Pátek , 26. 04. 2024

Oto

Letní móda – jaké boty si vybrat, když venkovní teploty stoupají?

Je sice pravdou, že jsme všichni netrpělivě čekali až se dostaví léto. V horkých letních měsících se nám ale nechtějí nosit tenisky nebo jinak uzavřené boty. V důsledků vysokých teplot mohou někomu také nohy začít otékat. V tuto chvíli přichází na scénu dámské sandály. Jaké jsou typy a s čím je vhodné je kombinovat? Může je nosit opravdu každá dáma a hodí se ke každé příležitosti? Všechny tyto informace jsme zjistili za vás.
boty
jaké letní boty si vybrat?

Co jsou sandále? A jaké rozlišujeme druhy?

Když se řekne sandále, dost z nás si představí nevzhledné páskové boty. To možná platilo dříve, ale tomu nyní rozhodně odzvonilo. Druhů páskových boty existuje celá řada. Nejpohodlnějším tipem budou ploché sandále, to znamená, že nebudou mít ani minimální platformu.

Můžete si vybrat z různě barevných vzorů. S otevřenou špičkou či špičkou zavřenou. Také vysoce módní jsou sandále, které mají šněrování okolo nohy nahoru. Pokud si potrpíte na značkovou módu, nebudete mít v tomto případě problém. Velmi mnoho světových značek tyto dámské sandály nabízí.

Sandále na podpatku

Můžete si vybrat mezi páskovými botami na podpatku vysokém bez platformy, anebo s platformou. Obecně boty s platformou bývají velmi příjemné na nošení, a to dokonce i když jsou podpatky 10 cm vysoké. Každá touží být alespoň občas za dámu, a tak byste měla vlastnit dámské páskové boty na podpatku, ať už s platformou nebo bez.

boty
dámské sandály

K jakému oblečení se tyto boty hodí?

Správně kombinovat oblečení s botami je základ. Páskové boty na podpatku můžete zvolit k oversize šatům či úzkým kalhotám. V obojím případě budete vypadat elegantně. Ploché sandále je možné si vzít téměř k čemukoliv. Záleží na barvě. Pozor pouze na kombinování bot se šněrováním kolem nohy.

Espadrilky jako hit posledních letních sezón

Espadrliky jsou boty na klínku či na platformě. Podrážka je z tzv. provázků, a proto se jim někdy říká „slamáky“.  Espadrilky na platformě jsou skvělou volbou na léto. K šatům, či kalhotám nebo i kraťasům. Pokud si vezme širší kraťasy do pasu, k tomu přiléhavé boty př. bílé barvy a espadrilky na platformě se zavazováním okolo nohy, můžete si být jistá, že budete královnou večírku nebo jiné společenské události.

K TÉMATU  Vánoce v tropech! 9 destinací, kam se o svátcích vypravit za teplem

Jsou sandále vhodné boty pro každou příležitost?

Záleží, o jaký tip sandálů se jedná. Pokud jsou spíše pro volný čas nebo působí sportovnějším dojmem je vhodné je zvolit pro takovou příležitost. Páskové boty na vysokém podpatku jsou vysoce elegantní. Takže si je můžete vzít do kanceláře, na schůzku či na večerní recepci a vždy budete za dámu. Pouze pozor na to, abyste v nich vydržela celý čas. Není nic horšího než si obléct boty, ze kterých vás za 3 hodiny bolí nohy a víte, že musíte ještě další 5 hodin být na nohou.

Víme tedy z jakých druhů sandálů neboli páskových bot můžeme vybírat. Jak kombinovat, aby vám padly k vašemu outfitu. Zmínili jsem se i o espadrilkách a jestli je vhodné sandály volit na každou společenskou příležitost. Nic vám nebrání užít si léto v nových a stylových sandálech.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Krásný úsměv by chtěl mít každý z nás. Nepřítel naší dutiny ústní je však povlak na zubech a zubní kámen. Jak ho odstranit, abychom nemuseli utrácet ze drahé produkty, jako jsou nákladné zubní bělící pasty a ústní vody? Mnozí netuší, jaké zázračné pomocníky má právě ve svém domově.
Postel nebo televize, schovaná ve zdi, schovaný úložný prostor pod postelí nebo skládací stolky. Skládání všeho, co se dá. Je to účelné a praktické! Podívejte se na chytré vychytávky, které dokáží ušetřit spoustu místa ve vašem prostoru pro žití.
Pocity štěstí a spokojenosti v životě jsou nesmírně důležité. Jak jich ale docílit a dlouhodobě si je udržet? Možná máte pocit, že je to obrovská alchymie, se kterou si nevíte rady. Nejspíše si myslíte, že ve hře je celá řada faktorů a mnoho z nich dokážete ovlivnit jenom z části – například vztahy v rodině, v práci… Ve skutečnosti toho ale máte v rukou hodně. Velkou pomoc vám nabízí hormon dopamin a jeho hladinu ve svém těle můžete ovlivnit více, než sami tušíte. Jak na to?
Kandolhu Island se nachází v severním Ari Atolu jako součást souostroví Maledivy, kde je věčně krásné počasí. Teplotní průměr je tady po celý rok lehce nad 30 °C. Stejné je to i s teplotou vody okolního Indického oceánu, kde se ostrov nachází - 27 až 29 °C v průběhu celého roku. Tohle je pro mnohé dovolená snů. A doprava? Kvůli mělké hloubce ji zajišťuje hydroplán. V nabídce zážitků je šnorchlování, potápění, rybaření, katamarány, SPA centrum, fitness nebo čtyři restaurace.
Čtení klasických knih vás nebaví? Nebo byste je rádi proložili i nějakým poslechem? V tom případě si vyberte z našich tipů na audioknížky, které vám jistě v letních měsících udělají radost a zpříjemní horké dny.
Pojem jóga pro mnohé z nás jistě není nic nového. Co ale nahá jóga? Může být přínosem pro naši duši a fyzickou kondici, nebo se jedná o bláznivou formu cvičení jen pro otrlé?
Přemýšlíte nad tím, co za rostlinku si vypěstujete? Nechcete nic extrémně náročného, na druhou stranu požadujete, aby byla přínosná a ku prospěchu? Za zvážení stojí pepřovník, což je rostlina, která vám bude plodit vlastní pepř! A jelikož je pepř součástí prakticky jakéhokoli jídla, určitě stojí právě tato rostlina za vyzkoušení. Otázkou ale zůstává, jak na pěstování pepřovníku? Pojďme si záhadu společně rozlousknout!
Trh s nemovitostmi zažívá doslova boom. Je potřeba si však uvědomovat několik možných komplikací. Co nám brání v koupi vysněného příbytku?
Každá žena před příchodem svého prvního dítěte přemýšlí o tom, jaké to asi bude. Jak asi bude probíhat její těhotenství, jaký bude porod a jak vlastně bude její děťátko vypadat? Na všechny otázky však ani maminky ani kamarádky reálně odpovědět nedokáží. Jaké to tedy bude? Co už je předem dané?
Právě na podzim, kdy se vám někdy nebude chtít do sychravého počasí, si můžete zařídit doma malou tělocvičnu. Nepotřebujete k tomu žádnou zvláštní místnost. Cvičit se dá i na minimálním prostoru. A fitness pomůcek k tomuto účelu je na trhu dost. S čím začít?
Všichni moc dobře víme, že vlivem času se naše tělo mění. Nejdříve to spatříme na pokožce, která začne postupně a docela viditelně ochabovat, ztrácet svou pevnost a sílu. To samé se však děje se svaly v celém našem těle, přičemž výjimkou nejsou ani svaly pánevního dna včetně vagíny, které je třeba posilovat nejen pro lepší pocit z intimních prožitků, ale i z důvodu prevence v rámci inkontinence a dalších obtíží. A právě o tréninku věrné kamarádky bude tento článek. Na co se během cvičení zaměřit?

Výběr článků

Domácnost bez pokojových rostlin je neútulná a nepříjemná. Většinou ji obývají jedinci, kteří s pěstováním pokojovek nemají žádné zkušenosti. Nabízí se však otázka, proč se do pěstování přece jenom nepustit? Nedostatek znalostí nemusí být překážkou! Existují totiž takové rostliny, které jsou extrémně nenáročné.  
Léto doslova svádí k procházce do lesa, která má na naše tělo pozitivní vliv. Nejen, že jsme na čerstvém vzduchu, ale také jsme prakticky bez signálu čili si odpočineme od tíhy sociálních sítí a dalších hrozeb internetového světa. Navíc si můžeme nasbírat i naši večeři – stačí se poohlédnout po houbách. Které z nich mají pozitivní vliv na zdraví?
Taky jste už zkoušeli všechno možné, ale kila stále nejdou dolů? Už vás přestává bavit ten koloběh diet a poté opětovného přejídání? V dnešním článku vás seznámím s jednou metodou, díky které zaručeně zhubnete! A víte, co je na tom nejlepší? Že žádné diety a restrikce vás nečekají!

Nepřehlédněte

Připojit se k rodině vašeho manžela může znamenat orientaci v obtížných vztazích, zejména s jeho matkou. Je to prostě vaše tchyně. Ať už chcete mít pozitivní vztah od samého začátku, nebo se momentálně potýkáte s problémy, je možné si svou tchýni „převychovat“.
Plánujete si nechat v létě udělat piercing? V tom případě je dobré si předtím něco zjistit. Ne každý čerstvý piercing se v létě dokáže rychle zahojit. A navíc vás čeká i mnoho dalších nepříjemností.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek