Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Eva (23): Je to ten pravý? Den před svatbou si nejsem jistá

Když jsem potkala Petra, strašně se mi líbil a učaroval mi jeho úsměv, nadhled i smysl pro humor. Nikdy jsem ale necítila ty pověstné motýlky v břiše. Všem v okolí se ale líbil, dostal i mé rodiče a všichni si mysleli, že pro mě nemůže být vhodnější partner.
je to ten pravý
Je to opravdu ten pravý? (foto: 123RF)

12. 11. 2021

A tak jsem se tomu snažila věřit. Užívala jsem si náš vztah. Hodně jsme cestovali a jednou na dovolené v Karibiku přede mnou Petr pokleknul. Souhlasila jsem, že si ho vezmu. Jenže teď, když vidím ty nádherné svatební šaty, si nejsem jistá, že dělám správnou věc a jestli je to vážně ten pravý.

Nikdo lepší už nepřijde

Pracuji v kavárně, kam Petr chodil vždy ráno před prací na kafé do kelímku. Já běžně potkávám hodně kluků, co mě balí, když k nám do kavárny přijdou, ale musím uznat, že Petr byl jiný. Nebalil mě okatě a ani nebyl dotěrný. Naopak byl vtipný a neskutečně mě přitahoval fyzicky.

Když mě pozval na rande, přijala jsem nabídku jít s ním do kina, ale už tehdy mě nějaký vnitřní hlas varoval. Já jsem nikdy nebyla ve vážném vztahu, abych pravdu řekla, byla to má vina, já před každý vztahem vždy uteču. Obávám se, že teď to chci udělat zase.

Jenže, co když měli všichni kolem pravdu, že nikdo lepší už nepřijde? Ale co když přeci jen přijde? Náš vztah trvá dva roky, my se za tu dobu nikdy nepohádali, nikdy mi Petr nic neodmítl. Shodneme se na všem, a tak mi to celé přijde až moc dokonalé. On je hrozně hodný a snesl by mi modré z nebe. A já si přesto stále nejsem jistá, jestli je to vážně ten pravý.

Můžu mu to udělat?

Když se ohlédnu zpět, přijde mi, že jsem se přinutila myslet si, že ho miluji. Znáte to. Stále dokola slyšíte, jak je něco úžasné a chcete to mít. Chcete to vyzkoušet. A vlastně vám přijde skvělé, že zrovna to, co chtějí ostatní, máte právě vy. Jenže v hloubi duše vím, že jsem mnohdy lhala že mám moc práce. Jen abych s ním nemusela být. Že jsem si hledala záminky, abych nemusela na večeři s jeho rodiči a vyhýbala jsem se všemu, co naznačovalo, že tohle je skutečně vážné, že je to láska.

K TÉMATU  Kateřina (32): Po letech mě našla má biologická matka. Radost vystřídalo obrovské zklamání

Ráda ho mám, to ano. Možná ho ale spíše beru jako parťáka, kamaráda, co mi nikdy neřekne ne. Já ale vždycky toužila po lásce jako z románu, takové lásce, kdy člověk bez druhého nemůže ani dýchat. Jenže mám obavy, že tohle není ono.

Bojím se, že jsem na nabídku sňatku kývla jen proto, že mě požádal na pláži pod palmami a při západu slunce. Přesně tak, jak to bývá v romantických příbězích. Jenže jsem začala mít pochyby docela pozdě. Přemýšlím nad tím ve zlé době. Vše je zařízené, hosté jsou pozvaní, jídlo objednané, šaty ušité. Můžu mu to ještě udělat?

Můžu mu utéct den před svatbou? Už vím, jaké to je, když se v člověku pere rozum – a cit a není to snadný boj.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Marcela (42): Přeji si adoptovat dítě, ale manžel a děti s tím nesouhlasí

Erika (48): Po dvaceti letech se objevila manželova 15letá dcera

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Uznávaný a oblíbený šéfkuchař, porotce soutěže MasterChef, odborník přes gastronomii, tím vším se po profesní stránce může Přemek Forejt pyšnit. O to větší šok je jeho spolupráce s nejoblíbenějším fast foodovým řetězcem McDonald's.
Mnozí lidé si neustále stěžují na nízké mzdy, avšak nejsou ochotni investovat do dalšího vzdělávání, což je pak limituje na trhu práce. Nemohou se uplatnit, případně dělají zaměstnání, které jim nepřináší zajímavé finanční ohodnocení. Nemluvě o tom, že jsou v práci často nešťastní, protože je zkrátka nebaví a stresuje. Přitom stačí relativně málo – najít si vhodný kurz. Za pár měsíců se pak lze ucházet o nové zaměstnání, které jim bude více vyhovovat.
Podle žebříčku Forbes vydělalo celkově 100 nejlépe placených hvězd světa v minulém roce celých 6,1 miliardy dolarů. Z toho deset nejlépe placených hereček na světě v minulém roce vydělalo dohromady 254 milionů dolarů. Jde o závratné částky, které zaujmou mnohé milovníky filmového průmyslu. Pojďme se blíže podívat na to, jaké herečky v minulém roce vydělaly nejvíce.
Datum 26.8. 2022 se vryje do paměti spoustě z nás. Ten den totiž náš svět navždy opustila oblíbená zpěvačka, herečka, moderátorka i textařka Hana Zagorová. Pojďme na ni společně zavzpomínat a připomenout si její kariéru i osobní život. Ne vždy byl totiž její život procházkou růžovým sadem, ale přesto jsme na její tváři vždy mohli spatřit úsměv.
Rychlé odmítnutí rande je jediný způsob, jak muži na rovinu říci, že vás nezajímá. Jestliže opravdu nemáte zájem o osobní setkání, musíte mu říci své stanovisko co nejdříve a nekompromisně. Jak?
Svatba se plánuje od začátku do konce. Právě tohle ale přímo volá o to, aby něco nevyšlo podle představ. Někdy je to neškodný trapas, jindy nepříjemný pád. Typickým příkladem je házení kytice nevěsty!
Vyzdobit interiér nejrůznějšími dekoracemi s vánoční tematikou je jedna věc, ale druhá je mít v domě trochu života. I když se o to postarají většinou děti, můžou mít na živosti v domě podíl i pokojové rostliny. Během kouzelných svátků na konci roku však sázejte na takové, které vánoční atmosféru v příbytku umocní.
Přemýšlíte o zajímavém prvku do ložnice nebo obývacího pokoje? Stoličky a taburety nejen, že dobře vypadají, ale jsou také naprosto univerzální. Slouží jak k samotnému sezení, tak i jako opěrka pro vaše unavené nohy při posezení v sedačce nebo křesle u televize. Využití najdou také v předsíni jako sedátko při obouvání. Stoličky i taburety lze dnes koupit téměř v jakékoli designové podobě.
Situace je kritická. Místo toho, aby děti zamířily do lavic, zůstávají dál doma. Uzavřené jsou kompletně nejen základní školy, ale nově i ty speciální a mateřské. Přesto počet nemocných mezi nejmenšími v posledních dnech roste. Je tak nejvyšší čas začít posilovat jejich obranyschopnost. Soutěžte proto s námi a vyhrajte balíček kvalitních doplňků stravy Naturevia s oceněným vitaminem D a probiotiky, které podpoří jejich imunitu.
Kdo by dnes neznal zlatý devadesátkový hit jménem ledvinky. Během devadesátých let se jednalo o velice stylový kousek, který se nejčastěji kombinoval s batikovanými tričky a zvonovými kalhoty, případně se stejnými kalhotami a halenkou se zvonovými rukávy. Když se však ledvinky najednou stáhly z trhu, mnohé ženy to sice oplakaly, ale nakonec se se skutečností smířily - ledvinky už zkrátka nejsou v módě. Jejich žhavé kousky byly odhozeny do koše nebo zapadly hluboko do skříně. Jenže to je škoda. Každý módní trend totiž jednou ožije a ledvinky opravdu nejsou výjimkou.

Výběr článků

Talentované hudební projekty dostanou možnost vystoupit po boku světových hvězd jakými jsou Liam Gallagher, Kraftwerk nebo Morcheeba.
Zubní nit jste nepoužila ani nepamatujete? Často se stresujete i kvůli naprostým banalitám? Pokud vás navíc neužije ani na pravidelnou fyzickou aktivitu, vaše srdce vyloženě trpí. Co všechno se vám kvůli tomu může stát?
Produkty s nakousnutým jablíčkem patří dlouhodobě k hitům. To ostatně prokazuje i fakt, že společnost Apple stojí na bedně v žebříčku nejhodnotnějších společností světa. A pravděpodobně se ještě nějaký ten pátek mezi první trojkou udrží. Přináší totiž neustále nové a nové produkty, které jsou s obrovským zájmem a nadšením kupovány. Vezměme si takové Apple Watch – to je produkt budoucnosti, nemyslíte? Jen hrstka lidí však ví o všech věcech, které hodinky umí a ovládají.

Nepřehlédněte

Fenomén českých televizních seriálů z období totality přetrval do dnešních dnů, a důvodů pro to je více. Ti starší se dívají často z nostalgie, mladší diváci sledují dobu, kterou nezažili, a srovnávají s dneškem. Ovšem dobrým důvodem, proč se vysílají a jsou v oblibě, je také nesporná kvalita mnoha tehdy natočených děl.
Čtvrtek bude podle astrologie dnem určeným zkráslujícím procedurám. Věnovat péči pokožce se vám dvakrát vyplatí. Kromě toho se ale držte v klidu. Čtvrtek nebude příznivý den na hádky a snadno k nim dojde.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek