Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

Mandlové mléko pro krásu vlasů a pleti

Když je zmínka o mandlovém mléce, možná vás na prvním místě napadne jeho přínos v kuchyni. Je velmi populární u lidí alergických na laktózu, vegetariánů či vitariánů. Mandlové mléko však může mít i zcela odlišné využití. Může vám totiž pomoct ke zdravým vlasům a pleti.
mandlové mléko
Mandlové mléko potěší nejen vaše zdraví, ale i chuťové buňky. (foto: 123RF)

22. 07. 2021

Co obsahuje?

Mandlové mléko stále získává větší a větší popularitu. Zdaleka mu už neholdují jen vyznavači čistě rostlinných mlék, ale nachází své uplatnění také v kosmetice. Obsahuje totiž sodík, selen, mangan, hořčík, železo, ale i kyselinu listovou, vitamíny D a E. Má v sobě mnoho antioxidantů i proteinů.

Vyrobte si ho

Mandlové mléko nemusíte nikde kupovat, ale je možné připravit si ho bez potíží doma. Vše, co budete potřebovat, jsou čtyři hrnky vody a hrnek neloupaných mandlí. Mandle dejte do vhodné nádoby a zalijte vodou, nechte je takto přes noc. Ráno pak vodu vylijte a mandle propláchněte. Zalijte je čtyřmi hrnky vody a rozmixujte. Mléko můžete přecedit přes plátýnko nebo nechat společně i se zbytkem mandlí.   

Bohatá hříva

Ve vztahu k vlasům se vám může mandlové mléko postarat především o jejich rychlejší růst. A to jistě mnoho žen ocení. Stimuluje totiž vlasové folikuly a zabraňuje nadměrnému vypadávání. Obsažený hořčík a vitamín E podpoří sílu a lesk vlasů.

Jak ho použít? Stačí si před každým mytím vlasů namasírovat mandlovým mlékem pokožku hlavy. Stejně tak ho můžete použít jako ozdravnou kůru. Stačí si dát mandlové mléko po umytí na celou délku vlasů a nechat několik minut působit. Zároveň si můžete mandlové mléko dodat pomocí výrobků, které jsou dnes běžně k dostání v obchodech. Přidává se do šampónů, kondicionerů i masek na vlasy.  

Také pleť vám poděkuje

Vhod přijde mandlové mléko také těm, kteří trpí na akné, vyrážky nebo různé svědivé ekzémy. Uplatní se i jeho regenerační schopnosti. Podpoří přirozenou elasticitu pleti a zmírní tvorbu vrásek. Pleť hloubkově hydratuje. Dokáže účinně předcházet různým zánětlivým procesům v pokožce.

Bude se vám hodit i v momentě, kdy se v létě spálíte na sluníčku a budete chtít trochu ulevit podrážděné pokožce. Mléko stačí dát na vatový tampónek a několik minut ho jemně nanášet na obličej nebo klidně jinou část těla, kde je potřeba zapracovat na vylepšení vzhledu pokožky.

K TÉMATU  7 chyb, kterými zmaříte hubnutí hned po ránu

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Rostlinné mléko: Škodí nebo prospívá? Druhy, které preferovat

5 tipů, které podpoří vaše trávení. Pomoct může voda i bylinky

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Teplákové soupravy rozdělují lidi do dvou skupin. Na ty, kteří na ně nedají dopustit a nosí je během celého roku. A na ty, kteří se jim vyhýbají. Soupravy jsou pohodlné a vypadají velmi dobře. Pokud patříte do druhé skupiny, měli byste jim dát aspoň jednu šanci. Uvidíte, že nebudete litovat.
Černé tečky jsou noční můrou nás všech. Objeví se již pár dní poté, co opustíme kosmetický salón, a vracejí se s železnou pravidelností. Možná jste ale ještě nepřišli na správný způsob, jak na ně. Máme pro vás TOP tipy, jak s nimi zatočit!
Pesimisté vám řeknou, že zvládat puberťáka je opravdu otřesné, a dá se jenom v co největším klidu vyčkávat, až toto náročné období přejde. Na straně druhé si můžete vyslechnut tvrzení, že právě v pubertě se z vašeho dítka stává dospělák a sklízíte plody toho, co jste v něm zaseli. Někdy se doslechnete, že pokud se dítěti adekvátně věnujete v předchozích letech, žádná puberta s ním vlastně necloumá. Ať už vnímáte situaci jakkoliv, pokud vás článek upoutal, zřejmě u vás v rodině nastávají změny spjaté právě s výchovou puberťáka.
Nejoblíbenější nápoj na světě skrývá hodně zajímavostí. Dnes se podíváme hned na 5 zajímavostí, které o tomto nápoji rozhodně neznáte. Některé z nich jsou šokující. Kromě následujících zajímavostí vám nabídneme ještě stručný výčet dalších informací, které jistě neznáte o nápoji, který pijete každé ráno u snídaně.
Jméno Sofie Švejdová si dobře zapamatujte, protože o ní ještě hodně uslyšíte. Kdo to je, čemu se věnuje a co byste o ní měli vědět?
Všichni jsme někdy v životě emocionálně vyčerpaní. Je normální zažít předávkování jednou nebo druhou emocí a vypořádat se s jejich těžkostí a bojem. A pouze prostřednictvím této zkušenosti můžeme skutečně vidět krásu života. Ale když se emoční vyčerpání promění v neustálý zážitek negativních emocí, už to není zdravé.
Říká se, že každá žena je v podstatě krásná, jen je zapotřebí přijít na správný způsob, jak onu krásu vyzdvihnout.
Chcete-li vaší ratolesti pořídit pohodlné a zároveň vysoce módní boty, zkuste se porozhlédnout po dětských teniskách. Na následujících řádcích vám prozradíme, podle jakých kritérií vybírat tenisky pro chlapce, abychom nešláply vedle. Čtěte a nechte se inspirovat s námi!
Zdá se, že se zloději poslední dobou spokojí s čím dál tím menší kořistí a způsobí větší škodu na dveřích a vybavení. Jak jim zabránit ve vloupání?
Že vám někdo řekl, že čokoláda škodí, kazí se po ní zuby a tloustne se kvůli ní? Onen dotyčný určitě nemluvil o kvalitní čokoládě s vysokým procentem kakaa. Taková čokoláda totiž naopak tělu prospívá. Že vám někdo řekl, že čokoláda škodí, kazí se po ní zuby a tloustne se kvůli ní? Onen dotyčný určitě nemluvil o kvalitní čokoládě s vysokým procentem kakaa. Taková čokoláda totiž naopak tělu prospívá.

Výběr článků

Zdá se to neuvěřitelné, ale podle Světové zdravotnické organizace patří mezi jednu z deseti nejčastějších příčin smrti dýchání znečištěného vzduchu, tedy smogu. Život ve velkoměstech, spojený s moderním způsobem života, v sobě nese spoustu nenápadných nebezpečí. Stres, deprese, nespavost, dýchací potíže, to všechno lze označit za civilizační choroby, a spojení se smogem  má na náš organismus neblahý vliv.
Řeč je v našem životě velmi důležitá. Přece jen si jistě hned po pár větách všimnete, pokud někdo nevyslovuje zcela správně, koktá nebo mu dělá potíže výslovnost některých písmen. Řeč se u nás vyvíjí od útlého dětství a je dobré sledovat, jestli tu nenastávají nějaké potíže. Ty je mnohem snazší řešit okamžitě než později v dospělosti.
Muži jí leželi u nohou, ženy v její blízkostí pukaly závistí. Byla krásná, talentovaná, ale osud se s ní nemazlil. Seznamte se s jednou z nejkrásnějších a nejnadanějších hereček, které se kdy ve filmovém světě objevily.

Nepřehlédněte

Standartní diety typu: celý den nic nejím, nebo jím jen dělenou stravu, to zná každý. Představíme vám ale takové diety, u kterých budete kroutit hlavou, jak to jen mohlo někoho napadnout. Zda opravdu tyto diety zabírají, to vám nepovíme. Rovněž žádáme, abyste se jimi slepě neřídili a nevybrali si dietu jen proto, že by mohla zabrat. Jakákoli strava by měla zohledňovat individuální vlastnosti a odpovídat vašim osobním přáním a zdravotnímu stavu.
Řada lidí interiér svého domu v průběhu života změní, zrekonstruuje, aby byl hezčí a modernější. O každém to ale neplatí.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek