Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Jak se zbavit celulitidy? Věnujte svému tělu dostatek péče

Snad každá žena má své problémové partie, na kterých se ukazuje drobná pomerančová kůže nebo větší celulitida. Boj proti celulitidě není snadný, avšak ne nemožný. Proto můžete vyzkoušet tyto účinné tipy, které vás pomerančové kůže snadno zbaví nebo zmírní její další růst. Vyzkoušejte následující triky a mějte svou pokožku pod kontrolou.
jak se zbavit celulitidy
Trápí vás celulitida? Víme, jak se jí zbavit. (foto: 123RF)

21. 05. 2021

Jak vzniká celulitida?

Jak se zbavit celulitidy? Nejdříve je třeba vědět, jak vlastně vzniká. Lymfatické změny vaší kůže mohou být podpořeny proměnou tukových buněk tkání. Tento jev a projev změn se na kůži projevuje pomerančovou kůží. Celulitida je zapříčiněná nedostatečným odstraněním toxinů z těla a jejich ukládání do buněk kůže.

Buňky, které jsou nashromážděné všelijakými toxiny i přebytečným odpadem, mají tendenci se rozpínat. Kvůli tomu vznikají drobné důlky v kůži a malé propadliny. Více důlek najednou poté vytvoří nevzhlednou kůži zvanou celulitida.

Nejčastějším důsledkem není jen obezita

Pokud si myslíte, že jediným důsledkem vzniku celulitidy je obezita nebo náhlé nabírání na váze, není tomu tak. Nejčastějším důsledkem je genetika, kterou nikdo z nás nemá šanci ovlivnit. Například těhotné ženy mohou mazat své břicho oleji každý den, pokud mají v genech tvorbu strií, nijak tomu nezamezí.

Dalším možným faktorem, který má vliv na tvorbu pomerančové kůže, může být vedle genetiky a nadváhy také změna hormonální hladiny. Nejčastěji se za celulitidou skrývá změna hladin hormonu štítné žlázy, inzulínu nebo estragonu. Pokud není dostatek těchto hormonů, schopnost cirkulovat kyslík v tkáních kůže se zpomaluje a vzniká nevzhledná celulitida.

jak se zbavit celulitidy obezita
Obezita je nejčastější příčinou pomerančové kůže. (foto: 123RF)

Dalším faktorem může být celkový špatný styl života, dlouhodobý stres i špatná životospráva. Za tvorbu celulitidy může také stárnutí nebo nedostatečná sportovní aktivita. Vlivem věku má ženské tělo stále méně estrogenu a kolagenu, který udržuje pokožku stále plnou života, pevnou a pružnou.

Jak se zbavit celulitidy?

Pokud chcete zastavit proces tvorby pomerančové kůže nebo se pokusit odstranit nevzhlednou celulitidu, je důležité odstranit všechny faktory, které ji tvoří. Nastavte si zdravý životní styl, pestrý jídelníček a vneste do svého týdenního programu více sportovních aktivit.

K TÉMATU  Ricinový olej pro krásu i zdraví. Jaké jsou jeho zdravotní benefity?

K odstranění celulitidy vám pomůže také masáž

Masáž problematických partií vám může pomoci k odstranění celulitidy. Můžete si vytvořit vlastní rituál, kdy budete denně ve sprše věnovat několik minut masáži problematických partií. K masáži můžete také používat peeling, díky němuž zbavíte svou pokožku všech odumřelých buněk, kůže bude lépe prokrvená a schopná celou pokožku zregenerovat.

Základem je pitný režim

Jednou z nejdůležitějších součástí při regeneraci kůže je dostatečný, nebo dokonce nadměrný přísun tekutin. Zavodněné tělo dokáže mnohem lépe regenerovat všechny buňky v těle. Pozor si dávejte při větším množství pitného režimu, aby se vaše celulitida jen nevyplnila vodou a nevznikly z důlků naopak tukové bouličky.

jak se zbavit celulitidy pitný režim
Nezapomínejte dodržovat pitný režim. (foto: 123RF)

Zapojte do svého rituálu kolagen

Jak už jsme říkali, pro pružnou, pevnou a krásnou pleť i celou pokožku je nutné mít v těle dostatek kolagenu. Pokud se ve vašem těle vlivem stárnutí již netvoří v dostatečném množství, můžete ho jednoduše doplnit doplňky stravy. Na trhu v dnešní době najdete mnoho typů, mezi ty nejoblíbenější patří kolagen ve formě sypkého prášku, který můžete každý den přidat do svého oblíbeného nápoje a doplnit tak hladinu kolagenu velmi jednoduše.

Doplňte do svého těla také ostatní důležité vitamíny a minerály, které vám pomohou zastavit proces tvorby pomerančové kůže. Do svého jídelníčku zapojte veškeré potraviny s vysokým obsahem vitamínu C, bílkoviny nebo omega-3 mastných kyselin. Naopak se vyhněte nadměrné konzumaci tuků či sacharidů, vhodná není velká konzumace těstovin a pečiva nebo moučných výrobků.

kolagen
Doplňujte kolagen. (foto: 123RF)

Pokud se budete řídit těmito radami, pak je velká pravděpodobnost, že se vaše problémové partie budou těšit z pevné a krásné kůže.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Celulitida trápí mnoho žen. Jak vzniká a dá se ,,pomerančové” kůže vůbec zbavit?

K TÉMATU  Tipy a návod, jak nosit legíny bez ostudy a stylově

Tea tree oil. Účinná zbraň nejen proti celulitidě! Jak s jeho pomocí můžete zkrásnět?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Podzim je ideálním časem vyrazit na výlet. Příroda se zbarvuje do oranžových, žlutých a červených tónů, památkám pomalu končí sezóna a proto téměř nikde se nemusíte mačkat s ostatními turisty. Naplánujte si výlet po severní Moravě.
Dnes si připomínáme smutné dvacetileté výročí od odchodu legendární české herečky Heleny Růžičkové. Talentovaná umělkyně, která oslnila diváky svým hereckým projevem ve filmech i na divadelních prknech, zanechala nezapomenutelnou stopu v české kultuře. Připomínáme si její kariéru plnou úspěchů, ale také tajemné schopnosti předvídat nejen osud ostatních, ale i svůj vlastní. Článek nahlíží na její životní pouť, filmové triumfy a ukazuje i na dramatické okamžiky, které vedly k jejímu předčasnému rozloučení se světem.
Když se řekne slovo jóga, většina z nás si představí cvičení. Cvičení, které má mnoho podob a napomáhá k lepšímu držení těla, k uvolnění nebo posílení svalstva. Jóga je však nejen o fyzickém cvičení, ale i o tom psychickém. Pomáhá posilovat tělo i mysl, a jde v ní především o rovnováhu, spojení a také o duchovno.
Jak jsou na tom Češi se spodním prádlem? Nosí ho nebo nenosí? A jaké prádlo nejčastěji nakupují v internetových obchodech právě k příležitosti svátku zamilovaných? Aktuální průzkum prozradil zajímavá data.
Za málo peněz hodně muziky? Tak nějak by se dala okomentovat situace kolem vajec. Už jste někdy slyšely o tom, že svými schopnostmi strčí do kapsy mnohé kosmetické produkty? Návod, jak s nimi naložit, máte přímo tady!
Kolik kilo člověk přibere? Rozhodně víc, než si naplánuje, když na těhotenském testu vidí dvě čárky. A jak dlouho vývoj vytouženého miminka vlastně trvá? V tomhle vám ve škole při hodinách biologie taky kecali!
Trápí vás akné? Dělají se vám pupínky, různé vyrážky a vás už to přestává bavit? Možná jste zkoušeli plno mastiček, plno čistících přípravků, ale i tak se vám potíže s pletí stále vrací! Jak vyřešit akné jednou provždy? Dá se to vůbec? Rovnou vám řeknu, že ano! A nyní vám prozradím, jak na to.
Lenčiny problémy začaly již na střední škole. Patřila mezi holky se střední postavou, vynikala ve sportu, a měla dobře našlápnuto na svou vysněnou vysokou. Vše se ale změnilo, když se jí nevydařil vztah, do kterého vkládala tolik nadějí.
Při putování lesy a přírodou narazíte na celou spoustu bylinek a rostlin. Na co však narazíte pouze při podobném putování Afrikou je takzvaný čertův dráp neboli harpagofyt či také ďáblův spár nebo čertovo kopyto. Přesně tak se říká rostlině, která je mnohými označována za zázrak přírody.
Při výběru spodního prádla zaměřujeme svou pozornost předně na design. Myslíme si, že to, jak kalhotky vypadají, je hlavní. Jenže hlavní by měla být jejich zdravotní nezávadnost. Jen hrstka žen si uvědomuje, jak moc ovlivňuje spodní prádlo naše zdraví. Jen málokterá z žen má na paměti, že nevhodné spodní prádlo může stát za bolestivými mykózami nebo svědivými a nepříjemnými ekzémy.

Výběr článků

Vždycky, když jsem si četla ty příběhy o tom, jak někdo po letech spokojeného manželství přiznal, že je na stejné pohlaví, nechápala jsem to. Říkala jsem si, jak strašně těžké to musí pro toho druhého být. Nikdy jsem nechtěla, abych něco podobného zažila. Vlastně jsem si nic takového ani nepřipouštěla, prostě jsem si říkala, že mně se nic podobného stát prostě nemůže.
Každý z nás občas zalže – ať už se jedná o milosrdnou lež, anebo prostě jenom proto, aby vypadal dobře a udělal dojem na ostatní. Ale, jak se říká, lež má krátké nohy! O tom ví něco i lidé, co se s námi podělili o své příběhy a zažili trapas při provalení se jejich výmyslů.
Mnoho lidí si esenciální oleje spojuje s navozením příjemné atmosféry - stačí pár kapek do aromalampy, zapálit svíčku a domovem se rázem line omamná vůně. Napadlo by vás ale využít esenciální oleje i pro hubnutí? A funguje to vůbec?

Nepřehlédněte

Ranní sex rozhodně má něco do sebe. Většina z nás se mu ale vyhýbá a to je velká škoda. Věděli jste, že sex po ránu má podobné účinky jako třeba ranní káva?
Ložnice - místo ničím nerušeného klidu. Také je to naše útočiště či oáza, kde můžeme odpočívat. Ať už je pro vás ložnice čímkoli, je důležité, aby vám byla sympatická a abyste se v ní cítili příjemně.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek