Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Co o vás prozradí barva vlasů?

Většina z nás si své vlasy barví, protože není spokojená se svou přírodní barvou, která je často spojená s mnoha stereotypy. Například o blondýnách se traduje, že jsou hloupé, zrzky temperamentní a brunetky atraktivní. Mnoho mužů si tak udělá první dojem o ženě na základě její barvy vlasů. Tu určuje látka zvaná melanin, která je produkována u kořene vlasových cibulek.
barva vlasů
Zrzka, blondýna nebo bruneta? Každá má něco do sebe.

27. 06. 2022

Blond barva vlasů

Celosvětově je blond barva vlasů poměrně vzácná, jelikož se vyskytuje přirozeně pouze v severní Evropě a v Americe. Nicméně v dřívějších dobách mělo blond vlasy až 10 % původních obyvatel Šalamounova ostrova v Pacifiku, kde mají lidé tmavou barvu pleti. Tato barva vlasů byla předávaná genovým tokem obchodníků a cestovatelů, kteří brázdili všechny kouty světa.

blondýna
Blondýnky jsou pro spoustu mužů víc přitažlivé než tmavovlásky.

Osobnostní rysy blond barvy vlasů

Ženy s blond vlasy jsou obecně náročnější „na údržbu“. Zajímavostí je průzkum, který prokázal, že blodýnky mají vyšší procento rozvodovosti. Blond barva vlasů je vnímaná jako ženská, mladistvá, naivní a poslušná, takže ano, pánové mají tendenci dávat přednost blondýnkám.

Hnědá barva vlasů

Přírodní brunetky se nachází převážně v Asii, Jižní Americe a Africe. Byl provedený „test“, kdy jedna dívka navštívila třikrát stejný noční klub – jednou s blond vlasy, podruhé jako zrzka, a nakonec jako bruneta. Většina mužů uvedla, že jako bruneta jim přišla tato dívka nejpřitažlivější, nejpřístupnější a do vztahu nejspolehlivější.

bruneta
V brunetách muži obecně vidí větší jistotu.

Osobnostní rysy hnědé barvy vlasů

Další zajímavostí je, že většina nositelů Nobelovy ceny má hnědou barvu vlasů. Jedná se tedy o pracovité lidi, kteří se hned tak nevzdávají a snaží se veškeré své snažení dotáhnout do cíle. Mají tendenci navazovat dlouhodobé vztahy a berou život opravdu vážně. Nicméně u této barvy vlasů je prokázaná vyšší pravděpodobnost plešatění, a dokonce i závislosti na nikotinu.

Zrzavá barva vlasů

Zrzavá barva vlasů je dána mutací genu 16. chromozomu. Zrzavé vlasy zvěčnil již Michelangelo na svých obrazech, kdy tyto osoby měly významné společenské postavení. Nejčastěji se „zrzci a zrzky“ rodí ve Skotsku a Anglii, nicméně také v Pákistánu, a dokonce i některých oblastech Asie.

Ale třeba v Německu je zrzavá barva vlasů považovaná za ďábelskou, dle německého folklóru byly zrzky se zelenýma očima brané jako démonické a zlé.

K TÉMATU  Blíženci: Kolem tohoto vzdušného znamení se vždy něco děje
zrzka
Zrzky jsou obecně temperamentní a vášnivé.

Osobnostní rysy zrzavé barvy vlasů

Tato barva je spojená s mnoha osobnostními rysy, jako je záhadnost, romantičnost, svůdnost, výbušnost, promiskuita a další. Tito jedinci mají zvýšenou míru vzrušení z důvodu nižší hladiny antistresových hormonů.

Černá barva vlasů

Stejně jako muži obecně dávají přednost blondýnám, je z průzkumů patrné, že ženy jsou přitahovány spíše muži s černými vlasy. Tento typ mužů jim totiž připadá vážnější, mnohdy až melancholický. Věděli jste ale například, že tmavší vlasy nahrávají pravděpodobnosti vzniku Non Hodgkinova lymfomu? Je to způsobené určitým kódováním DNA, které zvyšuje riziko tohoto onemocnění.

Osobnostní rysy černé barvy vlasů

Lidé s černými vlasy často tíhnou k náboženství a k duchovnu. Soustředí se sami na sebe, jsou vážní ve svém rozhodování, ale často také sami o sobě pochybují. Nicméně s jejich nastavením jsou skvělými terapeuty, psychology, psychiatry a další.

Je také vědecky prokázáno, že barva pleti a vlasů ovlivňuje dokonce i náš krevní tlak. A když si svou přirozenou barvu vlasů obarvíte do jiného odstínu, dokážete tak ovlivnit i své chování a po čase přijmete stereotypy s vaší novou barvou spojené.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Očima mužů: Jak pánové tvorstva vnímají ženy podle vlasů?

Oči jsou oknem do duše: co o vás říká barva očí?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Ano! I povlečení podléhá trendům. Nejde ani tak o vzory, ale o materiály. Nechte se inspirovat tím, co je v kurzu.
Dnes je ten správný den se rozhodnout, s kým chcete trávit svůj drahocenný čas, a komu ho naopak nedávat! Dejte na svůj vnitřní hlas.
Na vašem těhotenském testu se konečně objevily dvě čárky a vás začala děsit vidina, že se příštích devět měsíců nepohnete z gauče? Dobrá zpráva je, že se v těhotenství sportu zříkat nemusíte. Právě naopak, fyzická aktivita představuje skvělou přípravu na porod. Musíte jen zvolit tu správnou a nepřepínat své síly.
Každému je nejspíš jasné, že bez zdravé životosprávy a pravidelného cvičení je téměř nemožné si vypracovat štíhlou postavu. Dneska se zaměříme na cvičení. Protože víme, jak je těžké začít cvičit, tak aby nás to všechny bavilo, proto vám v dnešním článku přinášíme pět jednoduchých cviků, které vám zdokonalí vaši postavu.
Zajímá vás, jak udělat ze svého rande nezapomenutelný zážitek? V našem článku "Originální rande! Tipy na skvělé rande" vám přinášíme jednoduché a praktické rady, jak osvěžit vaše romantické setkání. Od netradičních míst po kreativní aktivity – pojďte s námi objevit nápady, které oživí vaše rande a vytvoří nezapomenutelné vzpomínky. Přečtěte si naše tipy a udělejte z každého rande jedinečný zážitek pro vás oba. Co tedy říkáte na to, abyste se společně vydali na nové dobrodružství lásky?
Novinka Činoherního klubu, "Milá Evičko, milý Luďku", představuje inscenaci, která překlenuje generace. Režisérka a autorka Beata Parkanová čerpá z bohatého zdroje korespondence a deníků svých prarodičů a otevírá tak divákům pohled do intimního světa dvou lidí, jejichž vztah přečkal desetiletí. Tento první divadelní počin je poctou běžným životům plným neobyčejných příběhů.
Krásné a zdravé pokojové rostliny ozdobí jakýkoliv interiér. Jsou jakýmsi živým elementem, který by nikde neměl chybět. Víte však, jak se o pokojové rostliny starat, aby vypadaly stále perfektně a dělaly vám dlouhá léta radost?
Znáte to: šéf tlačí novými úkoly a vy se snažíte najít odvahu říct NE. Jak však odmítnout šéfa bez rizika a udržet si duševní pohodu? Dnes se zaměříme na praktické strategie, jak elegantně odolat nadměrné pracovní zátěži, zachovat klid a udržet si zdravý životní rytmus.
Zejména během zimy k nám do domácnosti zavítal nevítaný host jménem plíseň. Projevuje se nejen nepříjemným zápachem, ale také tmavými skvrnami poblíž oken nebo v rozích místnosti, kde se drží vysoká vlhkost. Plíseň trápí hlavně majitele bytů, kteří mají plastová okna a jimž se vlhkost vzduchu v příbytku především v zimě pohybuje ve vysokých číslech.
Na období vánočních svátků se těší téměř celý svět. Na tu chvíli, kdy konečně utichne veškerý hektický život a všichni se oddávají společnému stolování a klidu při sledování pohádek. Ne všude jsou ale tak pohodové vánoční zvyky jako u nás, nebo přinejmenším tak normální zvyky. Podívejte se na ty nejpodivnější vánoční tradice, které rádi přenecháte ostatním zemím.
Když spolu jedou dospělé holky na dovolenou, neznamená to, že jsou ve vztahu nešťastné. I když spolu často jezdí právě ty, které jsou singl. Proč si dát pozor na to, s kým a kam jedete?
Sotva jste se vrátili ze záchodu a už je to zase tady. Musíte si znovu a naprosto neodkladně odskočit na malou. Máte totiž pocit, že váš močový měchýř každou chvíli praskne nebo že zkrátka nedojdete na toaletu včas. Ve výsledku ale dost často zjistíte, že co se objemu týče, jakoby to bylo mnoho povyku pro nic. Poznáváte se v tom?

Výběr článků

Chcete zvětšit prostor v bytě? Snadno toho docílíte pomocí obrazové tapety! Můžete si vybrat z nabídky firem, nebo si nechat natisknout svůj vlastní motiv, který vás napadne. Fototapety doladí interiér přesně podle vašeho vkusu. Koukněte se, jak to může vypadat.
Na naši psychiku je toho prostě někdy moc: Práce, starost o rodinu, výchova dětí, péče o domácnost, do toho musíme mnohdy řešit osobní krize a krize ve vztahu. Není tedy divu, že občas už nemůžeme dál, cítíme se unavení a nejdou nám věci tak, jak bychom si představovali. Můžeme si občas myslet, že jsme jen líní, znechucení, a za to se i občas stydíme.
Někdo funguje na sluneční paprsky a podzim ho uvádí do depresí. Jiného naopak nostalgie tohoto období baví. Jak si tedy zlepšit náladu, aby na vás nepadal splín a chmury?

Nepřehlédněte

I sourozenci spolu mohou vycházet již od narození. Není to nic složitého

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek