Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

7 vánočních filmů, které vyplní vánoční čas strávený s rodinou

Jak si představujete ideální Vánoce? Pravděpodobně s rodinou, vašimi blízkými. V pohodě, v obklopení radosti a štěstí. A samozřejmě v obklopení cukroví, které mizí z talíře rychlostí blesku. A kromě her, které budete hrát, svůj čas strávíte i sledováním oblíbených vánočních snímků, které svou kouzelnou atmosférou a nadějí z nich vyplývající umocní onu vánoční atmosféru, která se line domovem. Co si nezapomenout pustit?
vánočních filmů
Které snímky patří mezi TOP vánočních filmů, které vyplní příjemně strávený čas s rodinou?

20. 12. 2022

Za poslední roky bylo natočeno mnoho vánočních filmů. Tato kategorie snímků se navíc neustále rozrůstá. Zatímco z některých novinek se skutečně stává vánoční klasika, na jiné po jednom puštění zapomenete. Pojďme si však zmínit právě ty vánoční filmy, které se onou klasikou staly. Ty totiž stejně jako v uplynulých letech vyplní čas strávený s rodinou i blízkými. A určitě to nebude promarněný čas.

1. Harry, jdu do baráku! 

Aneb Sám doma. Film, který se doslova vryl pod kůži každému, kdo miluje filmy s vánoční tematikou. A i když se jedná o americký snímek, jeho provedení je tak nadčasové, že si ho pravděpodobně zamilují i další generace napříč světem.

Děj filmu ani nemusíme dlouze popisovat. Kdo by neznal legendární hlášky typu: „Na co jsme zapomněli?”„Na Kevina!” nebo: „Harry, jdu do baráku!”

Na oblíbený filmový snímek navazují ještě dvě pokračování, přičemž ve třetím už hlavní roli neztvárnil Macaulay Culkin, jako v prvních dvou dílech. Stejně tak chybí zločinci Harry a Marv, zato je vystřídá partička jiných zlodějů, se kterými si však nový hrdina také zdatně poradí s dávkou originality a bolesti.

trailer k filmu Sám doma (1990)

2. Vánoce jsou blbý, blbý, blbý! 

Grinch. Další vánoční kultovní snímek, který se člověku dostane pod kůži hlavně svým vtipem. Zelený, chlupatý Grinch, který nemá rád Vánoce a jeho usilovná snaha je zničit všem, kteří na ně nedají dopustit. Z toho už automaticky vyplývá, že to bude zábavná podívaná. A když se k tomu všemu přidá Jim Carrey, který ztvárnil právě onoho Grinche, je to doslova záruka dobře stráveného času s rodinou.

Český dabing je v tomto případě velice povedený, stejně tak písničky, které zní filmem. Člověk je pak nebude moct dostat z hlavy! Dokonce tohoto brouka v hlavě nevyženou ani tradiční české vánoční kolegy.

K TÉMATU  Lovestory Justina a Hailey Bieber v časech dobrých i zlých
trailer k filmu Grinch (2000)

3. Láska nebeská protkává příběhy několika hrdinů 

Seznam kultovních vánočních filmů by nebyl kompletní bez snímku Láska nebeská, která už je v nabídce streamovacích služeb několik let. Svým zpracováním je však stále nadčasová, což je možná až podivuhodné. U většiny filmů před rokem 2010 člověk pozná, že byla použitá starší technika a že to ani po stránce střihu není dokonalé, ale tento? Ten je svým zpracováním opravdu skvělý, a to i po letech.  

Hlavní je však děj, který si člověk zamiluje. Protkávají se totiž příběhy několika hrdinů a prakticky každý člověk si najde někoho, komu bude fandit a kvůli komu vydrží až do konce. Kdo je vaším oblíbeným hrdinou z tohoto amerického filmu?

trailer k filmu Láska nebeská (2003)

4. Pelíšky, česká klasika

Když se však přesuneme na českou tvorbu, nesmíme zapomenout na legendární Pelíšky. „To je tím, s kým se taháš!” – to je jen jedna z mnoha hlášek, která člověku utkví v hlavě už do konce života. V mnoha rodinách se na Pelíšky dívají pouze o Vánocích. Prý má film během vánočních svátků prostě jiné kouzlo, a něco na tom určitě bude.

To nej z filmu Pelíšky (1999).

5. Šaty s vlečkou, stříbrem vyšívané

Nesmíme zapomenout ani na Tři oříšky pro Popelku. Zpracování s Pavlem Trávníčkem a Libuškou Šafránkovou je nedostižné. Naše Popelka je prostě nejlepší, nemyslíte?

Tři hádanky a krásný příběh se většinou vysílá na jednom z třech hlavních českých televizních kanálů a žádné Vánoce nechybí.

trailer k pohádce Tři oříšky pro Popelku (1973)

6. Pyšná princezna nejen pro “pamětníky”

Vánoční svátky jsou hlavně ve znamení pohádek. Televizní stanice se doslova perou o to, kdo nabídne lepší pohádky. A nakonec vyhraje ta, která uvede Pyšnou princeznu. Člověk by si řekl, že se jedná jenom o snímek pro pamětníky, ale není tomu tak. Své fanoušky si najde i mezi mladšími diváky.

K TÉMATU  Sophia Loren: otrokyně, která milovala jediného muže
ukázka z pohádky Pyšná princezna (1952)

7. Už je ti teplo, děvče?

Náš výběr vánočních filmů zakončíme tradičním Mrazíkem, který zkrátka patří k typické vánoční klasice. A letos budeme s Nastěnkou mrznoucí v lesíku i velmi soucítit.

Opět děj není nutné více rozebírat. Přece jenom ho všichni dobře znají. A stejně jako uplynulé snímky, i tento se alespoň jednou ocitne v televizním programu.

trailer k pohádce Mrazík (1964)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Single na Vánoce? 11 důvodů, proč se tím nemusíte trápit

Zacvičte si ve vánočním duchu podle těchto videí a udělejte z pohybu zábavu

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Už nevíte, co pít, abyste si pitný režim co nejvíce zpříjemnily? Pak vám doporučujeme vložit do odšťavňovače několik jablek a připravit si nápoj, co vám prospěje ve všech směrech. Proč s jeho výrobou neotálet?
Být matkou je jedinečnou cestou plnou radosti, ale i výzev. V našem článku "Podpora a komunita pro matky" se zaměříme na sílu spojení a sdílení mezi matkami. Prozkoumáme různé způsoby, jak mohou matky najít podporu ve svém okolí, a jaký přínos může mít aktivní zapojení do komunitních sítí. Přineseme příběhy, tipy a zkušenosti, které mohou pomoci vytvořit síť solidarity mezi matkami v různých životních situacích. Přijměte naši pozvánku do světa, kde sdílení zkušeností posiluje a vytváří pevné pouto mezi matkami, a kde vzniká bezpečné a podporující prostředí pro všechny, kdo mají to nejcennější – své děti.
Muži jí leželi u nohou, ženy v její blízkostí pukaly závistí. Byla krásná, talentovaná, ale osud se s ní nemazlil. Seznamte se s jednou z nejkrásnějších a nejnadanějších hereček, které se kdy ve filmovém světě objevily.
Svět českého filmu přišel 8. listopadu 2022 ve věku jedenaosmdesát let o jednu z nejuznávanějších režisérek a scenáristek u nás, Marii Poledňákovou. Jaká byla? Co ovlivnilo její tvorbu? A jaké filmy patří mezi ty nejoblíbenější? Zavzpomínejte s námi.
Chcete svého partnera obdarovat krásnou, novou a stylovou peněženkou? Rozpadá se mu ta stará v ruce? Možná si pokládáte otázku, která z nabízených bude tou nejlepší. Je třeba si uvědomit, že pánové uvažují trochu jinak a že i jejich požadavky na tento módní doplněk se mohou lišit. Předně se tak moc nekouká na celkový design.
Když jsem před třemi lety potkala svého současného muže, byla jsem nadšená. Vkládala jsem velké naděje do naší lásky. Pořídili jsme si společné bydlení a narodila se nám dcera. Po čase jsem ale poznala, že žádné dlouhodobé soužití není ideální. Dnes je náš společný život rodičovský, a já si začala psát s bývalým z Chorvatska.
Mnoho z nás pěstuje pokojové květiny ve svých bytech. A mnoho z těchto bytů má balkon (i když největším luxusem pro pěstitele je slunná lodžie, kterou lze proměnit v rozkvetlou zahradu). Nicméně pěstování květin na balkoně (tzv. balkónovek) se poněkud liší od běžného pěstování květin uvnitř bytů a domů. V čem konkrétně a jak se o balkónovky starat se dočtete v článku.
Stává se vám, že se čas od času v ložnici už nudíte? Hledáte způsob, jak v sobě probudit vášnivou dračici a ve svém partnerovi toho divokého milence, kterého jste poznala na začátku vztahu? Vezměte iniciativu do svých rukou a rozpoutejte v ložnici takovou sexuální bouři, že na ni ani jeden z vás jen tak nezapomene – a budete na ni rádi nejen vzpomínat, ale především si ji pravidelně opakovat!
Přijde vám, že doma máte věčný nepořádek, i když uklízíte celý den? Pak někde zřejmě děláte chybu. Nemusíte se každý den ztrhat, abyste měla doma alespoň zdánlivě uklizeno. Stačí jen znát ty správné vychytávky.
Ačkoli z klasické pšeničné mouky pekly a vařily už naše babičky, spolu s příchodem doby, kdy spousta lidí přesedá na zdravější životní styl, se objevily mnohem lepší a nutričně hodnotnější varianty. Skvěle chutnají, plně nahradí klasickou mouku, a ještě prospějí vašemu zdraví, takže co víc si přát. Svět alternativních mouk je ale mnohem pestřejší, než se na první pohled zdá. Které by určitě měly zaujmout místo ve vaší kuchyni?
Pokud jste se rozhodli, že regál je skvělým způsobem, jak dosáhnout úspory místa i zpřehlednění uskladněných věcí (může jít o potraviny, nářadí, nástroje, kanystry, přístroje a další), nyní stojíte před rozhodnutím, jaký regál si vlastně vybrat. V úvahu je třeba vzít hned několik parametrů.
Hnědé uhlí, známé pro své využití v domácích a průmyslových kotlích, je pro mnohé z nás klíčem k útulnému a teplému domovu během chladných měsíců. A výběr správného paliva je důležitý nejen pro váš rodinný rozpočet, ale i pro celkovou efektivitu vytápění a ochranu životního prostředí.

Výběr článků

Vždy když potkáme muže, který se nám líbí, bojíme se, že uděláme nebo řekneme něco, čím ho naštveme nebo alespoň nepříjemně překvapíme... Má to tak většina z nás a je to přirozené. Navíc spousta mužů v počátcích vztahu nedává svou nelibost nebo naštvání najevo, ale to neznamená, že k vám nic negativního nemohou pocítit. Mohou, jen si to nechávají pro sebe.
Možná i u sebe můžete s nástupem zimy pozorovat přeměnu svých rukou. Najednou někam zmizí hebká a na dotyk příjemná pokožka a ruce se stanou nevzhlednými a drsnými. Z kůže se mohou olupovat drobné šupinky, může praskat a některá místa mohou být bolestivá na dotyk. Co si s tím tedy počít?
Nezáleží na tom, kolik je zrovna hodin. Je to tady! Máte chuť dopřát si něco hodně nezdravého. Jednou vás provokuje tlačenka v lednici, podruhé máte problém zkrotit myšlenku pochutnat si na tom hříšně sladkém dortíku. Tu a tam takový okamžik potká snad každého z nás a jak jistě víte, všechno má nějakou příčinu. A to i hlas vašich myšlenek volající po pizze a hranolkách s dvojitou tatarkou. Co za tím stojí a jak to řešit? Poradíme.

Nepřehlédněte

Hudba, umění a drogy nebo alkohol, to k sobě už tak nějak patří. I když to samozřejmě není podmínkou. Zejména umělci k nešvarům doby bohužel tíhnou a to z různých důvodů. I dnes bohužel můžeme sledovat osudy mnohých nadaných zpěvaček, které si život zkazily nějakou tou závislostí.
Jestliže pracujete doma stále, máte již nastavená pravidla, jak home office zvládat. Ale možná s home office začínáte, třeba právě díky povinné karanténě.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek