Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Co pleti škodí na podzim a jak se o ni správně starat?

Jsou aspekty, které pleti ubližují celoročně, nehledě na aktuální roční období. Řadí se mezi ně stres, nedostatek spánku, nevhodná strava bez patřičných živin, nedostatek pitného režimu, nedostatek pohybu a fyzických aktivit, kouření anebo používání nevhodné kosmetiky. Předně na podzim lidé zažívají nejvyšší psychickou zátěž, deprese a splín. To všechno se dokáže podepsat na fyzickém zdraví, včetně vzhledu.
pleti škodí
S příchodem zimy je pleť vystavená novým vlivům. Jak ji na podzim chránit?

06. 09. 2022

Teplotní výkyvy

Teplé dlouhé dny se mění na dny chladné, větrné, kdy dochází k častému výkyvu teplot. Těmito všemi nepříznivými vlivy pleť trpí. Narušena je nejen kůže na obličeji a krku, ale i rty. Vítr a mrazivé dny pleti škodí, dokážou pokožku a rty hodně vysušit. Proto je dobré dbát na prevenci v podobě vhodné a kvalitní kosmetiky.

rty
Nezapomínáte ve své péči na rty, které jsou rovněž náchylné na vysoušení?

S nástupem chladnějších dnů dochází v místech, která nejsou zahalena, ke zpomalení proudění krve, tím pádem i metabolismu v kůži. Společně s větrem a zimou může docházet k začervenání pleti, jejímu pálení a popraskání žilek v obličeji.

Očištění od letní pleti

Během léta pleť hodně vystavujeme slunečním paprskům, často ji namáčíme ať už ve slané, chlorované či jiné vodě, anebo jí dáváme zabrat při přechodu z horkých venkovních prostor do klimatizovaných vnitřních.

obličej
V létě je pleť vystavená teplu a slunečním paprskům. To se na podzim změní.

Pleť si mažeme ochrannými krémy s UV faktory a používáme voděodolná líčidla. Po létě je dobré pleti dopřát očistu. Nejlépe vám v tom pomůže ozdravný peeling či aplikace pleťové masky. Nebo rovnou jejich kombinace. Peeling a masku volte v závislosti na typu své pleti, vždy by ale měly obsahovat přírodní složky s co nejmenším procentem složek umělých.

Odličování

Odličování je důležité během celého roku, rozhodně byste nikdy neměla jít spát s neodlíčeným obličejem! Za celý den se na něm dokáže usadit neuvěřitelné množství nečistot, které pleť velice zatěžují.

Na podzim je pleť náchylnější k vysoušení a dehydrataci. Odličovací voda obsahující alkohol proto není vůbec vhodná. Pleť by zbytečně vysušila.

Základem je hydratace

Vysušená pokožka s sebou vlivem změněného počasí může přinášet další problémy, a to v podobě zarudnutí nebo svědění. Proto musí být správně hydratována, nejlépe pomocí hydratačních krémů a gelů.

Každá z nás má jiný typ pleti a s ní spojené problémy. Můžeme mít pleť suchou, mastnou, problematickou trpící na akné nebo citlivou. Dle toho pořizujte i kosmetiku a věnujte pleti náležitou péči.

K TÉMATU  Přírodní omlazovač: rybí olej! Zpomalí projevy stárnutí, ozdraví nehty a vyléčí akné nebo ekzém. Nevěříte?

Největší problém v tomto období budou mít ženy, které bez ohledu na podzimní čas, mají už tak suchou kůži. Tento typ je o to více nutné hydratovat, jelikož obzvláště nadměrné vysušení pleti škodí.

hydratace
Hydratace je základem všeho.

Hydratační péči během podzimu dopřáváme i pleti mastné. Olejům se ale raději vyhněme. Nemají tak dobré absorpční schopnosti jako krémy. Hydratační krémy pleti dodají ochranný filtr, který obzvláště během těchto měsíců velmi oceníte.

Akné

To velice nepopulární kožní onemocnění nepostihuje pouze náctileté. Někteří lidé na něj trpí extrémně i v pokročilém věku, druhým se po celý život vyhýbá.

Klidně můžete patřit ke skupině druhé, přesto se vám po létě může objevit. Jak je to možné? Kožní maz se nám tvoří jak v létě, tak i na podzim. Jakmile ale přijdou chladné a větrné dny, začne narůstat počet odumřelých buněk. Ty v sobě mají bakterie a maz. A nám tak vznikne tolik neoblíbené akné.

Make-up jako ochrana

Vyčištěnou a hydratovanou plet je nutné dále ochraňovat. Skvělým pomocníkem je make-up. Volte takový, co má UV faktor, a ten, který bude sedět vašemu typu pleti a jejímu odstínu. Make-up pleť chrání před škodlivým UV zářením, ale i před podzimními vlivy. Pleť vám zároveň dokáže krásně sjednotit a vy se budete cítit sebevědoměji.

maska
Občas to chce vyživující masku.

Chránit lze i zevnitř

Odpovídající ochrana vnější je samozřejmost. Co někteří opomíjí je zcela nezbytná ochrana zevnitř v podobě vitamínů. Vitamíny C, E, A, B povzbuzují naši imunitu a tím pádem i vzhled naší pleti. Zcela zásadním je zároveň dostatečný pitný režim, díky němuž budeme hydratovaní i uvnitř.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Kůže dominuje podzimu. Investujte do kalhot i sexy sukní

Péče o pleť vyžaduje stále změnu. Oblíbená kosmetika v chladném počasí nebude stačit

Zdroje článku:
www.vanicream.com, www.allure.com
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Pandemie doléhá na nás všechny. Negativní zprávy, úmorné diskuze kolem zákazů a stále se nelepšící situace nikomu neprospívají. Spíše naopak. Těžce doléhají nejen na naše tělo, ale i duši. Ovšem udržet si vitalitu je jedinou cestou, jak my sami můžeme situaci čelit. Proto si pojďme zahrát o doplňky stravy Naturevia Omega 3 a Magnesium 1, které prospějí nejen naší fyzičce, ale i psychice.
Domácí kosmetika vznikne během chvilky! Oční linky, stíny, tvářenka, rtěnka a lesk v jednom, make-up i pudr. Šest receptů, které překvapí svou jednoduchostí a plně nahradí kupované produkty. Nevěříte?
Čekáte přírůstek do rodiny? Gratulujeme! Jednou z velice krásných povinností, která na vás v budoucích měsících čeká, vymýšlení, jak zařídíte pokojíček. Jaké jsou novinky, které vás potěší, a co by v pokojíček pro miminko rozhodně nemělo chybět?
Pod střechou každé domácnosti se dnes a denně odehrávají různé scénáře. A my můžeme jenom odhadovat, jakým problémům se v jednotlivých domech musí čelit. Pojďme to však vzít z trochu jiného, obecnějšího hlediska a prozraďme si, jaké problémy sužují českou společnost jako takovou.
Čtení je v dnešní době stále vzácnějším koníčkem, zejména u dětí. Ty totiž mnohem raději tráví čas nad displejem chytrých mobilních telefonů, s tabletem v ruce nebo třeba před televizí. Kéž by existoval nějaký způsob, jak lásku ke čtení u dětí probudit. Naštěstí ale jeden způsob skutečně existuje. Vyzkoušíte ho?
Myslíte si, že podle prvotního pohledu na tvář člověka můžete usuzovat na jeho charakter? Podle fyziognomie tomu tak opravdu je. Roli hraje vzhled očí, nosu, úst, čela, ale i jejich vzájemné rozložení v obličeji. Pojďme si říct aspoň některé indicie, které vám mohou poskytnout důležité informace o druhém člověku. Je ale samozřejmě jen na vás, jak velkou váhu tomu budete přikládat...
Celé jaro jste se snažila zhubnout do plavek. Pár kilo je dole a vy vypadáte skvěle. Tak si dovolíte na dovolené trochu hřešit. U vody si dopřejete zmrzlinu, odpoledne aperol, večer pár koktejlů. Když přijedete domů, zjistíte, že váha je opět nahoře. Co dělat, aby se to nestalo?
Tohle vás dojme! Opuštěné a hladové kotě naříká na ulici mezi odpadky, než si ho všimnou dobří lidé, kteří mu dají najíst. Podívejte se, jak jim drobeček začne pomalu důvěřovat a nakonec se z divokého kotěte stane domácí mazlíček.
Mnohokrát skloňované téma, které patří dlouhodobě na seznam globalizačních problémů v celém Západním světě. Věděly jste, že podle statistik z roku 2018 průměrný Čech ročně spotřebuje zhruba 785 kilogramů potravin a zhruba 200 kilogramů vyhodí? Statistiky Evropské unie mluví jasně. Každoročně se vyhodí zhruba 88 milionů tun jídla. Každá česká domácnost má tak ve své režii svoji vlastní spotřebu a záleží jen na nás, jak se k ní postavíme.
Úplněk s námi pěkně zamává. Ale všechno špatné, pro něco dobré. To víme všechny. V úterý tak bude třeba vypustit páru. Večer se můžete dostat do pohody vodní terapií. Před čím se ještě v úterý chránit?
Taky jste už zkoušeli všechno možné, ale kila stále nejdou dolů? Už vás přestává bavit ten koloběh diet a poté opětovného přejídání? V dnešním článku vás seznámím s jednou metodou, díky které zaručeně zhubnete! A víte, co je na tom nejlepší? Že žádné diety a restrikce vás nečekají!

Výběr článků

Tolik lidí si přeje jíst zdravě. Bohužel ne každému se to podaří. Lidé se po čase vrátí ke starému režimu nezdravého stravování. O měsíc později zkouší další pokus, ale zase je něco vrátí ke starému režimu. A takto je to dokola a dokola. Jsou tu ale i takoví, kteří se zdravou stravou ještě ani nezačali, protože se nemohou odhodlat. Jak to tedy jednou provždy změnit? Jak se odhodlat, a zároveň u toho vytrvat a nevracet se zpět ke starým návykům? O tom si povíme v dnešním článku. Proto pokračujte ve čtení, držte se daných pravidel a úspěch vás nemine...
Letní měsíce svádí k tomu oblékat se poněkud spořeji. Muži oblékají kraťasy a tílka, ženy zase sukně, topy, nebo šaty na ramínka. Pokud se trápíte s nepříjemnými a nevzhlednými tukovými polštáři v oblasti podpaží a zad, pak můžete pociťovat při odhalování stud. Abyste si opět věřili a byli hrdí na svou postavu, zacvičte si pár těchto cviků, které podpoří redukci tuku ve výše zmíněných partiích.
Bude se zastřihovat! Střední nebo krátká délka střihu znamená úplně nový účes, ale také rozhodnutí zbavit se své dlouhé okrasy. Možná se inspirujete!

Nepřehlédněte

Pracujeme, honíme se, všude samé povinnosti... Jediné, co umíme, je odpočinout si u dobrého jídla a pití. Jenže to tělu nestačí. Jednoho dne totiž řekne dost a my úplně odpadneme. Co s tím? A proč je nutné to změnit?
Hledáte-li kvalitní nepromokavé boty, které využijete zejména v nepříznivých dešťových podmínkách, zkuste se poohlédnout po stylových dámských holínkách. Na trhu jsou vysoké i nízké typy holínek, které nejsou pouze funkčním doplňkem, ale také vysoce módním prvkem našeho outfitu. Na následujících řádcích se tak dočtete, co všechno by bylo dobré vzít v potaz, než si nové dámské holínky zakoupíte.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek