Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Ex neunesel rozchod. Co dělat, když na vás začne házet špínu?

Rozchod není nikdy příjemný. Ztratíte člověka, na kterém vám ještě před časem velmi záleželo, a v srdci zůstává nepříjemné prázdno. Když se k tomu přidá fakt, že o vás mezi společnými známými váš ex partner mluví velmi nevybíravě, je to nesnesitelné. Máme pro vás tipy, co dělat, abyste tuto situaci zvládla.
ex rozchod
Rozchod může brát ex hůře než vy. (zdroj foto: www.123rf.com)

06. 01. 2021

Rozchod je bolestivý

Pokud jste se nerozešli zrovna v dobrém, zřejmě prožíváte velmi nepříjemné životní období. Třídíte si své myšlenky a priority a snažíte se sami sebe podpořit v tom, že rozchod s ex byla správná cesta. Cesta k tomu, abyste žila podle svého. Nyní je důležité, abyste byla co nejvíce ve společnosti a měla dost aktivit.

Také byste se měla někomu svěřit se svými pocity. Ne nadarmo lidé po rozchodu vyhledávají odbornou pomoc psychologa. Najít své silné stránky a posílit víru v sebe sama ale můžete i v přírodě, při sportu nebo s novým koníčkem. Chopte se nových životních příležitostí!

Jak je na tom ex a rozchod?

Nepříjemné období prožívá i váš expartner, i když to muži mnohdy skrývají a nedávají najevo. Místo toho, aby se svým pocitům postavili čelem, je mnohdy skrývají a nedokážou zpracovat novou životní etapu. Někdo utíká k alkoholu, jiný se vrhne do náruče spousty žen, někdo se uzavře do sebe a začne žít prací.

Ti nejvíce zranění a slabí jedinci se pak začnou chovat zcela nelogicky. Ze zhrzené lásky se všemožně snaží si svou buď partnerku přivolat zpátky, nebo ji naopak ze svého života rychle smazat.

I když byl možná dříve váš partner fajn člověk, rozchod nedokázal zvládnout a proměnil se. Nikdy byste dříve nevěřila, že na vás bude na veřejnosti házet špínu a dnes se od známých dozvídáte detaily vašeho soužití, ve kterých jste ta špatná pokaždé vy? I naprostý laik pochopí, že toto není vaše vizitka. Jedná se o chování člověka, co nezvládl rozchod.

Kdo pomlouvá svou bývalou lásku, pomlouvá jen a pouze sebe

Máte pocit, že už o vás vaši známí vědí všechny vaše negativa a že byste se jim nejraději vyhnula? V tom případě ještě nemáte rozchod zvládnutý ani vy. Až si dopřejete chvíli klidu a relaxace, dejte si myšlenky do kupy. Dojdete k jednomu krásnému závěru: Cokoliv, co o vás ex povídá, hovoří jen a pouze o jeho osobnosti.

K TÉMATU  Co vás čeká po čtyřicítce? Přijde lepší sex i závislost na telefonu

Žádný soudný člověk nehází špínu na osobu, kterou dříve miloval. Ano, měli jste neshody. Ano, šli jste od sebe a nyní žijete jinak. Ale stále vás v minulosti něco pojilo. Ten, kdo veřejně pomlouvá svého bývalého, od sebe dokonale odpuzuje i další lásky. Žije v minulosti.

Minulost máte vyřešenou

Až se příště o sobě dozvíte třeba něco pikantního, nenechte se vyvést z míry. Dopřejte si pár vteřin klidu a pak třeba proneste, že je vám vašeho bývalého líto, když má potřebu takto mluvit. Je to jeho vizitka. Vaše vizitka je zase vaše jednání. Všichni známí si velmi rychle uvědomí, kde je pravda. A když ne?

Vy ji znáte, a to je pro váš život to nejdůležitější. Z jejich řečí si nic nevezmete. Když stojíte nohama na zemi, může si o vás každý říkat, co chce. Vaši sebedůvěru to neohrozí. Chleba levnější nebude, ať si o vás říkají, co chtějí. Místo toho se soustřeďte na důležitější projekty ve životě. Minulost máte vyřešenou. Nyní se díváte kupředu.

Kdokoliv, kdo se i pár měsíců po rozchodu stále zabývá minulostí nebo hází špínu na bývalého partnera, by potřeboval v životě nový impulz v podobě koníčku nebo změny práce či bydliště. Když jste za vodou, je vám krásně. I ex rozchod jednou zkousne.

A pokud to váš ex zatím takto nemá, jeho smůla. Vás se to nedotkne. Každý moc dobře ví, že jen slaboch nebo zraněný člověk okolo sebe neustále kope. Aťsi. Vás to naprosto neohrozí. Vy si jedete dál a jdete si za svými sny a radostmi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Čas na rozchod? 4 znaky, které vám napoví, že byste měli vztah ukončit

K TÉMATU  Erika (40): Vzala jsem zpět bývalého muže, ale jen kvůli dětem. Teď lituji

Chodíte spolu a vztah se nevyvíjí. Možná přišel čas na rozchod. Jak to poznat včas

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Vysoký cholesterol představuje závažný rizikový faktor pro vznik kardiovaskulárních onemocnění a mozkové mrtvice. Pokud se někdo potýká s vysokou hladinou cholesterolu v krvi, je mu doporučeno jeho hladinu snížit.
Cambridge dieta se skládá ze šesti kroků. Zaručuje rychlé hubnutí a těší se velké popularitě. Navíc vám po celou dobu bude k dispozici speciální nutriční poradce. Zní to až neuvěřitelně dobře? Pojďme se na tuto zázračnou dietu podívat zblízka!
Když v supermarketech udeří akce, sáhneme na dno prasátek a namíříme si to střemhlav na nákupy. Všechno, co lze schovat do mrazáku, nakoupíme za akční ceny, protože v opačném případě bychom za dané zboží utratili dvojnásobek. To samé platí i v případě masa. Když je za skvělou cenu, nabereme ho kila a pustíme se do zamrazování. Jenže co udělat v okamžiku, kdy ho chceme zpracovat?
Nejúspěšnější český autor současnosti Patrik Hartl začal natáčet filmovou komedii podle své knihy Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Film ponese stejný název. V den první klapky prozradil režisér i herecké obsazení filmu.
Když se pleťové póry ucpou nečistotami a přebytečným kožním mazem, začnou se černé tečky objevovat rychleji než houby po dešti. Co na ně platí? Zapomeňte na drahou kosmetiku, pár účinných zbraní máte doma! A ke všemu jsou za hubičku…
Evropská komise vydala naléhavé varování spotřebitelům po celé Evropě týkající se několika oblíbených kosmetických produktů. Po jejich použití byly zaznamenány vážné zdravotní problémy, včetně potenciálního rizika neplodnosti. Nebezpečí tkví v chemické složce známé jako butylfenyl methylpropional, která se ve výrobcích může objevit pod názvem lilial. Tato látka, ač obdařená příjemnou květinovou vůní, byla v Evropské unii zakázána kvůli svým škodlivým účinkům na reprodukční systém. Spotřebitelé jsou vyzýváni k maximální opatrnosti a kontrole složení produktů před jejich nákupem.
Diety a zdravý životní styl jsou mezi celebritami oblíbené téma. Spousta z nich se snažila shodit přebytečná kila, která ovšem získala zpět díky jo-jo efektu. Některým z nich se ale váhová proměna podařila. Které slavné dámy se teď pyšní vysněnou postavou a co pro to musely udělat?
Amarant zní tak trochu mysticky a připomíná nějaké zaklínadlo. Jedná se však o potravinu, kterou můžete použít jako přílohu nebo si z něj udělat kaši. Vyzkoušejte ho a třeba si právě u vás v rodině najde v jídelníčku své stálé místo.
Dnes se připravte pomáhat, když to bude třeba. Budete za to odměněni! Co dalšího radí na pátek asrotroložka Naďa Šmídová?
Plesová sezóna je tu! Jaká událost čeká právě vás? Při výběru šatů a doplňků záleží na akci, na kterou se zrovna chystáte. Není ples jako ples. Vždy sledujte nejen dress code, ale také současné trendy. Co si letos můžete dovolit?
Dnes si připomínáme smutné dvacetileté výročí od odchodu legendární české herečky Heleny Růžičkové. Talentovaná umělkyně, která oslnila diváky svým hereckým projevem ve filmech i na divadelních prknech, zanechala nezapomenutelnou stopu v české kultuře. Připomínáme si její kariéru plnou úspěchů, ale také tajemné schopnosti předvídat nejen osud ostatních, ale i svůj vlastní. Článek nahlíží na její životní pouť, filmové triumfy a ukazuje i na dramatické okamžiky, které vedly k jejímu předčasnému rozloučení se světem.
Předpokládá se, že do roku 2025 budou ženy ovládat dvě třetiny majetku v USA. Zde je několik skvělých investičních tipů šitých na míru ženám.

Výběr článků

O houbách se dlouho tradovalo, že nemají výrazné účinky na lidský organismus. Pokud se ale zaměříme na ty správné, můžeme do těla dostat velké množství zdraví prospěšných látek. A to navíc při malém množství přijatých kalorií, houby jsou totiž z velké části tvořeny jen vodou.
Většina obyvatelstva spíše řeší naprostý opak, a to, jak zhubnout nebo minimálně, jak nepřibrat. Každý závidí těm, kteří nemají sklon k tloustnutí. Nicméně na vše existují dva pohledy a žádný extrém není dobrý. Co když opravdu potřebujete přibrat?
Manželství je pro drtivou Čechů nedotknutelné. Téměř tři čtvrtiny Čechů nesouhlasí s uzákoněním manželství stejnopohlavních párů. Manželská práva ano, ale ne manželství, míní většina veřejnosti. Vyplývá to z aktuálního průzkumu.

Nepřehlédněte

V Mexiku mají na propagaci svého mléka Alpura osvědčený recept, a tak není pro místní nic neobvyklého, když mezi regály rozjede svojí show tancující kráva. Před obchodem na ulici nebo uvnitř prodejny předvádí svoje kreace a baví nebo udivuje všechny, kteří se ocitnou v dosahu.
Někdo se narodil jako barvoslepý a celý život neviděl nic z barev tak, jak je vnímáme my ostatní. Jaký je to asi pocit, spatřit to všechno kolem poprvé? Speciální brýle umožní takovým lidem vnímat barevné spektrum. A tady se můžete podívat na reakce lidí, kteří to právě zažívají.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek