Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Vztah s tchyní: Jak uklidnit věčně rozbouřenou řeku?

Vztahy s tchyní jsou kapitolou partnerského života samy o sobě. I když v mnoha případech jde o vztahy skvělé, v jiných to může značně skřípat. Zatímco někdy dělá tchyně naschvály, jindy si žena nenastaví jisté hranice, které se poté neustále překračují.
vztah s tchyní
Občas je maminka vašeho partnera kamenem úrazu, ale my vám poradíme, jak z toho ven!

29. 07. 2022

Partner je milovaný a člověk mu chce udělat radost tím, že s jeho maminkou bude dobře vycházet. A tak nastupují na scénu naše tipy, jak utužit vztah s tchyní!

Neplánované zavazadlo navíc

Člověk si při vstupu do vztahu říká, že má s sebou všechno potřebné. Po nějaké době však zjišťuje, že partner si s sebou táhne ještě jedno zavazadlo navíc, se kterým se tak úplně nepočítalo. A je jím tchyně, která, jak ostatně bylo zmíněno, nemusí být vždycky tou, která bude ochotně na všechno přitakávat a bez dalších průpovídek. 

Někdy to nebe zkrátka a dobře není bez mráčku. Naštěstí existují konkrétní způsoby, jak vztah s tchyní dostat na vyhovující úroveň, aby byly spokojené prakticky všechny zúčastněné strany. 

Není to soutěž

Zejména horkokrevné povahy mají tendenci se svou budoucí tchyní soupeřit. Jenže tyto vztahy v rodině nejsou žádná soutěž. A už vůbec ne soutěž, ve které byste mohla vyhrát. Většinou je to maminka, která zvedá zlatou trofej nad hlavu a staví se na první pozici stupně vítězů.

Na toto pamatujte hlavně ve chvíli, kdy budou pánové svým maminkám doslova vyznávat lásku. Budou tvrdit, že jsou nejkrásnější, nejlepší a také nejchytřejší na světě a i když si o tom budete myslet své, je dobré zachovat chladnou hlavu a zkousnout tvrzení, jež partner zrovna vypouští z úst.

tchyně
Musíte si uvědomit, že pro každou maminku je její syn ten nejlepší chlap na světě.

Pokud se rozhodnete, že soupeření zcela vyhodíte ze svého života, bude to doslova balzám na duši. Vždyť věčné dohady a snaha o vítězství jen ubírají na životě a přidávají vrásky.

Chce to špetku tolerance

Někdy je vyjít s tchyní opravdu velmi složité a těžké. Některé maminky našich partnerů mohou být zarytě přesvědčené o své vlastní pravdě, že se dokonce budou stavět na hlavu. Na scénu v takových momentech (a nejen v těchto chvílích) musí nastoupit tolerance. Někdy špetka, jindy pořádná kupa. Právě tato vlastnost totiž dokáže divy, co se vztahů v rodině a vztahů s tchyní týče.

K TÉMATU  Je mi 35, ale chlap pořád nikde. Co je dobré vědět?

Samozřejmě to neznamená, že byste měla nechat na sobě dříví štípat. Jsou hranice, které je nutné si dostatečně vytyčit. Například ochrana vlastního soukromí je klíčová. Není dovoleno, aby maminka šmejdila po pokojích a hledala chyby ve vašich šuplících se spodním prádlem. A už vůbec není povolen vstup do ložnice, což je intimní místo.

Mnohé kroky, které dospívají až do bodu, že tchyně navštěvuje i příliš intimní místnosti v domě, mohou být pouze ryzí provokací nebo schválností. Vytyčení hranic je proto více klíčové než tolerance.

Pochvaly jsou někdy nutností

Pokud to mezi vámi vře, případně pokud se chystáte vůbec na první schůzku s vaší tchyní, je načase si navymýšlet řadu pochvalných hlášek. Protože pochvaly jsou tím, co je v takových případech zdrojem pozitivní nálady, případně dobrého prvního dojmu.

Chvála se nemusí týkat jen toho, co má člověk na sobě nebo jak to tchyni sluší. Pochvaly by měly směřovat i na výchovu syna, kterého tchyně vychovala a za což ji prakticky nikdy nikdo nepochválil. I když budou pochvaly někdy velmi nenápadné, pokud budou upřímné, budou o to cennější.

dárek
S malou pozorností nikdy nešlápnete vedle.

Jak už bylo zmíněno, pochvaly mohou leccos zachránit. A mohou být tím potřebným zdrojem dobré nálady, kterou potřebujete zejména v situacích, kdy by se napětí dalo ve vzduchu krájet.

Dárky se vítají vždycky

Dlouho jste tchyni neviděla nebo se opět plánujete s budoucí tchyní potkat poprvé? Dárky jsou tím, co se vítá vždycky. Ať už se bude jednat o sladkost, květinu nebo nějakou drobnost do sbírky módních doplňků, mluvíme ve všech případech o něčem, co může zbavit prvotní setkání trapnosti či co může prolomit na první pohled velmi pevné ledy.

K TÉMATU  Květa (58): Našla jsem si nového partnera a dcera mě zavrhla. Najednou totiž nejsem stále po ruce

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Petra (46): Jsem outsider, rodina se mě zřekla. Vážně jsem tak špatná?

5 věcí, co muži nesnáší na ženách, i když to nikdy neřeknou?

Zdroje článku:
https://www.novinky.cz/zena/styl/clanek/osm-tipu-jak-vyjit-s-tchyni-329411
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Mít dokonalou postavu bez špíčků je snem snad každé ženy. Pokud se snažíte shodit nějaké to kilo navíc, jistě jste už někdy přemýšlela o možnosti liposukce. Zatímco některé ženy se nebrání operativnímu zákroku, jiné ženy by raději upřednostnily bezbolestnou metodu hubnutí. A právě v tu chvíli se nabízí možnost využití kryolipolýzy, laserové liposukce nebo kavitace. O jaké metody se jedná a fungují vůbec?
Trendem poslední doby, zejména mezi mladými lidmi na různých sociálních platformách, je pojem zvaný body count. Možná už jste o něm slyšeli, možná vás úplně minul. Co to ten body count vlastně je? Proč se najednou tolik řeší? A co o nás vypovídá?
Okořenit si společné partnerské chvíle nemusíte jen v rámci ložnice. Co takhle vymyslet nějaký malý vtípek, na který budete dlouho vzpomínat? Máme pro vás pár tipů, které hravě zvládnete, a kterými svého partnera trochu pozlobíte a vyprovokujete k akci. Pojďte se pobavit i vy!
Menstruační kalíšek rozdělil ženy na dva tábory – ty, co si bez něho menstruaci nedokáží představit a ty, které jsou jeho zarytými odpůrkyněmi. Ať tak, či onak, menstruační kalíšky jsou pomůckou, která ženám v mnohém uleví. V článku se dozvíte vše o menstruačním kalíšku i o jeho výhodách a nevýhodách.
Jaké jsou trendy v bydlení pro letošní zimu? Toužíte si trendově zařídit váš domov? Pak se můžete inspirovat těmito 4 aktuálními trendy.
Sotva jste se vrátili ze záchodu a už je to zase tady. Musíte si znovu a naprosto neodkladně odskočit na malou. Máte totiž pocit, že váš močový měchýř každou chvíli praskne nebo že zkrátka nedojdete na toaletu včas. Ve výsledku ale dost často zjistíte, že co se objemu týče, jakoby to bylo mnoho povyku pro nic. Poznáváte se v tom?
Udržitelnost čím dál víc dostává zelenou, a je jedině dobře, že se coby lidstvo snažíme hledat cesty, jak té přírodě o něco odlehčit. Smysl pro udržitelnost se proto propsal i do vánočních svátků – pořadatelé vánočních trhů pracují s obnovitelnou energií, stánkaři prodávají více udržitelných dárků a u řady obchodníků najdete spoustu tipů na dárky, které jsou hezké, a přitom přátelské k přírodě. Vsaďte o letošních, a i těch budoucích Vánocích, na udržitelnost i vy a věnujte přírodě ten nejkrásnější dárek pod stromeček.
Filmy, na které se budete těšit. Možná nejsou významné svou hloubkou, ale, dámy, pozor! Ti chlapi v nich jsou prostě neodolatelní! Kdo vám zpříjemní dnešní den?
Před vámi je dlouhý let, možná s několika přestupy. Připravte se nejen na čekání na letišti, ale také na to, abyste let prožila v pohodě a bez stresu. Co si můžete vzít s sebou do příručního zavazadla a jak úspěšně překonat čas strávený čekáním?
Pod pojmem detox si nepředstavujte plán na zhubnutí. Mělo by jít spíš o odlehčení po období, kdy jste hřešily a pochutnávaly si na potravinách, které nejsou pro tělo ideální. Čekat na jaro nemusíte. Detox můžete spustit kdykoli. Jen je potřeba přizpůsobit výběr potravin ročnímu období.
O spodním prádle se zrovna moc nemluví, a to hlavně z toho důvodu, že se jedná o něco opravdu intimního, ale přitom tak běžného. Také proto jsou fakta o spodním prádle tak trochu zapovězena – ale věřte, že i v tomto případě se můžete zasmát a podivovat, jakou proměnou spodní prádlo prošlo za tu dlouhou řadu let od jeho vynalezení.
Tolik lidí si přeje jíst zdravě. Bohužel ne každému se to podaří. Lidé se po čase vrátí ke starému režimu nezdravého stravování. O měsíc později zkouší další pokus, ale zase je něco vrátí ke starému režimu. A takto je to dokola a dokola. Jsou tu ale i takoví, kteří se zdravou stravou ještě ani nezačali, protože se nemohou odhodlat. Jak to tedy jednou provždy změnit? Jak se odhodlat, a zároveň u toho vytrvat a nevracet se zpět ke starým návykům? O tom si povíme v dnešním článku. Proto pokračujte ve čtení, držte se daných pravidel a úspěch vás nemine...

Výběr článků

Konečně přišla rodinná dovolená. Očekáváte, že si odpočinete od všech starostí. Chcete si přece pořádně užít zasloužené volno! Těšíte se, že si budete užívat, jenže všechno může dopadnout jinak. Jak se nepohádat na dovolené? A jak se po dovolené nerozejít?
Zpěvačka a herečka Barbora Poláková si z letošních hudebních cen Anděl, o kterých jsme vám psali, odnesla dvě sošky. V současné době se věnuje hlavně své rodině. Nezanedbává ale ani fanoušky. Pracuje na rozšíření vlastní módní kolekce, plánuje natáčení videoklipů i podzimní turné. Co konkrétně chystá? Dočtete se v rozhovoru.
Nic nedokáže pokazit dovolenou tak jako špatné počasí a zdravotní obtíže. S počasím sice vy sami nic neuděláte, ale před zdravotními neduhy se můžete chránit tím, že si pečlivě sbalíte s sebou na dovolenou také lékárničku. V zahraničí se totiž léky první pomoci shání obtížněji.

Nepřehlédněte

Nemusíte jezdit každý rok k moři. V dnešní době ve znamení inflace a šíleného zdražování můžete využít možnosti navštívit tuzemské vodní plochy. Pokud přece jen chcete do zahraničí, proč nenavštívit naše kolegy na Slovensku? To je známé svou přírodou a také vodními plochami, kde zažijete skvělou relaxaci. Kam byste se měli vydat?
Trávíte-li pracovní dobu z velké části přikováni k monitoru či displeji mobilu, může to mít negativní vliv na váš zrak. Zvláště pokud i volný čas vyplňujete sledováním sociálních sítí, surfováním po internetu nebo sledováním televize, vaše oči příliš často ostří na blízkou vzdálenost, což pro ně není přirozené. Může to vést k různým komplikacím od svědění a podráždění očí přes rozmazané vidění až po akomodační křeč. Na otázky odpovídá MUDr. Lucie Valešová, primářka Oční kliniky DuoVize Praha.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek