Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Suchý šampon vás zachrání, pokud ráno nestíháte. Jak jej používat?

Suchý šampon je typ vlasového přípravku, který omezuje mastnotu a nečistoty ve vlasech. Na rozdíl od mokrých šamponů a kondicionérů lze suchý šampon nanášet na vlasy, když jsou suché – a právě odtud získal svůj název. Suchý šampon není nutné z vlasů vymývat a obvykle se nanáší na temeno hlavy a další oblasti, kde se může viditelně hromadit olej a lesk.
suchý šampon
Jak používat suchý šampon, nepostradatelného pomocníka dnešní doby? (foto: 123rf)

25. 02. 2021

Jak suchý šampon funguje

Vaše pokožka hlavy je pokryta vlasovými folikuly. Z nichž nejenom, že rostou vlasy, ale produkují také kožní maz – přírodní olej, který zjemňuje pokožku hlavy a dodává vlasům jejich strukturu. Ale když se potíte, olej a pot z pokožky hlavy se hromadí ve vlasech. Zbavíte se toho však díky pomocníkovi jménem suchý šampon.

Zatímco určité množství olejů na hlavě je normální, nahromadění oleje dodává vlasům mastný vzhled, což teda žádná z nás rozhodně nechce. Denní mytí, fénování a úprava vlasů může být časově náročné. Navíc to nemusí být dobré ani pro zdraví vašich vlasů. A právě zde přichází na řadu zmiňovaný produkt.

Suchý šampon používá alkoholy nebo účinné látky na bázi škrobu k nasáknutí olejů a potu z vašich vlasů. Většina těchto výrobků obsahuje také vůni, díky níž budou vaše vlasy mezi umytím svěží.

Je suchý šampon efektivní?

V závislosti na struktuře vlasů produkt pravděpodobně způsobí, že vaše vlasy budou vypadat méně mastně. Nenechte se však zmást slovem „šampon“ v názvu tohoto produktu. Suchý šampon není určen k čištění vlasů.

Předně maskují nečistoty a mastnotu na pokožce hlavy. Nepracují jako náhrada za mytí vlasů. Ve skutečnosti může nadměrné používání suchého šamponu vést k svědění a suché pokožce hlavy.

Mastné vlasy

Suchý šampon je nejúčinnější pro vlasy, které přirozeně obsahují hodně oleje. Pokud ráno zjistíte, že jsou vaše vlasy mastné – a nestíháte si je umýt – může se vám hodit.

Vlasy, které se rychle mastí, je třeba často mýt, abyste si vyčistili pokožku hlavy a zabránili ucpání pórů. A to nejenom, že není efektivní z hlediska času, ale také každodenní mytí vlasů není vůbec zdravé pro pokožku hlavy.

K TÉMATU  Levandule právě kvete. Využijte toho a připravte si esenciální olej, pleťovou vodu nebo zmrzlinu

Suché vlasy

Pokud jsou vaše vlasy přirozeně na suché, možná si budete muset koupit produkt vyrobený speciálně pro váš typ vlasů. Pamatujte, že pokud jsou vaše vlasy tmavě hnědé nebo černé, suchý šampon může vypadat jako mnoho šupinek na pokožce hlavy. To by mohl vyřešit nákup suchého šamponu speciálně vyrobeného pro tmavší a suché vlasy.

Jak ho použít?

Způsob použití suchého šamponu se může lišit podle:

  • typ vlasů,
  • textury,
  • délky,
  • mastnosti vlasů.

Postup aplikace:

  1. ze suchých vlasů odstraňte všechny sponky a jiné ozdoby vlasů.
  2. Držte plechovku suchého šamponu asi 15 cm od temene hlavy.
  3. Nastříkejte malé množství přímo ke kořínkům vlasů. Nezapomeňte také na vlasy na zátylku, přímo nad ušima a v zadní části hlavy.
  4. Vmasírujte suchý šampon do vlasů pomocí prstů.
  5. Chcete-li, použijte proud studeného vzduchu z fénu, abyste vlasům dodaly větší objem a přirozený lesk.

Nevýhody

Suchý šampon nemá mnoho nevýhod, pokud jej používáte s mírou. Pokud ho používáte jednou nebo dvakrát týdně, pravděpodobně nebudete mít při používání žádné negativní účinky.

Existují limity toho, co může suchý šampon dělat. Používání suchého šamponu déle než dva dny po sobě, může začít dráždit a vysušovat pokožku hlavy. Může také ucpat póry na hlavě a způsobit bolestivé pupínky nebo vyrážku.

Jak již bylo zmíněno, nesmíte zapomenout na to, že suchý šampon není v žádném případě plnohodnotná náhrada za klasický šampon. Proto byste jej měla používat opravdu jen v občasném případě, kdy nestíháte a vaše vlasy jsou mastné.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Proč se nám neustále mastí vlasy? Na vině může být časté umývání

Nemáte čas na kadeřnici? Vlasy si můžete ostříhat doma! Máme pro vás snadný trik, jak na to!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Schyluje se u vás k milníku v podobě čtyřicátých narozenin? Těšte se na to, že konečně odhodíte stud a začněte si to v posteli pořádně užívat. Co dalšího vás čeká a co s tím má společného smartphone? Bude hrát s vámi nebo proti vám?
Milování většina z nás vnímá jako jednu z nejpříjemnějších věcí na světě. Jde o romantické souznění dvou duší. O fyzický i psychický požitek, který zpravidla popisujeme pozitivně. Najdou se mezi námi ale tací, kteří se na sex rozhodně nedívají tak toužebně, jako většina ostatních. Ba naopak, tihle lidé mají ze sexu strach.
Rozvodové řízení je jedním z nejobtížnějších milníků v životě. Zvláště když obě strany zažívají vztek nebo bolest a jsou do toho zapojeny děti. Jak můžete přistupovat k rozvodu z rozumnějšího a informovanějšího hlediska, abyste usnadnili rozchod sobě i své rodině?
Televize Óčko přináší do českého televizního éteru odvážný formát, který rozvířil vody ve Velké Británii i dalších zemích. Naked Attraction, seznamovací reality show, která odhaluje více než jen osobnost svých účastníků, nyní otevírá dveře castingů pro svou tuzemskou verzi. V této jedinečné soutěži se účastníci představují v nejupřímnější formě – zcela bez oblečení, což umožňuje odlišný pohled na výběr potenciálního partnera. Odvaha stát se součástí Naked Attraction může účastníkům přinést nejen nové zážitky, ale možná i lásku jejich života.
Stýskání dětí o prázdninách. Jak si s ním poradit? Děti nemohou trávit celý čas se svými rodiči, jezdí na letní tábory, sportovní kurzy nebo k prarodičům. Co dělat, když si napíšou či zavolají, že se jim stýská? Nemějte výčitky, chvilkové stýskání je přirozené. Můžete jim pomoci tím, jak se zachováte vy.
Postel nebo televize, schovaná ve zdi, schovaný úložný prostor pod postelí nebo skládací stolky. Skládání všeho, co se dá. Je to účelné a praktické! Podívejte se na chytré vychytávky, které dokáží ušetřit spoustu místa ve vašem prostoru pro žití.
Děti potřebují mámu i tátu, o tom není pochyb. Ale jak dlouho? Do šesti až osmi let. Snažíme se je vychovávat podle našich představ, zajetých pravidel a mustrů, které nám předávali naši rodiče, aniž bychom si uvědomovali, že tím dětem akorát děláme ze života guláš a prodlužujeme dobu, kdy si na věci stejně přijdou sami. Není lehké přestat být takovým rodičem. Ale jde to. Nevěříte? My vám to dokážeme.
Přemýšlíte o zajímavém prvku do ložnice nebo obývacího pokoje? Stoličky a taburety nejen, že dobře vypadají, ale jsou také naprosto univerzální. Slouží jak k samotnému sezení, tak i jako opěrka pro vaše unavené nohy při posezení v sedačce nebo křesle u televize. Využití najdou také v předsíni jako sedátko při obouvání. Stoličky i taburety lze dnes koupit téměř v jakékoli designové podobě.
Otáčíte se v posteli a odkládáte mobil. Kam? Přece na noční stolek! Na něj si odložíte hodinky, rozečtenou knížku nebo hrnek s čajem. Stejně tak můžete zhasnout lampičku bez nutnosti vstát, když budete usínat. Inspirujte se nočními stolky v naší galerii.
Vstupte do světa femtech, inovativního průmyslu, který kombinuje technologie a ženské zdraví. Zjistěte, jak tyto technologie překonávají tabu a otevírají nové možnosti pro ženy všude.

Výběr článků

Mezi příjemné okamžiky dne může patřit i úlevná relaxace ve vaně. Aby byl zážitek opravdu důkladný, je třeba zvolit nejen vhodnou vanu, ale také vanovou baterii, případně další koupelnové doplňky, jež proces uvolnění podpoří.
Že se rybí olej nevábné chuti musí jenom konzumovat? Možná vás nikdy ani ve snu nenapadlo, že když ho začnete používat jako krém, můžete díky němu zkrásnět. Dáte mu tedy šanci? Nebudete litovat!
Napadlo vás někdy, že když partnerovi řeknete, jak roztomile vypadá třeba při opravě sekačky, že mu vlastně nelichotíte? Ba naopak, že mu to může velmi vadit? Prozradíme vám 10 komplimentů, po kterých váš partner opravdu netouží.

Nepřehlédněte

Je už dávno známo, že káva vyráběná průmyslově nikdy nemůže dosáhnout takových kvalit, jako káva výběrová. A to z mnoha různých důvodů, o kterých si povíme níže.
Trávíte v posilovně každou volnou chvíli? Tak trochu „flákáte“ pravidelné kontroly u zubaře? Pokud navíc často ponocujete, své šance na otěhotnění dramaticky snižujete. Jak s tím vším souvisí televizní ovladač?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek