Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

4 rady, jak chytře nakupovat v sezónních výprodejích

Výprodeje jsou pro většinu z nás lákavou záležitostí, která nám umožňuje pořídit řadu stylových modelů téměř za babku. Často se ale stává, že nám výhodné ceny zamotají hlavu natolik, že koupíme něco, s čím pak nejsme spokojené a nastává ponákupní vystřízlivění – radost následně vystřídá hořké zklamání. Proto jsme pro vás sestavili několik zásadních bodů, které vám pomohou vybrat si na poprvé opravdu skvělé módní kousky, kterých ani v budoucnu nebudete litovat.
jak nakupovat ve výprodejích
Když nakupovat, tak výhodně ve výprodejích. (foto: 123RF)

02. 08. 2021

02. 08. 2021

Nakupujte jen nadčasové kousky

Jak nakupovat ve výprodejích? Nakupovat zlevněné zboží ve stylu „nevidím, neslyším“, a pořizovat si kvanta oblečení a módních doplňků, které s velkou pravděpodobností nebudou mít u vás perspektivní budoucnost, není zrovna šťastný krok. Samozřejmě v počátku nebude nouze o nadšení, ovšem v dalších sezónách narazíte na smutné zjištění – tohle už se zkrátka nenosí.

Jak se tomuto scénáři vyhnout? Jednoduše se zaměřte na nadčasové oblečení, které se i v budoucnu bude hřát na módním výsluní. Stačí jen mít dostatečný přehled o nadčasových módních trendech. Poté budete ihned vědět, po jakém oblečení máte sáhnout.

Příliš se neunáhlujte

Pečlivě si rozmyslete, zda se vám vyhlídnuté oblečení, které je zrovna nyní za úžasnou cenu, skutečně líbí a jestli se vůbec hodí k vašemu šatníku. Kolikrát jde jen o prvotní, ovšem krátkodobé nadšení, které se zanedlouho rozplyne a zbyde vám jen rozporuplný pocit z nevydařeného nákupu.

Pokaždé si proto dejte nějaký krátký čas na rozmyšlenou a zjistěte, zda k němu máte co nosit a jestli o něj opravdu stojíte. Určitě se vyplatí chvilku počkat a posléze se skutečně naplno těšit z parádního úlovku, než vyhodit peníze za něco, co bude jen ležet na dně vaší skříně.

Jak nakupovat ve výprodejích? Pečlivě si ohlídejte kvalitu

Pozor byste si měla dát také na kvalitu, která by i přes nižší cenu měla zůstat zcela zachována. Nemilý faktem je, že doménou některých méně známých obchodů je nabídka levnějšího oblečení. Na něm jsou často patrné známky poškození a celkově nižší stupeň jakosti. Raději si proto vybírejte u osvědčených obchodů, které vám nejvyšší kvalitu zaručí i za rozumnou cenu.

Při nákupu nehleďte jen na cenu

Při pořizování výprodejových modelů rozhodně nekoukejte jen na finální cenu. Sledujte také další aspekty, které u vás z hlediska módy bodují. Zhodnoťte proto, zda se vám líbí střih, design, barvy, potisky,… zkrátka vše, co je pro vás důležité. Tím, že budou všechny vaše požadavky splněny, zajistíte, že vám výhodně nakoupené oblečení, případně doplňky, budou ku prospěchu nejen nyní, ale i po mnoho dalších sezón.

K TÉMATU  Nakupování v sekáčích: Proč bychom nákup z druhé ruky měli preferovat?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nakupování v sekáčích: Proč bychom nákup z druhé ruky měli preferovat?

Nakupování bez obalu: nový trend, na který se nalaďte

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Ekologické metody v domácnosti jsou dobrá nejen pro naši planetu, ale také pro vaši peněženku. Ušetříte díky tomu hodně peněz, které byste jinak zaplatili dodavateli vody. Tím, že naplno využijete dešťovou vodu, se vám hodně sníží účty za energie.
Křečové žíly. Máte s nimi co dočinění i vy? Pak vám možná lékař kromě užívání speciálních léků doporučil i kompresivní punčochy. Jenže vážně přinesou nějaké výsledky? A kolik tahle sranda vůbec stojí? Já osobně je mám vyzkoušené a můžu vám nabídnout osobní pohled na věc…
Každé znamení zvěrokruhu má své vlastní silné stránky. Ty jsou klíčové pro určení toho, co ženy bude na mužích přitahovat, tedy jaká znamení si budou volit jaké muže. Pokud jste žena nebo muž, vyberte si své znamení a podívejte se na jeho povahové rysy. Následně se dozvíte, jaké typy mužů budou danou ženu přitahovat.
Pro podklady na tento článek nemusíme sahat hluboko do kapsy, vždyť přece katastrofické filmy se často natáčejí právě na základě skutečných událostí. Ke každé události se pak přirozeně přidá malé nebo velké množství fikce a divák se může těšit na fascinující a zároveň strašidelný koktejl. Hollywoodští filmaři jsou na takové trháky přímo odborníci, a proto se nechte strhnout ojedinělými snímky, které by za žádnou cenu neměly ujít vaší pozornosti!
Zdraví máme jenom jedno, proto bychom na něj neměli zapomínat. Je důležité, abychom si uvědomili zejména jednu věc, a sice že se na pevnosti a odolnosti našeho zdraví podílí i to, co jíme. Každodenní přísun potravin buď zdraví naprosto ruinuje, nebo mu prospívá. Jak jste na tom vy? Cítíte se po svém jídelníčku zdravě a fit? Nebo máte z jídla výčitky? Či snad některé potraviny vaše tělo zcela odmítá?
V domácnosti se mohou vyskytovat různí nepřátelé. Máme tím na mysli malé tvorečky, kteří jsou v přírodě velmi pilní a silní, i přesto, že jsou tak malí. Mezi ně patří i mravenci, co se mohou objevit jak v bytě, tak i domě nebo chalupě. Jak se jich zbavit?
Kozoroh je předně charakteristický svou pílí a pracovitostí. Mnohdy se může stát, že svůj úspěch má zadarmo, ale není tomu tak. Stojí za ním tvrdá práce a věnování svého značného času a prostoru. Zvládne mít úspěšnou vedoucí pracovní roli a zároveň být i hlavou rodiny a vést domácnost.
Naše děti již odrůstají, a jelikož jsou stále více samostatné, nepotřebují mou péči tak často. Už několik měsíců s manželem vedu diskuzi na téma adopce. On s tím ale nesouhlasí. Stále odmítá pochopit, proč je to pro mne tak důležité.
Kdysi se mělo za to, že Země je středem vesmíru nebo že žárovku vynalezl Thomas Alva Edison. Omyly lidstva jsou zřejmě nevyčerpatelné, a v některých mnoho let setrvávali třeba právě i významní vědci. Ani dnes tomu není jinak, a některé zavedené mýty a omyly přetrvávají desetiletí. Podívejme se na některé z nich.
Začít žít zdravěji - cíl, který si stanovila celá spousta z nás po zjištění, že jsme během doby covidové v průměru přibrali sedm kilogramů. Do svého jídelníčku proto přidáváme vícero zeleniny, hodně ovoce, naopak omezujeme sladkosti a snažíme se vyhnout se smaženému. Když už olej, tak pouze ten olivový, který je mnohými nutričními specialisty schválený. Mimochodem, věděli jste, že by se měl pít na lačný žaludek?
Rozčlenit byt s malou rozlohou může být oříšek. Tyhle byty na pár metrech čtverečních jsou příkladem toho, jak takový domov zútulnit.
Módní trendy začínajícího roku nejsou zase tak velkým překvapením, jaké jsme někteří očekávali. Takže to nebudeme zdržovat a jdeme rovnou na věc.

Výběr článků

Ačkoliv si nikdy nemůžeme být jistí, co nový rok konkrétně přinese, jedno je nad slunce jasné - vždy se můžeme těšit na nové (nebo někdy znovuobjevené) trendy nejen v oblékání, líčení, bydlení, ale třeba také v gastronomii. A jaké food trendy nás čekají v letošním roce? Pojďme je prozkoumat.
Zdravotní obuv tlumí otřesy, šetří klouby a umožňuje noze volně dýchat. Pro naše zdraví je kvalitní bota velmi důležitá. Poradíme vám, jak si ji správně vybrat a na co si dát při nákupu pozor.
Suchá pokožka může být způsobena mnoha faktory. Mezi nejčastější patří dehydratace, stárnutí, sezónní změny, alergie a nedostatek mikroživin. V závislosti na příčině lze ke zlepšení stavu kůže použít různé metody. Mohou to být různé léčivé masti nebo jiné zvlhčující prostředky, pití většího množství vody a užívání některých doplňků stravy.

Nepřehlédněte

Na stůl o vánocích prostě patří. Adventní věnec je jedním ze základních prvků vánoční výzdoby. Tahle dekorace se stane vaší chloubou, když jí vyrobíte sama! Možná už v tom máte praxi, možná to zkusíte poprvé, ale v každém případě se můžete inspirovat. A pokud věnec vyrábět nechcete, alespoň si nějaký vyberete.
Nikdo není dokonalý… S tím se buď můžete smířit, nebo se rozhodnout s nedokonalostí bojovat. K dokonalé postavě vám pomůže dieta a osobní trenér a k dokonalému úsměvu zase rovnátka. Pojďte se podívat, jaké problémy vám pomohou vyřešit.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek