Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Naučte se předcházet letním potížím, vyhnete se tak těm dlouhodobým

Léto se rychle blíží a s ním i koupání a další radovánky. Jenže ty každoročně pro mnoho žen skončí nepříjemnými potížemi. Pálení či řezání při močení bývají jejich typickými prvními příznaky. Pokud se u vás projeví, na nic nečekejte a okamžitě jednejte. Včasný zásah vás totiž může ochránit před vzplanutím problému v plné síle a následnými recidivami v podobě opakovaných problémů močových cest. Máte-li k těmto letním potížím sklony, myslete na prevenci!
potížím močových cest brusinky
Potíže močových cest může trávit každou ženu! Zdroj foto: Shutterstock

Čísla jsou totiž neúprosná. Infekce močových cest je 30x častější u žen než u mužů a minimálně jednou za život postihne až 60 % dam, přičemž čtvrtina s nimi bojuje opakovaně. Lékaři mluví o recidivě, pokud se infekce objeví dvakrát za šest měsíců či třikrát do roka. Problém nastává při přemnožení bakterií a snížené imunitě, přičemž k jeho nastartování stačí málo. Třeba sezení na studené zemi, pobyt v klimatizovaných prostorách nebo mokré plavky.

Potížím předcházejte

S ohledem na to, o jak nepříjemné a mnohdy bolestivé potíže se jedná, je mnohem lepší se jim vyhnout. Proto vsaďte na prevenci a dodržujte pitný režim, choďte pravidelně na toaletu, noste bavlněné spodní prádlo a nezapomínejte na pravidelnou hygienu intimních partií. Pomůže vám také pestrá strava bohatá na vitaminy a kysané mléčné výrobky s probiotickými bakteriemi a laktobacily. V rizikovém období pak berte brusinky. Zvolit můžete třeba Naturevia Mega Brusinky se zlatobýlem, které obsahují koncentrovaný brusinkový extrakt Cran-Max. Tento výtažek má garantovaný vysoký obsah proanthokyanidinů (PAC), které brání uchycení a množení škodlivých bakterií v močovém měchýři. Tradiční urologická bylinka zlatobýl pomáhá udržovat zdravý močový měchýř, podporuje tvorbu moči a vypláchnutí volných bakterií z močových cest. Přípravek můžete užívat i v případě, že vám lékař předepíše antibiotika.

potížím močových cest brusinky
Mega Brusinky pro zdravé močové cesty. Zdroj: Naturevia

Když se objeví první signály problému

Pokud se potíže přesto dostaví, nespoléhejte na to, že samy odezní. Než však poběžíte k lékaři, můžete zkusit samoléčbu. Pro ni jsou ideální přípravky, které obsahují D-manózu i brusinky. Toto spojení je ideální, jelikož společnými silami brání v přilnutí bakterií E.coli na sliznici močových cest. D-manóza působí rychle, brusinky naopak dlouhodobě, a to až 16 hodin. Můžete zvolit přípravek Naturevia UroPerfect Manózu Rapid, jenž kromě silné dvojky obsahuje ještě zlatobýl, který pomůže nebezpečné bakterie z těla vyplavit a tím zabránit jejich množení. Obsažený vitamin D navíc podpoří váš imunitní systém. Tento přípravek je bez barviv, cukru i umělých sladidel a je balený v praktických sáčcích, jejichž obsah stačí smíchat s trochou vody a vypít. Ulevit by se vám mělo brzy.

potížím močových cest brusinky
Vyhněte se potížím s močovými cesty s UroPerfect Manóza. Zdroj: Naturevia

  

K TÉMATU  Univerzální lék na podzimní deprese

Kdy už byste měla navštívit lékaře

Návštěvu lékaře rozhodně neoddalujte, pokud se váš stav nelepší a obtíže se stupňují, či trvají déle než týden. Je totiž možné, že problém je už natolik „rozjetý“, že se bez antibiotik neobejdete. Ovšem i z ordinace nejspíše odejdete s doporučením, abyste si k receptu pořídila něco navíc. V moderní léčbě se totiž doporučuje tzv. antiadhezivní terapie, která využívá protipřilnavého efektu brusinek a manózy. Časté užívání antibiotik v případě opakujících se problémů totiž může vést k resistenci. Antiadhezivní terapie je bezpečná, velmi účinná a na rozdíl od antibiotik nepoškozuje střevní mikrobiom. I proto jsou v současnosti antibiotika pro lékaře až poslední volbou. Jsou to právě odborníci v bílých pláštích, kteří primárně doporučují problémům s močovými cestami předcházet, jak to jen jde. Takže se jejich radami řiďte a letos nic neponechejte náhodě.

Zdroje článku:
www.naturevia.cz
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jedna z prvních věcí, kterou spatříte, jakmile vejdete. Designové věšáky jsou nápaditými a originálními kousky, které doladí interiér podle vašich představ. Na věšák patří všechno, co potřebujeme mít po ruce tak často, že to neschováváme do skříně. Designové věšáky ale nenajdou svoje místo jen za vchodovými dveřmi. Vyjímat se budou i v ložnici nebo dětském pokoji.
Jak si během minuty poradit s okem na svetru? Jak na zaseklý zip u kalhot nebo odpad, ucpaný vašimi vlasy? A k čemu všemu se dá využít korkový špunt? To a mnohem víc praktických vychytávek ve videu. Neuvěříte, jak to může být snadné!
Jak vypadá vaše každodenní rutina v péči o pleť? Možná začínáte a končíte odličováním, ale vaše pokožka vyžaduje mnohem víc. Zařaďte proto do své pravidelné rutiny také face baňky, s jejichž pomocí můžete rozproudit krev ve vaší pokožce.
Všichni milovníci seriálu Sex ve městě jsou jako na jehlách Carrie Bradshaw, protože je to tady! Kýžené pokračování v podobě nových dílů. Otázkou však zůstává, jestli se i tato série bude držet původního stylu Sexu ve městě, anebo se spíše můžeme těšit na něco nového. A v neposlední řadě, jestli to celé autoři pokračováním leda nepokazí.
Každý z nás má v sobě tři hlavní aspekty; vnitřní žena, vnitřní muž a vnitřní dítě. Máme-li všechny tři v rovnováze, žijeme harmonický život. Nemáme-li, začnou určité oblasti v našem životě skřípat.
Léky nejsou jenom ty, které prodávají v lékárně. Které jsou plné chemie. Je tu ještě možnost přírodní léčby.
Vztahy jsou komplikovaná věc, o tom není sporu ani pochyb. Zatímco někdy to klape a všechno funguje „jako po másle”, jindy to může váznout. A právě mnohé neshody nebo rozcházející se názory mohou stát za vznikem nevěry.
Léto je sice oblíbeným ročním obdobím pro mnoho z nás, ale naše pokožka a vlasy toto nadšení zrovna nesdílí. A proto bychom se o své tělo měli v létě starat ještě více než v ostatních ročních obdobích, nebo přinejmenším specificky. Jak by měla vypadat péče o vaše vlasy v době, kdy je spaluje letní žár?
Šťastné a veselé Vánoce vám přeje i kýchající slon, který ozdobil stromeček svíčkami. Co se mu přihodilo ukáže krátký animovaný film, který zaručeně pobaví!
Praha rozhodně není jen o historii a o památkách. Samozřejmě je doporučujeme navštívit, jelikož opravdu stojí za vidění, ale ne vždycky máte chuť kochat se pamětihodnostmi. Praha je zároveň město nekonečných možností, i co se týče různých aktivit, adrenalinu a zábavy. A právě o tom je dnešní článek, kde vám představíme některé z možností, jak se v centru Prahy aktivně zabavit.
Věděla jste, že obleková pánská vesta může být jedním z nejuniverzálnějších kousků v šatníku každé ženy? Je to tak, můžete ji nosit jak na volno, tak tzv. slim fit. Pojďme se podívat tomuto trendu na zub.
Čas od času takové jednání musí absolvovat každý z nás. Někdy je to vyřešení rodinného nebo partnerského problému, ale daleko častěji se týká pracovních záležitostí. Chce s vámi mluvit nadřízený nebo máte vy pokárat svého podřízeného. Potřebujete se připravit tak, aby rozhovor proběhl bez zbytečných konfliktů a hádek.

Výběr článků

Každý člověk ví, že kvalitní spánek je velice důležitý. Během dostatečně dlouhého a dostatečně kvalitního spánku dochází k regeneraci našeho organismu, který se připravuje na další celodenní fungování. Abychom se vyspali doslova dorůžova, svůj spánek můžeme zkvalitnit například vhodnou matrací nebo dobrým polštářem. Za kvalitním spánkem však stojí i pokojové rostliny v ložnici, které nejen, že perfektně čistí vzduch v interiéru, ale které jsou taktéž prevencí nachlazení. O jakých konkrétních pokojových rostlinách je řeč?
Máte něco málo našetřeno a své úspory schováváte pod polštářem doufajíc, že vám je inflace “nesežere”? Bohužel inflace dosáhne i na vaše úspory, které sídlí na běžném účtu. Aby došlo naopak k jejich zhodnocení, vyplatí se je investovat. Do čeho? To je už na vás. Ať už se rozhodnete pro akcie, nemovitosti, dluhopisy nebo pro spořící účet, pomůžou vám knihy o investování, které vás navedou na tu správnou cestu.
Všimli jste si, jak se doba s každým rokem mění? Takové proměny najdete všude – v jídle, módě i v kosmetice. A zatímco ještě nedávno platilo, že čím víc kosmetiky jste si nanesli na pleť, tím jste byli více cool, dnes už se vše zase vrací zpátky k jednoduchosti.

Nepřehlédněte

Od letošního roku existuje státní podpora bydlení pro mladé do 36 let a částky, které lze získat při velmi nízkém úročení, nejsou zanedbatelné. A již 25 let pomáhá v pořízení bydlení také stavební spoření, které je díky dlouhodobě zaručeným nízkým úrokovým sazbám sázkou na jistotu.
Single Vánoce. Také máte pocit, že o Vánocích jsou singles něco jako zvláštní druh? Všichni kolem mají pocit, že vás musí začlenit do společného veselí. Zvláště citlivý je Štědrý den. Ovšem ne vždy musí být taková snaha příjemná. Jak to přečkat se ctí a užít si to?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek