Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Mobilní aplikace pro děti, které podpoří jejich vývoj a obohatí je

Není pravdou, že dítě zaostává, pakliže tráví svůj čas na mobilním telefonu nebo tabletu. Vždy totiž záleží na tom, co na daném zařízení hraje. Pokud to jsou agresivní hry, pak ano - dítěti to neprospívá. Ale pokud to jsou aplikace vzdělávací, není na tom nic špatného.
mobilní aplikace pro děti
I aplikace mohou děti podpořit v rozvoji. (zdroj foto: www.123rf.com)

19. 01. 2021

V současné době nemůžeme házet všechny mobilní aplikace do jednoho pytle. Sice existují hry, se kterými by děti neměly přijít do kontaktu zejména v brzkém věku, na druhou stranu existují aplikace, které jsou dětem ku prospěchu a díky kterým jsou dokonce chytřejší.  Jaké mobilní aplikace pro děti je posunou vpřed?

Jestliže i vaše dítě neustále sahá po mobilním telefonu nebo tabletu a chce si s ním hrát, stáhněte mu některou z níže uvedených aplikací. Nejen, že dítěti uděláte radost, ale také si můžete poklepat na rameno, protože daná aplikace dítěti něco přinese.  

Loopimal a Bandimal 

Pokud máte zařízení s operačním systémem iOS, pak byste měli svému dítěti stáhnout mobilní aplikaci jménem Loopimal a Bandimal. Jedná se o mobilní aplikaci, která je sice velice jednoduchá, na druhou stranu je také velmi chytrá. Jedná se o hru na tvorbu hudby, s čímž pomáhají gestikulující zvířata. Ta jsou skvěle provedena, navíc je vše podtrženo barevnými odstíny.  

Co aplikace dítěti přinese? Především bude znát řadu hudebních vychytávek. Pokud to vaše dítě už od malička táhne k muzice a hudbě, pak je tato mobilní aplikace pro něj jako stvořená! 

Hravouka 

Chcete dítě opravdu něco naučit s pomocí mobilní aplikace? Pak byste si měli do mobilního telefonu, tabletu či jiného zařízení stáhnout aplikaci jménem Hravouka. Jedná se o aplikaci dostupnou jak pro zařízení s operačním systémem iOS, tak pro zařízení s operačním systémem Android.  

Aplikace dítěti přinese následující – například ho naučí veškeré zákony přírody. S pomocí aplikace dítě pozná přírodu tak, jak možná nemůže, protože žije ve městě. Naučí se rozpoznávat hlavní druhy rostliny, ale také živočichů.  

Homo Machina 

Milují vaše děti animovaný seriál Byl jednou jeden život? Pokud ano, největší radost jim uděláte, pakliže jim do telefonu stáhnete aplikaci Homo Machina. I ta totiž pojednává o tom, jak lidské tělo vlastně funguje a co všechno je zapotřebí, aby bezproblémově fungovalo.  

K TÉMATU  Odborník radí: jak souvisí zrak s naším životním stylem. Co dělat, aby naše oči netrpěly

V tomto případě však nebudou ovládat animované postavičky. Lidské tělo se stane strojem, který ovládají malí človíčkové. Na dětech poté je tahat za páky a mačkat tlačítka tak, aby tělo fungovalo, jak má. Bude jenom na dětech, jestli onen člověk vstane do práce či půjde do školy.  

Díky interaktivní a velice krásně zpracované hře Homo Machina děti pochopí, jak jednotlivé lidské orgány fungují, jaké jsou jejich funkce. Dozví se, jak přesně funguje jazyk nebo zjistí, proč rostou v nose chloupky. Zkrátka nahlédnou do lidského těla tak, jak to jenom dovoluje moderní doba, ve které žijeme.  

Prune 

Máte doma malé botaniky, kteří se velice rádi starají o pokojové rostliny v domě nebo o zeleninu v záhonech na zahradě? V zimě, kdy se o rostliny na zahradě starat nemohou, se vyplatí jim stáhnout aplikaci jménem Prune. V této aplikaci se totiž o jednu takovou rostlinu budou starat.  

Konkrétně se budou starat o bonsaj. Budou pomáhat jejím větvičkám růst, hledat si cestu ke slunci, také je budou oprašovat. Hra rozhodně není nudná, je velice krásně graficky zpracovaná. Ovšem je pravdou, že má uklidňující účinky, proto se doporučuje především před odpoledním nebo večerním spánkem.  

Ochránce přírody 

V současné době je velmi důležité, abychom děti už od raného věku učili, jak se mají chovat k přírodě a životnímu prostředí. Jenže jak jim vysvětlit, že nemají odhazovat odpadky, uklízet po sobě nebo třídit odpad? S tím pomůže aplikace jménem Ochránce přírody.  

Je velké štěstí, že žijeme v době, kdy lze dětem prakticky všechno vysvětlit díky skvěle propracovaným mobilním aplikacím, v nichž vše uvidí znatelně a jasně. V aplikaci Ochránce přírody děti uvidí, co mohou vyrobit z vytříděného odpadu. Poznají následky toho, když odhodí do vody sáček nebo jiný odpadek. A taky pochopí, proč mají sázet stromy a starat se o ně.  

K TÉMATU  Designové odšťavňovače. Pomohou vám při dietním režimu a zároveň poslouží jako doplněk interiéru!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Neposypaný chodník, nefunkční osvětlení i sousedův čoudící komín pomůže vyřešit speciální mobilní aplikace. Je to snadné!

Dítě a mobilní telefon. Odkdy ho má školák mít a čím se řídit při výběru

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jamu je tradiční indonéský lék z kořenů, bylin, květů, kůry a koření. Vyrábí se již více než 1200 let z čerstvých surovin, jako jsou tamarind, galangal, zázvor a kurkuma. V Indonésii se podává prakticky na každém kroku, například i v masážních salonech či při léčebných sezeních. Nejenom, že Indonésanům chutná, ale je také prospěšný pro lidské zdraví. Jak si jej vyrobit, a s kterými neduhy nám dokáže pomoci?
To nejlepší z čistého minimalismu předvádí překrásná rezidence od studia FGR Architects ve městečku Portsea v Austrálii. Stavba z roku 2016 se stojí na vyvýšeném povrchu, díky kterému nabízí otevřený pohled do všech stran. Podívejte se na ten výhled na oceán!
Termín mamahotel se používá hlavně pro syny, kteří bydlí u svých matek či rodičů dlouho, samostatně vydělávají, nicméně na vedení domácnosti se příliš nepodílejí. Ale i mladé slečny mohou svým dlouhodobým bydlením s rodiči plnit definice mamahotelu. Kdy je ten správný čas dětem naznačit, že se mají stěhovat a mamahotel končí? A naopak, není příliš brzy, když chtějí odejít ve 20?
Krásný čas Vánoc se kvapem blíží, a tak je třeba začít přemýšlet, co o adventu budete s rodinou dělat. Vedle pečení vánočního cukroví se určitě vydáte i na některé vánoční trhy, které doplní kouzelnou atmosféru svátků. Jděte se podívat na ty nejkrásnější trhy, díky nimž se začnete na Vánoce těšit takřka hned.
Tak co, kdy jdete k zápisu? Už se těšíš do školy? Počkej, paní učitelka bude přísná, tam nebudeš moci takhle divočit! Takové a mnoho dalších „hlášek“ slyší šestileté děti od příbuzných, když se chystají na svůj slavný den – zápis do základní školy. Co jsou schopny doopravdy chápat?
Vstupte do světa femtech, inovativního průmyslu, který kombinuje technologie a ženské zdraví. Zjistěte, jak tyto technologie překonávají tabu a otevírají nové možnosti pro ženy všude.
Ledvinové kameny způsobují nesnesitelnou bolest. Kdo tuto věc někdy zažil, může potvrdit, že na tuto zkušenost nikdy nezapomene.
I přímotopy jdou s dobou. Ta si žádá úsporné a efektivní přístroje, které nebude třeba schovávat do skříní, ale naopak vystavovat na obdiv členům domácnosti i návštěvám.
Dokážete si představit, jak moc dokážou být opalovací krémy nebezpečné? V některých případech mohou pozměnit i naši DNA! Neodnesete to vy, ale vaše děti a vnoučata už možná ano.
Venku klesly teploty. To je nejvyšší čas udělat si úklid v šatníku. I vánoční svátky mohou být dobrým časem pro zbavení se nepotřebného oblečení. To ostatní počká pěkně na jaro.
Kdy začít a na co si dát pozor, aby z vašeho dítěte vyrostl člověk, který nemá zbytečnou vadu řeči?
Šnečí sliz můžeme stále častěji vidět jako součást drahých kosmetických přípravků. Než se stal trendem pro podporu krásy, byl ve starověkém Řecku lékem na záněty. Mnoho žen o něm ještě neslyšelo a některé na něj jen nevěřícně koukají v obchodních regálech. Představíme si, co to šnečí sliz je a jaké má potenciální přínosy.

Výběr článků

Chodit bez bot se stalo tak trochu módním trendem. Najednou máme podporovat chůzi dětí po kamínkách, existují různé stezky na trénink chůze naboso, frčí barefoot neboli bosé boty. Čím nám tohle ale vlastně prospívá? Bude naše zdraví za chůzi naboso opravdu vděčné?
Soutěžte s námi a vyhrajte balíček kvalitních doplňků stravy podporujících správné fungování imunity. Znáte to, viry na nás číhají na každém rohu a do toho se denně potýkáme s až příliš mnoho stresovými situacemi. Proč tedy nepodpořit svoje jediné zdraví? Jste přípraveni?
Teepee je splněný sen malých špuntů i odrostlejších dětí. Proč si jej pořídit a jakou variantu zvládnete i doma? Těšte se na ty nejlepší tipy na teepee!

Nepřehlédněte

Že narození nového člena rodiny zamíchá dosavadním denním harmonogramem je asi samozřejmé. Nicméně někdy může miminko naplno zasáhnout i takové aspekty života, ve kterých by to žena neočekávala. Nebo alespoň ne tak razantně.
Viber uvádí novou funkci nazvanou Polls (ankety), která uživatelům umožní snadno si ve skupinových chatech a komunitách zorganizovat hlasování na jakékoliv téma. Nová funkce rozšíří možnosti komunikace mezi uživateli, protože jim dává možnost vyjádřit svůj názor na jakékoliv téma snadno a rychle. Umožňuje také každému, kdo se zúčastní dané konverzace, sledovat, jaké názory mají ostatní na určité téma, a to přehledně, aniž by se museli probírat tisíci odpovědí a názorů.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek