Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Jak vybrat vánoční dárky pro každého člena rodiny?

Nákup vánočních dárků se často mění v noční můru, každý z členů rodiny totiž obvykle všechno má, nic nepotřebuje a zejména starší lidé zkrátka nic nechtějí a je velmi těžké se jim zavděčit. Také každý rok řešíte tohle dilema? Nevíte, čím potěšit a obdarovat své nejbližší a docházejí vám nápady? Podle čeho vlastně dárky vybírat a opravdu se trefit? Nikdo nechce dát dárek, který nepotěší. Jděte na to letos chytře.
vánoční dárky
Vánoce jsou trochu o dárcích, takže co blízkým darovat? (foto: 123RF)

03. 12. 2021

U dětí problém vyřeší dopis pro Ježíška

První a asi nejjednodušší kategorií jsou vánoční dárky pro nejmladší členy rodiny. Děti se těší na Vánoce nejvíce, protože přijde Ježíšek a přinese jim dárečky, o které si samy napsaly. Jenže pokud dítko není naše a máme kupovat dárek například pro dítě manželovy sestry, může to být problém. Nejužší rodina si už všechny dárky ze seznamu mezi sebou rozdělí a co máte tedy koupit vy?

Vybírejte dárky, které dítě zaujmou a které rozvinou jejich osobnost, něčemu je přiučí. Skvělou volbou může být puzzle, desková hra nebo nejrůznější stavebnice. Určitě se ale vyvarujte nákupu oblečení, jestli bychom měli určit někoho, kdo opravdu nesnáší měkké dárky od členů rodiny, jsou to rozhodně děti.

U malinkých dětí, které ještě z Vánoc ani nemají rozum, je to snadné, můžete sáhnout po chrastítku, dudlíku, dupačkách nebo zvukové hračce nad postýlku. Miminkům dávejte i měkké dárky, ty z toho zklamané nebudou. Zajímavým a praktickým dárkem jsou rovněž MimiBoxy, což jsou dárkové boxy naplněné přírodní kosmetikou pro miminko i maminku, které navíc obsahují ručně šitou plyšovou hračku.

A u svých vlastních dětí se vždycky držte pravidla, že by pod stromečkem měly najít přesně to, co si napsaly do dopisu pro Ježíška.

Děti by neměly být zklamané z toho, že jim Ježíšek nepřinesl to, o co si napsaly. Pokud jsou jejich přání tedy reálné, všichni známe děti. Zaveďte si doma tradici a každoročně s dětmi dopis pro Ježíška pište, i s těmi většími, které na něj už nevěří. Budete mít kouzelnou tradici a vždycky se dozvíte, po čem jejich dušička prahne.

Dárky pro ženy

Tuto kategorii ještě rozdělíme na dvě menší, protože jednou kategorií mohou být maminky, tetičky a partnerky, tou druhou jsou babičky. Babičkám budeme vybírat úplně něco jiného. Obecně dávejte ženám to, po čem dlouhou touží, ale samy si to nekoupí. Třeba proto, že je to drahé nebo nechtějí utrácet za něco, co by mělo být jen pro ně. Ženy totiž obvykle pořizují všechno to, co se hodí celé domácnosti, řada žen, maminek už zapomíná na sebe a své potřeby a touhy.

K TÉMATU  Prozkoumejte kouzlo My Little Pony a oživte svůj životní styl barvami a radostí!

Ženám se kupují dárky mnohem lépe než mužům. Oslní je drahé parfémy, kosmetika, ale i teplé ponožky a pěkné pyžamo. Určitě nekupujte nic praktického. Něco, co se hodí do kuchyně či na úklid, tím je jen zklamete a dáte jim najevo, kde je jejich místo. Sledujte, co ženu baví a zajímá. Pak vyberte například dárkový poukaz na kosmetiku, poukaz na zážitek či na wellness víkend, neurazí určitě ani pěkná knížka.

Dárky pro babičky

No a máme tu jeden z těch zapeklitějších případů. Babičky by se totiž samy nejraději rozdaly, všechno chtějí dát vnoučatům a samy nic nepotřebují a nechtějí. Potěšte je. Starší lidé ale většinou všechno mají, i zde darujte něco jen tak pro radost. Drahým parfémem to asi nezachráníte, ale co takhle darovat něco, co babička celý život chtěla, ale sama si to nepořídila, protože se bála? Dobrým dárkem ale může být i pomůcka na pečení nebo nějaká nová kuchařka.

Dárky pro muže

Potěšit muže je mnohem horší než potěšit ženu. Jaký dárek pořídit, aby se chlapovi také rozzářily oči pod vánočním stromečkem? U kutilů vybírejte kvalitní nářadí, u sportovců zase sportovní vybavení, z toho plyne, že muži musíte dát něco, o čem neustále mluví, něco, o co e skutečně zajímá. Nebude to snadné, ale jistě vás něco napadne. Držte se pravidla, že všechno je lepší, než ponožky a trenýrky.

Dárky pro dědečky

I zde máme muže dědečky zvlášť. Přeci jen starší pánové jsou také úplně jinou kategorií. Pokud si děda rád zakouří, zkuste mu koupit sadu kvalitních doutníků, pokud si rád dá skleničku něčeho ostřejšího, pod stromečkem by měl najít lahvinku kvalitního alkoholu. Pro dědečky s bolavými klouby můžete ale pořídit i poukaz do lékárny nebo mu rovnou kupte balení doplňků stravy. Přeci jen u starších lidí můžete sáhnout i po lécích a léčivých přípravcích.

K TÉMATU  Vánoční biskupský chlebíček s čokoládovou polevou

Při nákupu dárků se nebojte trošku zariskovat a buďte originální. Držte se pravidla, že dárkem není myšleno to, co člověk potřebuje, ale to, co mu udělá radost.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jak na balení vánočních dárků originálně a zábavně?

Vánoční výzdoba – vkusně a levně. Stačí jen troška času

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

V rámci jarní edice letošního týdne módy se konala rovněž tradiční soutěž VAN GRAAF Junior Talent, která mezi ostřílenými designérskými esy nabízí neméně zajímavou podívanou. Vítězem tohoto ročníku se stal Tomáš Němec.
Japonští šéfkuchaři vědí, jak zacházet s nožem. Zákazníci restaurace obvykle nevidí, jak vypadá taková práce v rukou profesionála. Řezání, krájení nebo sekání, správný šéfkuchař dokáže s ostrou čepelí doslova kouzlit. Krájet maso, ovoce i zeleninu zvládají tihle šéfkuchaři s chirurgickou přesností a je radost se jim dívat pod ruce.
Vyrazit na túru či pořádně šlápnout do pedálů chce během léta nejeden z nás. Jenže mnohdy plány zůstanou jen v hlavě, protože po prvním dni a zvýšené pohybové aktivitě se dostaví bolesti svalů, nepříjemné křeče a únava. Přitom všechny tyto potíže mají často společného původce. Tím je nedostatek hořčíku. Jde-li o dlouhodobý problém, mohou být následky mnohem závažnější.
Kdo by neznal kultovní seriál Přátelé, který je oblíbený napříč mnoha generacemi? Rosse, Rachel, Monicu, Joeyho, Chandlera a Phoebe milujeme všichni, ovšem pamatujete si děti, které v seriálu hrály? Kdo ztvárnil Bena a Emmu, jedny z důležitých postav seriálu? A co dělají nyní?
Jak vypadá vaše každodenní rutina v péči o pleť? Možná začínáte a končíte odličováním, ale vaše pokožka vyžaduje mnohem víc. Zařaďte proto do své pravidelné rutiny také face baňky, s jejichž pomocí můžete rozproudit krev ve vaší pokožce.
Kruhy pod očima jsou věčný problém žen. A jelikož umí snížit sebevědomí, protože vzhled kvůli němu není dokonalý, nabízí se otázka, jak problém řešit. Zprvu je nutné si uvědomit, co za potíží vlastně stojí.
Vztahy jsou velmi křehká záležitost. Mohou být snadno otřeseny drobnými nedorozuměními či menšími problémy. Jakmile jsou jednou něčím takovým narušeny, je pak velmi těžké do nich vrátit ztracenou důvěru. Záleží-li nám na druhém člověku, snažíme se, aby se vztah zachránil. Pokud je toto i váš případ, tak si přečtěte, jak toho lze docílit.
Přivítání nového domácího mazlíčka do rodiny je vzrušující krok plný radosti a nových zážitků. V tomto článku prozkoumáme, jak se připravit na příchod nového člena rodiny, od výběru správného druhu mazlíčka až po základní potřeby, které zajistí jeho pohodlí a zdraví. Zdůrazníme důležitost zodpovědného přístupu k péči o mazlíčka, včetně výživy, výchovy a socializace. Objevte, jak může nový domácí mazlíček obohatit váš život a přinést do něj nejen zábavu, ale i lásku a společnost.
Své zdraví můžeme potěšit různými způsoby. Můžeme začít konečně sportovat nebo se více hýbat. Můžeme si svůj jídelníček zpestřit a dodat do něj potraviny či suroviny, za které nám naše tělo poděkuje. V ideálním případě bychom měli do jídelníčku zakomponovat lněný olej, což je superpotravina výjimečná svými zdravotními benefity. Už jste slyšeli o tělu prospěšných účincích lněného oleje?
Už dávno je pryč doba, kdy si lidé doma zapalovali parafínové čajové nebo jiné svíčky. Osvěta na téma svíček se šíří světem rychlostí blesku. Pokud ale stále netušíte, proč zainvestovat do sójových svíček, pár důvodů pro vás máme. Ten hlavní je, že parafínové svíčky vážně poškozují naše zdraví.
Letadlem, autem, autobusem nebo třeba vlakem? To je jedna z otázek, kterou si pokládáme v okamžiku, kdy se chystáme do dovolenkového ráje. Pokud však hodláte vyrazit do populárních destinací, kam se dostanete vzduchem i po souši, povíme vám, proč je právě auto ideální volba.
I když jídlo není zrovna nejlevnější položka, to nejdražší na Vánocích jsou zejména dárky. Dvojnásob to platí tehdy, pokud máte kolem sebe víc lidí, které chcete pod stromečkem obdarovat. Jak se dá ušetřit za dárky, aniž byste museli mít výčitky před ostatními členy rodiny? Poradíme vám.

Výběr článků

V sobotu si dopřejte nějakou aktivitu a pohyb, v neděli potom relaxujte. Co dalšího se objeví o víkendu? Horoskop krásy a duševního zdraví pro vás připravila astroložka Naďa Šmídová.
Mnoho lidí začíná hubnout především s dietou, protože je to nejjednodušší způsob, jak změnit své každodenní stravovací návyky. To je správný směr, ale nestačí, pokud chcete na svém těle skutečně zapracovat a zhubnout. Je také nutné správně přizpůsobené cvičení a k tomu budete potřebovat vybavení a příslušenství!
Navzdory tomu, že dnešní možnosti cestování jsou mnohem větší a rozmanitější než kdykoli jindy, stále více tuzemáků dává přednost pobytu na vlastní chalupě. Proč nad zahraniční exotikou vyhrává letní dovolená v našich krajích na celé čáře?

Nepřehlédněte

Minulý týden jsme si zasoutěžili o dvoje krásná sluchátka. Dnes už známe vítězky naší soutěže. Kdo měl štěstí a krásná sluchátka Trust Norma do nás dostane?
Svou domácnost je možné zútulnit příjemnými pokojovými rostlinami, které nemají jen estetickou funkci, ale také řadu jiných schopností, jež nám mohou přijít vhod. Předně se pyšní schopností čistit vzduch v domácnosti. Jiné zase přináší do domu peníze a hojnost. Pozastavme se právě nad druhými zmíněnými a prozraďme si, kterými vyplnit prázdné rohy v interiéru.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek