Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Tohle vám zaručí zhubnutí! Vyzkoušejte přerušovaný půst

Taky jste už zkoušeli všechno možné, ale kila stále nejdou dolů? Už vás přestává bavit ten koloběh diet a poté opětovného přejídání? V dnešním článku vás seznámím s jednou metodou, díky které zaručeně zhubnete! A víte, co je na tom nejlepší? Že žádné diety a restrikce vás nečekají!
přerušovaný půst
Hubnutí může urychlit přerušovaný půst. (foto: 123RF)

18. 05. 2021

Metoda, kterou si zamilujete

Jak jsem vám slíbila, tak vás seznámím s metodou, na které zaručeně zhubnete! Jedná se o metodu stravování zvanou ,,přerušovaný půst”. O co se jedná a jak to funguje? Jde o to, že většina lidí jí pozdě večer a hned ráno zase brzy snídají. Anebo často uzobují mezi jídly. A i když jíte zdravě anebo držíte tu nejlepší dietu na světě, tak stejně nemusíte zhubnout.

Díky neustálému přísunu jídla se vám vyplavuje pořád inzulín a tělo tak nemá prostor na spalování tuků a buňky nemají prostor na regeneraci! Tudíž nejen že nehubnete, ale také není prostor na regeneraci buněk a to se může odrážet i na vašem zdraví.

Jak tato metoda funguje

Aby tedy mělo tělo prostor na pálení tuků a regeneraci buněk, tak je potřeba omezit častý přísun jídla. K tomu právě slouží přerušovaný půst. Jeho základem je, že 16 hodin nejíte a 8 hodin jíte. To znamená, že si dáte poslední jídlo například v 8 hodin večer a na druhý den si dáte první jídlo dne až ve 12 hodin dopoledne. Vaše tělo tak bude mít 16 hodin bez jídla. Buňky budou mít prostor na regeneraci a vaše tělo bude spalovat tuky.

Pak máte prostor na 8 hodin jídla. První jídlo si můžete dát tedy ve 12 hodin dopoledne, další jídlo ve 4 hodiny odpoledne a poslední jídlo v 8 hodin večer. Díky tomu, když budete jíst 3 velká jídla denně místo menší porcí několikrát denně, ulevíte vašemu trávení a vaše tělo bude mít prostor na pálení tuků. 

Jde to i jinak

Možná teď navrhujete, že si nedovede představit den bez snídaně. Nevadí! 16/8 je základ, ale lze praktikovat přerušovaný půst 14/10 a také 12/12. To znamená, že máte 14 hodin, kdy nejíte a 10 hodin, kdy jíte. Tuto formu praktikuji já osobně a velmi mi to vyhovuje. Jsme totiž milovník snídaní, a tak si je vždy musím dopřát! Poslední jídlo dne si můžete dát v 7 hodin večer a na druhý den můžete snídat v 9 hodin ráno.

A to samé s formou 12/12. Poslední jídlo dne si dáte v 8 hodin večer a další den budete snídat v 8 hodin ráno. Jestliže se vám zdá, že 3 jídla denně je málo, tak můžete samozřejmě zařadit svačinu a jíst například 4x denně. Jde hlavně o to, abyste přes tu noc dali vašemu trávení odpočinek. A především, abyste nejedli 2-3 hodiny před spaním! Aby mělo tělo prostor na regeneraci a ne aby v noci dodatečně trávilo jídlo. 

K TÉMATU  Spodní prádlo ovlivňuje zdraví. Jaké nosit, abychom se vyhnuli mykózám?

Konec s přejídáním

Díky přerušovanému půstu nebudete mít takové chutě jako dřív, protože vás ta 3-4 velká jídla zasytí a vy si na tento režim tak zvyknete, že uzobávání mezi jídly bude pro vás minulostí. Totiž když jíte mezi jídly, tak je vaše tělo navyklé pořád něco jíst a snadněji vás to táhne k přejídání. Nejen konec s přejídáním, ale také konec s únavou!

Když jíte často – například každé 2 hodiny, tak vaše tělo spotřebovává veškerou energii na trávení. Když ale přestanete častokrát jíst, tak se vám tato energie vrátí a vy nebudete tak unavení!

Jdete do toho?

Pokud vás tato metoda láká, tak se do ni určitě vrhněte! Můžete začít s formou 12/12 a postupem času se třeba dostanete k 16/8. Opravdu každý, koho znám, tak na přerušovaném půstu zhubnul a také zlepšil své zdraví! Protože buňky měly konečně prostor na regeneraci, trávení si odpočinulo a s ním se i zlepšila celkově imunita těla. Jestli přemýšlíte, jestli musíte při této metodě držet nějaké diety, tak to nemusíte!

Nejsem zastáncem žádných diet. Jen dbejte na to, abyste jedli dostatečně a zdravě. Abyste měli v jídelníčku všechny důležité makroživiny, mikroživiny a pili dostatek vody. Tuto formu stravování ale nedoporučuji těhotným ženám, ženám trpící poruchou příjmu potravy a také lidem, kteří mají větší zdravotní komplikace. Pokud mezi ně patříte, tak to jako první zkonzultujte s vaším doktorem. 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Hubnutí podle krevních skupin: jaká strava vyhovuje vám?

Znáte Paretovo pravidlo? Zkuste ho využít při hubnutí!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Nejspíš většina z vás bude mít zprvu představu jakési houby, za kterou bývá kombucha často mylně považována. Ve skutečnosti se jedná o komplex kvasinek a bakterií, který se nechává působit v čaji, aby vznikl požadovaný nápoj. Jeho léčivé účinky vás jistě oslní. A výhodou je, že si ho můžete klidně sami připravit doma. Tak jdete do toho?
Vždy když potkáme muže, který se nám líbí, bojíme se, že uděláme nebo řekneme něco, čím ho naštveme nebo alespoň nepříjemně překvapíme... Má to tak většina z nás a je to přirozené. Navíc spousta mužů v počátcích vztahu nedává svou nelibost nebo naštvání najevo, ale to neznamená, že k vám nic negativního nemohou pocítit. Mohou, jen si to nechávají pro sebe.
Kdysi se mělo za to, že Země je středem vesmíru nebo že žárovku vynalezl Thomas Alva Edison. Omyly lidstva jsou zřejmě nevyčerpatelné, a v některých mnoho let setrvávali třeba právě i významní vědci. Ani dnes tomu není jinak, a některé zavedené mýty a omyly přetrvávají desetiletí. Podívejme se na některé z nich.
Když jsem před třemi lety potkala svého současného muže, byla jsem nadšená. Vkládala jsem velké naděje do naší lásky. Pořídili jsme si společné bydlení a narodila se nám dcera. Po čase jsem ale poznala, že žádné dlouhodobé soužití není ideální. Dnes je náš společný život rodičovský, a já si začala psát s bývalým z Chorvatska.
Umělci potřebují ke svému tvoření velkou spoustu inspirace. Aby byli skutečně dobří a ve svém oboru vynikali, musí se do svého řemesla naprosto ponořit. A to často vede k situacím za hranicemi běžného chápání.
Problematické partie trápí nejvíce v létě. Chcete nosit pěkné letní věci, ale když se více odhalíte, budou mnohem výraznější i partie, které nejsou chloubou vaší postavy. Jak se obléknout letně, módně, a přitom úměrně své postavě?
Čínský horoskop je úplně jiný než ten náš. V tomto horoskopu je také celkem 12 znamení, ty pak prezentuje rok narození. Rok Tygra slibuje zajímavý vývoj, kroky vpřed, radost, ale i strastiplnou cestu k našim cílům. Pojďte se podívat, co podle čínského horoskopu letos čeká právě vás!
Rozčlenit byt s malou rozlohou může být oříšek. Tyhle byty na pár metrech čtverečních jsou příkladem toho, jak takový domov zútulnit.
Zboží z Německa a Německé potraviny - slova, která vyvolávají v mysli mnoha lidí asociace na vynikající kvalitu a špičkové produkty. Pro moderní ženy, které dbají na svůj životní styl a chtějí nakupovat inteligentně, je Německo vynikajícím zdrojem kvalitních výrobků a příležitostí k úsporám. V tomto článku vám přinášíme praktické tipy, jak se stát mistrkou nakupování a získat ty nejlepší produkty z Německa, aniž byste zbytečně utrácely.
Domácí pracovna je prostor, který byste měli dostatečně oddělit od zbytku domova. Pokud se pracovna rozlézá po bytě, ztrácí se hranice mezi prací a odpočinkem a kvalitně nesplňuje ani jedno. Inspirujte se pěknými pracovnami, a třeba dostanete nápad, jak zařídit tu svou.
Diamanty jsou věčné, ale někdy zkrátka přijde čas pro něco barevného, svěžího, šťavnatého. A přesně to splňuje olivín neboli peridot. Často hrál v minulosti druhé housle. Však měl také v kategorii zelených drahokamů velkou konkurenci, a to především v podobě smaragdu. S tím byl také běžně zaměňován. Dokonce se proslýchá, že zelené kameny v Kleopatřině slavné sbírce nebyly smaragdy, ale právě olivíny. Nyní se zdá, že se vše obrací, olivín vystoupil ze stínu a začíná být ceněný pro své jedinečné kvality.
Hledáte ten nejlepší šampon právě pro váš typ vlasů? A ráda byste našla kondicionér, který nebude pokožku hlavy zbytečně mastit? Pak bude nejlepší, když si veškeré ingredience do šamponu a kondicionéru vyberete sama podle vlastní potřeby.

Výběr článků

Naše domácnost byla po dlouhé roky šťastná a plná smíchu. Vychovali jsme opravdu šikovné děti - a obzvláště manželka se celou dobu snažila tak, že se péče o jejich potřeby stala největším koníčkem. Děti se ale osamostatnily a ona najednou propadla depresím.
S každým novým rokem přicházejí i nové trendy, a to platí i pro svět seznamování. V dnešním úterním článku na Dámské Lize se věnujeme otázce, jaké trendy nám přinese rok 2024 v oblasti seznámení a vztahů. Od online platforem po inovativní způsoby setkávání, přinášíme vám pohled na aktuální směry a měnící se dynamiku, která ovlivňuje způsob, jakým se lidé seznamují a budují vztahy v nadcházejícím roce.
Tyhle luxusní zahrady slouží hlavně k odpočinku, nikoliv za účelem pěstování. Pokud má člověk dostatek prostředků, může si nechat vytvořit designérský skvost. Atmosféru udělá osvětlení nebo tekoucí voda. Co takhle skleněný stůl s vodopádem?

Nepřehlédněte

Mileniálové jsou prý rozmazlená generace, která nemá ráda závazky, zato má vysoké ambice. Veškerý volný čas tráví na mobilu a vyhýbají se sexu. Jak je na tom, ale předchozí generace X? Mají si co vyčítat?
Toužili jste někdy po tom mít recept na štěstí? Nebo objevit nějaký nástroj, díky kterému doopravdy zažijete štěstí? Pokud ano, tak mám pro vás dobrou zprávu. Dnes vám totiž prozradím nástroj, který vám štěstí opravdu může přinést. Podmínkou ale je, že tento nástroj uchopíte do praxe a budete se jím řídit. Jste připravení? Jdeme tedy na to.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek