Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Místo umělého prodlužování řas vsaďte na přírodu

Každá z nás chce být krásná. Ale je nutné být krásná za každou cenu? V případě prodlužování vašich vlastních řas těmi umělými rozhodně platí, že zdraví je důležitější. Jaká vám kvůli umělým řasám hrozí rizika? A čím můžete umělé prodlužování nahradit?
prodlužování řas
Jak si snadno a rychle prodloužit řasy? (Foto: 123RF)

12. 08. 2021

Dejte si pozor na alergii

Mít dlouhé a husté řasy chceme všechny. Jenže ne každé z nás bylo dáno do vínku se krásnými řasami chlubit. A co nedokázala příroda, se snažíme dohnat uměle. Většinou si ale neuvědomujeme, že prodlužování řas vážně ohrožuje naše zdraví. A ještě méně žen tuší, že může mít na umělé řasy alergii.

Umělé řasy vadí stejně jako chlupy ze zvířecí srsti

Podle většiny očních lékařů je ovšem alergie na umělé řasy poměrně běžnou záležitostí. Lepidla, která se k lepení umělých řas používají, obsahují škodlivé látky, jež mohou způsobit svědění, otoky nebo zarudnutí očí a nezřídka také vypadání řas. Ke všemu některé salony nepoužívají umělé řasy, ale chlupy z jemné srsti zvířat, které také nezřídka vyvolávají u mnoha žen alergickou reakci.

Muži umělé řasy na ženách nechtějí

Sice vás nechceme strašit, ale je dobré vědět, že v těch nejvážnějších případech vás může lepidlo na řasy, které se dostane do oka, připravit o zrak. V neposlední řadě je důležité zmínit i fakt, že umělé řasy pro většinu mužů nejsou nijak lákavé, natož atraktivní, spíš naopak.

Žádný muž netouží po mrkací panně, která má strach, že jí řasy vypadají, když se bude procházet v dešti, spát na boku nebo když si bude vyndávat ospálky z očí. Navíc se spoustu mužů přiklání k názoru, že ženy s umělými řasami vypadají všechny stejně.

Pokud ale toužíte po tom, aby byly vaše vlastní řasy delší a hustší, máme pro vás několik mnohem šetrnějších variant, které vám k delším a hustším řasám také dopomohou. Které to jsou?

Triky na prodlužování řas:

1. Sérum na řasy

Prodlužování řas jde za pomoci séra. Existuje jich nespočet. Seženete je nejenom na internetu, ale také v každé větší drogérii. Vybírejte si však jen ta séra, která jsou čistě přírodní a která tím pádem nezatěžují řasy žádnými chemickými látkami. Každý den si sérem řasy potřete, nejlépe před spaním, a už za pár týdnů poznáte, že vám řasy zesílily a možná i trochu povyrostly.

K TÉMATU  Od doby, co si na vlasy dává tento domácí zábal, je krásnější než kdy dříve

2. Obyčejná vazelína

Nechce-li se vám utrácet za drahé přípravky, postačí vám obyčejná kosmetická vazelína, kterou seženete v lékárně. Každý večer si na řasy naneste malé množství vazelíny a rozčešte si je kartáčkem. Ráno po probuzení si umyjte řasy vlažnou vodou.

3. Ricinový olej

Slouží nejenom k podpoře růstu vlasů, ale také řas. Ricinový olej je relativně levný, zcela přírodní a řasám dodá všechny potřebné vitamíny a minerály. Během třech měsíců by měly být řasy viditelně hustší. 

4. Podkladová báze

Než si na řasy nanesete řasenku, je dobré používat podkladovou bázi, která řasy nejenom vyživí, ale také opticky prodlouží. Opět se snažte vybírat si takovou podkladovou bázi, která bude alespoň z větší části založena na přírodních produktech. 

5. Odličování

Po každém nalíčení se samozřejmě musíte odlíčit. Pokud se odlíčit zapomenete, nebo se vám z nějakého důvodu nechce, škodíte nejenom své pleti, ale také řasám, které vám brzy začnou vypadávat. Musíte jim přes noc dopřát odpočinek a tu správnou výživu. Při spánku se totiž neodlíčená řasenka začne drolit a řasy budou zbytečně namáhané. 

Babské rady pro krásnější řasy

1. Obklady ze zeleného čaje

Uvařte si zelený čaj ze sáčku nebo třeba sypaný zelený čaj a louhujte ho pět minut. Následně ho nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Do vychladlého zeleného čaje si namočte odličovací tampon a na každé oko si jeden přiložte a nechte působit alespoň deset minut. Na oči můžete rovnou přiložit i čajové sáčky se zeleným čajem. Proceduru opakujte alespoň jednou týdně.

2. Kokosové mléko vyživuje

Alespoň dvakrát za měsíc si do kokosového mléka namočte vatové tampóny a opět si je přiložte alespoň na deset minut na oči. To dodá vašim řasám výživu, kterou potřebují. A ještě vás zbaví unavených očí i kruhů pod očima. Naše babičky a prababičky ale kokosové mléko neznaly, proto používaly to klasické, kravské, a prokázalo jim stejnou službu.

prodlužování řas kokosové mléko
Vyzkoušejte sílu kokosového mléka. (foto: 123RF)

3. Olivový olej s citrónem

Jednou týdně si připravte olejovou kúru z jedné lžíce kvalitního olivového nebo jiného rostlinného oleje, například jojobového, a jedné lžíce šťávy z vymačkaného citrónu. Pořádně promíchejte a olej naneste na řasy. Nechte působit deset minut a pak opláchněte vlažnou vodou nebo použijte micelární vodu či odličovací mléko.

olivový olej
Olivový olej nejen do jídla. (Foto: 123RF)

4. Ořechy a celozrnné pečivo

Do svého jídelníčku zařaďte ořechy, samozřejmě nepražené a nesolené, a také celozrnné, nejlépe žitné pečivo. Obojí obsahuje spoustu vitamínu E, který vaše řasy dozajista ocení.

K TÉMATU  Intimní partie bez podráždění. S touto metodou se zbavíte pupínků a zarostlých chloupků

5. Gel z aloe very

Pěstujete si doma aloe veru? Využijte ji jako kosmetický prostředek pro růst a posílení řas. Stačí si trochu gelu z rostliny nanést na řasy a nechat patnáct minut působit. Aby byl jeho efekt ještě lepší, můžete ho podpořit tím, že si po nanesení gelu na řasy zakryjete oči plátkem vychlazené salátové okurky. 

prodlužování řas aloe vera
Aloe vera nejen na popáleniny, ale i na řasy. (Foto: 123RF)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nejlepší přírodní oleje, které jsou elixírem pro krásu

Mandlové mléko pro krásu vlasů a pleti

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Je už dávno známo, že káva vyráběná průmyslově nikdy nemůže dosáhnout takových kvalit, jako káva výběrová. A to z mnoha různých důvodů, o kterých si povíme níže.
Schody ze dřeva vypadají úchvatně! Použít se dá ale jakýkoli materiál, a schodiště může vypadat jako dokonalý šperk vašeho domu či bytu. Kámen, cihla, sklo i beton nebo ocel, to vše vás může vynést nahoru do patra. Máte schodiště levotočivé, pravotočivé nebo přímé? Se zábradlím nebo bez? Zajímavým nasvícením získáte další rozměr. Inspirujte se a pusťte se směle do práce.
Strie představují typ jizev, které se objevují v případě rychlého natažení nebo zmenšení kůže. Pokožce dodávají pružnost dva proteiny – kolagen a elastin. Díky náhlým změnám se tyto proteiny roztrhnou a kůže ztrácí elasticitu. Její hlubší vrstva zůstane odhalená a objevují se malé jizvičky. Strie se nejvíce objevují v těch místech, kde se ukládá tuk – oblasti břicha, hrudníku, hýždí, boků. Ničím neobvyklým nejsou strie vyskytující se na stehnech, rukách nebo zádech.
Není nic lepšího, než vlastnoručně vypěstovaná zelenina. Bez všech možných chemických hnojiv, pesticidů, insekticidů a bůhvíjaké další chemie. Ale v našich klimatických podmínkách není takové pěstování nic jednoduchého. Zejména v případě, že se stejně jako letos zima poněkud protáhne a i v nížinách sněží ještě v dubnu. Proto pro vás máme tipy a triky, které oceníte při pěstování rajčat.
Venku je sychravo, zima, a druhý den svítí slunce a sundaváte vrstvu oblečení. Právě tohle období je nejnáročnější na náš imunitní systém. Jak se dá zvýšit obranyschopnost organismu?
Také si spolu vaši domácí mazlíčci dobře rozumí? Podívejte se, jak si kočky a psi hrají s ptačími kamarády všeho druhu, jako jsou papoušci, kuřátka, slepice nebo kachny. Zvířátka umí být opravdu rozpustilá!
Poslední pracovní týden před Vánoci je tady. Co vás v něm může potkat prozradí astroložka Naďa Šmídová a její horoskop krásy a duševního zdraví.
Přemýšlíte o pořízení AKU nářadí? Třeba taková AKU sekačka na baterie. To není jen zodpovědný ekologický plán. Je to dobrá volba ve všech směrech. Už jen využití moderních technologií, kdy se potkávají výhody elektrických a benzínových strojů, je toho důkazem. Žádné kabely, maximální pohodlí, perfektní výkon, spolehlivost. Jedna baterie pro všechno. Není to sen?
Možná si to ani neuvědomujeme, ale plasty jsou všude kolem nás. Některé jsou velmi cenné a pomáhají nám v běžném životě. Například plastové součástky elektroniky, plastové rukavice a pomůcky v nemocnicích nebo plastové součástky aut a všeobecně plast používaný v průmyslu. Některé plasty nám ovšem neslouží léta, ale jen pár hodin nebo dokonce minut. Proto bychom se na tyto druhy plastů měli zaměřit a začít s nimi šetřit. Jak můžeme v domácnosti během každodenních činností plasty eliminovat?
Během pandemie začali lidé trávit o 30 procent více volného času u mobilů a počítačů. Aktuálně to jsou čtyři hodiny a dvanáct minut denně u smartphonu a další čtyři hodiny před monitorem. Tato 'nálož' má své důsledky. Čekárny očních lékařů praskají ve všech. Nechcete-li se k pacientům přidat, neignorujte varovné signály. Naučte se potížím předcházet a řešte je.
Vstupte do světa inspirativních žen, které se nebojí překračovat hranice a formovat podnikatelský svět na svůj obraz. Od odvážných startupistek po průkopnice v technologiích, tyto příběhy nejen motivují, ale ukazují, že ženy jsou nezastavitelnou silou v každém odvětví.
Už vás omrzelo klasické umyvadlo ve vaší koupelně? Letošní trendy podněcují fantazii. Nechte se klidně unést až za hranice svých vlastních představ.

Výběr článků

Jsem vdaná za svého muže dlouhých devatenáct let, máme tři děti, a i když jsme si prošli někdy těžkým obdobím, všechno jsme spolu ustáli. Teď ale přišlo něco, co nás rozdělilo a nevím, zda to ještě někdy může být zase jako dřív.
Kdo by neznal kultovní seriál Přátelé, který je oblíbený napříč mnoha generacemi? Rosse, Rachel, Monicu, Joeyho, Chandlera a Phoebe milujeme všichni, ovšem pamatujete si děti, které v seriálu hrály? Kdo ztvárnil Bena a Emmu, jedny z důležitých postav seriálu? A co dělají nyní?
Tento DIY návod ukáže, jak jednoduché je vyrobit vlastní dámské psaníčko. Jako základ postačí kus kůže/umělé kůže, případně starší batoh nebo kabelka. Pak už potřebujeme jen nůžky, tavnou pistoli a nějaký kus tkaniny na vnitřek psaníčka. Výsledek překvapí!

Nepřehlédněte

Sexuální potěšení je součástí péče o vlastní zdraví, které bývá často přehlíženo. Stimulátory klitorisu jsou proto navrženy s jediným cílem, a to poskytnout tělu potěšení a intenzivní prožitky. Tyto často malé a diskrétní pomůcky se specializují na cílenou stimulaci a masáž klitorisu, což je důležitá oblast pro sexuální potěšení žen. Díky nim mohou i ty, které mají problémy dosáhnout orgasmu, nalézt svou cestu k vzrušujícím zážitkům snáze než kdy dříve.
Ve světě dobrot je spousta potravin, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň jsou cenným zdrojem mnoha látek. A zatímco při jejich výběru se zpravidla zaměřujeme na nutriční hodnoty a samozřejmě chuť, někdy není od věci řešit i barvu, která u některých typů potravin hraje velkou roli. Věděli jste třeba, že některé černé potraviny jsou díky své přirozené barvě zdravější než jejich světlé verze? A právě několik takových společně prozkoumáme a mimo jiné vám prozradíme, v čem spočívá jejich výhoda.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek