Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

7 způsobů, jak se po rozchodu vrátit zpět do života

Rozchodem si projde každý z nás, začíná to v dětství s prvními láskami, pokračuje v dospělosti, kdy s námi mohou neskutečně zatřást. Vzpamatování se z rozchodu je poměrně dlouhá cesta, kterou není dobré moc uspěchat. Člověk by si měl projít všemi nepříjemnostmi, aby dospěl k novému začátku. A jak toho docílit?
po rozchodu
Máte zlomené srdce a potřebujete ho znovu slepit? Poradíme vám.

07. 09. 2022

1. Čas je k nezaplacení

Po rozchodu jsou naše pocity často nezvladatelné a zmatené. Není se čemu divit, vždyť rozchodem jsme ztratili velkou část sebe sama, kus našeho společného života odešel. U většiny z nás se první dny projeví velký smutek, který postupně střídá zlost, vztek a litování se. To je ovšem v pořádku, člověk si prostě musí projít těmito fázemi, proto tomu dejte čas, dejte průchod svým emocím. Aby se vám trošku ulevilo, prostě potřebujete čas.

2. Kamarádi? Teď rozhodně ne!

Je hezké, že jste si slíbili, že zůstanete přáteli, ovšem ne vždy je to dobrá cesta. Jestliže ke svému bývalému protějšku stále chováte silné city, skutečně zvažte, zda chcete být kamarádi, kteří se dále budou stýkat. Abyste se z rozchodu dostala co nejdříve, měla byste se mu vyhýbat, můžete si dokonce vymazat jeho telefonní číslo, přestat ho sledovat na sociálních sítích, přerušit veškeré kontakty. Získat na dobu určitou odstup. Nikdo neříká, že už spolu nesmíte do konce života promluvit. Až časem zjistíte, zda dokážete být skutečnými přáteli, či nikoli.

3. Sociální sítě vás přivedou k šílenství

Abyste se po rozchodu oklepala co nejdříve, sociálním sítím se vyhýbejte velkým obloukem. Mnoho lidí dělá tu velkou chybu, že neustále toho druhého sleduje na Instagramu či Facebooku. Někdo u sociálních sítí prosedí celý den, jen aby věděl, co jeho ex právě dělá, kde se nachází a s kým. Tímto nevinným „stalkingem“ si ubližujete ze všeho nejvíc. Snažte se jít dál a neohlížejte se zpět.

bolest
Víme, že to bolí. Ale bude zase líp.

4. Vypište se z toho

Nejlepším způsobem, jak se po rozchodu co nejdříve vzpamatovat, je psaní. Pořiďte si deník a zapisujte si do něj své myšlenky, emoce. Dokonce si můžete v deníku rozebrat, co vám vztah dal, co vám vzal. Z toho můžete usoudit, na čem je dobré ještě pracovat, v čem se zlepšit a na co se chcete příště zaměřit. Postupně dojdete k tomu, že začnete pociťovat vnitřní spokojenost, naberete novou sílu.

K TÉMATU  Děláme stejné chyb jako naši předci? Nevěra, hádky, to vše je v genech!

5. Nezapomínejte na přátele

První dny po rozchodu jsou šílené, ovšem je dobré se co nejdříve dostat zase do společnosti mezi své přátele. Kdo jiný vás rozptýlí líp než oni? Zajděte si na večeři, vyrazte si někam na výlet, vyhledávejte aktivity, u kterých nad rozchodem nebudete přemýšlet.

smutek
Kamarádi vám jistě ochotně nabídnou rameno k vyplakání.

6. Myslete na budoucnost

Zamilované páry často mluví o své budoucnosti, plánují si ji téměř pohádkově. Dohromady. Jenže po rozchodu se sny rozplynou – a vy tak najednou nevíte, co bude dál. Jakmile se budete cítit o něco lépe, první náročné dny přejdou, sedněte si a zkuste si svou budoucnost naplánovat znovu, sama. Dejte si nové cíle, které vás poženou kupředu.

7. Nalezněte svůj hlas

Je obecně známo, že každý vztah člověka formuje a často se podřizujeme tomu druhému. Jenže teď tu nikdo není. Proto je nejlepší čas, abyste objevila své , věnujte se tomu, co vás dělá skutečně šťastnými a spokojenými. Poslouchejte svou oblíbenou hudbu bez zbytečných průpovídek, noste oblečení, které se líbí vám, dejte si své oblíbené jídlo, které tomu druhému nevonělo. Žijte si svůj život takový, jaký chcete vy, nikdo vám do toho teď nemluví.

Věřte, že díky rozchodu poznáte to, co jste dosud nepoznali. A právě to vám pomůže získat svou ztracenou a pošramocenou sebedůvěru.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Ex neunesel rozchod. Co dělat, když na vás začne házet špínu?

Rozchod během pandemie. Které herecké páry neustály karanténu?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Víte, jak byste se správně měla starat o svou pleť, aby byla stále zářivá, vyživená a vypnutá? Jen obyčejné odlíčení pleti před spaním bohužel nestačí.
Jméno Sofie Švejdová si dobře zapamatujte, protože o ní ještě hodně uslyšíte. Kdo to je, čemu se věnuje a co byste o ní měli vědět?
Peníze nerostou na stromech, ale i kdyby rostly, bylo by hloupé odmítat příležitosti k výhodnému nákupu. Pokud rádi utrácíte v e-shopech, následující tipy uleví vašemu rozpočtu. Prozradíme vám, jak v e-shopech šetřit a nemuset přitom slevit z kvality zboží. Internet je neuvěřitelně spletité bludiště a najít tu nejlepší nabídku je mnohdy velmi náročné. Někdy člověk stráví celé hodiny prolézáním virtuálních regálů, než se objeví ta správná. Zdaleka nejhorší jsou však tzv. impulzivní nákupy, právě mohou peněženku řádně provětrat. Naštěstí se můžete řídit poměrně jednoduchými pravidly, díky kterým se vlk nažere a koza zůstane celá – nakoupíte ke své spokojenosti, ale nebude lamentovat nad extrémní útratou. Jdeme na to!
Nadváhou nechce trpět žádná z nás, a proto mnohé ženy usilovně cvičí a snaží se ji udržet na uzdě. Jak je to ale možné, že po čtyřicítce je ten boj s váhou najednou mnohem těžší? Jak to, že ženy, které byly celý život velice hubené, aniž by o to jakkoliv usilovaly, po čtyřicítce začnou najednou nabírat kila? Co se s tělem děje a je možné něco udělat pro to, abyste žili i nadále zdravě, šťastně a netrápili se složitými dietami?
Šišky borovice mohou posloužit jako dekorace i samotné. S tímto návodem ale z šišek vytvoříte miniaturní vánoční stromečky. Ideální bude zapojit do jejich výroby celou rodinu. Co říkáte, nejsou krásné?
Obyčejný dřevěný žebřík se může doma proměnit v krásný doplněk interiéru a praktickou polici nebo odkládací prostor. I moderní styl si může dovolit nějaký ten rustikální prvek. A pokud se vám starý žebřík se svojí patinou nehodí, můžete využít policové žebříky, které jsou aktuálně trendem.
Nezapomínejte, že víkend je hlavně o odpočinku! Co vám přinesou volné dny napoví horoskop, který připravila astroložka Naďa Šmídová.
Udržitelnost čím dál víc dostává zelenou, a je jedině dobře, že se coby lidstvo snažíme hledat cesty, jak té přírodě o něco odlehčit. Smysl pro udržitelnost se proto propsal i do vánočních svátků – pořadatelé vánočních trhů pracují s obnovitelnou energií, stánkaři prodávají více udržitelných dárků a u řady obchodníků najdete spoustu tipů na dárky, které jsou hezké, a přitom přátelské k přírodě. Vsaďte o letošních, a i těch budoucích Vánocích, na udržitelnost i vy a věnujte přírodě ten nejkrásnější dárek pod stromeček.
Zařizujete si novou kuchyň a přišlo na výběr osvětlení? Máme pro vás pár tipů, jak ho vybrat, abyste se tam cítili příjemně a taky bezpečně. Přeci jen jde o místo, kde se používají nože a další náčiní, u kterého je třeba dbát opatrnosti.
Ucpal se vám odpad a hledáte nejlepší způsob jeho čištění? Dáme vám rychlé tipy na čištění "po domácku" a poradíme, na koho se obrátit.
Poradíme vám, jak zvládnout mírný průběh covid-19 v domácích podmínkách, co na něj nezabírá nebo kdy už je nutné vyhledat lékařskou péči. Navíc přidáme odpovědi na několik dalších klíčových otázek.
Rýmovník si může každý z nás vypěstovat doma v květináči. Jde o léčivou bylinku, která je velmi nenáročná. Potřebuje jen přiměřené světlo a dostatek zálivky. Rozrůst se může opravdu hodně – ale pak nastává otázka, co s ním?

Výběr článků

Módní průmysl zažívá boom v mnoha ohledech. Na scénu se vrací devadesátkové trendy, mini střihy jsou po letech znovu v popředí a geometrické tvary na vrcholu. A právě u posledního zmíněného se pozastavíme. Pokud totiž chcete oživit své outfity, proč nezačít právě u vzorovaných modelů, které rozzáří váš šatník?
Máte ráda ty večery, kdy si sednete s lahvinkou vína, přidáte nějakou dobrotu a pustíte si pořádný doják, u něhož si můžete pobrečet dojetím, aniž by vás někdo viděl? A co je ještě lepší, tak film, který je založen na skutečné události! Vybrali jsme pro vás ty nejdojemnější kousky, které nenechají jedno oko suché!
Proud je dražší a skutečné vlny zdražování nás teprve čekají. Pojďme se tedy zamyslet nad tím, jak si nyní snížit účty. Kromě úspory energie je dobré prověřit i možnost změny dodavatele elektřiny. Dobře zvolená nabídka může přinést výrazné úspory. Jak vybrat dodavatele elektřiny v nelehké době?

Nepřehlédněte

Proud je dražší a skutečné vlny zdražování nás teprve čekají. Pojďme se tedy zamyslet nad tím, jak si nyní snížit účty. Kromě úspory energie je dobré prověřit i možnost změny dodavatele elektřiny. Dobře zvolená nabídka může přinést výrazné úspory. Jak vybrat dodavatele elektřiny v nelehké době?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek