Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Jak zařídit domácnost podle Feng Shui

Zařídit domácnost může být oříšek, zejména pokud se chcete řídit pravidly starého čínského učení jménem Feng Shui. Jelikož díky správnému uspořádání nábytku se bude místností linout příjemná rodinná harmonie, pojďme tradičním čínským zásadám nahlédnout “pod pokličku”. Zejména se podívejme na dokonalý odstín, který by měl dominovat vašemu příbytku.

Šedá pro vzdušnost i příjemnost interiéru

Nejste milovníkem pestrých barevných kombinací? Pak vsaďte na tradiční šedou, která umí prostor příjemně provzdušnit a také celkově zpříjemnit. Nebojte se kombinace se dřevem, jež umí barevný odstín opticky změkčit. Přírodní materiál zakomponujte třeba do pracovní desky nebo si pořiďte barevné židličky z tohoto materiálu.

Pokud se rozhodnete pro šedivou, nádech retra se k tomuto odstínu víc, než jen hodí. Nebojte se proto dalších prvků z dob dávno minulých.

Zelenou také zkombinujte s přírodou

Feng Shui povoluje také zelenou, která by se stejně jako šedá měla zkombinovat s přírodním dřevem. Nejlépe se na příroda zakomponujte do dvířek a úložných prostorů. Volte však spíše světlé odstíny materiálu, které mají tendenci celkový design změkčit.

Pokud vám kombinace přijde nudná, černá deska nebo kovové akcenty posunou vaši volbu na zcela jinou úroveň. V okamžiku, kdy budete pořizovat konkrétní vybavení, doporučujeme využít vyhledávač nábytku a dekorací.

Bílá barva je nadčasová

Stejně jako uvádí magazín FUF.cz, bílá barva je nadčasovou a nestárnoucí. A ani starému čínskému učení Feng Shui nijak nevadí. Tvrdí, že bílá kuchyně je čistým, nepopsaným papírem, který můžete lecjakými prvky oživit. Opět lze vsadit na dřevo, ale krok stranou neuděláte ani v případě, že vsadíte na kovové doplňky.

Bílá barva obecně přináší do interiéru pocit klidu. I proto se volí nejen do kuchyně, ale také do ložnice, kde v kombinaci s modrými odstíny dýchá na člověka uklidněním i uvolněním.

Zdroje článku:
Doporučujeme

No results found.

sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Roztomilé překvapení se skrývá pod peřinou. Není to krása, takhle si lebedit? Bezstarostný spánek chlupatých mazlíčků úplně vybízí k podobnému odpočinku. Tady se navíc jedná o takzvaný synchronizovaný spánek. Jak je vidět, účastníci si navzájem vůbec nepřekáží.
Jak poznáte, že nemáte v břiše úplnou harmonii? Stačí se podívat do zrcadla. Akné nebo ekzém může způsobit i špatné prostředí ve střevech. Přemnožení nepřátelských bakterií je zdrojem dermatitidy, psoriázy nebo trudovitosti. Co s tím?
Překrásný Olea All Suite Hotel je celý postavený z přírodních materiálů a zaujme atmosférou naprosté pohody. Pětihvězdičkový resort vyniká luxusem a personál je tu k dispozici nonstop. Bazény prolínají skrz všechny části hotelu a zajímavostí je, že do se do vody můžete ponořit přímo z vašeho pokoje. Tohle je prostě nádhera!
Každý nenávidí uklízení, ale každý miluje čistý dům. Existuje nejlepší způsob, jak rychle vyčistit dům? Většina nováčků v uklízení si není jistá, zda by měli nejprve vysát prach nebo vysát. Mají nejdříve uklidit kuchyň, nebo koupelnu? Je spoustu nezodpovězených otázek, co se úklidu týče.
Podzim s sebou nese pochmurnou náladu. Zejména tedy ten letošní. Chybí mu trocha sluníčka a pozitivní nálady. Nemůžeme se divit tomu, že většina lidí opravdu upadá do podzimních smutných nálad a nemá chuť dělat nic, co je baví. Nestravte však v tomto stavu veškeré své volné dny v tomto ročním období. Vyzrajte na takzvanou podzimní depresi s bylinkami, které podzimní deprese hravě zahání.  
Slunné počasí nám za chvíli dovolí koupání. Do vody padáme často, ať už u bazénu nebo u moře. Při skákání nebo při blbnutí, děti nebo dospělí, občas to prostě nevyjde a ostatní se se tomu smějí! Protože pokud se zrovna nikomu nic nestane, je to vždycky legrace.
Víte, jak byste se správně měla starat o svou pleť, aby byla stále zářivá, vyživená a vypnutá? Jen obyčejné odlíčení pleti před spaním bohužel nestačí.
Rak je čtvrtým znamením horoskopu, které začíná vládnout 21. června a 22. července ho dále střídá Lev. Ale nepředbíhejme. Jedná se o vodní znamení, které je, jak název napovídá, reprezentováno rakem.
Jednou z možností, jak pozitivně ovlivnit vzhled našeho obličeje, je obličejová jóga. Jedná se o krátké cvičení, které umí oddálit projevy stárnutí a pozitivně naladit tělo i mysl. V čem spočívá?
Někdo funguje na sluneční paprsky a podzim ho uvádí do depresí. Jiného naopak nostalgie tohoto období baví. Jak si tedy zlepšit náladu, aby na vás nepadal splín a chmury?
Zkoušíme zahnat blbou pachuť dnešní doby pohybem. Když budeme sedět na gauči jako bábovky a sledovat špatné zprávy, rozhodně vám dobře nebude. Čas, který nyní máme, je třeba využít pro dobro věci.
Asi každý nám dáte za pravdu, že hraní je důležitou součástí vývoje dítěte. Když odloží miminko chrastítko, tak se přesouvá jeho zvídavost k okolí. Navíc se mu v tomto období (1 až 3 roky) rozvíjí pohyb, řeč i myšlení. Jaké vhodné hračky pořídit právě těmto dětem?

Výběr článků

Psal se rok 2004 když do našich televizí vpadla historicky první řada Česko hledá SuperStar. Pěvecká soutěž lámala rekordy ve sledovanosti a její první vítězkou se stala zpěvačka Aneta Langerová, která se na naší malé hudební scéně slušně uchytila. Od té doby uplynulo hodně vody a řad hudební reality show. Hledali jsme talent a brzy na to i Česko Slovenskou SuperStar.
Podle studií však déčko chybí 60 až 75 % české populace. Bez něho je obranyschopnost oslabená a lidé snáze onemocní. Situace je teď o to vážnější, že druhá vlna pandemie stále není na ústupu a nastává doba podzimních respiračních infekcí. Lékaři proto bijí na poplach a na riziko spojené s nedostatkem vitaminu D opakovaně upozorňují.
Začalo jaro, a s ním přichází i chuť na grilování. Posedět na zahradě u stolu je jedna věc, ale venkovní kuchyně nabídne jedinečnou atmosféru a stane se centrem posezení pro teplé víkendy nebo večery. Prohlédněte si galerii a inspirujte se!

Nepřehlédněte

Lidem, kteří jsou narozeni v období od 21. ledna do 20. února patří znamení Vodnáře. Vodnáři jsou velmi silní ale i tvrdohlaví, hlavně jsou ale kreativní. Vodnář je vzdušným znamením a lidé v tomto znamení od narození milují originalitu i netradiční životní styl. Jaké jsou jejich silné a slabé stránky? A co můžete čekat od žen a mužů, kteří se narodili v tomto znamení? Podívejte se na podrobnou charakteristiku.
Nespavost je problém, který trápí mnoho z nás. Bohužel nad tímto problémem máme tendenci jen mávnout rukou. To přejde - říkáme si. Jenže takzvaná insomnie může mít negativní dopad nejen na fyzickou stránku člověka, ale především na jeho psychiku, zejména pokud mluvíme o dlouhodobém problému.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek