Pátek , 03. 05. 2024

Zikmund

Stravovací návyky podle Blake Lively: 80 % disciplíny, 20 % potěšení

Blake Lively, nádherná žena, milovaná manželka a matka. To je jen pár z mnoha titulů, kterými se tato pětatřicetiletá herečka může pyšnit. Něco jí do vínku dala sama příroda, na něčem zase musela a musí tvrdě pracovat. Krásná postava a celkový vzhled nejsou nikdy zcela zadarmo. A i Blake si je toho vědoma. Proto se drží určitých stravovacích návyků, kterými se řídí, a my musíme uznat, že se jí vyplácí. Vypadá totiž opravdu božsky.
Blake
Blake zastává Paretovo pravidlo 80/20.

27. 09. 2022

S manželem, hercem Ryanem Reynoldsem, společně vychovávají tři dcery. Teď čeká Blake Lively dokonce již čtvrté dítě. Žádné z těhotenství na ní však nezanechalo stopy, a že při nich přibrala velké množství kil! K postavě snů po porodech jí opět dopomohly určité zásady, co se výběru potravin týče. A jaké návyky to přesně jsou?

Blake
S manželem Ryanem Reynoldsem čekají už čtvrté dítě.

Kterým potravinám se vyhýbá?

Blake Lively si je vědoma, že potraviny jako hotovky, hamburgery, hranolky, klobásy, čokolády a podobně tělu výživově nic zásadního nepřinesou, a že spíše organismus v negativním smyslu zahlcují. Dále mléčné výrobky, slazené nápoje, sója a lepek. Těm všem se herečka vyhýbá a nedělá jí to žádný problém.

Všechny uvedené potraviny a nápoje dokážou lidský organismus zaplnit a unavit ho. Se třemi dětmi ale potřebuje energie více než dost, proto se veškeré nepřínosné stravě vyhýbá.

Výjimku tvoří u cukru, má totiž ráda sladké, takže si ve zdravé podobě ráda zamlsá. Dle jejích slov se z 80% stravuje opravdu zdravě a vyváženě a 20 % si nechává pro své potěšení. Říká se tomu Paretovo pravidlo (Paretův princip) 80/20, které má mnoho zastánců, včetně ní.

Blake
I v těhotenství neustupuje a dbá na zdravé stravování.

Kalorie není nutné počítat

Jistě se většina z nás shodneme, že počítání kalorií je otrava a žrout času. Stejný názor zastává i Blake Lively. Místo toho se zkrátka soustředí na vyváženou a zdravou stravu a jí v případech, kdy se dostaví pocit hladu. Zcela zásadně se nepřejídá.

Podoba jídelníčku

Jídelníček může mít mnoho podob, zde je několik příkladů ze života Blake.

Snídaně

Prvotním úkonem každého dne pro Blake je hydratace těla sklenicí vody. Poté mu dopřát dostatek správných živin, které zvládnou vyrovnat hladinu cukru v těle. Klíčová je kombinace bílkovin, zeleniny a sacharidů. Ideální snídaní mohou být vejce připravená na kokosovém oleji, doplněná zeleninou a bezlepkovými vločkami. Vejce miluje! Nejraději je má v podobě „vejce Benedikt“. Zelenina a ovoce musí být vždy čerstvé. S manželem se vyžívají v nákupech na farmářských trzích.

K TÉMATU  Chcete si prodloužit léto? České aquaparky vás volají!

Oběd

Typický oběd pro herečku je kuřecí maso nebo ryba, zelenina (salát) a sladké brambory. Ty dokážou člověku zajistit delší pocit sytosti. Salát s oblibou doplňuje o avokádo, ořechy a olivový olej.

Večeře

Večeře mívají podobu oběda. Pokud má ale k obědu rybu, k večeři už si ji nedá, ale připraví si kuřecí maso. A naopak. Sladké brambory často vymění za menší porci rýže. Saláty ale samozřejmě zůstávají.

Na vaření herečka nemá svého vlastního kuchaře. Vše si připravuje sama a kombinace a chutě různě obměňuje.

Žádný alkohol

Blake se v minulosti rozhodla na poli alkoholu stát abstinentkou. Předně to bylo z toho důvodu, že nemá ráda stavy, které alkohol dokáže konzumací způsobit. Ráda si ale připraví nealkoholické drinky různých podob. Nicméně abstinence má na jejím vypracovaném těle taktéž značný podíl.

Bez pohybu to nelze

Osobního kuchaře sice Blake nemá, zato má svého osobního trenéra, který jí pomáhá se nejen udržet ve fyzické kondici, ale zároveň dopomáhá k vykompenzování oněch několika zmíněných procent potěšení. Její trenér, Don Saladino, v případě Blake vsadil na posilování s kettlebellem. Chcete-li načerpat inspiraci, podívejte se na videa s tímto náčiním. Dále lekce doplňuje o posilování s vlastní váhou nebo běhání na pásu.

Kromě těchto silových cviků Blake sází na plavání. Ostatně její plavecké výkony jste mohli spatřit ve snímku Mělčiny, kde hraje hlavní roli a můžete se celou dobu kochat i jejím tělem v plavkách.

Ani ve dnech, kdy se nedře v posilovně či bazénu, Blake není neaktivní. Děti ani manžel jí to nedovolí. Společně rádi sportují, a to například v podobě rodinné vyjížďky na kolech.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Krabičková dieta doma: Na co se zaměřit a jak ji vyladit k dokonalosti?

K TÉMATU  Celebrity, kterým drastické hubnutí pomohlo!

Kdo je Pamela Reif? Německá Barbie, co vybudovala fitness impérium

Zdroje článku:
www.eatthis.com, www.mashed.com
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Pořádná sněhová nadílka je u nás stále vzácnější. Sáňky už se staly minulostí a možná to čeká i zimní brusle. Pěkně zamrzlý rybník nebo náledí na chodníku nás přitom vybízí k tomu se sklouznout, většinou ale končíme na zemi! Někdy se to neobejde bez modřin, ale prostě se nejde nezasmát.
Dnešním symbolem je jednoznačně srdce. Je sv. Valentýna, a tak jsme pro vás připravili zajímavou galerii. Jak to může vypadat u vás doma? Už máte nějaký ten dárek pro svého milého ve tvaru srdce? Co třeba svíčku, dezertní talířek nebo speciálně prostřený stůl. Užívejte si srdíček, co hrdlo ráčí! Dneska se může!
Nejoblíbenější nápoj na světě skrývá hodně zajímavostí. Dnes se podíváme hned na 5 zajímavostí, které o tomto nápoji rozhodně neznáte. Některé z nich jsou šokující. Kromě následujících zajímavostí vám nabídneme ještě stručný výčet dalších informací, které jistě neznáte o nápoji, který pijete každé ráno u snídaně.
Že ořechové skořápky poslouží leda tak v kamnech? Čaj z nich připravený podporuje štítnou žlázu a odstraňuje hleny, které dráždí dýchací cesty. A co víc, tahle medicína účinkuje v řádu několika hodin.
Trápí vás akné? Dělají se vám pupínky, různé vyrážky a vás už to přestává bavit? Možná jste zkoušeli plno mastiček, plno čistících přípravků, ale i tak se vám potíže s pletí stále vrací! Jak vyřešit akné jednou provždy? Dá se to vůbec? Rovnou vám řeknu, že ano! A nyní vám prozradím, jak na to.
Amarant zní tak trochu mysticky a připomíná nějaké zaklínadlo. Jedná se však o potravinu, kterou můžete použít jako přílohu nebo si z něj udělat kaši. Vyzkoušejte ho a třeba si právě u vás v rodině najde v jídelníčku své stálé místo.
Handmade kosmetika v sobě skrývá mnoho benefitů. Víte, jaké výhody má domácí vlastnoručně vyrobená kosmetika a proč je u žen v posledních letech stále oblíbenější?
V okamžiku, kdy vyšla světoznámá hra Last of Us a podle ní byl natočený i seriál, který teď každé pondělí vysílá stanice HBO, mnoho lidí propadlo panice, zda je možné, aby houba známá pod jménem cordyceps (ta, co bytosti proměňuje v nemrtvé stvůry), mohla skutečně napadnout i lidi. Co je nad různými spekulacemi pravdy?
Rohy stěn bývají jednou z nejvíce zanedbávaných oblastí v domácnostech, pokud jde o styling a nebo výzdobu interiéru. I když přemýšlíte o tom, jak byste si roh upravili, většinou to stejně skončí tak, že do něj dáte buď nějakou pěknou lampu, nebo velkou pokojovou rostlinu. Existuje však mnoho dalších způsobů, jak si tento kousek domova můžete zajímavě ozdobit. A věřte nám, že některé z nich by vás možná ani nenapadly.
Astroložka Naďa Šmídová přináší horoskop na sobotu i neděli. Úklid je sice potřeba, ale neberte ho tak vážně a hlavně relaxujte. O tom je přece víkend! Co je možné očekávat a čemu se raději vyhnout?
Redakce Damskaliga.cz si pro vás ve spolupráci s hotelem Mariott připravila soutěž o pobyt pro dvě osoby v krásném Superior pokoji. Odpovězte správně na soutěžní otázku a vyhrajte třeba právě Vy! Soutěž trvá do 30.11.2021

Výběr článků

Některé z nás se při pojmech „povinné ručení“ a „havarijní pojištění“ jen zatočí hlava při představě, že bychom si jej měly sjednávat samy. Návštěva pojišťoven, porovnání, co nám na přepážkách bylo nabídnuto, ale hlavně: pamatovat si údaje o našem autě. Jenže takto už to dávno neprobíhá! Dnes se pojistíte online, z pohodlí domova. Potřebovat budete jen osobní doklady, velký technický průkaz a několik minut svého času.
Nikdy není pozdě změnit kariéru a zkusit něco nového. Naštěstí časy, kdy ženy patřily jen do humanitních oborů, jsou dávno pryč. Přesto v některých odvětvích je jich minimum. Třeba v IT tvoří sotva desetinu odborníků. Nicméně, pokud máte dámy kuráž, tak to zkuste. Firmy vás tu budou vítat s otevřenou náručí a ocení vás. Váháte? Pak pro vás máme sedm důvodů, které vás přesvědčí, že počítače jsou skvělá volba.
Martin Hoffman a nová česká kriminálka Vedlejší produkt si získaly divácké srdce a výrazně ovlivnily televizní tabulky. Seriál nejenže posílil pozici České televize, ale svým úspěchem zastínil i ostatní nové pořady včetně očekávané premiéry na Primě.

Nepřehlédněte

Myslíte si, že jste potkala toho pravého, ale okolí je z vašeho vztahu rozpačité. Je starší o více než 20 let? Je mladší o více než 10 let? Člověk by řekl, že v dnešní společnosti se věkový rozdíl nepočítá. Zdaleka to není pravda. A většinou jsou to ženy, které věkový rozdíl řeší podstatně víc, než muži.
Článek "Co je to Quiet Quitting? A týká se Vás?" rozkrývá fenomén tiché rezignace v pracovním prostředí. Termín označuje nenápadný odchod zaměstnanců, kteří postupně snižují svou angažovanost a odkládají své povinnosti. Dnešní článek nabízí pohled na příčiny, dopady a strategie, jak předejít této formě odchodu nebo s ní efektivně pracovat.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek