Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Podle čeho vybrat ideální letní brigádu?

Léto je v plném proudu a s ním i studentské prázdniny. Přemýšlíte, jak naložit s volným časem a zároveň si přivydělat nějaký ten peníz? Projděte si náš přehled, který vám usnadní výběr té pravé brigády.
brigádu
Hledáte ideální letní brigádu?

Zůstat v Česku, nebo zkusit zahraničí?

Prvotní otázka zní, zda chcete zůstat poblíž své rodiny a přátel, nebo se vydat na dobrodružnou cestu do zahraničí a získat zkušenosti z jiné země. Výhodou brigád v tuzemsku je možnost rozhodnutí se ze dne na den a k tomu málo papírování. Zatímco přivydělávání si v zahraničí vyžaduje pečlivější přípravu a hlavně předstih.

Brigády v Česku

●      Výpomoc v kavárně

Máte po cestě do školy kavárnu, kterou jste si oblíbili? Zkuste se zeptat, zda na léto neshánějí výpomoc. Když se osvědčíte, dost možná si domluvíte pár směn i v průběhu školního roku.

●      Fastfood

Ve fastfoodu máte větší možnost zapsat si směny, které vám budou vyhovovat. A pokud nutně netoužíte po přímém kontaktu se zákazníky, upíchnete se v sekci výroby.

●      Obchodní řetězec

V supermarketu máte dokonce na výběr, zda chcete sedět u kasy, vypomáhat v pekárně, nebo v poklidu doplňovat zboží. V pozici skladníka se najdou hlavně introverti, kteří si vystačí jen s nejnutnějším lidským kontaktem.

Brigády v zahraničí

●      Hlídání dětí

Hlídání dětí je dobře placená brigáda, kterou seženete přes agenturu – ta vám vybere vhodnou rodinu a postará se o smlouvy a ostatní potřebné dokumenty. Nejen že si vyděláte peníze, ale také si procvičíte cizí jazyk a poznáte jinou kulturu.

●      Pokojská nebo údržbář

Po celém světě jsou hotely, které v hlavní sezóně hledají posilu na pozici pokojské nebo údržbáře. V zahraničí je tahle práce sice podřadná, ale hodinová sazba je několikrát vyšší než u brigád v tuzemsku.

TIP: V každém případě je dobrým krokem zřízení studentského účtu, na který si budete odkládat vydělané peníze. Studentský účet od mBank je zcela zdarma, včetně všech platebních transakcí (a to i těch zahraničních). Založit si ho může každý student od 15 do 18 let bez souhlasu rodičů a potřebuje k tomu jenom občanský průkaz.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Ani letošní léto se neobejde bez tradičních vln veder. Pro letošek meteorologové navíc předpovídají, že teploty mohou být extrémní. A ne každý si může nainstalovat klimatizaci, která by proti vedrům účinně pomohla. Jak si tedy poradit i bez klimatizace a náročných investic? Jak správně větrat v horkém bytě a čím nejlépe stínit?
Čtení je v dnešní době stále vzácnějším koníčkem, zejména u dětí. Ty totiž mnohem raději tráví čas nad displejem chytrých mobilních telefonů, s tabletem v ruce nebo třeba před televizí. Kéž by existoval nějaký způsob, jak lásku ke čtení u dětí probudit. Naštěstí ale jeden způsob skutečně existuje. Vyzkoušíte ho?
Volno v práci máte sice oficiálně nahlášené, ale jak s ním naložit, to je stále velkou neznámou? Co takhle podívat se do Řecka, kde probíhalo natáčení oblíbeného muzikálu. Nadchnout by vás mohlo i Fidži, které máte spojené s příběhem o dvou malých ztroskotancích…
Jsou krásní, slavní a bohatí a díky jejich neúnavné píli ve svém oboru mají tolik peněz, že si mohou dovolit koupit doslova cokoli. Jednou z velmi oblíbených investic jsou luxusní rezidence na těch nejprestižnějších adresách.
Zdá se to neuvěřitelné, ale podle Světové zdravotnické organizace patří mezi jednu z deseti nejčastějších příčin smrti dýchání znečištěného vzduchu, tedy smogu. Život ve velkoměstech, spojený s moderním způsobem života, v sobě nese spoustu nenápadných nebezpečí. Stres, deprese, nespavost, dýchací potíže, to všechno lze označit za civilizační choroby, a spojení se smogem  má na náš organismus neblahý vliv.
Ačkoliv by se mohlo zdát, že se negativita posledních událostí ve světě promítne i do barev kolem nás, opak je pro letošek pravdou. Do módy se totiž dostávají spíš pozitivní naděje na uvolnění a módní scéna tak doplňuje štěstí a hravost, které nám v uplynulých měsících chyběly. Jaké barvy letí na jaře 2021 a jak je využít ve svém oblékání? Přinášíme vám tipy na trendy oblečení a šaty pro plnoštíhlé včetně doplňků.
Kempování je neodmyslitelně spojené s létem. Pokud plánujete prázdniny pod stanem, příprava je klíčová. Občas se při hektickém balení stane, že zapomenete na důležité věci. I z toho důvodu jsme připravili seznam několika věcí, které je dobré mít na mysli, než vyrazíte do přírody.
Česnek je jedna z nejzdravějších potravin na světě. Odhání bacily, viry i upíry a je ceněným čističem cév a celého těla. I když se situace už hodně zlepšila, opravdu kvalitní česnek je na českém trhu stále poměrně nedostatkovým zbožím a pokud už je kvalitní, bývá velmi drahý
Chodit bez bot se stalo tak trochu módním trendem. Najednou máme podporovat chůzi dětí po kamínkách, existují různé stezky na trénink chůze naboso, frčí barefoot neboli bosé boty. Čím nám tohle ale vlastně prospívá? Bude naše zdraví za chůzi naboso opravdu vděčné?
Všechny módní přehlídky jaro/léto 2023 jsou nyní za námi. Zaznamenali jsme je a vytáhli jsme klíčové jarní módní trendy v oblasti dámských teplákových souprav, na které byste se letos měly zaměřit. A zatímco návrháři zůstali věrni svému osobnímu stylu, objevilo se několik společných klíčových kousků, od kterých očekáváme, že budou pronikat z kolekcí přímo na trh a do našich šatníků.
V každém věku se ženám nebo mužům může na obličeji objevit akné. Mnozí to pak snášejí s velkou nelibostí a o to hůř jim je, pokud po akné na pokožce zůstanou jizvy, které jsou důsledkem jeho nesprávné nebo předčasné léčby.

Výběr článků

Hudba, umění a drogy nebo alkohol, to k sobě už tak nějak patří. I když to samozřejmě není podmínkou. Zejména umělci k nešvarům doby bohužel tíhnou a to z různých důvodů. I dnes bohužel můžeme sledovat osudy mnohých nadaných zpěvaček, které si život zkazily nějakou tou závislostí.
Vztahy jsou komplikovaná věc, o tom není sporu ani pochyb. Zatímco někdy to klape a všechno funguje „jako po másle”, jindy to může váznout. A právě mnohé neshody nebo rozcházející se názory mohou stát za vznikem nevěry.
Pokud jste nadšený cestovatel, a soustavně pracující člověk, pak asi jako každý bojujete s omezenými dny na dovolenou. Jak ale najít kompromis - tedy cestovat, a přitom si neplácat v práci volno? Řešením mohou být víkendové pobyty a my jsme si pro tentokrát vybrali jedno lákavé místo – evropské lákadlo v podobě Londýna. Co navštívit v Londýně, když nemáte moc času?

Nepřehlédněte

O každém svém rozhodnutí dobře popřemýšlejte. Chcete na plastickou operaci obličeje? Určitě můžete. Co dalšího vás dnes čeká?
Naučte se, jak stanovit zdravé hranice ve vašem vztahu. Tento průvodce vám ukáže, jak hranice pomáhají udržet vzájemný respekt a porozumění, a jsou základem pro dlouhotrvající a šťastný vztah.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek