Sobota , 04. 05. 2024

Květoslav

Vím, že přítel mojí kamarádky ji podvádí. Mám jí to říct? Neuvěří mi

Svou kamarádku Pavlínu znám už deset let. Seznámily jsme se na letním táboře, kam jsme obě jako děti jezdily. Od té doby jsme se staly nerozlučnou dvojicí. Chvíli jsme společně i bydlely, jenže loni v létě si Pája našla přítele a zanedlouho se přestěhovala k němu.
podvádí
ilustrační obrázek (foto: 123RF)

29. 03. 2022

Vím, že je neskutečně moc zamilovaná, lítá v oblacích a plánuje s ním budoucnost. Já jsem ale přišla na to, že on ji už nějakou dobu podvádí. Nevím, co mám dělat, asi bych jí to měla říct, ale pochybuji, že mi uvěří. Nechci, aby si myslela, že jí to nepřeji.

Chci, aby stála nohama na zemi

Pavlíně samozřejmě přeji jen to nejlepší v životě, mám ji skutečně ráda. Jenže ona je od doby kdy si Láďu našla úplně jiná než dřív. On si ji doslova omotal kolem prstu, ona skáče, jak on píská, a tak když jsem zjistila celou pravdu o jejich vztahu, udělalo se mi z toho zle. Chtěla jsem jí to říci hned, že ji podvádí, dokonce jsem si chvíli hrála i na špiona, abych měla stoprocentní jistotu. Ale nejsem tak dobrý špech, abych sehnala i nějaké důkazy. Když něco řeknu, vím jistě, že mi Pavlína nebude věřit.

Když se totiž Pavlína sebrala a sbalila si věci, odstěhovala se a mě nechala v našem bytě na všechny účty samotnou. Měla jsem jí to trošku za zlé. To bylo vlastně jen jednou, co jsme se za celou dobu našeho přátelství pohádaly. Znala Láďu jen tři měsíce a už se k němu stěhovala, mě na to ani nepřipravila, a já to brala jako podpásovku.

Nakonec jsem si ale našla ještě jednu práci na víkendy, zvládala jsem to platit a uznala jsem, že lásce se musí dát přednost. V Pavlíně ale zůstala hořkost. Navíc jsem ji několikrát upozorňovala na to, že mění naše plány vždy podle toho, co jí řekne Láďa. Když se na něčem domluvíme, máme jít například do kina, klidně mi uteče ze začátku promítání jen proto, že on jí napsal, že končí dříve v práci. Vůbec není sama sebou, nestojí nohama na zemi, ale ode mě všechno bere jen jako útok. Já jsem totiž stále bez partnera.

K TÉMATU  Pravidla chování po sexu: Tyhle věci ”hned po” nikdy nedělejte. Muži je bytostně nesnáší

Nejsem nepřejícná, jen vidím, co ona nevidí

Určitě nejsem ten závistivý typ holky, co nemůže překousnout, že má kamarádka víc štěstí v lásce než ona. To ne. Já jsem se svým životem spokojená, nikam se neženu. Ono vždy přijde to, co přijít má. Na tohle věřím. Přijde mi ale, že zkrátka vidím hodně věcí, co sama Pája nevidí očima zamilované holky.

Takže to mezi námi lehce skřípe. I proto jsem si jistá, že kdybych teď za ní přišla a řekla jí, že ji ten pan Úžasný podvádí, nevěřila by mi a mezi námi by to bylo ještě horší. Možná by se se mnou už nebavila vůbec. No ale mohu ji nechat ze sebe dělat naivku a neříct jí, že její milý má ještě jinou holku?

Vidím dobře?

Já jsem si tím ale jistá, nedávno jsem Láďu zahlédla během své obědové pauzy ve městě s nějakou brunetkou. Pája je blondýna, takže jsem si je fakt nepopletla. I když jsem si v prvním momentě v duchu říkala, zda mě neklame zrak. Měli se k sobě, drželi se kolem pasu a líbali se. Abych si byla jistá, tak trošku jsem je sledovala, zašli po pár metrech do paneláku. Pavlíně jsem přitom volala, co mají dneska s Láďou v plánu a ta mi řekla, že je Láďa na montáži a vrací se až večer. Jasná lež.

Navíc jsem ho s tou samou brunetkou viděla poté ještě jednou, to zase jeli společně někam v jeho autě. Také jsem pozvala na víno Láďova kamaráda, kterého jsem se snažila nenápadně zeptat, jak to vlastně jeho kamarád s tou mojí kamarádkou má. A také jsem se dozvěděla zajímavé věci. Prý nikdy nebyl na vážné vztahy, navíc má dluhy a musí je splácet. Že by se mu Pája hodila jako nájemnice, co platí polovinu nájmu? Náhoda to není, a když jsem si dala tolik práce, abych si byla co nejvíc jistá, není o tom pochyb, že jí prachsprostě zahýbá, využívá a lže.

K TÉMATU  Nela v koučinku: Čtyřka je číslo, které odráží stabilitu a sílu. Co si odnáším ze čtvrtého sezení?

Jen tak ale nemohu za ní přijít a říct holka, on tě podvádí. Stoprocentně by si myslela, že si vymýšlím, musím ale asi vymyslet jiný způsob, jak jí konečně otevřít oči.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nevěra: V čem se liší mužské a ženské podvádění?

Sára (32): Nevěra partnera se týká i mě. Zjistila jsem s kým, položilo mě to

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Menstruace je nedílnou součástí života každé ženy. Zatímco některým z nás nepůsobí výraznější potíže, jiné ji doslova protrpí. Ať už jsou však projevy menstruace poměrně rozdílné, jedno mají všechny ženy společné - neustále hledají cesty jak tyto dny přečkat co nejkomfortněji.
Umíte si představit vánoční svátky bez pohádek? Nemusíte být nutně dítě, abyste vyžadovali oblíbené příběhy na Štědrý den a všechny následující svátky. Užijte si volné sváteční dny a nezapomeňte na pohádky, které vám přinesou klid a krásnou atmosféru do vašeho domova.
Blíží se vaše dovolená a vy přemýšlíte, jestli vzít svého domácího mazlíčka s sebou. Myslíte, že mu bez vás bude smutno, ale jak se bude cítit na pláži nebo na horách? Pes může chodit s vámi, ale kočka? Ať se rozhodnete odjet sama a mazlíčka svěřit do péče jiné osoby, nebo pojede s vámi, příprava se vyplatí.
Média jsou plná zpráv o koronaviru. Přitom v naší zemi není toto nebezpečí tak akutní jako docela obyčejná chřipka, které letos podlehlo už 23 osob. Proočkovanost na chřipku je u nás pouze 5 % a průměrně na ni zemře v Česku 1500 osob ročně. Proočkovanost se ale snižuje i u ostatních nemocí. Tento stav má na svědomí mnoho nesmyslných mýtů a fám o očkování. Jak je to doopravdy?
Trápí vás otlačené prsty nebo puchýř na patě, když strávíte večer v lodičkách? Potí se vám v botě chodidla? Tyhle vychytávky vám poradí, jak na to. I ponožky se dají chytře schovat do jakékoli obuvi. Ale využít se dají i úplně jinak. Inspirujte se jednoduchými nápady, které ušetří vaše chodidla!
Matkou se můžete stát i po čtyřicítce. A to s přehledem. Které celebrity jdou příkladem? Podívejte se.
Make-up kdekoliv. Tyhle kosmetické vychytávky poradí, jak vytvořit vlastní rozjasňovač, čím nahradit pudr nebo udělat rychlé kontury obočí.
Jaká zvířátka máme doma nejčastěji? Jsou to samozřejmě kočky a psi. Každý jedinec má jinou povahu, vždycky je ale milujeme. Tihle domácí mazlíčci mají jedno společné - když si hrají, stojí to za to a často nás překvapí něčím novým, čemu se rádi zasmějeme. Podívejte se na video!
Chodit bez bot se stalo tak trochu módním trendem. Najednou máme podporovat chůzi dětí po kamínkách, existují různé stezky na trénink chůze naboso, frčí barefoot neboli bosé boty. Čím nám tohle ale vlastně prospívá? Bude naše zdraví za chůzi naboso opravdu vděčné?
Ratanový květináč ještě nikdy nevypadal lépe. Stačí k tomu venkovní lucerna, větve borovice, vánoční světýlka a pár ozdobiček. Všechno sestavte a naaranžujte podle svého vkusu, a pak už stačí jen rozsvítit. Do lucerny je ideální elektrická svíčka. Výsledek je fenomenální, obzvlášť večer! Přestože je tato dekorace primárně určená na ven, nikdo vám nebrání postavit ji do rohu obývacího pokoje. Pohled na ni vás bude hřát i tam.
Že jste několikrát vzpomínaly na své rodiče kvůli tomu, že vám dali nevhodná křestní jména? Až si pročtete náš článek, budete jim s láskou děkovat. Rozhodně si můžete pogratulovat, že jste ještě dopadly dobře. Jdeme na přehled zajímavých a kuriózních křestních jmen, která se skutečně v naší zemi vyskytují.
Podle žebříčku Forbes vydělalo celkově 100 nejlépe placených hvězd světa v minulém roce celých 6,1 miliardy dolarů. Z toho deset nejlépe placených hereček na světě v minulém roce vydělalo dohromady 254 milionů dolarů. Jde o závratné částky, které zaujmou mnohé milovníky filmového průmyslu. Pojďme se blíže podívat na to, jaké herečky v minulém roce vydělaly nejvíce.

Výběr článků

Během vánočních svátků se většinou neubráníme koupit domů jeden z jejich symbolů, a tím je vánoční hvězda. Krásná dekorativní rostlina, která vám však nemusí dělat radost zákonitě jen na konci roku. Lze ji totiž pěstovat prakticky celoročně. Víte, odkud se vlastně vzala?
Také si spolu vaši domácí mazlíčci dobře rozumí? Podívejte se, jak si kočky a psi hrají s ptačími kamarády všeho druhu, jako jsou papoušci, kuřátka, slepice nebo kachny. Zvířátka umí být opravdu rozpustilá!
Možná jste se někdy ocitli v situaci, kdy jste nevěděli, jak se rozhodnout. Dokola jste přemýšleli nad tím, jaká je ta vaše správná cesta. Taky jste si asi říkali, jestli to rozhodnutí bude opravdu z vašeho srdce. Jak tedy poznat, co doopravdy chcete a činit tak vždy správná rozhodnutí, která vychází z vašeho srdce? O tom si dnes povíme!

Nepřehlédněte

Bušící srdce, zvýšení krevního tlaku i zpocené dlaně. Tohle všechno se děje při pohledu na milovanou osobu. Své o tom vědí především muži, které společnost považuje za pragmatické a necitlivé jedince! Jak jsou na tom jednotlivá pohlaví? Kdo se zamiluje rychleji? Možná budete překvapené.
Máte pocit, že solíte málo? Bez dochucení se jídlo nedá jíst, ale na druhou stranu, sůl nám ve větší míře škodí. Jak najít kompromis?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek