Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Omega 3 pomůže během pandemie tělu i duši

Koronavirus decimuje naši populaci ve velkém. Denně se zveřejňují statistiky nakažených, vyléčených i těch, kteří svůj boj prohráli. Kromě jeho negativních dopadů na tělo se také stále častěji mluví o vlivu na psychiku. Čím déle pandemie a s ní spojené zákazy platí, tím více lidí upadá do deprese a zažívá stavy úzkosti.
omega3
Pro zvýšení omega3 je vhodné konzumovat stravu bohatou na zdravé tuky společně s doplňkem stravy

Děje se tak po celém světě. Vědci se tak kromě hledání vakcíny, která by byla účinná proti všem novým mutacím COVID-19, a účinné léčby musí zaměřit i na další problém. Psychická kondice je totiž důležitá v rámci prevence onemocnění, což je dávno známý fakt. Určitě si všichni vzpomeneme na pořekadlo prarodičů, že ve zdravém těle je zdravý duch. Pokud chřadne mysl, je jen otázkou času, kdy se to projeví na těle. Jednou ze složek vyváženého jídelníčku, který vám může pomoci, je konzumace vyváženého množství Omega 3.

Udržet kondici pomůže vhodná strava

Odborníci proto nabádají lidi, aby dodržovali základní hygienická doporučení, vystavovali se zbytečnému riziku a také zlepšili svůj jídelníček. Zdravá a vyvážená strava totiž dodá organizmu potřebné živiny. Pomohou i doplňky stravy v podobě vitaminu D a C. Kromě nich experti doporučují v rámci prevence užívat i omega 3 nenasycené mastné kyseliny.

Omega3

Omega 3 pro imunitu i psychiku

Jejich význam je opravdu velký. Stimulují imunitní systém a pomáhají tělu se vypořádat se zánětem. Pomohou tak nejen při prevenci, ale v případě onemocnění by měly snížit riziko vážnějšího průběhu choroby. Nové studie poukazují i na to, že mohou zlepšit také naši náladu[1]. To je ale jen zlomek jejich vlivu. Jsou pro nás nepostradatelné a jsou klíčovými prvky v celé řadě procesů. Omega-3 podporují zdraví srdce, mozku i zraku. Byl prokázán také jejich pozitivní účinek na snížení hladiny triglyceridů v krvi či krevního tlaku.

Jenže naše tělo si je neumí samo vyrobit, a proto mu je musíme dodávat. Jejich ideálním zdrojem je doplněk stravy Naturevia Omega 3 One-a-Day, jehož jeho kapsle obsahuje minimálně 700 mg omega-3 mastných kyselin, což je 2x více EPA a DHA oproti běžným přípravkům s rybím olejem. Stačí tedy jen jedna kapsle denně.

K TÉMATU  Digitální svět a sociální sítě zcela narušují naše soustředění a způsobují stres

Neklesejme na mysli

Je důležité, abychom si v této složité době uchovali duševní a fyzické zdraví. Takže dopřejme si co nejvíce ovoce a zeleniny. Nezapomínejme na vitaminy a další doplňky stravy. Choďme na procházky do přírody a věnujme se činnostem, které nás baví. Nalomenou psychiku má totiž nejeden z nás a čím déle budeme tiše trpět a užírat se, tím složitější a náročnější pak bude návrat do normálu Proto se snažme být optimisté a nacházet radosti i v maličkostech. 

Zdroj: www.naturevia.cz


[1] Zdroj: Jane Pei-Chen Chang, Carmine M. Pariante, Kuan-Pin Su: Omega-3 fatty acids in the psychological and physiological resilience against COVID-19. Více zde.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Trendem poslední doby, zejména mezi mladými lidmi na různých sociálních platformách, je pojem zvaný body count. Možná už jste o něm slyšeli, možná vás úplně minul. Co to ten body count vlastně je? Proč se najednou tolik řeší? A co o nás vypovídá?
Věděli jste, že je docela snadné vyrobit si chutný a zdravý sirup z květů černého bezu nebo třeba šeříku? Bezový sirup se používá na limonády, koktejly a dezerty. Nebo můžete jednoduše nalít palačinky nebo zmrzlin. Takový sirup patří i do ovocného čaje. Možností je nepřeberné množství, stačí si vybrat a vychutnat si výbornou sladkost a nádhernou vůni! Že už na takový zdravý sirup máte chuť? Tak neváhejte a pusťte se do toho!
Známe to všechny, každé z nás se občas stane, že nás přepadne úzkost nebo stres, nic nás nebaví a svou budoucnost vidíme v černých barvách. V této chvíli je zapotřebí zvolnit a udělat si čas sama pro sebe alespoň na pár desítek minut.
Psychohygiena představuje metody k získání duševní rovnováhy, psychické odolnosti a spokojenému životu. Proč bychom měli psychohygieně věnovat stejnou pozornost jako své fyzické kondici?
Myslíte si, že podle prvotního pohledu na tvář člověka můžete usuzovat na jeho charakter? Podle fyziognomie tomu tak opravdu je. Roli hraje vzhled očí, nosu, úst, čela, ale i jejich vzájemné rozložení v obličeji. Pojďme si říct aspoň některé indicie, které vám mohou poskytnout důležité informace o druhém člověku. Je ale samozřejmě jen na vás, jak velkou váhu tomu budete přikládat...
Chladné počasí už je tady, tak kde se zahřát, abyste zároveň udělaly něco pro své zdraví a kondici? Hot jóga nebo-li cvičení ve 42 stupních by mohlo být přesně ono. Příjemně vyhřátá místnost v kombinaci s jógou. Zkusily jsme, jaké to je!
Když byly salóny krásy zavřené, vyvstala najednou mezi ženami otázka, jak se správně starat o své obočí. Každá z nás se chce o něj naučit správně starat tak, aby své pokožce nezpůsobovala zbytečnou újmu. Správně vytvarované obočí navíc dodá vašemu obličeji šmrnc, rozhodně to tedy není zanedbatelný prvek vedoucí k vnější kráse. Opravdu víte o postupu vytrhávání všechno?
Kyselina hyaluronová je látka, která je přirozeně obsažená v těle. Její kouzelnou vlastností je to, že je schopna vázat vodu, což je klíčové pro hydrataci naší pleti. Pojďme se proto podívat na kyselinu hyaluronovou zblízka.
Na období vánočních svátků se těší téměř celý svět. Na tu chvíli, kdy konečně utichne veškerý hektický život a všichni se oddávají společnému stolování a klidu při sledování pohádek. Ne všude jsou ale tak pohodové vánoční zvyky jako u nás, nebo přinejmenším tak normální zvyky. Podívejte se na ty nejpodivnější vánoční tradice, které rádi přenecháte ostatním zemím.
V padesáti pěti letech se dnes málokdo ztotožní s pojmem senior. Důležité je ale to, že mnoho cestovních kanceláří nabízí pro lidi ve věku 55 let a více výhodné podmínky pro dovolenou. Dovolená pro seniory na vás vyskakuje na každém rohu, skutečně se ale tak vyplatí, jak cestovky inzerují? Zjistili jsme to!
Mandle jsou oblíbené oříšky, které rádi “chroupeme” jen tak třeba u populárního televizního pořadu. Je skvělé, že za ta léta dokázaly nahradit brambůrky klasicky smažené v oleji, které zdraví, na rozdíl od mandlí, zrovna neprospívají. Pokud však máte tak velkou spotřebu, že vaše peněženka při každé úhradě dalšího a dalšího balíčku trpí, nabízí se otázka, zdali si madle nechcete vypěstovat na své zahradě? Odpověď je ano!

Výběr článků

Každá žena má svou oblíbenou kabelku. A často se nejedná jen o jeden kousek! Co vše dámy v kabelkách nosí a na co jich potřebují tak moc? Stejně jako oblečení a boty podléhají módním trendům, tak také kabelky a peněženky jsou ovlivněné světem módy. Pořádají se módní přehlídky zaměřené přímo na kabelky, peněženky a módní doplňky. Co tedy obsahuje taková typická dámská kabelka?
Měla jsem vždycky jasnou představu o tom, co budu dělat a jakým směrem se můj život bude ubírat. Jsem cílevědomá, to mám asi po své matce. Vždy jsem věděla, že chci studovat a potom se věnovat tomu, co mě baví a zajímá. Nepřipustila jsem si, že bych mohla dělat obyčejnou práci. Tak nějak jsem si myslela, že manuální práce ani není pro mě.
Minulý týden jsme si zasoutěžili o dvoje krásná sluchátka. Dnes už známe vítězky naší soutěže. Kdo měl štěstí a krásná sluchátka Trust Norma do nás dostane?

Nepřehlédněte

Stravování nikdy nebylo tak kontroverzní veličinou, jako teď. Je to otázka diety, zdraví, náboženství i sociálního přesvědčení. Každý se stravujeme jinak a je mezi námi čím dál víc jedinců, kteří vyznávají alternativní způsob stravování. Z různých důvodů. Jedním z nejrozšířenějších příkladů je vegetariánství.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek