Neděle , 28. 04. 2024

Jaroslav

Nejste fotogenická? Omyl. Pouze neznáte svůj správný úhel

Když si prohlížíte své fotky z dovolené, rozhodně nevypadáte jako módní ikony z časopisů a sociálních sítí? Poradíme vám zaručené fígle módních blogerek. Rozhodně zapomeňte na to, že nejste fotogenická. Jen musíte zaujmout tu správnou pózu a úhel - a výsledek bude úchvatný! Už se těšíte na nové fotky?
správný úhel
Jak se správně fotit? (zdroj foto: www.123rf.com)

15. 01. 2021

O nic nejde – jste fotogenická!

To první, co potřebujete udělat, je zahodit stud a předsudky, poté hledat správný úhel. Celé mládí do vás rodiče vtloukali, že pro pěknou fotku máte stát rovně, dát si ruce ven z kapes, narovnat se a dát nohy k sobě. Ehm. Jaký je výsledek všech školních nebo rodinných fotek? Velmi směšný, především.

Projděte si pár stránek časopisu a podívejte se, jakou pózu zaujímají dámy na fotografiích. Věřte, nejedna z nich si stále myslí, že není fotogenická. Rozhodně tam žádné vyrovnané vojáky v řadách nenajdete. Opusťte staré názory rodičů a uvolněte se. Při focení přeci o nic nejde.

Začínáme: Pozor na pozadí za fotkou

Ještě, než se budeme různě nakrucovat jako paragraf, musíme si nejprve rozmyslet, kde se vůbec budeme fotit. Mnoho lidí totiž nakonec zjistí, že kvůli nevhodně zvolenému pozadí se místo fotky dočkali hrůzy! Až na displeji telefonu si všimli, že sice jsou dokonale oblečení, vystajlovaní a nalíčení, ale v pozadí fotky se na podlaze válí ponožka. A je vymalováno!

Takže první pravidlo zní: dobře si rozmyslete, co je v pozadí vaší fotky. Kromě fotobomby v podobě nevědomých pohledů lidí a nezvyklých póz zvířat se tedy vyvarujte i nepořádku.

Tradá! Přirozená fotogenická princezna

V poslední době frčí trend nude fotek, kdy se objevíte před objektivem foťáku naprosto bez líčidel a úpravy. Jenže má to jeden háček – takovéto fotky jsou fake. Nebojte se, rozhodně vás nebudeme nutit se fotit s nateklýma a rozespalýma očima, abyste si mohla svou sebedůvěru zakopat do hrobečku. Nebojte.

Místo toho zvolte jednoduchý make-up, se kterým sjednotíte nedokonalosti své pleti. Navrch použijte řasenku a trochu zdravíčka na líčka. To bohatě postačí ke stylu přirozené ženy. Hashtag #iwokeuplikethis si klidně k fotce přidejte, ale bude to fejk, jako u všech blogerek.

K TÉMATU  Osteodynamika: Jedinečná metoda, která vás srovná

Fotíme obličej

Ze začátku se naučte pracovat se svým obličejem, teprve pak hledejte správný úhel. Bude to chtít trochu dobré nálady a nějakou svižnější hudbu. Počítejte s tím, že uděláte mraky fotek, které následně vyhodíte. Dejte si svou oblíbenou rtěnku nebo jelení lůj, aby se vám rty trochu leskly – a jdeme na to.

Abyste vypadala sexy, svou paži natáhněte do dálky a telefon držte zhruba nad výškou vaší hlavy. Na displej se budete dívat zpoza řas. Když jej přiblížíte, vaše tvář bude kulatější a oči větší. Zkuste svůj obličej natočit jemně do strany a pozorujte, jaký bude výsledek focení.

Poté se zkoušejte tvářit zasněně a dívat se do dálky. Nato vyzkoušejte láskyplný pohled, něžnou pózu květinové víly, a také sexy vážný obličej. Dokonale se u toho pobavíte. Nakonec si své výsledky projděte a zjistíte, jaký úhel je pro váš obličej nejlepší.

Správný úhel celého těla

Když se objektivu postavíte čelem, bude i střízlík velikosti XS působit jako důstojná žena s kily navíc. Místo toho dejte na doporučení módních a fitness blogerek, a natočte se k foťáku mírně z boku. Celý trup těla nechte z profilu a hlavu vytočte do objektivu.

Když zatáhnete bříško, nikdo se zlobit nebude. Nejlepší bude, když si dáte druhou ruku v bok. Chce to opět trochu tréninku u zrcadla. Brzy přijdete na to, že o nic nejde. Výsledek bude parádní!

Jeden tip na závěr – vyzkoušejte si u všech fotek několik výrazů v obličeji. Třeba zjistíte, že když vaše tvář září úsměvem, sluší vám to nejlépe. Nebo se naopak budete cítit svá v zasněné poloze, s obličejem, který nesměřuje k foťáku. Fotka tak získá elegantní a tajemný vzhled se skrytým poselstvím. Už jste si našla ten svůj úhel a jste fotogenická?

K TÉMATU  Kolik stojí svatební fotograf a jak ho vybrat?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Manuál správného focení. Jak správně pózovat na vašich fotografiích, abyste vypadaly co možná nejlépe?

Hrajeme si s filtry. Jednoduché tipy jak docílit krásných a originálních fotek

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

V zimním období vyžaduje vaše pleť i vlasy více péče než po zbytek roku. Neustálé střídání teplot, vítr, mráz, sníh a smog, to je koktejl, který má na vaši pokožku i vlasy zničující účinek. Jak zabránit tomu, aby byla vaše pleť v zimě zašedlá a nezdravá a vlasy oslabené, polámané a bez života? Vyžaduje to kosmetickou první pomoc.
Pandemie doléhá na nás všechny. Negativní zprávy, úmorné diskuze kolem zákazů a stále se nelepšící situace nikomu neprospívají. Spíše naopak. Těžce doléhají nejen na naše tělo, ale i duši. Ovšem udržet si vitalitu je jedinou cestou, jak my sami můžeme situaci čelit. Proto si pojďme zahrát o doplňky stravy Naturevia Omega 3 a Magnesium 1, které prospějí nejen naší fyzičce, ale i psychice.
Volba barvy pro interiér, ve kterém se pohybujeme, má velký vliv i na naše psychické rozpoložení. Víte, jakou barvu vybrat a co bude znamenat pro váš prostor? Rozhodně se nevyplatí jen tak něco „plácnout“ na zeď. Pojďme se podívat na psychologii barev.
V průběhu ledna vzplál na sociálních sítích vášnivý boj o tělesné ochlupení, když hnutí Januhairy oslavuje přirozenost a vyzývá ženy k odložení žiletek. Je zpět doba kdy se svoboda neoholených těl žen projevuje nejen slovy, ale i odvážnými činy. Přidáte se k revolučnímu hnutí, které vzdoruje společenským standardům krásy a zdůrazňuje jedinečný projev individuality?
Správný výběr varné desky do značné míry ovlivňuje kvalitu a rychlost i energetickou náročnost vaření. Základními kritérii pro výběr správného modelu jsou výkon, velikost a bezpečnost používání. Zorientujte se v názvosloví a vyberte si tu správnou varnou desku pro vás.
Československá pohádka Hodinářův učeň vypráví příběh o daleké cestě za láskou. Dětem ukazuje, že problémy může překonat statečnost a dobré srdce.
Se slovem umělec se často pojí různé výstřednosti, z nichž některé plní stránky novin a o jiných se zase tak moc neví. Pojďme se podívat na to, v čem zvláštním vynikají některé známé osobnosti.
Prospívají zdraví, prodlužují věk. Prostě dělají dobře našemu tělu, mozku i kondici. Opravdová definice pro superpotraviny ale neexistuje. Do této kategorie se zařazují potraviny, které mají ve srovnání s podobnými podstatně vyšší obsah zdraví prospěšných látek. Které to jsou?
Bylinky nemusí být používány jenom k tomu, aby nám zajímavě ochutily jídlo a aby také zajistili jeho příjemnou vůni. Bylinky jsou odnepaměti používány také v lidovém přírodním léčitelství. My se aktuálně podáváme na ty, které jsou nejlepším pomocníkem pro naše plíce.
Ještě se stydíte za nedokonalosti svého těla? S pocity, které vás dlouho sužovaly, se můžete vesele rozloučit! Trend body positivity je zde! Frčí modelky kyprých tvarů, dvoubarevné kůže, ženy s příběhem.

Výběr článků

Vysmíváte se těm, kdo si píšou deník? A zkoušela jste to už někdy? Je to neuvěřitelně očistná záležitost, která vám pomůže zbavit se stresu, utřídit si myšlenky a mnohdy vás také povzbudí. Navíc budete díky deníku mít za pár desítek let na co vzpomínat.
Ať už se chystáte na výlet, za nákupy, na první dovolenou nebo zkrátka jen někde chcete přenocovat, podívejte se, jestli se ve vámi vybrané lokalitě nenachází zařízení, které disponuje certifikátem „baby friendly“. Věřte nebo ne, ale ubytování nebo pouhý oběd s dítětem po boku se vám totiž může v mnohém zpříjemnit a usnadnit.
Když byly salóny krásy zavřené, vyvstala najednou mezi ženami otázka, jak se správně starat o své obočí. Každá z nás se chce o něj naučit správně starat tak, aby své pokožce nezpůsobovala zbytečnou újmu. Správně vytvarované obočí navíc dodá vašemu obličeji šmrnc, rozhodně to tedy není zanedbatelný prvek vedoucí k vnější kráse. Opravdu víte o postupu vytrhávání všechno?

Nepřehlédněte

Konečně jsme s kamarády vyrazili oslavit to, že nemusíme sedět zavření doma a otevřeli se hospody. Vydali jsme se na párty a zábava nebrala konce. Pití teklo proudem. Bohužel se mi pak stalo něco, na co v životě nezapomenu, i když si to prakticky nepamatuju. Až s pomocí přátel jsem nakonec zjistila, co všechno se tu noc dělo.
Sloni jsou majestátná zvířata, ale když jsou mladí, jsou rozpustilí a rádi si hrají. Slůňata dovádějí ve vodě, pošťuchují se navzájem nebo s i lidmi! Pozor, aby vás nějaký ten prcek nezalehl!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek