Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Psychosomatika aneb nemoc jako řeč duše

Trápí vás zdravotní problémy, které se vám neustále vracejí? Máte nějakou nemoc už od dětství a chtěli byste se jí zbavit i bez pomocí léků? V dnešním článku se dozvíte, jak mohou nemoci vznikat! Že jejich kořenem je především psychika. Jak je to možné? A jak to napravit? Čtěte dál a získáte odpovědi!
psychosomatika
Za řadou nemocí stojí naše psychika. (zdroj foto: www.123rf.com)12

02. 02. 2021

Psychika na prvním místě

Je tomu opravdu tak. Původem veškerých nemocí je snad z 90% naše psychika. Jak je to ale možné? Naše myšlenky a emoce, které máme, formují každou naši buňku v těle. A přesně tímto se zabývá psychosomatika.

Je vědecky dokázáno, že naše tělo je složeno z malých částeček energie. Myšlenky a emoce vysílají určitou energii a tím formují naše tělo. Pokud jsou to kladné myšlenky, kladné pocity a vy se cítíte v životě šťastní, tak si můžete všimnout, že právě zažíváte příjemné zdraví.

Jestli ale prožíváte stresové období, pak se nemůžete divit, že vás skolí chřipka, bolí vás hlava anebo máte problémy s tlakem.

Byly prováděny vědecké výzkumy, jakou mají myšlenky a pocity moc. Vědci vzali pod mikroskop kapku vody a když říkali slovo ,,Láska” a vysílali k ní krásné pocity, tak ona vytvářela krásné seskupení. Naopak když k ní hovořili negativně, tak se tato kapka vody rozpadala…

Energetické tělo

První se naše myšlenky a emoce projeví na našem energetickém těle. Po nějaké době se jakákoli negativní emoce, která zapříčinila blok na energetickém těle, projeví i na těle fyzickém. Každá myšlenka, pocit a chování vyvolá specifický problém.

Například pokud často přemýšlíte, máte plno práce a jste pod stresem, tak vás může bolet hlava. Jestli jste si toho na sebe v životě vzali příliš, tak vás mohou bolet záda. Anebo jestli vás někdo v okolí vytáčí, tak můžete mít alergii, která značí to, že jste na někoho doslova alergičtí.

Jestli vás aktuálně sužuje nějaká nemoc, tak si příčinu snadno vyhledáte na internetu či v knihách. Z knih vám velmi doporučuji knihu ,,Miluj svůj život”. Autorka knihy se sama bez pomocí lékařů vyléčila z rakoviny a popisuje její cestu – změnu myšlení a propuštění negativních emocí. Na konci knihy najdete seznam všech nemocí a jejich příčiny právě z hlediska psychiky.

K TÉMATU  Nakupování bez obalu: nový trend, na který se nalaďte

Nezadržujte to

Co způsobuje nemoci nejvíce, tak jsou právě naše emoce. Aneb emoce – nemoce… Jestli máte v sobě vztek, smutek, zlost a tyto emoce v sobě zadržujete, tak se dříve či později projeví na vašem těle formou nějaké nemoci. Proto vám od srdce doporučuji, abyste si tyto negativní emoce uvědomili a nebáli jste se je propustit!

Spoustu lidí má v sobě zakódované, že musí být neustále vysmátí a hodní. A taky to, že je to ostuda brečet! Proč? Protože to slýcháváme již od našeho dětství: ,,Nebreč, děláš nám ostudu!” anebo ,,Musíš se usmívat, abys byla hodná holčička!”.

To se do nás tak moc zapisuje, že se pak opravdu bojíme plakat a projevovat své emoce. Jenže pokud je budete v sobě dusit, tak vás jednou doženou… A to právě ve formě nemocí.

Představte si, jaké by to bylo, kdybyste zadržovali potřebu jít na záchod! Asi byste dlouho nepřežili, co? To samé je s emocemi. Pokud je budete zadržovat, projeví se ve formě nemocí. Proto to neberte na lehkou váhu, nebojte si přiznat pravdu a projevit emoce. Doopravdy se vám uleví a je možné, že nemoc, která vás sužuje, tak rychle odezní.

Co můžu pro to udělat?

Asi se ptáte, jak na to. Jak se zbavit toho stresu a těch negativních myšlenek, které máte. Základem je osobní rozvoj, protože díky němu budete růst, zlepší se vaše vztahy, najdete si třeba vysněnou práci, stanete se lepší osobností a to všechno bude mít obrovský dopad na vaši psychiku!

Můžete začít například zmíněnou knihou ,,Miluj svůj život”. Znám spoustu lidí, kterým změnila život. Není jen o tom, jak léčit své neduhy, ale také o tom, jak změnit své myšlení a pocity. A tím vším tak zlepšit své vztahy, finance, práci a především zdraví.

K TÉMATU  Antistresové činnosti, které vám zlepší náladu. Kterou vyzkoušíte nejdříve?

Dále je klíčem dávat se na první místo. Většina lidí se dává až na poslední místo, aby se zavděčili ostatním. Jenže pak jsou vyčerpaní, bez energie a to má velký dopad na jejich zdraví. Proto o sebe pečujte, dávejte sami sobě jen to nejlepší a uvidíte, jak budete mít více energie a lepší zdraví.

A především také vyzkoušejte meditaci. Meditace obrovsky léčí naše tělo. Zklidňuje totiž naše myšlenky a vyvolává v nás krásné pocity, které vám zaručí zdraví – pocity lásky, radosti, vděčnosti a vnitřního klidu. A jak začít s meditací? O tom si můžete přečíst také na našem webu a to v článku, který jsem pro vás napsala.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Neztrácejte nervy! Máme pro vás rady, jak pandemii ustát

Jak investovat do péče o sebe, aniž byste museli utratit jedinou korunu

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Mezi poruchy příjmu potravy rozhodně nepatří jenom bulimie nebo anorexie. O nemoci zvané orthorexia nervosa jste možná ještě neslyšeli. Jde o skutečnou posedlost zdravým stravováním. Co všechno s sebou tato nemoc přináší?
Domácí mazlíčci jsou zkrátka nekonečným zdrojem zábavy. Umí nás pořádně naštvat, ale svou roztomilostí to vždy vyváží. Psi, kočky, ale dokonce opice nebo veverka, ti všichni vás pobaví svými lumpárnami ve videu. Podívejte se na zvířátka v akci!
Po delší odmlce zapříčiněné zdravotní stopkou Nely se opět začínáme potkávat a obracet zažité vzorce v její hlavě. Co se doteď díky koučinku u Nely dělo?
Většina žen chce okouzlit své okolí perfektním vzhledem a dobře zvoleným módním outfitem. Z toho důvodu zpravidla volí kousky, které jim sice zaručí vyladěný vzhled, ovšem na úkor jejich zdraví. A možná k takovýmto ženám patříte i vy. Pojďte se proto podívat na několik špatných módních návyků, které neprospívají vašemu zdraví, a zjistěte, jak najít přijatelný kompromis.
Suchý šampon je typ vlasového přípravku, který omezuje mastnotu a nečistoty ve vlasech. Na rozdíl od mokrých šamponů a kondicionérů lze suchý šampon nanášet na vlasy, když jsou suché – a právě odtud získal svůj název. Suchý šampon není nutné z vlasů vymývat a obvykle se nanáší na temeno hlavy a další oblasti, kde se může viditelně hromadit olej a lesk.
S příchodem chladných dní naše pleť potřebuje výživu. K tomu vám dopomohou domácí pleťové masky, které si vyrobíte z ingrediencí, co máte běžně v kuchyni.
Někdo si o Vánocích libuje v koledách a tradičních českých svátečních písničkách, někdo se zase nemůže nabažit zahraniční tvorby. Hudba zkrátka v předvánočním období nesmí scházet, a to zejména při pečení cukroví, balení dárků, strojení stromečku či zdobení bytu. A pro příznivce vánoční hudby tu máme výběr nestárnoucích songů, u kterých se během zimních svátků vyplatí otočit volume doprava.
Pandemie se rychle šíří. Čísla nemocných stoupají, proto byste neměli na nic čekat a podpořit svou imunitu. Nikdy totiž nevíte, kdy a kde se s nemocným můžete setkat. Abyste měli dobře fungující obranyschopnost, musíte mít ve formě střeva. K tomu vám pomohou probiotika. Soutěžte s námi a vyhrajte balíček doplňků stravy Naturevia, ve kterém najdete kvalitní přípravky pro celou rodinu.
Kdo by nechtěl zůstat stále mladý? Zpívá o tom i Karel Gott v jedné ze svých převzatých písní. Pravdou však je, že stárneme a nikdo se tomu nevyhne. Naštěstí tu máme úspěšný obor estetické medicíny, který zažívá nebývalý boom. S botoxovými injekcemi ale možná ještě raději počkejte, výsledky lékařských experimentů varují.
Tinnitus je nemoc, která přichází zcela nečekaně, ale nezřídka s námi zůstává po celý život. Často se o ní hovoří jako o civilizační chorobě. Jenže tinnitus není nemoc jako taková, spíše jde o příznak něčeho jiného, jen lékaři stále nevypátrali čeho.
Napájecí zdroj je elektronické zařízení, které v rámci daného výkonu přeměňuje jeden typ elektřiny (nejčastěji střídavé síťové napětí) na jiný (nejčastěji stejnosměrné napětí). Každý zdroj je definován třemi základními parametry charakterizujícími napěťové úrovně a výkony. Jeho úkolem je dodat potřebnou elektrickou energii.
Pesimisté vám řeknou, že zvládat puberťáka je opravdu otřesné, a dá se jenom v co největším klidu vyčkávat, až toto náročné období přejde. Na straně druhé si můžete vyslechnut tvrzení, že právě v pubertě se z vašeho dítka stává dospělák a sklízíte plody toho, co jste v něm zaseli. Někdy se doslechnete, že pokud se dítěti adekvátně věnujete v předchozích letech, žádná puberta s ním vlastně necloumá. Ať už vnímáte situaci jakkoliv, pokud vás článek upoutal, zřejmě u vás v rodině nastávají změny spjaté právě s výchovou puberťáka.

Výběr článků

Každý z nás se narodil v nějakém znamení. Jeho charakteristika ovlivňuje náš života naši osobnost. Znamení je celkem 12 a společně vytvářejí zvěrokruh. Jeho souhvězdí jsou rozmístěná na hvězdné obloze. Znamení zvěrokruhu pak určuje jeho poloha ke Slunci v daný datum a čas. Znamení se neshodují s měsíci. Každému znamení přináleží nějaké kameny. V jejich pozitivní účinky věřili lidé již v dávné době. Používali je nejen na ozdobu, ale také jako talismany. Některé kultury používaly kameny jako léčivé prostředky.
Bylinková zahrádka v sobě skrývá mnoho kouzla. Kromě toho, že je krásná na pohled, je také zdrojem spousty podmanivých vůní a léčivých účinků pro naše tělo. Jak založit bylinkovou zahrádku, abychom se z ní mohli těšit i několik let? Máme pro vás pár tipů.
Když jsem potkala Petra, strašně se mi líbil a učaroval mi jeho úsměv, nadhled i smysl pro humor. Nikdy jsem ale necítila ty pověstné motýlky v břiše. Všem v okolí se ale líbil, dostal i mé rodiče a všichni si mysleli, že pro mě nemůže být vhodnější partner.

Nepřehlédněte

To, že je snídaně základ, už jste slyšela mockrát. Jenže jakou si dát, abyste se konečně zbavila toho břicha či celkově zhubla? Víme a prozradíme!
Nejběžnější příčinou lupů je seboroická dermatitida nebo někdy nazývaná seborrhea. Suchá pokožka, citlivost na specifické vlasové produkty a kožní podmínky, jako je ekzém nebo lupénka, mohou zvýšit náchylnost k tvorbě lupů. Rovněž se věří, že běžná houba malassezia může být spouštěčem. Jak na lupy?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek