Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Teepee nesmí chybět v žádném pokojíčku. Jak na něj?

Teepee je splněný sen malých špuntů i odrostlejších dětí. Proč si jej pořídit a jakou variantu zvládnete i doma? Těšte se na ty nejlepší tipy na teepee!
Teepee
Teepee do každého dětského pokoje. (zdroj foto: 123rf.com)

08. 02. 2021

Ať žijí indiáni!

Indiáni s teepee od malička pro děti představují dobrodružství, odvahu a čestnost. Být náčelníkem indiánského kmene si přeje snad každý, kdo někdy o indiánech slyšel. A co teprve když si s dětmi vyrobíte indiánské čelenky – v tom případě je jejich srdce vaše!

Ať již máte doma malé a neohrožené indiány, nebo se vám teprve nedávno vyklubalo indiánské mládě Bezzubý orel, dopřejte jim kus jejich vlastního zázemí, kde budou zcela svými pány. Už se těšíte, až se u vás doma bude blýskat teepee?

Teepee hala bala za čtvrt hodiny

Mít vlastní bunkr je snem každého rošťáka. Pokud si přejete zjistit, jak to u vašich dětí zafunguje, nejprve jim pořiďte variantu, se kterou nebudete mít tolik práce. Schovávačku budou mít parádní, a vy se s výrobou indiánského stanu rozhodně nenadřete. Tato varianta je vhodná a pro ty, kterým šití rozhodně nic neříká.

Milovníci přírody se vydají do lesa a donesou z něj 4 stejně dlouhé větve, my ostatní si pořídíme 4 násady ke koštěti, které jsou zbaveny nečistot i třísek. Nahoře je svážete provazem a vytvoříte tak krásný čtvercový základ pro vaše teepee.

Dále už je na vás, zda teepee přikryjete starými prostěradly nebo se zásobíte dostatkem látky z metráže. Touto látkou jednoduše váš super jehlan omotáte nebo jednotlivé kusy látky spojíte například pomocí kolíčků, a hala bala teepee je na světě! Dopřejte vašim mláďatům, aby si do něj nanosila tolik tajných věcí, kolik si jen přejí. Těšte se na hodiny spokojeného hraní!

Precizní varianta

Nyní varianta pro milovníky šití nebo pro ty, kteří se rozhodli pro radost svého potomka obětovat trochu více času. Dřevěné součásti zůstávají stejné, ale navíc si pořiďte i dostatek látky, kterou kvůli srážení nejdříve vyperte a vyžehlete.

K TÉMATU  Dětská skupina

Tu si nastříháte na předem stanovené díly, kterými budete také dřevěné nosné tyčky provlékat. Nakonec si ušijete podlahu, kterou je dobré vyplnit vatelínem nebo tenkou vrstvou molitanu. A je hotovo!

Jak upevnit dveře

Co by to bylo za teepee, kdyby nemělo originálně řešený vstup? Nejčastěji se řeší tak, že si jednu stěnu rozdělíte napůl, a tím pádem je vchod dostatečně velký a v teepee se dá dobře udržovat vzduch i světlo.

Abyste dveře dobře uchytili, je dobré na jejich okraje našít šňůrky ze stejné látky jako jste použili na samotný stan. Těmi pak připevníte vaše dveře, aby mohlo dítko pobývat v klidném zákoutí, a zároveň k němu proudil vzduch.

Vychytávky

Přejete si vaše indiánské obydlí trochu zabydlet? Našijte několik polštářků v barvě látky, kterou jste použili na stan. Váš malý Inčučuna je pak použije pro chvíle odpočinku nebo si s nimi udělá ve svém super tajném koutku své zázemí.

Aby dostal indiánský pokojíček ještě zdobnějšího charakteru, ušijte si ze zbytků látky na stan girlandu. Trojúhelníkové kousky látky jednoduše přišijte k hrubšími provázku nebo pásku látky, a zavěste na zeď pokojíčku. Vznikne působivá dekorace a indiánské území bude velmi dobře označeno.

Tipy pro malé průzkumníky

Teepee ve vaše dítěti bude vzbuzovat fantazii a radost objevovat nové věci. Přítmí, které v něm vzniká, je ideální pro všechny odvážné indiánské průzkumníky. Dovolte svému nejmladšímu Orlímu brku, aby mělo v ruce baterku. S tou bude objevování ještě úžasnější!

Už se těšíte, až se pokojíčkem vašeho dítěte bude nést spokojený výskot a smích? Až vaše malé indiánče spatří tu krásu, bude nadšeno! Splní se mu tak velký sen o svém vlastním bunkru, který je jen jeho, a ve kterém jej nikdo nevidí.

K TÉMATU  Mikrovlnná trouba nahradí několik spotřebičů najednou. Poradíme, jak vybrat tu NEJ

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Pokoj pro teenagery aneb jak ho zařídit efektivně a s pomocí dětí

6 tipů, jak proměnit dětský pokojíček v prostor pro školáka

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Vánoční čas je magickým obdobím plným tepla, radosti a pohody. A jedním z nejlepších způsobů, jak vytvořit tu správnou vánoční atmosféru, je osvětlit svíčky. Voňavé svíčky dokáží proměnit váš domov na místo, kde se budete cítit jako v pohádce. Ale jak vybrat ty pravé voňavé svíčky, které vás nejenom potěší svou vůní, ale také dodají prostoru tu správnou atmosféru? Dnes se podíváme na užitečné tipy a rady, které vám pomohou vybrat ty správné voňavé svíčky pro váš domov.
Že ořechové skořápky poslouží leda tak v kamnech? Čaj z nich připravený podporuje štítnou žlázu a odstraňuje hleny, které dráždí dýchací cesty. A co víc, tahle medicína účinkuje v řádu několika hodin.
Vidíte manželství jako metu, do níž vstupujete v princeznovské róbě bránou opentlenou květinami ve stylu "žili šťastně až do smrti“? Nebo jako strašák, který omezuje vaši osobnost? Je manželství a rodina ještě stále základem vztahu dvou lidí? A jaké má tato instituce výhody a nevýhody?
Příroda se po zimě pomalu probouzí ze spánku. To samé platí také o našem těle, které v chladných měsících fungovalo v trochu jiném režimu. A právě teď, kdy jaro začíná nabírat na síle, je ten správný čas nastartovat očistu organismu a dopřát si svěží probuzení. Jednou z možností je detox jednotlivých orgánů, které zkrátka pro zdravé tělo i mysl musí šlapat jak hodinky. Pojďme se společně mrknout na podrobnosti.
Důvodů pro sledování tohoto žánru bývá několik. Romantické filmy nás na emoční rovině dokážou pozvednout. Ostatně – kdo z nás by nechtěl věřit, že tam někde se skrývá ta pravá a nepodmíněná láska? Že tam někde je náš dvojplamen, spřízněná duše, která je nám souzená?
Neexistuje žádný univerzální návod, jak si zařídit moderní obývací pokoj. Každý člověk je totiž jiný a každý z nás má odlišný vkus. Důležité proto je, abyste si obývací pokoj vybavili tak, aby se vám v něm příjemně žilo, působil harmonicky a měli jste tam vše, co potřebujete k relaxu a času společně strávenému s rodinou.
Dnešní hektický způsob života si často vybírá svou daň prostřednictvím bolesti zad, krční páteře, šíje a nepříjemného tlaku v ramenou. Dobrá masáž je v tomto případě více než žádoucí. Nemusíte však nutně do masážního salonu, dobrou masáž se můžete naučit i sami. Poradíme vám hned několik triků, díky nimž se stanete mistrem domácích masáží.
Podívejte se, jak vytvořit překrásné bronzově třpytivé a neutrální kouřové oční stíny. Jejich barevný tón funguje s jakýmkoli odstínem pleti! Ideální na večírek, do divadla nebo večerní akci.
Dlouho jsem nemohla najít lásku, vždycky jsem byla trošku při těle, měla jsem problémy s pocením, nějaké zdravotní problémy, které způsobovala moje nadváha a pleť samý pupínek. Bojovala jsem s tím v pubertě hodně dlouho a neměla jsem žádné sebevědomí.
Také patříte mezi ženy, které mají mastnou pleť a lesknou se tak v létě i v zimě? Pak vám ze všeho nejdříve pogratulujeme. O ženách s mastnou pletí se říká, že stárnou velmi pomalu a po celý svůj život budou vypadat minimálně o pět let mladší. Na mastné pleti se totiž netvoří tolik vrásek. Tou špatnou správou je, že v létě trpíme.
Štědrovečerní večeře u nás už není jen kapr a bramborový salát, přestože tato kombinace dominuje. Češi stále více experimentují. Pokud letos chcete také změnu, nechte se inspirovat tradicemi z jiných zemí světa.

Výběr článků

Chtěli byste si domů pořídit malé kotě nebo jste jeho čerstvým majitelem? Máme pro vás praktické rady, které vám pomohou v péči o nového člena rodiny. Tohle se bude hodit.
Období prázdnin a letních dovolených je už definitivně za námi. Přestože meteorologové slibují poměrně slušný podzim, sychravé dny spolu s deštivým počasím už nedočkavě klepou na dveře. Pokud vám zbývá ještě pár dnů dovolené nebo prostě máte chuť vyrazit někam na teplem, rozhodně se vám budou hodit naše tipy na hřejivou podzimní dovolenou.
Bez mobilu si už nedovedeme život představit. Místo toho, abyste ale surfovali na netu nebo si psali s přáteli a leželi doma na posteli, můžete ho využit k zeštíhlení a posílení celého těla. Mobilní aplikace vám mohou posloužit třeba k vytvoření zdravého jídelníčku nebo zařazení cvičení do každodenního programu. Na trhu je dnes nepřeberné množství apek, co za vás odvedou velký kus práce nebo vám hubnutí aspoň zpříjemní. Vyzkoušejte některý z navrhovaných tipů!

Nepřehlédněte

Mluví se o tom hodně. Pozitivně i negativně. A my už se také rozhodly, že nasedneme na elektrooře. Výsledek je naprosto úžasný. I za dodržení stanovených pravidel jsme se staly královnami a užily si volnost, kterou cyklistika nabízí. Elektrokolo je prostě super!
Konečně přišla rodinná dovolená. Očekáváte, že si odpočinete od všech starostí. Chcete si přece pořádně užít zasloužené volno! Těšíte se, že si budete užívat, jenže všechno může dopadnout jinak. Jak se nepohádat na dovolené? A jak se po dovolené nerozejít?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek