Neděle , 28. 04. 2024

Jaroslav

6 tipů na filmy, které zahřejí během chladných zimních večerů

Zima se nese ve znamení deprese a pochmurného počasí. Právě počasí může za pokulhávající náladou a právě špatná nálada vám dělá ty dny zbytečně dlouhé a nepříjemné. Naštěstí máme recept, jak vyzrát jak na zimní depresi, tak na pochmurné počasí. Zkrátka si jen zalezte do peřin a pusťte si jeden z filmů, který doporučujeme. Rozhodně vás zahřejí na duši!
filmy, které zahřejí
Jaký film si pustit během zimního večera? (zdroj foto: 123rf.com)

17. 02. 2021

Možná si říkáte, že už jste od doby vypuknutí koronaviru viděli prakticky všechny filmy, které snad byly natočeny. Přece jenom se od března snažíme být co nejvíce doma a ven raději nechodíme. Nikde se však nepíše, že některé filmy nemůžete vidět dvakrát nebo i třikrát. Zejména níže uvedené se stanou vaší zimní klasikou, tím si můžete být jisti.  

Malé ženy se řadí mezi novinky ve světě kinematografie 

Jaké filmy vás rozhodně zahřejí na duši i během sebevíc pochmurného podzimu? Rozhodně je tím film Malé ženy, ve kterém dominuje Hermiona z Harryho Pottera. Film je poměrně nový a, i když byl v kinech celkem krátce, získal si sympatie nejen žen, ale také mužů.  

Malé ženy jsou romantickým snímkem pojednávajícím o tom, jak důležité je jít si za svým. Zejména v současné době je to nadmíru důležité. Ve filmu dominují čtyři sestry, a každá z nich je naplno odhodlaná jít si za tím, co chce.  

Podzim v New Yorku je klasika 

Kdo by nemiloval Richarda Gerea! Tento šarmantní herec doslova patří do každého romantického snímku. Jedním takovým romantickým snímkem je i Podzim v New Yorku, který patří k takovým podzimním-zimním klasikám. I když je děj smutný a člověka dožene k slzám, stejně je v něm něco, co vás zahřeje tam někde uvnitř.  

Film je opět ukázkou toho, že i lidé, kteří jsou zdánlivě naprosto odlišní a jiní, se do sebe mohou zamilovat. A bohužel také potvrzuje to, že čas je to nejcennější, co máme.  

Když Harry potkal Sally jako další romantika na seznamu 

Dalším unikátním snímkem, který si pusťte během zimníh večera, je film Když Harry potkal Sally. Film je poměrně starý, vždyť byl natočen už roku 1989. Přesto je stále krásný a jistě si ho zamilujete, i když není graficky dokonalý či i když v něm nedominují digitální efekty.  

K TÉMATU  Kmenové buňky: Účinný pomocník v kráse nebo klamavý trend?

Filmový snímek povídá příběh dvou lidí, kteří se po prvním setkání už nikdy nechtěli vidět, jak moc nepříjemné setkání to bylo. Jenže i z takového zážitku se najednou stane láska, kterou samozřejmě neplánovali.  

Láska přes internet sedí na dnešní dobu 

Pokud vás ubijí nejen dlouhá zima, ale také i aktuální koronavirová situace, pak byste měli vsadit na snímek Láska přes internet. Ten zkrátka potřebuje jako sůl! Dodá vám naději, že i když to možná nyní není dokonalé, jednoho dne opět bude.  

Hlavní roli ve filmu si střihli Tom Hanks a Meg Ryan. Ve filmu hrají majitele konkurenčních knihkupectví, kteří si začnou přes internet dopisovat.  

Listopadová romance jako jeden z milých a nijak neškodných snímků 

Co by to bylo za večer, kdybyste si nepustili Listopadovou romanci. Tento film patří k těm, které jsou milé a nijak neškodné. Zkrátka z filmu necítíte žádný nátlak nebo žádné závazky. Nemáte však ani žádná přehnaná očekávání. Jen se necháváte unášet příběhem, který je vlastně tak hezký, že vám ani několik desítek minut nad ním strávených nevadí.  

Film pojednává o dvou lidech, kteří se spolu rozhodnou strávit zcela nezávazně jeden měsíc. Jenže, jak už to bývá, plány se jim krapet pozmění.  

Matilda pro celou rodinu 

Nevíte, co si pustit společně s dětmi? Už nechcete hrát deskové hry ani číst knihy, zkrátka si chcete užít příjemný filmový snímek? Pak si pusťte Matildu, která je pro podzimní rodinné večery jako dělaná. Jedná se o příběh malé holčičky, která má kouzelné schopnosti.  

Snímek byl natočen podle knihy Roalda Dahla. Když film dokoukáte, můžete ho srovnat s originálem.  

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nejlepší filmy, které potěší každé ženské oko. V hlavní roli supersamci

K TÉMATU  Oblíbené české komedie. Pusťte si je vždy, když vám bude smutno

Seriály na Netflixu, které stojí za zhlédnutí. Už jste je viděli?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Katce se v posledních týdnech změnil život úplně naruby. „Dřív jsem se svým dítětem měla skvělý vztah, v posledním roce začal být však můj šestnáctiletý syn odtažitý a nechtěl si se mnou tolik povídat. Myslela jsem, že je to jen životní období. Pak ale přišel s tou nenadálou větou: Jsem gay, mami! Nevěděla jsem co odpovědět, vůbec jsem to nečekala. Nejradši bych utekla a chvíli ho neviděla! Co mám dělat, když to neschvaluju?“ ptá se.
Ať už vítáte návštěvu nebo si potřebujete po dlouhém a náročném dni v práci odpočinout, sedací souprava je to, co využijete jako první. Sedačka by měla být dominantou každého obývacího pokoje, ať je sebevíc velký či naopak sebevíc malý. Chybět by neměla ve velkých příbytcích, ani v drobných bytových jednotkách. Otázkou ale je, jak tu správnou vybrat.
Léto je v plném proudu a snad každého z nás čeká aspoň jeden výlet. Buď do přírody, někam za hranice nebo jen k babičce na chalupu. Tak či tak, existují tři módní kousky, bez kterých se nikdo neobejde. Tyto věci se hodí pro každou situaci - spaní pod širákem, letní přeháňka v rozpáleném velkoměstě nebo zkrátka jen stylový doplněk na rande s cizinem. Pojď si přečíst následující řádky a objevit, o jaké kousky se jedná.
Cesta k úspěšné kariéře může být složitá a plná výzev. Manažeři musejí být schopni rychle a efektivně implementovat své znalosti do pracovních procesů, rychle a správně rozhodovat a mít široký rozhled.
Slunné počasí nám za chvíli dovolí koupání. Do vody padáme často, ať už u bazénu nebo u moře. Při skákání nebo při blbnutí, děti nebo dospělí, občas to prostě nevyjde a ostatní se se tomu smějí! Protože pokud se zrovna nikomu nic nestane, je to vždycky legrace.
Originalitě se meze nekladou, a to ani v případě takových detailů, jako jsou kuchyňské baterie. Díky různým barevným provedením můžete z té vaší učinit moderní doplněk, který bude v kuchyni třešničkou na dortu. Objevte krásu barev a dopřejte tak interiéru proměnu!
Bude se zastřihovat! Střední nebo krátká délka střihu znamená úplně nový účes, ale také rozhodnutí zbavit se své dlouhé okrasy. Možná se inspirujete!
Závěť má podle platného občanského zákoníku větší moc, než dědictví ze zákona. Tak můžete určit, komu připadne konkrétní majetek. Pokud žijete v druhém či třetím manželství, či dokonce jen v partnerství, můžete mít dostatek důvodů, proč svůj majetek tímto způsobem rozdělit. Závěť rozhodně nepodceňujte.
Vztahy s tchyní jsou kapitolou partnerského života samy o sobě. I když v mnoha případech jde o vztahy skvělé, v jiných to může značně skřípat. Zatímco někdy dělá tchyně naschvály, jindy si žena nenastaví jisté hranice, které se poté neustále překračují.
Každý z nás se narodil v nějakém znamení. Jeho charakteristika ovlivňuje náš života naši osobnost. Znamení je celkem 12 a společně vytvářejí zvěrokruh. Jeho souhvězdí jsou rozmístěná na hvězdné obloze. Znamení zvěrokruhu pak určuje jeho poloha ke Slunci v daný datum a čas. Znamení se neshodují s měsíci. Každému znamení přináleží nějaké kameny. V jejich pozitivní účinky věřili lidé již v dávné době. Používali je nejen na ozdobu, ale také jako talismany. Některé kultury používaly kameny jako léčivé prostředky.
Když si prohlížíte své fotky z dovolené, rozhodně nevypadáte jako módní ikony z časopisů a sociálních sítí? Poradíme vám zaručené fígle módních blogerek. Rozhodně zapomeňte na to, že nejste fotogenická. Jen musíte zaujmout tu správnou pózu a úhel - a výsledek bude úchvatný! Už se těšíte na nové fotky?
Jestliže jste právě absolvovala a teprve začínáte uvažovat o hledání zaměstnání, je nejvyšší čas. Možná jste si naplánovala poslední prázdniny s tím, že začnete hledat práci až v září. Ale to už může být pozdě. Některé pozice si rozeberou ti rychlejší. Počítejte totiž s tím, že proces hledání práce a nástupu do zaměstnání může trvat i několik měsíců.

Výběr článků

Sedět doma se zdá jako nuda, nebo dokonce otrava – když se ale na tento problém podíváte z jiného úhlu pohledu, dá se volný čas doma využít docela plodně.
Aktuálně nejedna zahrada oplývá pěstovanou zeleninou. Zatímco z počátku jara a léta trápilo zahrádkáře sucho, nyní jsou tím hlavním problémem škůdci, kteří okupují pěstovanou zeleninu. Žádný zahrádkář si však nemusí nechat svou zeleninu vzít, se škůdci totiž lze efektivně bojovat. Dokonce se nemusí použít ani chemie, po které sahají především nezkušení zahrádkáři, kteří jednotlivé druhy zeleniny pěstují vůbec poprvé.
Dvě dimenze jednoho problému - najít si manžela a správně se o něj postarat - patřily k těm nejzásadnějším tématům, které před 70 lety řešily magazíny a žurnály určené ženám. Inspiraci z nich můžete načerpat i dnes, ale jen na vlastní nebezpečí.

Nepřehlédněte

Nadměrné pocení se týká mnohých z nás, a to zdaleka nejenom v létě. Jde o onemocnění zvané hyperhidróza a údajně jí trpí 4 % světové populace. Jak se proti ní dá bojovat a je vůbec léčitelná?
Pokud jste jako rodiči neustále svým okolím upozorňováni, že vaše dítko je příliš zlobivé, nemusí být vždy chyba na straně vašeho potomka.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek