Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Jak opticky zvětšit byt? Pomůžou chytré vychytávky!

Možná jste ve svém malém bytě naprosto spokojení a víc prostoru momentálně nepotřebujete. Proč ho ale aspoň zdánlivě trochu nezvětšit, aby nevypadal příliš stísněně? Pomocí snadných triků bude váš byt hned působit, jako kdyby měl o třetinu větší rozlohu.
jak zvětšit byt
Vychytávky, jak opticky zvětšit byt. (zdroj foto: www.123rf.com)

13. 11. 2020

Jak opticky zvětšit byt? Vpusťte do bytu světlo

Jak zvětšit byt? Nevolte do interiéru tmavé barvy! Ty by prostor ještě zmenšovaly. Upřednostněte světlý nábytek, zdi klidně ponechejte bílé. Pokud už chcete mít některou tmavou, zvolte jen jednu kratší stěnu.

Zbavte se výrazných řasených záclon a závěsů, raději používejte jednoduché rolety. Velkou roli hraje také osvětlení bytu, ideální je kombinovat různé druhy světel v místnosti. Můžete tak snadněji naladit atmosféru přesně podle momentálních potřeb.

Protřiďte věci

Když se vám bude po bytě povalovat spousta maličkostí, bude působit mnohem menší. Snažte se tedy věci uskladnit, rozdělit do boxů nebo rovnou do polic. I uložené věci mohou působit hezky, pokud je dáte do barevných krabic. A může dojít také na nejradikálnější řešení – prostě některé věci vyhoďte. Nově si pak pořizujte jen ty doplňky do bytu, které mají smysl.

Odlehčete nábytek

Do menšího bytu se hodí jednoduchý, nepříliš masivní nábytek. Skříň nebo vybavení obýváku můžete „odlehčit“ skleněnými dvířky, otevřenými policemi. Snažte se využít v bytě různé výklenky a rohy. Když si necháte udělat nábytek na míru, můžete využít maximum z možného prostoru.

Pokud se u vás někdy sejde víc lidí, můžete vybrat rozkládací stůl. Postel můžete umístit do výšky, aby nezabírala další prostor. Možností jsou i rozkládací postele, ale u nich počítejte s tím, že nejsou dělané na každodenní spaní. Jestli na nich hodláte spát denně a dlouhodobě, vaše zdraví vám za to nepoděkuje.

Co nejmíň stěn a dveří

Byt nijak nepřetínejte dalšími příčkami. Místnost můžete rozdělit na jednotlivé funkční celky, ale docilte toho za pomoci nábytku, vybavení a doplňků. Podlahu nechejte v celém prostoru stejnou, byt pak bude působit kompaktněji.

K TÉMATU  Zahradní nábytek nemusí být drahý. Tyto užitečné kousky zvládnete vyrobit sami a levně

Pokud to jde, vyhněte se v bytě zbytečným dveřím. Když už někde musí být (a předpokládejme, že tedy do koupelny a na toaletu se jim nevyhnete), můžete dát ty s výplní z málo průhledného skla. Prostor ušetří také posuvné dveře.

Jen se na sebe podívejte

Zrcadlo byt zvětší a prosvětlí. Můžete ho dát na některou ze stěn nebo na skříň. V chodbě může být velmi vkusným a zároveň praktickým doplňkem. Není nad to se prohlédnout, než ráno vyrazíte do práce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Vylepšujeme bydlení. Byt a projekty pro jeho zkrášlení, které zvládnete svépomocí a bez balíku peněz

Hygge je oblíbený trend bydlení, který vychází z přírody. Jak takový domov vypadá a co vám přinese?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Na své zahrádce i v květináči můžete pěstovat kdejaké koření, bylinu nebo rostlinu. Zatímco někdo se uchyluje cestou levandule pro uklidnění, jiný se rozhodl zasadit si do záhonu či připraveného truhlíku saturejku.
Spánek je komplexní proces (přesněji několik různých procesů), který se nám i po mnohaletém zkoumání nepodařilo zcela probádat. Co však bezpečně víme, je to, že jeho kvalita významně ovlivňuje celkový stav organismu. Zarážející je, že podle statistik zhruba třetina populace čelí problémům s usínáním. U deseti procent jde o potíže dlouhodobé, jež se mohou nepěkně podepsat na zdraví. Je to i váš případ a hledáte klíč k rychlejšímu usínání a potažmo klidnějšímu spánku? Máme pro vás hned několik doporučení a tip na „must have“ interiérový prvek.
Silvestr je oslavou plnou světla, radosti a naděje, a pro rodiče s dětmi přináší otázku, jak tuto magickou noc nejlepším způsobem sdílet. Dnešní článek na Dámské Lize se věnuje otázce, kde trávit Silvestr s dětmi. Přinášíme tipy na rodinná přátelská místa a aktivity, kde můžete vytvořit nezapomenutelné chvíle pro vaši rodinu a přivítat nový rok s radostí a láskou.
Každý z nás občas zalže – ať už se jedná o milosrdnou lež, anebo prostě jenom proto, aby vypadal dobře a udělal dojem na ostatní. Ale, jak se říká, lež má krátké nohy! O tom ví něco i lidé, co se s námi podělili o své příběhy a zažili trapas při provalení se jejich výmyslů.
Všichni lidé na celém světě chtějí být zdraví a krásní. Téměř každá žena si chce uchovat svou krásu a mládí co nejdéle. I když se život zdá být hektický a obtížný, ženy se snaží najít několik minut na péči o sebe každý den. Cílem kosmetických procedur je zastavení nebo zpomalení procesu stárnutí. Ale co když mluvíme o nevysvětlitelné ztrátě krásy? Tohle se stalo ženě z Anglie – Mary Ann Bevan.
Viber, jedna z nejpopulárnějších komunikačních aplikací na světě, vám přináší zábavnou velikonoční hru. Hledejte vajíčka, která schovali zajíčci a vyhrajte naše velikonoční ceny!
Zůstala byste i v zimě ráda věrná svým oblíbeným roztrhaným džínům, (plisovaným) sukním a společenským sakům? Jde to, pokud ovládáte jedno kouzlo.
Nevěra zasáhne fatálně každý vztah. Může však být také poučením a východiskem pro vybudování vztahu lepšího.
Jakým ženám jsou muži nevěrní? Možná jste přesvědčená, že vám se nic takového stát nemůže. Nebo si dokonce myslíte, že za nevěrou stojí nedostatek intimností, studené večeře či nevyžehlené košile. Jste si tím ale jistá?
Muži a ženy, to jsou podle odborníků a psychologů dva různé světy, které si v podstatě nikdy neporozumí, ale neumějí bez sebe žít. Existují vůbec nějaké základní komunikační principy nebo vlastnosti, díky kterým se lze naučit porozumět svému protějšku? Zajímavé rady a podněty ze své praxe nám prozradila lektorka a koučka Hana Drahoňovská.
Obývací pokoj je srdcem každého domova. Je to místo, kde trávíte spoustu času s rodinou
a přáteli, relaxujete po náročném dni, a kde se odehrávají často nezapomenutelné chvíle. Pohodlná a stylová křesla dotvářejí atmosféru obývacího pokoje a dělají z něj jedno
z nejpříjemnějších míst domova. V tomto článku se zaměříme na výběr toho pravého křesla do obýváku, které splní vaše potřeby a přinese do interiéru zároveň nádech elegance.

Výběr článků

Bolest při pohlavním styku, bolestivá menstruace a problémy s početím. To všechno se může skrývat pod diagnózou endometriózy. Endometrióza je gynekologické onemocnění, které postihuje řadu žen především v plodném věku.
Každý máme ve svém okolí někoho, pro koho je káva tématem číslo jedna. Ať už raději pijí ristretto, espresso nebo nadýchané cappuccino, jejich den bez šálku kvalitní kávy jako by ani nebyl. A co by je pod stromečkem mohlo potěšit víc než právě výběrová káva či předměty, se kterými svůj kávový rituál pozvednou na ještě vyšší úroveň?
Chloupky umí rapidně snížit ženské sebevědomí, a to zejména v létě, kdy nohy jsou to, co chceme ukazovat a odhalovat. Aby zely hladkostí a abychom se nebáli vzít si krátkou sukni či oblíbené šaty, depilace přichází vhod. Od epilace se liší několika výhodami.

Nepřehlédněte

Čas prázdnin a dovolených je přímo balzámem pro duši i pro tělo. Ne už tak pro pleť - sluneční paprsky, UV záření, horko, slaná a chlorovaná voda můžou pleť hodně dehydratovat. Víme, jak vypadat skvěle celé toto období. Klíčovým pomocníkem jsou pleťové masky.
Kandolhu Island se nachází v severním Ari Atolu jako součást souostroví Maledivy, kde je věčně krásné počasí. Teplotní průměr je tady po celý rok lehce nad 30 °C. Stejné je to i s teplotou vody okolního Indického oceánu, kde se ostrov nachází - 27 až 29 °C v průběhu celého roku. Tohle je pro mnohé dovolená snů. A doprava? Kvůli mělké hloubce ji zajišťuje hydroplán. V nabídce zážitků je šnorchlování, potápění, rybaření, katamarány, SPA centrum, fitness nebo čtyři restaurace.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek