Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Sandra (37): Kamarádka mi představila skvělého muže, z dobré vůle to nebylo. Nemohla jsem uvěřit, jaký podvod to byl.

Mám báječnou kariéru, vydělávám pěkné peníze, ale s osobním životem to vázne. Neseznamuji se, nikam nechodím a vlastně se soustředím jen na práci.
podvod
ilustrační obrázek

05. 08. 2022

Když mi kamarádka chtěla představit svého známého, se kterým mi sjednala rande, brala jsem to jako laskavost. Myslela jsem si, že už nechce, abych byla i nadále sama. Její úmysly však byly zcela jiné. Ale jak jsem tehdy měla tušit, že to je celé podvod.

Musíš mezi lidi

Mám čtyři kamarádky – a pak už jen kolegyně z práce. Vlastně ani víc nepotřebuji, když už si vyšetřím čas, zajedu se podívat za rodinou. Jenže ze všech stran samozřejmě slýchám, že je to špatně, že bych měla mít i osobní život, ideálně pak muže a děti. Jenže já na to moc nepomýšlím, jsem vlastně spokojená.

Kamarádka, se kterou se vídám asi nejčastěji, protože bydlí jen kousek ode mě, mi vždycky říkala, že musím vyrazit ven, že se musím seznamovat – a nedala mi s tím pokoj. Pak přišla s tím, že má známého, který je také workoholik, že by potřeboval rozptýlit, a že bychom si vážně mohli dobře rozumět. Půl roku jsem ji ignorovala, odmítala jsem se s ním setkat, až jsem povolila.

Vypadal jako solidní muž a podnikatel

Na schůzku jsme šli do jedné lepší restaurace, přišel slušně oblečený muž, který vypadal jako z nějakého filmu. Takový ten na první pohled elegán, který je solidní a movitý. No prostě dobrá partie. Musím uznat, že si mě uměl získat, věděl, co říct, kdy to říct, byl galantní a bavil mě svými historkami. Vyprávěl mi o tom, jakou má firmu, čemu se věnuje, a nakonec z toho byl příjemný večer. Ten končil až po několika hodinách, kdy mě odvedl k domu, ale nedoléhal na mě, že by snad chtěl něco víc. I když jsem to z něj cítila.

rande
„Než mi došlo, jaký to je podvod, bylo už pozdě.”

Nakonec jsme měli ještě tři podobné schůzky, já jsem moc děkovala své kamarádce za to, že nás dala dohromady, opravdu jsem si myslela, že by můj život díky tomu mohl být lepší. Vždyť on taky hodně pracoval, on taky neměl tolik času na vztahy, takže jsme si nemuseli nic vyčítat, prostě ideál. Takhle jsem si to malovala tři měsíce, byla jsem opravdu šťastná, až přišel první problém.

K TÉMATU  Zjistila jsem, že kamarádka je zlatokopka. Jak jí to rozmluvit?

Jeho podnikání se začalo hroutit

Problém přišel ve chvíli, kdy za mnou přišel a stěžoval si na situaci v jeho firmě. No, a protože jsme za sebou zrovna měli tu hroznou pandemii, nepřišlo mi divné, když mluvil o tom, jak to mají ve firmě těžké a že se jim hroutí plány, protože chybí peníze, o které přišli během covidu. Mrzelo mě to, vždyť se tolik nadřel a čím více o tom mluvil, tím více jsem měla pocit, že bych mu měla pomoci. Dlouho to netrvalo a nabídla jsem tedy sama pomocnou ruku.

Samozřejmě jsem se jako první zeptala, jak bych mohla pomoct. Zkoušela jsem najít různé varianty, jak z problému ven. Jsem manažerka, a tak se umím v těchto věcech orientovat, i já musím řešit různé potíže a to i ty finanční ve své práci. Původně jsem myslela, že bych mohla přispět právě díky svým znalostem.

Nechci rady, chci peníze

Avšak on o mé rady nestál, i když ne úplně přímo, ale dost oklikou mi naznačil, že mu jde o jediné. O peníze. Chtěl si ode mě půjčit, věděl moc dobře, že musím mít nějaké peníze našetřené. To si dobře spočítal, i když na to nebyl sám. Nabízela jsem mu půjčku, kterou bych pomohla sjednat výhodně přes známou finanční poradkyni, to však odmítal z mnoha důvodů. Nechala jsem se přemluvit, a nakonec jsem podlehla.

Udělala jsem chybu jako školačka

I když jsem vzdělaná, i když jsem vždy nad vším hodně přemýšlela, tohle se mi nepovedlo. Zaslepená jeho šarmem i pocitem, že mě má někdo rád, že jsem po letech měla překrásný sex, jsem se začala chovat jako školačka v pubertě, a ne jako vysokoškolačka ve středním věku. Peníze jsem mu půjčila, a navíc jsem nevyžadovala nic než dobré slovo, že mi všechno splatí. Na to on odvětil, že to tak nejde a tím mě ještě více ujistil, že dělám dobře. Chtěl sepsat smlouvu a domluvit se na splátkách.

K TÉMATU  Miriam (33): Můj manžel bere 6 let drogy. Přišla jsem na to až po svatbě

Poslala jsem mu všechny své úspory, podepsala nějaký kousek papíru a věřila, že je to krok vpřed. Po týdnu se mi ale neozýval, přestal za mnou chodit, vlastně jsem ho vůbec nemohla najít. Tak jsem zapátrala. Nikoho s jeho jménem jsem nenašla, žádná firma neexistovala. Takže jsem okamžitě šla za svou kamarádkou. Její sousedi mi ale oznámili, že se před dvěma dny stěhovala. Telefon nebrala a vlastně nikdo nic nevěděl.

Pěkně to na mě sehráli

Samozřejmě jsem se nevzdala a hledala jsem pravdu. Postupně, jak jsem pátrala, mi došlo, že šlo o promyšlený podvod. Ten tajemný muž nebyl žádný podnikatel, neměl firmu a ty peníze ze mě nevylákal sám. Tip mu dala moje přítelkyně, která se sama dostala do finančních potíží. Domluvili se a peníze, které ode mě dostali, si museli rozdělit. Zkoušela jsem to přes právníky samozřejmě řešit, ale bylo to marné. Nejenže jsem podepsala cár papíru, který byl úplně k ničemu, podepsala jsem smlouvu o půjčce s mužem, jehož jméno neexistovalo! Já totiž nechtěla vidět ani občanku, když jsem mu peníze půjčovala. Prostě podvod jak vyšitý.

I když jsem bez úspor, bez přítele i bez kamarádky, mám mnohem více. Mám velkou životní lekci a na tu jen tak nezapomenu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Zjistila jsem, že kamarádka je zlatokopka. Jak jí to rozmluvit?

Eliška (39): Manžel vychovával cizí dítě, nikdy jsem se neměla přiznat

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Už několik posledních let je módním trendem označovat výrobky přízviskem bio, farmářský nebo lokální. My se dnes podíváme na kloub především slovíčku 'bio', které v nás sice může evokovat něco, co je velmi kvalitní, ale ve skutečnosti tomu tak být rozhodně nemusí.
Krásné, silné a dlouhé vlasy jsou bezesporu symbolem ženství a vysoké atraktivity. Jsou jednoduše sexy a to nejen pro muže, ale i pro ženy. Každá to ale s vlasy máme trochu jinak. Zatímco některé ženy by se prodejem takových vlasů snad mohly i živit, je spousta žen, které marně čekají na každý centimetr. Pokud právě vy patříte ke krátkovláskám anebo s vámi bůh jednoduše odmítl diskutovat ve chvíli, kdy jste vlasů chtěla víc, zajisté jste někdy uvažovala o možnosti prodloužení a zhuštění vlasů. Proč ne. Víte ale, která z metod je tou nejlepší cestou? Inspirujte se.
Děti a mobilní telefony, to je časté téma k rodičovské diskuzi. Nikomu se nelíbí, kolik času u displejů chytrých zařízení děti tráví. Sami rodiče jim přitom přístroje dávají do rukou nebo jim jdou špatným příkladem. Navenek jsou nespokojení, ale zároveň si tak usnadňují práci a nechávají dítě zabavit se po svém. V jiných případech jim sami ukazují, kolik času u telefonu sami tráví. Proč to není dobře a jak situaci řešit?
Jméno Sofie Švejdová si dobře zapamatujte, protože o ní ještě hodně uslyšíte. Kdo to je, čemu se věnuje a co byste o ní měli vědět?
Jak nejlépe překvapit a potěšit svého partnera? Muži to mají o dost jednodušší. Ženy během roku „nenápadně“ naznačují, co by se jim líbilo, a pak to s trochou štěstí najdou pod stromečkem. Ale co vybrat pro manžela, přítele, dědečka nebo strýčka? Většinou mluví o tom, jaké se jim líbí auto, motorka, a že ten obytný vůz za dva miliony by si moc přáli. Nechte je snít dál a překvapte je originálními a designově vychytanými dárky z Tipa.eu.
Čtení klasických knih vás nebaví? Nebo byste je rádi proložili i nějakým poslechem? V tom případě si vyberte z našich tipů na audioknížky, které vám jistě v letních měsících udělají radost a zpříjemní horké dny.
Každý z nás občas vytřídí nějaké oblečení ze skříně. Jenže nastává otázka, kam s ním? Obvykle chceme, aby se stále pěkné a zachované kousky dále využily, můžeme je tedy prodat, darovat nebo je hodit do kontejnerů na textil. Tato možnost je nejjednodušší, navíc lidé věří, že tohle oblečení dále využije charita a rozdá co nejvíce věcí potřebným. Je tomu ale skutečně tak? Kam doopravdy oblečení z kontejnerů na textil putuje?
Krásný den všem dámám v naší lize! S blížícím se jarem je nyní ideální čas připravit své tělo na novou sezónu. A co je lepšího než začít s osvědčeným jarním detoxem? V tomto článku se podělíme o jednoduché tipy na přípravu zeleninového smoothie a připravíme si detoxikační polévku. A v neposlední řadě, prozradíme 4 kroky, jak s detoxikací začít jež v únoru.
Zejména během zimy k nám do domácnosti zavítal nevítaný host jménem plíseň. Projevuje se nejen nepříjemným zápachem, ale také tmavými skvrnami poblíž oken nebo v rozích místnosti, kde se drží vysoká vlhkost. Plíseň trápí hlavně majitele bytů, kteří mají plastová okna a jimž se vlhkost vzduchu v příbytku především v zimě pohybuje ve vysokých číslech.
Léto se rychle blíží a s ním i koupání a další radovánky. Jenže ty každoročně pro mnoho žen skončí nepříjemnými potížemi. Pálení či řezání při močení bývají jejich typickými prvními příznaky. Pokud se u vás projeví, na nic nečekejte a okamžitě jednejte. Včasný zásah vás totiž může ochránit před vzplanutím problému v plné síle a následnými recidivami v podobě opakovaných problémů močových cest. Máte-li k těmto letním potížím sklony, myslete na prevenci!

Výběr článků

Talentované hudební projekty dostanou možnost vystoupit po boku světových hvězd jakými jsou Liam Gallagher, Kraftwerk nebo Morcheeba.
Blýskající se světla, tóny radosti a nádech elegance – před námi stojí Silvestr, a proč by neměl být stejně nezapomenutelný jako každý okamžik, který nás provází životem? Dnešní předsilvestrovský článek na Dámské Lize vám nabízí vodítko k tomu, jak si připravit vlastní domácí Silvestr, který nejen zaujme, ale zapíše se do paměti jako noblesní večírek ve velkém stylu. Připravte se na luxusní zážitek plný stylu, radosti a nezapomenutelných okamžiků, které budou pro vás a vaše hosty pamětihodné i za dvacet let!

Nepřehlédněte

Jste-li ve věku 55+ a hledáte zaměstnání, můžete se s tím běžně setkat. Věková diskriminace při žádosti o zaměstnání je v naší zemi poměrně běžná. Způsobů, jak ji prokázat a jak se jí bránit, není bohužel mnoho. Ale jsou.
Znáte to, s velkou radostí si domů přinesete novou rostlinu, která vypadá báječně, jenže po pár měsících si všimnete jistých vad na kráse. Některé se projeví dokonce okamžitě, jen co kytka překročila práh vašeho domu. Ať už jsou to žluté nebo svěšené listy, každým takovým náznakem se nám rostlina snaží říct, že jí něco chybí, nebo přebývá.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek