Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Hračky a prvky do pokojíčku vyrobíte z obyčejného kartonu. Inspirujte se

Je skvělé, že máme v dnešní době možnost koupit dětem vše, co jim na očích vidíme. Až si ale zkusíte společně s nimi vyrobit nějakou tu vychytávku do pokojíčku z obyčejného kartonu, uvidíte, jak si takovou tvořivou chvilku opravdově vychutnáte. Vyrobte si společně hračky!
hračky z kartonu
Hračkylze vyrobit i z kartonu. (zdroj foto: www.cubbox.co)

16. 02. 2021

Hračky z kartonu se tak stanou dokonalým uměleckým dílem, co vyrobili ti nejlepší rodiče na světě. Pojďte do toho s námi a udělejte radost sobě, dítěti, i vaší peněžence. S těmito tipy rozhodně ušetříte.

Kartónová kuchyňka

Tak v tomto koutku bude vařit budoucí slavný šéfkuchař nebo šéfkuchařka! Výhoda kartonové kuchyňky spočívá i v tom, že si dítě nemůže nijak ublížit. Na rozdíl od dřevěné kuchyně, kde hrozí přivření malých dětských prstíků do dvířek, zde žádné nebezpečí nehrozí.

Karton můžete oblepit třeba barevným dárkovým papírem, nebo si pohrát s barvami tlačítek. Vše vyšperkujte krásným nádobím, a máte skvělý tip na dárek pro své dítě.

hračky z kartonu kuchyně
Tak v této kuchyňce žádné nebezpečí nehrozí. (zdroj foto: www.makingmum.blogspot.com)

Domeček pro malé rošťáky

Kdo by si ve svém pokojíčku nepřál nádherný domeček. Ten kartónový si navíc děti mohou z vnitřní strany klidně pokreslit podle svého, nebo si jeho interiér vyšperkovat veselými nálepkami svých oblíbených pohádkových postaviček. Do domečku z kartonu můžete vyřezat kromě vstupních dveří i okýnka, aby vaše ratolesti mohly spokojeně pozorovat svět okolo domečku.

Tip pro vás: Když už si malí objevitelé s domečkem dosyta pohrají, vylepšete jeho funkci a dejte jim do ruky baterku. Najednou se objeví ve zcela jiném, kouzelném světě. Dovnitř klidně nalepte i hvězdy svítící ve tmě.

Nekonečná skládačka

Krabice od bot si klidně sežeňte od celé rodiny, nebo třeba na internetu. Co tím získáte? Naprosto nekonečnou stavebnici, kdy si vaše děti budou stavět svůj vlastní bunkr pokaždé jinak.

Kartonové krabice jim neublíží ani v případě, že by se jim nějaké to iglú třeba příliš nepovedlo. Je libo dlouhou chodbu, hradní zeď, nebo třeba cestu pro auto? Tahle skládačka je zabaví na dlouhé hodiny!

Obchod snů aneb super hračky

Také jste si jako malí rádi hráli na obchod? Dopřejte to i svým dětem. Bohatě vám postačí několik větších kartónových krabic, na které krásně naskládáte prázdné obaly od potravin ve vaší kuchyni. Teď už jen zbývá určit platidlo. Vyrobí si jej děti sami v podobě pestrobarevných kartónových mincí, nebo jim propůjčíte trochu drobných přímo z vaší peněženky? Ať žije nakupování!

K TÉMATU  Kořenová zelenina, kterou zvládne vypěstovat i naprostý začátečník

Vytuněná garáž

Plastové garáže jsou naprosto neosobní a mnohdy také velmi předražené. Přitom je to pořád to stejné – parkovací místa, nakloněná rovina a dostatek místa pro všechny bouráky, co máte doma. Přejete si, aby se vaše děti pořádně vyřádily s novou garáží? Vyrobte ji z obyčejného kartonu.

Povrch silnice zhotovíte z obyčejného černého papíru, na který nalepíte bílé pruhy. A parádní hračky jsou na světě!

hračky
Plastové garáže jsou naprosto neosobní a mnohdy také velmi předražené. Vytvořte je z kartonu! (zdroj foto: www.youtube.com)

Hrad s padacím mostem, hračky, co ocení všechny děti

Každý rytíř, rytířka i princezna si někdy v životě přáli obývat skutečný hrad s padacím mostem. Jeho zhotovení je přitom skutečná hračka. Postačí vám velký kartón, který v horní části nastříháte do podoby cimbuří. Přidejte pár úzkých oken a máte skvělý hrad.

A padací most? Jednoduše upevněte dveře na silný provaz. Když za něj obyvatelé hradu zatáhnou, dveře se zavřou a budou si moci ve svém hradu nerušeně hrát.

Tip pro vás: Pokud máte již trochu větší děti, dovolte je, aby si svůj hrad výtvarně ozdobily úplně samy. Polepte jej barevným papírem, přidejte třeba vzor cihel nebo barevné vlaječky.

Už se těšíte, až se doma pořádně vyřádíte s výrobou nových hraček? Budete tvořit malý domeček pro panenky, auta nebo zvířata, nebo se rovnou pustíte do velkého bunkru pro vaše děti? Přejeme vám, ať se vám dílo podaří a ať si dokonale vychutnáte nadšené dětské hraní.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Pravidla her a úklidu. Dejte svým dětem jasný režim

6 tipů, jak zařídit pokojíček pro vaše miminko

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Máte něco málo našetřeno a své úspory schováváte pod polštářem doufajíc, že vám je inflace “nesežere”? Bohužel inflace dosáhne i na vaše úspory, které sídlí na běžném účtu. Aby došlo naopak k jejich zhodnocení, vyplatí se je investovat. Do čeho? To je už na vás. Ať už se rozhodnete pro akcie, nemovitosti, dluhopisy nebo pro spořící účet, pomůžou vám knihy o investování, které vás navedou na tu správnou cestu.
Okenní parapety nemusí zét prázdnotou, i když teploty padají k nule. Stačí, když si vysadíte rostliny, jež jsou pro podzim typické a kterým podzim dokonce prospívá. Jednou takovou podzimní květinou je vřes, který se hravě popere i s prvními zimními mrazíky. Jelikož ho lze koupit v bílé i růžové barvě, bude hezky zdobit jinak pochmurné a smutné okenní parapety.  
Je jiná, je svá. Je to Billie Eilish. Do šoubyznysu vplula jako velká voda bez varování a okamžitě z ní začali všichni teenageři šílet. Zlomovým okamžikem byl pro zpěvačku říjen 2015, tedy krátce před dovršením jejích 14 let, když s bratrem Finneasem zveřejnili na SoundCloudu song Ocean Eyes, ze kterého se přes noc stala hudební senzace. A od té doby znal její jméno celý svět.
Survivor 2023 se po více než 70 dnech blíží do finále. Než se tak stane, pojďme si připomenout, komu se těsně před nosem zavřely dveře.
Proč společnost vnímá feminismus tak negativně? Má boj za rovnoprávnost žen v dnešní době ještě místo? Teď, když mají ženy volební právo, zdá se být mnohým lidem hlas feministek nadbytečný.
Stojany na víno ze dřeva i kovu, na stěnu nebo na bar v kuchyni. Slouží nejen jako praktické uložení vína, ale také jako originální designový prvek. Patří mezi věci, které vybíráte spíše podle stylu
Ne nadarmo se říká, že každý člověk je jedinečný. Tento argument se bezpochyby týká i v případě volby dioptrických brýlí, které, mají jí maximálně splňovat nejnáročnější kritéria, musí být vybírány na základě určitých vlastností jejich nového majitele. Která to jsou? Pojďme se na to podívat!
Když se naším pozemkem prohnala povodeň, zůstali jsme jako opaření. Nejen, že jsme se museli vyrovnat se ztrátou milovaného psa a tím, že jsme přišli o auto, ale rodiče se s tou situací dodnes nevyrovnali.
Ženské sexuální touhy v průběhu života kolísají. Může za to začátek nebo konec vztahu. Příčinou mohou být i velké životní změny – těhotenství, menopauza nebo zdravotní komplikace. Nízkou sexuální touhu způsobují i některé druhy léků.
Nemoc si nevybírá, a proto se i v řadách slavných tváří setkáme s lidmi, kteří musí změnit svůj styl života a bojovat o to, aby byli zase zdraví.
Návštěva kadeřnice není zrovna levnou záležitostí a málokdo si může dovolit ji navštěvovat pravidelně, jakmile se objeví odrosty nebo šediny. Naštěstí existují barvy na domácí užití, díky nimž se snadno obarvíte sama. Jak ale na to a čemu se vyhnout? Poradíme vám.

Výběr článků

Otužování pro větší imunitu proti nemocem nejsou jen babské řeči. Terapie chladem má benefity, které zvyšují naši tělesnou odolnost. Co s vámi udělá pravidelné šokování těla prudkým snížením okolní teploty?
Každý z nás má ty nejlepší rady a recepty, jak zvládnout nachlazení. Někdo rovnou běží do lékárny, někdo se uchyluje k tradiční čínské medicíně a někdo sahá po osvědčených dobrých rad našich babiček.
Ekologie se v současné době klade na první místo. Svůj podíl na tom má zjištění, že stojíme za rychle se oteplující planetou nebo že naším přičiněním mořští živočichové nežijí tak dlouho, jak by mohli, neboť se zamotají do plastových odpadků. Kromě toho, že se spustila řada kampaní bojujících proti plastům a proti nadměrné konzumaci masa, dostaly se také do popředí přírodní úklidové prostředky. Jinými slovy jsme se opět navrátily do minulosti.

Nepřehlédněte

Ptáte se, kde využít kameny v zahradě, aby vše fungovalo? Váš pozemek je místem, kde se snoubí krása přírody s kreativitou. Horniny a minerály přidávají estetickou hodnotu, ale také mohou ovlivnit její funkčnost a zdraví. Poradíme vám s výběrem.
Že se rybí olej nevábné chuti musí jenom konzumovat? Možná vás nikdy ani ve snu nenapadlo, že když ho začnete používat jako krém, můžete díky němu zkrásnět. Dáte mu tedy šanci? Nebudete litovat!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek