů na pláži? Spojte tato dvě přání v jedno řešení. Vyrazte s holkami k moři.
moře
Užijte si dámskou jízdu u moře!

Skvělou volbou je pro vás oblíbené Chorvatsko –⁠ dovolená tu nevyžaduje složité plánování, a přitom si ji užijete plnými doušky i při pobytu na pár dní. Zároveň patří k nejvariabilnějším dovoleným u moře. Velký výběr lokalit a druhů ubytování, nekonečné variace termínů i rozmanitá zábava vám umožní naplánovat dovolenou přesně podle svých představ. Co všechno si tady s kamarádkami užijete a jak se do Chorvatska dostanete?

Bezbřehé možnosti letních dnů

Dovádění ve vlnách, opalování na břehu, ochutnávání drinků na baru… Také si představujete chvíle u moře právě takhle? V Chorvatsku to nechodí jinak a s kamarádkami to bude teprve zábava! K tomu se dá podniknout plno dalších věcí, až je z nich těžké vybrat: nákupy, památky, gastronomie, adrenalin, párty, romantické chvíle… Máte rády procházky v přírodě? Tak to jste v Chorvatsku také správně. Je tady hned několik národních a přírodních parků, které vás doslova okouzlí. Pokrývají hned 10 % celého území.

Nekončící noční zábava

Těšíte se, až to večer s kamarádkami rozjedete? Jestli vás noční život a taneční možnosti hodně lákají, není na škodu vybírat destinaci právě podle nich. Vyhlášená je pláž Zrće na ostrově Pag, které se dokonce přezdívá „chorvatská Ibiza“. Chybu neuděláte ani při volbě Hvaru, Splitu nebo Primoštenu. V létě se po celém Chorvatsku koná i řada festivalů. Ale možnost dát si večer něco ostřejšího s hudebním podkresem máte v každé turistické destinaci.

Něco klidnějšího pro oddych

Slunit se na pláži a občas skočit do moře je samo o sobě skvělý odpočinek a bez výčitek se můžete oddávat jenom jemu. Kdybyste však zatoužily po něčem dalším, není problém něco vybrat. Po chorvatském pobřeží je rozeseto plno malebných měst a vesniček, ve kterých můžete kličkovat uličkami třeba se zmrzlinou v ruce a užívat si památky. Výlet si můžete udělat třeba do Puly za šestým největším dochovaným amfiteátrem světa.

K TÉMATU  11 hitů, které vám okamžitě zvednou náladu. Tančete, zpívejte, bavte se!

Praktické rady na cestu

Nejrychlejší na organizaci je vyrazit vlastním autem a ubytování sehnat online třeba ve vyhledávači dovolených Skrz.cz. Pokud ale nechcete řešit vůbec nic a koupit kompletní balíček i s dopravou, nabídku zájezdů na těchto stránkách také najdete. Do Chorvatska se dá také letět nebo jet vlakem, ovšem v takovém případě je výhodné vše zařídit v předstihu kvůli cenám i dostupnosti míst.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Rakovina prsu je nejčastější nádorové onemocnění u žen. Přitom velká část Češek podceňuje nezbytnou prevenci, která by případný zárodek včas odhalila. Nepodceňujte své zdraví a seznamte se s následujícími znaky, které mohou rakovinu prsu odhalit.
Módní trendy na nás útočí ze všech stran. Ne vždy je ale tak jednoduché si s nimi poradit. Víte, jak je uchopit?
Astroložka Naďa Šmnídová přináší další horoskop krásy a duševního zdraví. O víkendu si pořádně odpočiňte a zrelaxujte, a věnujte se péči o zdraví a imunitu. Bude to třeba.
Špatný odhad, spěch anebo úplně nová sůl, to jsou důvody, kdy nejčastěji přesolíme jídlo a ruku na srdce, stalo se nám to asi všem. Než vyhodíte jídlo do koše přečtěte si těchto našich 5 rad, jak pokrm zachránit.
Také vás postihlo toto nepříjemné kožní onemocnění? Pak máte pravděpodobně problém sestavit si takový jídelníček, který by vám kožní potíže neprohluboval, ale naopak vám pomohl problémy zmírnit. Řešení ale existuje. Poznejte potraviny, které vám skutečně pomohou, i ty, které vám mohou ošklivě ublížit.
Ačkoli z klasické pšeničné mouky pekly a vařily už naše babičky, spolu s příchodem doby, kdy spousta lidí přesedá na zdravější životní styl, se objevily mnohem lepší a nutričně hodnotnější varianty. Skvěle chutnají, plně nahradí klasickou mouku, a ještě prospějí vašemu zdraví, takže co víc si přát. Svět alternativních mouk je ale mnohem pestřejší, než se na první pohled zdá. Které by určitě měly zaujmout místo ve vaší kuchyni?
Známe to všechny, každé z nás se občas stane, že nás přepadne úzkost nebo stres, nic nás nebaví a svou budoucnost vidíme v černých barvách. V této chvíli je zapotřebí zvolnit a udělat si čas sama pro sebe alespoň na pár desítek minut.
Přivydělat si z pohodlí domova nikdy nebylo jednodušší než teď. Pokud prahnete po tom, přispívat do rodinného rozpočtu něco navíc, nemusíte nutně chodit z jednoho zaměstnání do druhého, ale můžete se u oblíbeného televizního pořadu pustit do ručních prací. Možností je víc než dost.
V okamžiku, kdy propukla koronavirová krize se zhmotnil nedostatek pracovníků ve zdravotnictví a také v psychoterapii. Zatímco první zmiňovaní se starali o to, aby se nemocní lidé postavili na nohy, psychoterapeuti se o to samé starali v trochu jiném slova smyslu. Bohužel se mezi námi stále našli i ti, kteří si k nim nechtěli zajít pro pomoc. Mysleli si, že navštěvovat je je spíše jedna velká ostuda, ale opak je pravdou. Dnes je to zcela normální. 
Většina z nás si určitě ještě pamatuje na studentská léta, kdy se v hodinách biologie učilo rozdělení pohlavních hormonů na ženské a mužské. Ačkoliv je testosteron považován za mužský pohlavní hormon, má své čestné místo i v ženském těle. Víte, proč?

Výběr článků

Znáte ten okamžik, kdy přecházíte do nového roku a cítíte, že v příběhu vašeho vztahu se otevírá nová kapitola? V našem článku o vztahových cílech pro nový rok se pustíme do tohoto neznámého, plného možností. Společně s vámi budeme kreslit příběh plný rozvoje, propojení a nových zážitků. Jak plánovat a posouvat váš vztah o level výše? To vám prozradíme skrze inspirativní příběhy a psychologické nástroje, které vám pomohou budovat pevný a vzájemně obohacující vztah.
Následujete každoroční trendy předních designérů z Česka i celého světa? Pak se letos budete divit. Stříbrné barvě totiž odzvonilo. Co ji nahradí?
Nejspíš většina z vás bude mít zprvu představu jakési houby, za kterou bývá kombucha často mylně považována. Ve skutečnosti se jedná o komplex kvasinek a bakterií, který se nechává působit v čaji, aby vznikl požadovaný nápoj. Jeho léčivé účinky vás jistě oslní. A výhodou je, že si ho můžete klidně sami připravit doma. Tak jdete do toho?

Nepřehlédněte

Dřevěný plot je klasika. Dnes už ale nejsou zdaleka všechny ploty dřevěné nebo v podobě kovových mříží. Hodně se staví betonové ploty, sypané kamenné ploty, ale také lamelové ploty z hliníku. Jaký zvolíte vy?
Venkovní umění dokáže vyčarovat obdiv. Na skulptury ze dřeva a z kamene narazíme nejčastěji v parku nebo u lesní stezky. Co říkáte na tyhle?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek