Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Vánoční výzdoba: Jak v 8 krocích vykouzlit tu pravou atmosféru

Vánoce patří mezi nejkrásnější období roku. Všechno se třpytí, blýská a svítí. Proměňte i svůj domov v kouzelné místo plné vánoční atmosféry. Ať už je však váš byt velký nebo maličký, existuje spousta způsobů, jak ho přes Vánoce vyzdobit. Připravili jsme pro vás seznam toho, co by vám rozhodně nemělo uniknout.
výzdoba
Dejte svému domovu ten pravý sváteční kabát.

19. 12. 2022

1. Začněte dveřmi

Vánoční výzdoba by měla začínat věncem, který je její nepostradatelnou součástí. Ten si můžete zakoupit v obchodě nebo si ho jednoduše vyrobit. K tomu vám postačí slaměný či polystyrenový kruh, větvičky (ideálně větvičky z chvojky), tavná pistole, drátek a ozdoby dle vašeho výběru. Letošní rok je ve znamení přírody, tak můžete spojit příjemné s užitečným, kdy si na procházce nasbíráte různé přírodniny (větvičky, šišky, kaštany, ořechy nebo šípky) a věnec s nimi vyzdobíte.

2. Světýlka

Bez světýlek by to snad ani nebyly ty pravé Vánoce. Osvětlená okna a balkony jsou potěchou pro každého z nás. Ovšem nesmí se to přehnat, to pak působí spíš než hezky kýčovitě. Zapomeňte proto na barevná blikající světýlka, která z okna udělají jeden velký chaos, z něhož vás budou bolet oči.

Dnes existuje mnoho způsobů, jak okna dozdobit k dokonalosti. Mezi tradiční způsoby patří například vánoční svícen, který vytvoří příjemné domácí osvětlení. V poslední době se velkým hitem stala světýlka do okna v podobě tzv. světelného závěsu. Tato malá světýlka vytvoří nezaměnitelný vzhled okna, který každému vykouzlí úsměv na rtech.

světýlka
Světýlka navodí tu pravou kouzelnou atmosféru.

3. Adventní věnec je nutností

Na stole by rozhodně neměl chybět adventní věnec, který pomáhá odpočítávat čas vánoční. Stejně jako věnec na dveřích, tak i ten adventní si můžete vyrobit stejným způsobem. Nezapomeňte na čtyři svíčky, abyste si mohli každou adventní neděli jednu zapálit.

4. Vánoční dekorace do oken

Kromě vánočního osvětlení můžete okna vyzdobit také pomocí různých nálepek nebo barev na sklo. Upusťte uzdu vaší fantazii, vytvořte z okna dokonalou zasněženou vesničku nebo iluzi padajících vloček pomocí nastříkaných nebo vloček vyrobených z papíru. Nezapomeňte také na parapety, které můžete ozvláštnit truhlíky s jehličím a vánočními dekoracemi.

K TÉMATU  Netradiční nepečené cukroví 2x jinak. Spása na poslední chvíli

5. Krbová římsa

Pokud máte ve svém bytě krb s klasickou krbovou římsou, nezapomeňte ozdobit i tu. Můžete na ni zavěsit vánoční girlandu s punčochami nebo girlandu z umělého jehličí doplněnou světýlky. A pokud krb nemáte a vždy jste si ho kvůli krbové římse přáli, nezoufejte. Repliku krbu si můžete sami vyrobit, postačí vám několik papírových krabic, lepidlo a barva nebo tapetovací papír.

krb
Máte krb? Pak by byl hřích ho nezapojit.

6. Váza s větvičkami

Úžasnou vánoční dekorací, která dodá vašemu bytu to pravé ořechové, je váza s větvičkami. Váza i větvičky by měly být větší, abyste na ně mohli zavěsit vánoční ozdoby. Doporučujeme si tyto ozdoby vyrobit, například sušená kolečka pomerančů, tyčinky skořice nebo slaměné postavičky jsou v letošním roce velmi oblíbené.

větvičky
Váza s větvičkami není náročná dekorace a přitom umocní vánoční atmosféru.

7. I kuchyně si zaslouží vánoční kabátek

Co se týká vánoční výzdoby v kuchyni, tak ta je trochu opomíjená. A přitom v kuchyni se vyrábí ty nejchutnější dobroty na vánoční stůl. Sváteční atmosféru vytvoříte klasickou girlandou, kterou stačí zavěsit kolem horních skříněk, rozsvítit na ní světýlka a je hotovo.

8. Vánoční stromek

A nesmíme zapomenout na to hlavní, na vánoční stromek. Ten byste měli vybírat podle toho, kam jej umístíte. Jestliže je váš byt malý a vánoční stromek by zabral spoustu místa, volte vánoční stromek spíše úzký – na trhu existují i speciální umělé stromky, které jsou určené pro malé byty. Vánoční stromek můžete také nastříkat speciální barvou, která vytvoří dojem stromku zasněženého. Tímto krokem docílíte toho, že stromek nebude tak vyčnívat. Také záleží velmi na zvolených dekoracích, pro malé prostory volte dekorace jemné barvy – zlatá, stříbrná, bílá jsou ideálními barvami.

Tip na závěr

Aby vaše domácnost nepůsobila kýčovitě, snažte se všechny vánoční dekorace ladit do stejných barev. V letošním roce jsou trendy odstíny neutrálních barev, jako je zlatá, hnědá a bílá. Ovšem na popularitě získaly i vánoční dekorace vyrobené z přírodních materiálů. Vánoční atmosféru podtrhnou vůně, takže nezapomeňte na skořicovo-jablečné svíčky a františky.

K TÉMATU  Podzimní výzdoba: Jak naladit domov na podzimní notu?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Tipy na moderní výzdobu: Tohle jsou aktuální vánoční trendy roku 2022

Vánoční výzdoba – vkusně a levně. Stačí jen troška času

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Hněv, strach, zklamání. Nepříjemné emoce, které prožívá každý. A každý na ně reaguje trochu jinak. Jak to udělat, abyste se v náročných situacích nenechaly vykolejit a co nejrychleji našly ztracenou rovnováhu?
Každý z nás má ty nejlepší rady a recepty, jak zvládnout nachlazení. Někdo rovnou běží do lékárny, někdo se uchyluje k tradiční čínské medicíně a někdo sahá po osvědčených dobrých rad našich babiček.
Pořád šetříte a nic neušetříte? Nebo snad nemáte z čeho šetřit, ačkoliv nevyděláváte úplně málo? V tom případě vám chybí finanční gramotnost. Že ani nevíte, co to je? V tom případě vám prozradíme, že je to to, co vás ve škole bohužel nenaučili.
Mama Shelter Praha není jen hotel s velkou postelí, nadrozměrnou televizí a vysokorychlostním bezplatným Wi-Fi připojením, ale také skvělé místo k jídlu, pití, tanci, večírkům a oslavám. Máme radost, že nyní můžeme oznámit, že naše úžasná terasa je znovu otevřena pro letošní letní sezónu a my se těšíme, že si na ní budete užívat vše, co Mama nabízí. Jaro je tady, je škoda sedět uvnitř, přijďte k nám a užívejte si sluníčka!
Připojit se k rodině vašeho manžela může znamenat orientaci v obtížných vztazích, zejména s jeho matkou. Je to prostě vaše tchyně. Ať už chcete mít pozitivní vztah od samého začátku, nebo se momentálně potýkáte s problémy, je možné si svou tchýni „převychovat“.
Většina z nás tráví vsedě mnohdy více než 12 hodin denně. Není divu, že až třetina lidí se sedavým zaměstnáním má bolesti zad. Dlouhodobým a nesprávným sezením se tělo jednostranně přetěžuje a výsledek je jasný. Ale pozor, samotný sed neškodí, bolesti zad jsou také výsledkem nesprávného sezení.
Značka Gucci je dlouhá léta považována za synonymum luxusu. Nedosáhne na ni každý, ovšem pokud už ji vlastníte, vlastníte fantastickou investici, která s každým novým dnem roste na své hodnotě. A to dokonce i v případě, že mluvíme o roztrhaných silonkách, které se nedávno ocitly v nabídce světově proslulé společnosti.
Vždycky se říkalo, že pro krásu se musí trpět, a to zejména tehdy, pokud bylo nezbytné nasoukat se do úzkých lodiček na jehlách. K čemu je ale užít si pár minut slávy a o pár let později řešit propadlou klenbu, náchylnost ke zranění kotníku nebo vbočený palec? Žádná hitparáda, viďte. Naštěstí doba slow fashion přeje i pohodlným botám, které nejenže vypadají stylově, ale jsou ku prospěchu zdraví vašich nohou, které vás dnes a denně nosí. O důvod víc, proč si své nožky také náležitě hýčkat.
Každá z nás to zná. A pokud ne, můžete si gratulovat. Úzkost nás v dnešním světě provází častěji než kdy jindy. Ještě aby ne, když tu máme světovou pandemii, lidé umírají, jiní přicházejí o práci. Naštěstí ale existuje několik dechových metod, které vás alespoň trošku pomohou uvolnit se ve vypjatých situacích.
Chtěla jsem se s vámi podělit o můj příběh, který může motivovat všechny dámy třicet plus, aby nezanevřely na lásku. I když se sice hledá těžko, a na inzerát potkáte všechno možné, nakonec i vy najdete lásku svého života. Jako já.
Zpěvák Mirai Navrátil (31) nedávno potvrdil konec vztahu s Michaelou Buschovou a nyní překvapil fanoušky sdílením fotografie s tajemným společníkem na Kanárských ostrovech. Přestože není jasné, jaký je vztah mezi nimi, mnozí to interpretují jako oznámení nového partnerského začátku. I bývalá první dáma Dagmar Havlová (70) a zpěvačka Monika Bagarová (29) projevily podporu zpěvákovi s posláním srdíček. Nový obrat v osobním životě úspěšného zpěváka tak vyvolal vášnivou diskusi nejen mezi fanoušky, ale i v showbyznysu.
Poslední pracovní týden před Vánoci je tady. Co vás v něm může potkat prozradí astroložka Naďa Šmídová a její horoskop krásy a duševního zdraví.

Výběr článků

Jak docílit toho, abyste měla vlasy nejen lesklé a pevné, ale také zdravé a odolné? Buď si můžete koupit vlasovou masku v drogerii, anebo si připravit vlastní, která vašim vlasům dodá všechny potřebné živiny a za mnohem nižší cenu.
Většina lidí si myslí, že nový rok je ideální startovací čárou pro nové začátky. Proto si dávají předsevzetí, která pak ale ve většině porušují. Jak na to, aby vám předsevzetí vydrželo? A nejste-li zrovna povaha, která má pevnou vůli, má vůbec smysl si nějaká předsevzetí dávat?
Každý to známe. Jdeme do obchodu, nakoupíme pár nezbytných potravin, máme téměř prázdný nákupní košík, a přitom naše peněženka trpí. Ačkoliv je nakupování jídla a potravin velice důležité, málokdo si uvědomuje, jaké při tom děláme chyby.

Nepřehlédněte

Žijete ve spokojeném vztahu, ovšem i když se v něm cítíte opravdu dobře, přesto byste našli něco, co by se dalo zlepšit? Možná tím “něčím” je jeho milostná stránka. Sex ke zdravému vztahu patří, a když to v něm skřípe, začíná to skřípat také mezi dvěma lidmi. Abyste předcházeli nemilým scénářům a aby vás opět zaplavilo štěstí během společné noci s partnerem, vyzkoušejte některý z tipů.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek