Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Letní věnce aneb kouzelný doplněk na vchodové dveře i do bytu

Letní období přeje vytváření krásy. Přejete si i vy mít vaše vchodové dveře nebo interiér ozdobený a překrásný? Podívejte se na naše tipy, se kterými si toto období v roce skutečně oblíbíte. Naše letní věnce dokáže vytvořit každý. Vyberte si, který se bude nejlépe vyjímat u vás doma.
letní věnec
S létem se k nám dostává i letní věnec. (zdroj foto: thelaststrawinc.com)

24. 06. 2021

Obilí, kam se podíváš

Letní věnce jsou působivým bytovým doplňkem. Jak vyrobit ten z obilí?

Tento jednoduchý a působivý kus vám ozdobí například obývací stěnu nebo prostor v kuchyni. Klidně si jej připevněte třeba nad jídelní stůl – krásně voní a prostor vám příjemně zabydlí. K vytvoření obilného věnce budete potřebovat slaměný, větvičkový nebo polystyrenový kulatý korpus, obilí a tenký vázací drátek.

  1. Nejprve si obilí zkraťte, ať nejsou stvoly příliš dlouhé.
  2. Poté si uvažte okolo korpusu napevno jeden konec vázacího drátku.
  3. Pak už jen přidávejte malé snopy obilí, které budete umísťovat v jednom směru. Vázací drátek vždy překryjete dalšími obilnými klasy, takže nepůjde vidět.

Krásné letní věnce si můžete přizdobit třeba snítky levandule, slaměnkami, látkovými slunečnicemi a kopretinami nebo na něj pověsit malé jutové pytlíčky evokující přírodní a selský styl. Dobře na věnci vyniknou i sušené makovice.

letní věnce
Obilí je krásnou dekorací. (foto: redakce DámskáLiga.cz)

Námořnický pozdrav

Je úplně jedno, zda letošní léto trávíte doma nebo u moře – námořnický věnec je dokonalou letní dekorací, která zabydlí a zútulní vchodové dveře nebo třeba prázdnou stěnu vašeho obýváku. Klidně jej po vytvoření můžete jen ledabyle položit na okenní parapet.

Co budete potřebovat? Jakýkoliv kulatý korpus na věnec – třeba z větviček nebo polystyren omotaný jutou či látkou. Výborná je přírodní barva béžových a hnědých materiálů nebo třeba bílá látka. Klidně můžete přidat i kousek sítě.

Na korpus následně budete pomocí tavné pistole připevňovat mušle a hvězdice, které si pořídíte v obchodech s hobby nebo výtvarnými potřebami. A je hotovo! Milovníci moře brzy zjistí, že si k věnci vyrobí ještě modrobílý maják. Letní atmosféra zaručena!

letní věnce
I takto může vypadat váš věnec na dveře. (foto: redakce DámskáLiga.cz)

Jednobarevné letní věnce

Zdály se vám předešlé nápady příliš divoké? Pojďme si představit jednoduchý návod na monochromatickou výzdobu, která se hodí k modernímu interiéru.

K TÉMATU  Černé pantofle – jak je stylizovat na různé příležitosti?

Jednobarevný věnec vytvoříte například ze sušených makovic, které pomocí tavné pistole připevníte na kulatý základ na věnec. Zajistíte si letní atmosféru, ale zachováte decentní ladění vašeho prostoru. Pokud je to až příliš uniformní, skládejte vedle sebe plné makovice a ty, které jste předtím rozkrojili na polovinu.

  • Celoroční věneček vytvoříte i z větví, které buď necháte v přírodní podobě nebo je přelakujete barvou ve spreji. Opět stačí dodržet postup, kdy na korpus skládáte větve na jednu stranu.

Skvěle vypadá i letní věnec z jednobarevných textilních květů růží. Jeden rok si jej vytvoříte, a poté už jen vždy na léto zdobíte svůj příbytek.

letní věnec
Suché makovice fungují skvěle! (foto: redakce Dámskáliga.cz)

Letní romance

A nyní přichází tip na nejbohatší letní věnec, jaký si jen můžete představit. Překypuje barvami a je bohatý jako léto samo. Na jeho vytvoření doporučujeme použít také textilní květy slunečnic, růží nebo pivoněk, ty byste ve věnci v tak krásných barvách udrželi jen velmi krátce.

Na vytvoření věnce budete potřebovat kulatý korpus, vázací drát, snítky levandule, umělé textilní květy pivoněk, růží nebo slunečnic, snítky buxusu a listy z růží.

A jak na výrobu?

Střídavě na korpus přivazujte všechny přírodní i umělé kousky, a na závěr vázací drát dobře uvažte. Takto vytvořený věnec je působivou letní dekorací zejména vchodových dveří. Už se těšíte, až bude i u vás?

věnec
Květiny jsou klasikou. (foto: redakce Dámskáliga.cz)

Letní věnce na vchodových dveřích nebo v interiéru bytu vám udělají radost pokaždé, kdy se budete vracet domů. Jejich krása bude přesně podle vašeho gusta, a barevnost vás přesvědčí o jednom – léto je nádherné a stojí za to si jej užít!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Vonné svíčky jako nebezpečná dekorace. Opravdu mohou způsobit rakovinu?

Dřevěný žebřík jako dekorace i praktická police. Proměňte staré na nové a funkční

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Možná jste někdy přemýšleli, zda je vůbec možné řešit vaše zdraví bez pomocí léků. Třeba jste byli doposud zvyklí navštěvovat často lékaře a možná někteří z vás užíváte prášky každý den. Co kdybych vám ale řekla, že to jde i jinak? Že je tady možnost, jak řešit své zdraví bez pomocí prášků? Jste zvědaví, jakým způsobem toho docílit? Pak pokračujte ve čtení!
Mít pevné nohy bez celulitidy – to je sen nejedné ženy. Mezi námi se najde jen malé procento těch, které jsou se svými dolními končetinami spokojené.
Bohužel to vypadá, že roušky hned tak neodložíme. Budou s námi minimálně celou zimu a nezbývá než doufat, že s příchodem jarního sluníčka koronavirus oslabí. I pak však asi budou povinné ve vnitřních prostorách, nebo třeba v hromadné dopravě. Cena jednorázové roušky není nijak závratná, ale když máte čtyřčlennou rodinu, v peněžence už to poznáte. Roušky si však naštěstí můžete ušít také doma. A nepotřebujete k tomu ani šicí stroj. V našem dnešním článku prozradíme, jak na to.
Koncem listopadu dorazí na pulty knihkupectví výpravná obrazová monografie Žít – Karel Svoboda. Spletité osudy slavného skladatele v ní jedinečným způsobem zpracoval jeho syn Petr Svoboda, který své vzpomínky doprovodil i desítkami unikátních fotografií. Mnohé z těchto snímků jsou publikovány vůbec poprvé. Kromě Petra Svobody zavzpomíná v knize na geniálního, i když svérázného umělce plejáda dalších osobností, jejichž vtipné, láskyplné, ale i nostalgické historky obraz Karla Svobody dokonale dotvářejí.
Snad každá žena má své problémové partie, na kterých se ukazuje drobná pomerančová kůže nebo větší celulitida. Boj proti celulitidě není snadný, avšak ne nemožný. Proto můžete vyzkoušet tyto účinné tipy, které vás pomerančové kůže snadno zbaví nebo zmírní její další růst. Vyzkoušejte následující triky a mějte svou pokožku pod kontrolou.
Jestli pracujete denně s počítačem, zřejmě je vám jasné, o čem je řeč. Při dlouhodobé neměnné pozici ruky se pak často objevuje její bolest. Ruka vás může pálit, mravenčit nebo v ní ztrácíte citlivost. To vše lze shrnout pod označení syndrom karpálního tunelu.
Začít si vztah se šéfem není vůbec jednoduché. Intimní vztahy na pracovištích jsou vždy složité, a pokud jde o nadřízeného, je to ještě komplikovanější. Přitahuje vás? Dává vám najevo svůj obdiv? Bude to jen flirt, nebo snad láska? Jak si poradit, a přitom si udržet práci.
Každá žena občas zažívá stres anebo úzkosti – to je naprosto běžné. Nicméně nahromaděný stres dokáže pěkně potrápit a zařídit spoustu zdravotních problémů. Ale takový stres v těhotenství! Ten dokáže ovlivnit vývoj vašeho miminka – a to přece žádná z vás nechce. Jak se tedy poprat se stresem v těhotenství?
Na slavnostním večeru v pražském O2 universu se rozdávaly prestižní Ceny Anděl, přičemž sobotní gala byla svědkem ocenění nejlepších z nejlepších na české hudební scéně. Středem pozornosti se stala kapela November 2nd, která si odnesla ocenění za Nejlepší album, ale světla reflektorů se soustředila i na umělce jako Anna K, David Koller a Viktor Sheen, kteří rovněž zaznamenali významná vítězství.
O pleť pečuje téměř každá žena. Ačkoli se trendy i postupy mění, panují v rámci tohoto tématu mnohé mýty, kterým nevěřily jen naše babičky, ale i mnohé z nás. A dodnes jim bezmezně věříme. Které to podle odborníků na kosmetiku jsou?
Ženy i muži často mateřská znaménka podceňují, ale to se nevyplácí. Nikdy nemůžete vědět, jestli v sobě náhodou neskrývají strašáka v podobě rakoviny. Proto si nechávejte znaménka nejenom pravidelně kontrolovat, ale také se o ně správně starejte.
Špatný odhad, spěch anebo úplně nová sůl, to jsou důvody, kdy nejčastěji přesolíme jídlo a ruku na srdce, stalo se nám to asi všem. Než vyhodíte jídlo do koše přečtěte si těchto našich 5 rad, jak pokrm zachránit.

Výběr článků

Věděli jste, že pokožka může díky dobré stravě vypadat zdravěji? Pleť je jednou z prvních věcí, kterých si lidé všimnou a její zdraví hodně prozradí o tom, co kdo jí. Stravovací návyky se ve stavu pokožky doslova zrcadlí. Jak? Nahlédněte do našeho průvodce krásnou pletí.
Dokumentární film s názvem Podvodník z Tinderu vede ve sledovanosti všech filmů na českém Netflixu. Příběh izraelského podvodníka, který vylákal z žen miliony a sám si pak žil v luxusu, doslova ohromil svět. Dříve trestaný zločinec si dokázal vymyslet opravdu důvěryhodnou historku, se kterou pak balamutil stvoření, co jen hledala lásku. Podvedené ženy teď splácí své dluhy – a on si vesele na svobodě dál užívá, vždyť mu všechny (bohužel) daly peníze dobrovolně.
S kamarádkami jste dlouho nic pořádného nepodnikly a rády byste si to vynahradily? Zároveň chcete strávit alespoň pár letních dnů na pláži? Spojte tato dvě přání v jedno řešení. Vyrazte s holkami k moři.

Nepřehlédněte

Dítě ve věku zhruba šesti let čeká první velká životní výzva. Ze známého prostředí školky se poprvé přesune do velkého světa. Co by měl předškolák zvládat, aby pro něj byla škola co nejpohodovější?
Avokádo je jedním z nejdiskutovanějších druhů ovoce, které na této planetě existují. A to z mnoha důvodů, zejména těch ekologických. Ale už jste slyšeli o takzvaném ecovadu?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek