Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Svatební trendy roku 2021: Co je letos in?

V prvé řadě je nutno říci, že správný přístup ke svatbě nehledě na všechny trendy a doporučení je následující: udělejte to tak, jak chcete vy. Abyste však pochopili, co si přesně přejete, musíte to zjistit, ale jak? Na internetu je spousta informací a je těžké se v nich orientovat.
svatební trendy
Svatba podle posledních trendů může být i ta vaše. (foto: 123RF)

11. 08. 2021

Podívejte se s námi na svatební trendy roku 2021 a třeba vám to pomůže utvořit si lepší představu o tom, jak by vaše svatba mohla vypadat. A pokud svatbu neplánujete, nevadí, tento článek pohladí na duši každou ženu.

Svatební hostina

V letošním roce je trendy velmi uvolněný styl svatební hostiny, což hraje do karet mnoha moderním párům, kterým je formát posezení u stolu s nekonečnými gratulacemi a soutěžemi cizí. Hlavním cílem je poskytnout hostům svobodu a vytvořit bezstarostnou atmosféru zábavy. Můžete si zařídit bufet nebo samostatné koutky s jídlem. Také na vaší svatbě můžete dát vzniknout originálnímu koktejlovému baru.

V malém počtu

Komorní svatby pro 10–25 hostů jsou zvláště kvůli koronaviru čím dál oblíbenější. Nevnímejte to ale jako nutné zlo. Takové svatby v malém počtu mají opravdu mnoho předností. Především pokud volíte spíše rodinnou atmosféru a pohodu. V tomto formátu ale stále hraje roli promyšlený koncept, krásný dekor a dobrá parta. Komorní svatbu není o mnoho snadnější zorganizovat, ale může vás stát podstatně méně.

Přirozený dress code

Černá kravata, vysoké podpatky, propracovaný styl a ladící šaty pro družičky jsou minulostí. Dopřejte svým hostům svobodu volby. Řekněte jim více o vašem konceptu, restauraci, paletě barev. To bude stačit. Pokud má některý z hostů potíže s výběrem, pomozte mu osobně. Dokonce i svatební šaty v letošním roce spějí k uvolněnosti, jednoduchosti a pohodlí. Ale k tomu se ještě dostaneme.

Dbejte na uvolněnost

Celkově se věci mění a nevěstám se doporučuje si den hlavně užít v klidu a pohodě. To také patří mezi svatební trendy. Snažte se nedělat věci, které pro vás nejsou typické. Ráno si dejte šálek latte se svým snoubencem nebo se projděte se psem. Ať je vše přirozené, harmonické a „o vás“. Obklopte se svými oblíbenými místy, věcmi, hudbou a dalšími detaily, které tvoří váš příběh.

K TÉMATU  Hypnoporod, jméno pro dítě i vyšetření během těhotenství. Co všechno dnes prvorodičky řeší? A co by mohly nebo měly podstoupit?

Výzdoba může mít mnoho podob

Výzdoba hraje na svatbě neméně významnou roli, především je na ní podstatné to, že by měla odrážet vaši náladu a osobnost. Musí tedy vyhovovat hlavně novomanželům a až poté odpovídat módním trendům. V roce 2021 je v módě stručnost, minimalismus a promyšlenost. Jednoduše řečeno: v jednoduchosti je krása. K živým květinám existuje alternativa v podobě kamenů, minerálů, listů, sušených květin, větví, mušlí, ovoce atd.

V trendech zaznívá I ekologie

Mnoho nevěst také začíná myslet na ekologii a svatbu této myšlence přizpůsobují. Respekt k přírodě přestal být trendem, je to jen norma. Ekologická svatba zároveň nemusí být zelená. Jde spíše o vědomější přístup ke všem designovým prvkům: méně plastu, více recyklovaných materiálů, biologicky odbouratelné konfety, opakovaně použitelný transformovatelný dekor a mnoho dalšího.

A je to tu: svatební šaty

Chcete-li být v roce 2021 módní nevěstou, musíte si dovolit jít dál, být kreativní, odvážní a ukázat svou individualitu. Evropský obraz byl nahrazen americkým. Nevěsta volí odvážnější šaty, často s výstřihem, avšak velice jednoduché. Vlasy má stažené do úhledného, ​​hladkého drdolu. Minimalismus v dekoru tedy doplňují superlakonické šaty bez složitého vzoru. Celou jednoduchost může nevěsta doplnit výrazným prvkem v podobě přívěsku, náušnic nebo prstenu.

Pro ženichy se toho moc nemění

Obraz ženicha se obecnými trendy roku 2021 už tolik neřídí. Do popředí vystupují zdrženlivost, klasika, upravenost a gentlemanský styl. Muži vybírají černý oblek, popřípadě smoking, černé kalhoty, černé boty a svěží bílou košili. Vždy existuje alternativ a v podobě tmavě modrého obleku, výrazné a křiklavé barvy se však již nedoporučují.

Avšak pamatujte, že vždy záleží na vás a pokud máte uvolněnější svatební formát, vyměňte košili za ostré bílé tričko a boty za tenisky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

K TÉMATU  10 zajímavých nápadů, jak využít rohy ve vašem domě

Jak vybrat svatební šaty krok za krokem? Zde je pár důležitých rad

Nejhranější písničky na svatbách. Co je pravě in a co si samy nevěsty nejčastěji přejí

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Pracovní ani sportovní výkony už nejsou co dřív. Únava se stupňuje a energie je na minimu. Máte-li to stejně, pak je na čase dobít „baterky“ a začít si opět užívat život naplno. Soutěžte s námi o balíček kvalitních doplňků stravy Naturevia, který vám vrátí elán do života. Kromě životabudiče získáte i důležité vitaminy a minerály pro své srdce, jež vám za ně poděkuje.
Bušící srdce, zvýšení krevního tlaku i zpocené dlaně. Tohle všechno se děje při pohledu na milovanou osobu. Své o tom vědí především muži, které společnost považuje za pragmatické a necitlivé jedince! Jak jsou na tom jednotlivá pohlaví? Kdo se zamiluje rychleji? Možná budete překvapené.
Možná závidíte mužům, o kterých se říká, že zrají jako víno. Herci, zpěváci nebo třeba sportovci, kteří po dvacítce vypadali tak nějak nedospěle a rozhodně ve vás neprobouzeli vášně, vám možná po čtyřicítce či padesátce začínají připadat přitažliví. Co na tom, že mají prošedivělé skráně, které se většinou ani nesnaží zakrývat barvou.
Handmade věci se z hlediska popularity už několik let drží na samém vrcholku. A ostatně se není čemu divit. Jsou totiž osobité, originální, odlišné od ostatních a jedinečné v každém detailu. Dnes si doma můžete vyrobit snad už cokoliv - od dekorací až po kosmetiku. My se ale v tomto článku budeme zabývat tím, jak si vyrobit vlastní parfém. Pojďme na to!
Když je sex opravdu dobrý, často si přejeme, aby nikdy neskončil. Jindy se ale nemůžeme dočkat, až bude po všem. Nabízí se otázka, jak dlouho by mělo trvat milování? U každého může být tahle představa o ideální délce sexu trochu jiná...
S novým rokem přichází i řada předsevzetí, mezi nimiž jasně vévodí redukce tělesné hmotnosti. Pokud si i vy přejete zhubnout a nechcete samotnému hubnutí věnovat mnoho času nebo ten čas na dlouhé cvičení jednoduše nemáte, určitě vás zaujme Power Plate. Proč je tento druh cvičení tolik oblíbený a jak je možné, že můžete redukovat tuk během pár minut?
Rozhodli jsme se, že se pro procházky přírodou vybavíme repelenty proti klíšťatům.
Evropská komise vydala naléhavé varování spotřebitelům po celé Evropě týkající se několika oblíbených kosmetických produktů. Po jejich použití byly zaznamenány vážné zdravotní problémy, včetně potenciálního rizika neplodnosti. Nebezpečí tkví v chemické složce známé jako butylfenyl methylpropional, která se ve výrobcích může objevit pod názvem lilial. Tato látka, ač obdařená příjemnou květinovou vůní, byla v Evropské unii zakázána kvůli svým škodlivým účinkům na reprodukční systém. Spotřebitelé jsou vyzýváni k maximální opatrnosti a kontrole složení produktů před jejich nákupem.
Měl to být hit, naslibovali nám nejdrsnější reality show. A místo toho máme v televizi pohled na táboření v exotice uplakaných celebrit. Survivor patří k nejsledovanějším a nejoblíbenějším reality show na světě. Asi nejslavnější je ale originální americká verze, kterou už 41 sezón moderuje Jeff Probst. U nás se vysílala pod názvem Kdo přežije.
Znáte to taky? Je pracovní den, na seznamu máte jeden milník za druhým a prokousáváte se úkoly. Jenže…nestíháte. Nestíháte vyzvednout děti ze školy, nestíháte si zacvičit, nestíháte šéfovi dodat materiály, které jste mu slíbila už minulý týden… A už vůbec nestíháte jíst. Co kdybychom vám ale řekli, že zdravé, chutné a vyvážené jídlo si můžete dopřát kdykoliv a kdekoliv?
Ne, že by za vás bylinky vyřešily veškerá kila přibraná během vánočních svátků. Pokud je ale rády používáte, mohou vám pomoct nastartovat vaše trávení a tělo pak bude snadněji odbourávat nahromaděné tuky. Jestli jste se tedy rozhodly začít s hubnutím, klidně po nich sáhněte.
Mileniálové jsou prý rozmazlená generace, která nemá ráda závazky, zato má vysoké ambice. Veškerý volný čas tráví na mobilu a vyhýbají se sexu. Jak je na tom, ale předchozí generace X? Mají si co vyčítat?

Výběr článků

Mnoho žen vyššího věku se nemůže dočkat důchodu, ale je to vždycky výhra? Záleží na tom, kolik máte naspořeno. Zda jste využila penzijního spoření, nebo jste si spořila sama či s partnerem jiným způsobem. Protože jen z důchodu se v naší republice moc užívat nedá.
Český jazyk a jeho gramatika není vaší silnou stránkou? Žádný učený z nebe nespadl, pomůžeme vám naučit se alespoň psát správně velká a malá písmena u všeho, co souvisí s Vánocemi. Pak můžete bez obav začít rozesílat vánoční přání.
Kdo by neměl rád léto! Nejkrásnější roční období má jen několik málo vad na kráse. Tou asi největší je dotěrný hmyz. Ať už jde o všudypřítomné komáry, které nám doslova a do písmene sají krev, nenápadná, leč nebezpečná klíšťata, nebo o nenechavé mravence. Právě s mravenci se řada Čechů od pozdního jara potýká. Slovy klasika, ty potvory se vám dostanou všude. Naštěstí s nimi můžete bojovat přírodními prostředky.

Nepřehlédněte

Problematika nakládání s odpady je v naší společnosti důležitým tématem. Rostoucí objem produkovaného odpadu a jeho dopady na životní prostředí nás nutí hledat efektivní řešení, mezi které patří především třídění a recyklace. Jedním z často využívaných obalů, jehož recyklace je vysoce přínosná, jsou nápojové kartony.
Vysoký cholesterol představuje závažný rizikový faktor pro vznik kardiovaskulárních onemocnění a mozkové mrtvice. Pokud se někdo potýká s vysokou hladinou cholesterolu v krvi, je mu doporučeno jeho hladinu snížit.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek