Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Laformela vytvořila udržitelnou rovnováhu protikladů

Laformela je duo, které před lety založil český designér Antonín Soukup a slovenská návrhářka Miroslava Kohutiarová. A s každou svojí novou kolekcí jsou důkazem, že pracovat se svým životním partnerem může fungovat.
Laformela
Atmosféra před přehlídkou Laformela na Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku.

15. 04. 2022

Nejnovější kolekce MAINLINE 2022/2023 z dílny návrhářů Laformela je deklarací svobody tvůrčího procesu. V siluetách kolekce pak zachytili sílu ženské energie, která je v současnosti velmi diskutované téma.

Mainline

“Laformeláci” za své působení v branži ví, jak udělat pořádnou přehlídku. Nepřibrzdil je ani nouzový stav a veškeré restrikce uplynulých let (panebože, vážně to trvá už několik let). A tak není nadšený potlesk na konci jejich přehlídky žádnou výjimkou.

Laformela
Jejich módní show nabídne vždy plný fashion zážitek.

V nejnovější kolekci Mainline se mísí dle jejich slov fascinace krajinou, experimentování s texturami a reflexními prvky. Používají moderní a udržitelné materiály jako veganská kůže, bio bavlna, denim, pařená vlna, viskózový lurex či hedvábné devoré, které na modelech žijí v symbióze s výraznými vzory, strukturami nebo flitry.

Barevná paleta

Tvůrčí pár Laformela se prezentoval na Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku zemitými odstíny, béžovou či khaki zelenou, černou a bílou. Jen velmi sporadicky zapojil divokou bordó či stříbrnou. Převažují zvířecí motivy jako zebra a gepard, které opět odkazují na jejich prvotní inspiraci krajinou v mnoha jejích podobách.

Praktické vs. předimenzované

Spontánní a vizuálně čistá kolekce klade (jak je u Laformela zvykem) důraz na precizní krejčovskou práci, tentokrát s předimenzovanými prvky jako zvýrazněný pas, velká ramena, maximalizované klopy, přesto se jedná o modely praktické a formální zároveň. Což v každodenním běžném životě oceníte. A nechybělo ani kovové vybíjení, které už se tak nějak zařadilo mezi signifikantní prvky značky.

Laformela
Antonín Soukup a Miroslava Kohutiarová tvoří duo Laformela.

Kolekci doplňuje řada kožených kabelek ve dvou variantách navazujících na předešlé modely a masivní kovové šperky Belda. Přehlídkové looky finalizovala Laformela teniskami, čímž pokračuje spoluprací se značkou Adidas.

Když to shrneme jednou větou, Laformela opět zkombinovala udržitelnost, perfektní tailoring a ukázkovou show. Není divu, že jejich základna fanoušků je věrná.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

K TÉMATU  Udržitelná móda: Trend, který miluje nejen příroda, ale i my!

Pavol Dendis: Burning Heart slovenského designéra na pražském fashion weeku

Letní móda – jaké boty si vybrat, když venkovní teploty stoupají?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Cambridge dieta se skládá ze šesti kroků. Zaručuje rychlé hubnutí a těší se velké popularitě. Navíc vám po celou dobu bude k dispozici speciální nutriční poradce. Zní to až neuvěřitelně dobře? Pojďme se na tuto zázračnou dietu podívat zblízka!
Adventní věnce se dají koupit, ale opravdovou hodnotu má váš vlastnoruční výrobek. Inspirujte se úchvatnými nápady naoriginální adventní věnce z rozličných materiálů a vyzdobte jídelní stůl na letošní svátky nějakým novým kouskem.
Tolik krásných věcí může člověk vyrobit úplně sám. Kreativní DIY nápady vám napoví, jak je to snadné. Zaručeně najdete něco, co budete chtít i u vás doma! Perfektní nástěnné hodiny, jaké nemá nikdo jiný, dřevěný dekor přímo na zdi, pohodlné zahradní posezení z palet a další vychytávky. Co se vám líbí nejvíc?
Milování s partnerem už tak trochu není, co bývalo? Vezměte otěže do svých rukou a navraťte do vztahu ztracenou vášeň. Jak? Přece s pomocí špenátu, jablek a ovesných vloček! To jsou ty správné prostředky, které mohou oživit vaše libido.
Jsou aspekty, které pleti ubližují celoročně, nehledě na aktuální roční období. Řadí se mezi ně stres, nedostatek spánku, nevhodná strava bez patřičných živin, nedostatek pitného režimu, nedostatek pohybu a fyzických aktivit, kouření anebo používání nevhodné kosmetiky. Předně na podzim lidé zažívají nejvyšší psychickou zátěž, deprese a splín. To všechno se dokáže podepsat na fyzickém zdraví, včetně vzhledu.
Samoopalovací krémy, pěny nebo oleje jsou šikovnou věcičkou, kterou si nejedna z nás zamilovala. Důvod je prostý – jedná se o zdravější alternativu opalování, zajistí bronzový nádech mimo letní sezónu, a navíc dokážou dodat barvičku i těm, kterým není shůry dáno a poměrně složitě se opalují.
Čtení klasických knih vás nebaví? Nebo byste je rádi proložili i nějakým poslechem? V tom případě si vyberte z našich tipů na audioknížky, které vám jistě v letních měsících udělají radost a zpříjemní horké dny.
Ano, i když se to může zdát neuvěřitelné, také na cukru vznikají závislosti. Po konzumaci cukru se v našem mozku spustí centrum odměn stejně, jako když si závislý člověk dá heroin. A člověk se logicky chce odměňovat. Proto je velmi důležité omezit příjem cukru a sledovat své tělo.
Sváteční výzdobu milujeme a nápadů na nové prvky není nikdy dost. Vánoční dekorace z recyklovaných materiálů snadno vyrobíte z toho, co máte doma po ruce. Tyhle roztomilé kousky jsou jako stvořené pro spolupráci s dětmi. Inspirujte se pro své vlastní nápady!
Český jazyk a jeho gramatika není vaší silnou stránkou? Žádný učený z nebe nespadl, pomůžeme vám naučit se alespoň psát správně velká a malá písmena u všeho, co souvisí s Vánocemi. Pak můžete bez obav začít rozesílat vánoční přání.
Ne nadarmo se říká, že každý člověk je jedinečný. Tento argument se bezpochyby týká i v případě volby dioptrických brýlí, které, mají jí maximálně splňovat nejnáročnější kritéria, musí být vybírány na základě určitých vlastností jejich nového majitele. Která to jsou? Pojďme se na to podívat!

Výběr článků

Barva bot o vás hodně prozradí a v případě lodiček to platí dvojnásob. Vyberte si barvu podle svého vkusu a osobnosti a doplňte svůj outfit chytře a vkusně. Lodičky jsou klasické dámské boty, kterými nikdy žádný model nepokazíte. Můžete je brát na slavnostní příležitosti k róbám, ale využijete je i v casual módě. Ženy v byznysu je také ocení ke kostýmkům nebo do práce na jednání. Lodičky jsou kouzelně ženské, proto se vyplatí mít jich víc párů. Jaké barvy by neměly chybět ve vašm obetníku objevíte v tomto článku.
V dnešním společenském kontextu se stále více mluví o fenoménu známém jako 'Incely'. Ale kdo jsou vlastně Incelové a co tato identita znamená? Tento článek se zaměřuje na rozklíčování termínu 'Incel' a poskytuje pohled do života mužů, kteří se identifikují jako involuntary celibate. Přinášíme vám analýzu, příčiny, a zkoumáme, jaká společenská témata a výzvy mohou přispívat k formování této specifické komunity.

Nepřehlédněte

Když mi kamarád Milan, co vlastní autoškolu, dával vědět, že se sejdeme na kafe, byla jsem nadšená. Přeci jen se konečně začínají uvolňovat pomalu koronavirová opatření, a proto jsme se sešli na zahrádce jedné příjemné kavárny. To ještě netušil, že nadhodím téma motorka!
Turistické středisko Jasná je velmi známé, stejně jako mnoho dalších míst v jeho okolí. Dovolená v Nízkých Tatrách na Slovensku ale může být plná jedinečných zážitků z míst, která každý nezná. Poradíme vám, kam vyrazit, abyste nebyli obklopeni obrovskými davy turistů. Díky tomu si užijete dovolenou mnohem více.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek